Митко, доказал ли си какво можеш, че да търсиш добре платена работа?Или принципно, щом си "хубава специалност", трябва още във втори курс да получаваш колкото топ специалист в нея област?Недей така.И ние сме учили, че и по два университета сме завършили ... е вярвай ми, никой не ни е търсил с чувала с парите още във втори курс.Осем години съм слугувал по баровете, докато успея поне на думи да докажа възможностите си.Пък после и на практика, което беше по трудната част, тъй като "хубава специалност" не означава гарантирани знания в главата. Поне не в България, а гарантирано не и последните 15 години.Имам директен поглед върху интелигентността на сегашните студенти и вярвай ми ... ужасявам се. Нямам предвид теб, надявам се ти да си изключение от общия фон.
.:: Just because I am unique does not mean I am useful ::. www.cyxap.com
@mitkosoftМите, може да не си загорял, но за мен все пак си младеж. За твоя информация бях студент 2-ри курс преди...20 години. Та на доста неща ме е научил живота от тогава до сега!На твоите години и аз протестирах, макар че учих във Варна, 2 седмици изкарах в София по стачките и протестите през 1991-ва. Искам да кажа, че на твоите години мислех като теб. Това не е лошо. Само че с годините помъдрях. Научих се преди да предприема каквото и да било, да го огледам от всички страни, да се поставя на мястото на тези, които бих засегнал, да претегля плюсовете и минусите, и тогава да действам.Не че съм постигнал кой знае какво де...П.П, Като бях студент, пътувах със студентско намаление с влака, и пеш из Варна, щото нямаше пари за тролейбус.А колко пъти съм вървял пеш от гарата на Ямбол до моето село, само аз си знам (не че е много, 2.5 км е, но в 2 ч през нощта си е страшничко).Радвам се за вас, че сега времената са други и ходите със собствените си коли на училище и не знаете къде е ж.п. гарата...
@mitkosoftП.П, Като бях студент, пътувах със студентско намаление с влака, и пеш из Варна, щото нямаше пари за тролейбус.А колко пъти съм вървял пеш от гарата на Ямбол до моето село, само аз си знам (не че е много, 2.5 км е, но в 2 ч през нощта си е страшничко).Радвам се за вас, че сега времената са други и ходите със собствените си коли на училище и не знаете къде е ж.п. гарата...
eeeхххххх... аз пък бях станал Мистър БДЖ - ВИНС 1993г.....
Fiat Punto 1.1-Синята птица
Lancia Libra SW 2.4-JTD-Самолета! RIP - продава се на части...
Lancia Libra SW 1,9-JTD 115 hp
Ele. Ти къде си в цялата тази картинка ? В частта, която засегна конкретно мен и моите въпроси в какво се опитваш да ме убедиш ?... Нали сме пазарна икономика ? Ами нека да позволим и на хлебаря да печели добре, нека позволим и на НЕК да печелят добре, нека позволим и на ВиК да печели по-добре, нека позволим на цигарения и алкохолен производители да печелят по-добре- нали е пазарна икономика - нека всички печелят добре. За това Еле ние всички ( мързеливи, комунисти, демократи) си имаме ДЪРЖАВА, която ТРЯБВА да бъде регулатор на всички тези процеси. Това, че две кухи каки си заредили колите от бензиностанцията и не мислят, че ще ги спре цената на горивото не значи, че моите, твоите, нашите родители няма да обеднеят. и спри да разглеждаш цената на горивата само, като избор за мобилност - влияе на всичко дори и на най- дребните ти физически нужди. Това осмисли.ПС: И докато ти пиша: Ей го на - и Токоразпределителните Дружества си искат сериозно вдигане цените на услугите си, а ти ми обяснявай за пазарната икономика - ай да стоим и на тъмно щом сме решили да си го плащаме. Осъзнай се и се събуди, ако ли не искаш не пречи на другите. Темата е ясна. От демагогия файда няма, когато джобовете ни излизат с хастара навън. Гледай новините белким разбереш за какво иде реч.
Водата и токът се контролират, заради монопола, горивото не се контролира, защото няма монопол по закон. Има разлика, виждаш ли я? За ракията и цигарите не искам да говоря - не ме интересува - не пия и не пуша и не съм умряла от това. Борете се да включат Лукойл като монополист, борете се за по-високо качество... не виждам как ще накарате една компания да намали цените - все едно някой на мен да дойде и да ми каже - от днес ще работиш за по-малко. Знаеш ли какъв ще ми е отговорът: Като не ви отърва - довиждане, намерете си някой по-евтин. И това знаеш ли защо - защото в момента работя по 12-14 часа на ден без почивка. След 2-3 месеца, ако няма работа, сама ще сваля цените, но до догава не само не ги свалям, ами ги и вдигам. Като не е намаляло потреблението, как искаш да се свалят цените - не купувайте гориво, намерете си по-добра работа или, ако толкова много ви е яд, че някой прави пари - направете си фирма и правете пари- така повишението на цените няма да го усетите.
Някой спомня ли си Август 2008 година, когато нафтата бе 2.57 - 2.59 лв.?Тогава превозвачите пак заплашваха със стачки и фалити, но какво стана - вдигнаха цените с 50%.Автобусният билет Видин-София от 10-11 лв. стана 15-16 лв.Случайно някой да си спомня, че на Лукойл на 08.01.2009 година А95Н бе 1.52 лв. за литър.Да сте усетили някакво намаление в цените на билетите? Няма такова нещо, защото цените са същите, както през Лятото на 2008, така и през Февруари 2011 година. Сега същите тези превозвачи отново реват, че ще фалират, заплашват със стачки и протести, но накрая пак ще вдигнат цената с 50% и готово. На практика цените на горивата са същита като през лятото на 2008 година, но цената на услугата се вдига 100%! Хайде сега специалистите да ми обяснят къде е истината!Вярно е, че сит на гладен не вярва, но тяхното по-скоро прилича на историята за лъжливото овчарче.
Malone, не ти говоря за работа по специалността докато уча, а за най-обикновена работа ако ше и за 200 лева да е просто някакъв допълнителен доход да имам... а и преди да уча имам 4 години стаж така знам какво е да се работи
Не упреквайте момчето , че надига глава! Спрете да го "поучвате" с "аз ходих пеша" , "аз ходих с кон на плаж" , "движех с подвоница от свободния до Атия " и.т.н. Или пишете по темата , или по-добре не пишете нищо.
681-а - от тук започва България, 1878-а - от тук започва свободата, 1914 - от тук започва животът ни!
7:2 ( 1968г. ), когато пресата из Европа пише : "Отбора на народа победи със 7:2 отбора на властта"
Не упреквайте момчето , че надига глава! Спрете да го "поучвате" с "аз ходих пеша" , "аз ходих с кон на плаж" , "движех с подвоница от свободния до Атия " и.т.н. Или пишете по темата , или по-добре не пишете нищо.
А твоето писание по темата ли е?Аз по темата писах достатъчно.
Не е лошо от време на време да слушаме кво ни приказват по-възрастните,щото все пак бая повече опит имат ... Пък и в крайна сметка всеки си има глава на раменете и сам си решава кво да прай и как да си живей животеца.Апропо на горивата,да се понамалят цените на горивата и най-вече да се следи качеството,щото половината ремонти по двигателите на нашите щайги са в следствие на лошото качество на горивото.С удоволствие ще давам по 1.20,1.30 за литър газ,ама не и с това и качество в момента.Все сравняват цените с тези на запад,да сравнят и един път качеството ! Колкото до протеста,почти невъзможно.
Alfa Romeo 159 SW 2.4 JTDm 200 hp Q-tronic + Alfa Romeo 156 1.9 JTD 1++ hp 2003,Inside Facelift. - Now.
Alfa Romeo 159 SW 1.9 JTDm 150 - The beautiful devil. - еx. // Stilo 1.9 JTD 1++ hp - еx
Вълкът е по-слаб от лъвът и от мечката, но никога не играе в цирка !!!
Това е крайният вариянт на лозунга, аз утр еги принтирам и слагам на колата, който желае може да последва примера ми :
----------------------------------------------------------------------------
Fiat Bravo 1.6 97г.(90к.с.), LPG Lovato
ex.Fiat Punto 1.1 96г.(55к.с.),LPG Lovato
ex. Fiat Tipo ATG 91г. 1.6(83 к.с.) бензин + газ
Протеста ще се провежда по градове.Информация за вашия град може да намерите тук:http://www.bulforums.com/bgprotest_2011 ... um.php?f=2Протеста ще съвпада с протеста на Българският съюз на товарните превозвачи!
Хайде да видим кой за какво се бори?Едно от основните искания е да се намали ДДС. Добре де, нали ДДС-то на горивото се приспада на фирмите. Ако не греша горивото на превозвачите в момента излиза 2 лв. за литър, а за гражданите 2.50!Другото за което се борят е намаляване на акциза. Този акциз не е ли същият като в ЕС.Нека някой, който е по-навърте в нещата да сподели, защото оставам с впечетлението, че някой пак иска да ни ползва.Няма лошо да протестираме, но да има резултат и за гражданите, защото си мисля, че някой частично ще си постигне исканията, а ние ще останем с пръст в уста. Хем ще ни вдигнат цените на услугите, хем ще плащаме скъпи и некачественни горива, защото за мен това е по-важният проблем - плащаме европейски цени за НЕевропейско качество!Едва ли някой мисли, че като сипва А95Н, то бензина е 95 октана! Дори колата не мисли така.
Коментар