Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Организиране на национален протест срещу цените на горивата.

Collapse
Заключена тема
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

nikolovvd написа:
    И срещу кой ще протестираме?Срещу страните членки на ОПЕК? Срещу световната борса за петрол или Лукоил?Цитирате БТВ, ами хората си правят каквото си искат. Един размахва някаква статистика за цените на горивата правена от НСтИ, а водещата му казва, че цените в момента са 2.54, а не 2.25 както твърди. Аз направо бих го пратил да зарежда от статистическия институт.
    Давай в същият дух! Таемата ми прилича много на тази: http://forum.fiat-bg.org/viewtopic.p...=0Затова аз съм пълен пас!
    Frontera Sport, X20SE март 1998

Коментар

Не е същото! Да протестираме срещу външни фактори е пълна безсмислица. Ако ставаше така нямаше американците да водят 2 войни в персийският залив!За мен всичко е спекула. Размирици в страна, която дава 2% от световния добив на нефт в света, няма как да окаже влияние на световните цени, ако не са спекулантите на борсите. Освен това ОПЕК декларира, че е в състояние веднага да компенсира излизането на Либия от нефтеният пазар, но въпреки това цените тръгнаха нагоре. На ония от борсата им е по-изгодна високата цена на петрола, защото вземат по-голяма комисионна. Нали по подобен начин започна финансовата криза преди 3 години. Няма да се очудя, ако тия лакомници ни докарат и петролна криза.Явно някой има изгода от подобно положение, а и ЕС си трае, защото трябва да оправдае пускането на печатницата за Евро и увеличаването на инфлацията. От къде мислите идват стотиците милиарди Евро за Гърция, Ирландия, Испания, Румъния и т.н.
      Няма начин да няма начин!

Коментар

Да протестираме срещу лошите пътища може, ама за това не виждам смисъл.
        "Без сърца, сме просто машини"
        Toyota Prius 1.5 Hybrid
        EХ- Brava 1.6, Marea 1.9 JTD, Multipla 1.6 Bipower, Jeep Grand Cherokee ZJ 5.2 V8, Peugeot 407 SW 2.0 HDI, Mitsubishi Pajero 2.8 TDI

Коментар

Ето че и от БТВ ни обърнаха внимание , също така Българската автомобилна асоцияция ми върна мейл в който пише че ще ни подкрепи.За 3 дни нещата се развиват в полза за нас, дано хората прогледнат...http://www.btv.bg/shows/tazi-sutrin/..._nayskapi.html
          ----------------------------------------------------------------------------
          Fiat Bravo 1.6 97г.(90к.с.), LPG Lovato
          ex.Fiat Punto 1.1 96г.(55к.с.),LPG Lovato
          ex. Fiat Tipo ATG 91г. 1.6(83 к.с.) бензин + газ

Коментар

с цените на горивата ситуацията е като с цените на хляба, на олиото, на захарта, на яйцата по Великден, като с пържолата по Коледа...всеки гледа да се напечели на гърба на бедния народец...той бедния народец и той гяволия - крие приходи и данъци...и става едно повсеместно лъгане... ама лъгане!!!и после псуваме, че цените били високи, че пътищата били лоши....няма да се оправим, нямааааааа......
            Fiat Punto 1.1-Синята птица
            Lancia Libra SW 2.4-JTD-Самолета! RIP - продава се на части...
            Lancia Libra SW 1,9-JTD 115 hp

Коментар

При цени от 147 USD за барел през лятото на 2008 г, цените на горивата на лукойл бяха както са сега! РАЗЛИКАТА е, че сега петрола е 100 USD за барел. Единствената разлика с 2008 г. е акциза, чието значение на литър гориво е от порядъка на 2-4 стотинки!Така, че на въпроса: Защо горивата са толкова скъпи? а) Заради международното положение б) Заради нагъл монополист и мълчаливото съгласие на власттаВерен отговор: Б
              Fiat Bravo TD 100, 1998 г.
              Ауди 80 1.6, 101 кс, 1994 г.

Коментар

kosta84bg написа:
                При цени от 147 USD за барел през лятото на 2008 г, цените на горивата на лукойл бяха както са сега! РАЗЛИКАТА е, че сега петрола е 100 USD за барел. Единствената разлика с 2008 г. е акциза, чието значение на литър гориво е от порядъка на 2-4 стотинки!Така, че на въпроса: Защо горивата са толкова скъпи? а) Заради международното положение б) Заради нагъл монополист и мълчаливото съгласие на власттаВерен отговор: Б
                ПРАВИЛНО КОЛЕГА
                ----------------------------------------------------------------------------
                Fiat Bravo 1.6 97г.(90к.с.), LPG Lovato
                ex.Fiat Punto 1.1 96г.(55к.с.),LPG Lovato
                ex. Fiat Tipo ATG 91г. 1.6(83 к.с.) бензин + газ

Коментар

Ама колегата Malone ви обясни, че крайната цена на горивата не е механичен сбор от различните компоненти, като акцизи, ДДС и т. н. Пазарна икономика - никой не е сключил договор с нас, че при 147 долара за барел, цената на горивата ще е на сегашното равнище, та при 100 долара цените да са по-ниски. Щом има търсене, както и колежката ele отбелязва, никой не е намалил потреблението на горива, то и цената ще е висока и ще става още по-висока, щом се търси. Значи, щом зареждаме и пътуваме, тази цена ни устройва, следователно и Лукойл трябва да са луди, та да не вдигнат цената, щом продуктите им се търсят.
                  Fiat Marea Weekend 1,6 16V

Коментар

Гледах задълбочено материала по БТВ...Няааам думи. Сульо твърди, че по официална статистика на ЕС горивата ни струват 1.13 Е. Хората му показват кадри с цена на литър нафта в родна бензиностанция за 1.25 Е и този от Комисията за защита на конкуренцията КЗК казва: Че него го интересува единствено официалната статистика. Другия Пульо пък призна, че всички зареждат от ЛУКойл ( на далавера )поради ниската изходна цена на горивото и въпреки всичко плащаме еднакво с Австрия за литър гориво, когато Австрийската рафинерия се набавя със суровини за преработка само и единствено по суша, когато пълнача и оператора в производството взимат по 1500 Е заплата и съответно разходите на собственика на бензиностанция и производителя там са в пъти по-големи... Никаква конюнктура не налага тези цени...Само алчния джоб и примирението ни карат шепа бандити да си играят с нас. Сред бандите включвам и всичките комисийки и подкомисийки трошящи Държавни пари и имащи единствената задача да защитават и регулират отношенията между обикновения гражданин и търговеца ( в случая и производителя на горива)Изпълних се: Нагрухан и подкупен "субект" ме гледаше най-нагло през ТВ и твърдеше, че въобще не го интересува каква била цената на бензиностанциите - вярвал само на статистиката и не вярвал на празни приказки. Обясни на всичките, че това, което се случва по нашите бензиностанции се дължи на динамичния пазар, на Кадафи, на Б. Борисов, северното сияние и на южния вятър. ПС: Гледайте линка на колегата по-горе. Думите са малко. А аз съм афектиран и моля за извинение.
                    A17DTС/S
                    Когато губим, не знаем какво печелим, а когато печелим, не знаем какво губим !

Коментар

sugarboy написа:
                      Ама колегата Malone ви обясни, че крайната цена на горивата не е механичен сбор от различните компоненти, като акцизи, ДДС и т. н. Пазарна икономика - никой не е сключил договор с нас, че при 147 долара за барел, цената на горивата ще е на сегашното равнище, та при 100 долара цените да са по-ниски. Щом има търсене, както и колежката ele отбелязва, никой не е намалил потреблението на горива, то и цената ще е висока и ще става още по-висока, щом се търси. Значи, щом зареждаме и пътуваме, тази цена ни устройва, следователно и Лукойл трябва да са луди, та да не вдигнат цената, щом продуктите им се търсят.
                      Не съм съгласен. То и Детските градини се търсят, защо не ги увеличават. И болниците се търсят, защо не се строят нови, и хубавите пътища търсим - защо ги няма. То по тази логика и въздуха да си плащаме, защото е жизнено необходим. Тук не става въпрос само за търсене и предлагане. Нима австриеца търси по-малко гориво от нас ?...С горивата се засягат и обвързват всички нам блага. Нима колеги хлябът не се търси в България - търси се. Ами нека да го вдигат до небесата и после да си обясняваме по форумите, че това е пазарна икономика, тока явно и той се търси - нека и той лети до безкрайност, ами и водата - и тя се търси...И не на последно място - Щом пък търсенето увеличава цената на горивото ( явно пазарната икономика там е разюздана) ами нека се съюзим, нека се организираме и масово да не зареждаме - нали това е целта и на подготвяния протест. Всичко това го казвам с презумпцията, че скокът на горивата в България е спекулативен и преднамерен. В това аз съм убеден и никой не може да ме разубеди.
                      A17DTС/S

Коментар

kosta84bg написа:
                        При...
                        Пропусна обменния курс.ntodorov: Абе гледах го тоя линк, ти стига ли до частта, в която един бензинаджия казва, че потреблението не е намаляло и две каки дето се изказаха, че няма да се откажат да ползват колите си. От какъв зор да се намаляват цените не разбирам. И аз да имам бензиностанция, и аз няма да намаля цените. Уж хората нямат пари... ако нямаха пари, щяха ли така да купуват? Ето тук е отговора на последните ти въпроси - защото всички крият данъци, за да има за бензин, защото едва ли с 400 лева заплата могат да си позволят да карат колата всеки ден. Вие искате хем демокрация, да правите каквото и когато си поискате, хем комунизъм - някой централно да контролира цените, така че да не си давате много зор да работите. Не знам и за каква спекула говорите - търговците на горива не са благотворителни дружества, те работят, за да печелят. Всяко предприятие се среми към максимално възможна печалба - след като може, защо не. Колкото повече мисля, толкова повече измислям, че няма смисъл от този протест под тази форма. Решението е увеличаване на доходите, то не става с протест за намаляване цените на горивата.
                        Всеки има право да бъде глупав, но някои злоупотребяват с тази привилегия.

Коментар

Ele. Ти къде си в цялата тази картинка ? В частта, която засегна конкретно мен и моите въпроси в какво се опитваш да ме убедиш ?... Нали сме пазарна икономика ? Ами нека да позволим и на хлебаря да печели добре, нека позволим и на НЕК да печелят добре, нека позволим и на ВиК да печели по-добре, нека позволим на цигарения и алкохолен производители да печелят по-добре- нали е пазарна икономика - нека всички печелят добре. За това Еле ние всички ( мързеливи, комунисти, демократи) си имаме ДЪРЖАВА, която ТРЯБВА да бъде регулатор на всички тези процеси. Това, че две кухи каки си заредили колите от бензиностанцията и не мислят, че ще ги спре цената на горивото не значи, че моите, твоите, нашите родители няма да обеднеят. и спри да разглеждаш цената на горивата само, като избор за мобилност - влияе на всичко дори и на най- дребните ти физиологични нужди. Това осмисли.ПС: И докато ти пиша: Ей го на - и Токоразпределителните Дружества си искат сериозно вдигане цените на услугите си, а ти ми обяснявай за пазарната икономика - ай да стоим и на тъмно щом сме решили да си го плащаме. Темата е ясна. От демагогия файда няма, когато джобовете ни излизат с хастара навън.
                          A17DTС/S

Коментар

ntodorov написа:
                            Ele. Ти къде си в цялата тази картинка ? В частта, която засегна конкретно мен и моите въпроси в какво се опитваш да ме убедиш ?... Нали сме пазарна икономика ? Ами нека да позволим и на хлебаря да печели добре, нека позволим и на НЕК да печелят добре, нека позволим и на ВиК да печели по-добре, нека позволим на цигарения и алкохолен производители да печелят по-добре- нали е пазарна икономика - нека всички печелят добре. За това Еле ние всички ( мързеливи, комунисти, демократи) си имаме ДЪРЖАВА, която ТРЯБВА да бъде регулатор на всички тези процеси. Това, че две кухи каки си заредили колите от бензиностанцията и не мислят, че ще ги спре цената на горивото не значи, че моите, твоите, нашите родители няма да обеднеят. и спри да разглеждаш цената на горивата само, като избор за мобилност - влияе на всичко дори и на най- дребните ти физически нужди. Това осмисли.ПС: И докато ти пиша: Ей го на - и Токоразпределителните Дружества си искат сериозно вдигане цените на услугите си, а ти ми обяснявай за пазарната икономика - ай да стоим и на тъмно щом сме решили да си го плащаме. Осъзнай се и се събуди, ако ли не искаш не пречи на другите. Темата е ясна. От демагогия файда няма, когато джобовете ни излизат с хастара навън. Гледай новините белким разбереш за какво иде реч.
                            Водата и токът се контролират, заради монопола, горивото не се контролира, защото няма монопол по закон. Има разлика, виждаш ли я? За ракията и цигарите не искам да говоря - не ме интересува - не пия и не пуша и не съм умряла от това. Борете се да включат Лукойл като монополист, борете се за по-високо качество... не виждам как ще накарате една компания да намали цените - все едно някой на мен да дойде и да ми каже - от днес ще работиш за по-малко. Знаеш ли какъв ще ми е отговорът: Като не ви отърва - довиждане, намерете си някой по-евтин. И това знаеш ли защо - защото в момента работя по 12-14 часа на ден без почивка. След 2-3 месеца, ако няма работа, сама ще сваля цените, но до догава не само не ги свалям, ами ги и вдигам. Като не е намаляло потреблението, как искаш да се свалят цените - не купувайте гориво, намерете си по-добра работа или, ако толкова много ви е яд, че някой прави пари - направете си фирма и правете пари- така повишението на цените няма да го усетите.
                            Всеки има право да бъде глупав, но някои злоупотребяват с тази привилегия.

Коментар

Организиране на национален протест срещу цените на горивата.

В един пост прочетох мнението на колега , който сравни всички нежелаещи да подкрепят протеста с овце .Бих му отговорил с една сентенция ,, Човекът е социално животно , но не стадно ’’.Един протест най-малкото ми би отнел време. Предпочитам за това време да си свърша работата , защото в противен случай жена ми ще намери какво да яде , но за детето не съм сигурен
                              FIAT BRAVA 1.4 12V А/С, с чийто собственик можете да се свържете на 089 9225580
                              FIAT CROMA 2.4 Mjet - proprio miracolo

Коментар

ЛУКойл не е монополист ??? Това, че ни го вменяват и сме станали жертва на това вменяване е една от предпоставките за протест. Увеличеното пък потребление и то точно сега в зимния период са ала- бала - ници в, които явно някой се е хванал. Зависими сме единствено и само от Руските нефт и газ. Точно за това ЛУКойл има успешно производство и ни стиска юздата. Що се касае за ракията и цигарите - и аз не ги използвам, но и двамата с теб сме доволни от трансформацията на акциза им в блага за мен, теб и ближния - нали ( имам леки резерви и там де)...Така, че не бива да сме безразлични. Еле, що се касае за монопола - Знаеш ли колко механизми има ВиК и НЕК да избягат от монопола си - само, че никой не им позволява. А сега си задай въпроса, защо ЛУКойл бяга от статута си на монополист в БГ ? Задай си и другия въпрос: Срещала ли си бензиностанции с разлика в цените на горивата над 3%? Защо след, като ЛУКойл си промени цените и "гръцките" горива в БГ си коригират цените ? Знаеш ли защо ? Аз даже и не се досещам ?... ПС: Сега слушам и новините: Доста транспортни фирми са пред фалит. Ел дружетсвата и ВиК също искат драстично повишаване на услугите си. Хора остават на улицата. Безработицата расте. Народът обеднява. Пък ти и аз нека да чакаме платежоспособен да ни оцени труда подобаващо за да поддържаме "пазарната икономика" на шепа бандити, които не само, че гълтат парите ни, но си и назначават уж наши "Държавни управници". Аз спирам до тук с тази тема.
                                A17DTС/S

Коментар

Working...
                                X