А това е "велосипедната алея" в София.Как да не караш с кеф ми кажете : http://www.peter.and.bilyana.net/ind...ya-s-vnimanie/
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Организиране на национален протест срещу цените на горивата.
Collapse
Заключена тема
X
X
-
Immortal написа:Норвегия е страната с най-висок стандарт на живот в Европа.Ето малко кадри от там: (някой в София или другаде в България виждал ли е нещо такова?)Дано ме разбирате.
04/2000 Fiat Brava 1.9 JTD 105+
Коментар
-
Аз драстично съм намалил ползването на колата - само събота или неделя, или ако ми се наложи през седмицата да отида до някоя отдалечена точка на града, където ще трябва да сменя 5 вида автобуси и загубя 3 часа време. Инъче метрото - 23 лв за месец, няма задръстване, бързо и удобно.Естествено ситуацията с горивата е ненормална - но след всеки пик следва и пад, или както го е казал народа "след нанагорнище - идва нанадолнище".А държавите от ЕС трябва да преодмислят акцизите и ДДС-то върху горивата - не е нормално да съставляват половината от стойността на продукта.
Коментар
-
И аз само в Събота и Неделя вадя колата или когато ме се наложи през седмицата. Придвижването е повече пеш! Това ми е начина на протест, както срещу цените на горивата, така също и против дупките.За велосипедите обаче не виждам как ще стане. В Осло нямат крадливи цигани, за разлика от България, където ще изчезнат за по-малко от 24 часа.Няма начин да няма начин!
Коментар
-
IvanIanushev написа:А това е "велосипедната алея" в София.Как да не караш с кеф ми кажете : http://www.peter.and.bilyana.net/ind...ya-s-vnimanie/nikolovvd написа:За велосипедите обаче не виждам как ще стане. В Осло нямат крадливи цигани, за разлика от България, където ще изчезнат за по-малко от 24 часа.Картинката е от Пловдив, но и в Сливен е аналогична:
Коментар
-
Immortal написа:IvanIanushev написа:А това е "велосипедната алея" в София.Как да не караш с кеф ми кажете : http://www.peter.and.bilyana.net/ind...ya-s-vnimanie/nikolovvd написа:За велосипедите обаче не виждам как ще стане. В Осло нямат крадливи цигани, за разлика от България, където ще изчезнат за по-малко от 24 часа.Картинката е от Пловдив, но и в Сливен е аналогична:
Коментар
-
nikolovvd написа:И аз само в Събота и Неделя вадя колата или когато ме се наложи през седмицата. Придвижването е повече пеш! Това ми е начина на протест, както срещу цените на горивата, така също и против дупките.За велосипедите обаче не виждам как ще стане. В Осло нямат крадливи цигани, за разлика от България, където ще изчезнат за по-малко от 24 часа.
Коментар
-
mitakkk написа:Че тия знаци като си с колело, защо пък да трябва да ги спазваш. Бас ловя, че не на всички входни места към площада са ги поставили.(за Сливен съм сигурен)За да се върнем на темата - мисълта ми беше, че хората в страни с много по-висок жизнен стандарт, на които цените на горивата не са им проблем, не си карат колите за щяло и нещяло. Карат доста по-икономични коли, в Лондон например видях доста голям процент хибриди и електро-коли. Ние сме "голо-голямо", "на гол гъз - чифте пищови". Хем се оплакваме, хем искаме да протестираме, но искаме да го направим по най-урдулишкия начин.Не щем да сменим джипа с икономична кола.Ако целта на такъв протест е да се намалят цените на горивата - казах ви вече - обречен е на неуспех, каза ви го и Malone.Ако целта е да се сменя правителството - ми идват избори. Покажете протеста си тогава, като изберете правилните хора... друг е въпроса, че в България такива хора няма. От калпав мат’риал как да станат свестни политици!??
Коментар
-
Immortal написа:mitakkk написа:Че тия знаци като си с колело, защо пък да трябва да ги спазваш. Бас ловя, че не на всички входни места към площада са ги поставили.(за Сливен съм сигурен)За да се върнем на темата - мисълта ми беше, че хората в страни с много по-висок жизнен стандарт, на които цените на горивата не са им проблем, не си карат колите за щяло и нещяло. Карат доста по-икономични коли, в Лондон например видях доста голям процент хибриди и електро-коли. Ние сме "голо-голямо", "на гол гъз - чифте пищови". Хем се оплакваме, хем искаме да протестираме, но искаме да го направим по най-урдулишкия начин.Не щем да сменим джипа с икономична кола.Ако целта на такъв протест е да се намалят цените на горивата - казах ви вече - обречен е на неуспех, каза ви го и Malone.Ако целта е да се сменя правителството - ми идват избори. Покажете протеста си тогава, като изберете правилните хора... друг е въпроса, че в България такива хора няма. От калпав мат’риал как да станат свестни политици!??
Коментар
-
Организиране на национален протест срещу цените на горивата.
Инженер Атанасов , някак много идеализирате западния свят . Карат ги за щяло и нещяло , но в много ситуации яхват велосипедите защото няма как да паркират колите си ( IMHO ).FIAT BRAVA 1.4 12V А/С, с чийто собственик можете да се свържете на 089 9225580
FIAT CROMA 2.4 Mjet - proprio miracolo
Коментар
-
айде стига с тия велосипеди,защото ми е писнало от хора мрънкащи,че ги мамят,а стигне ли се някакви,каквито и да е действия се крият.Карайте си велосипедите и толкова,аз не мога всеки ден да карам велосипед по 45 километра...не мога да прибера племенника си от градина на задната "седалка" на колелото!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Стига глупости,ако ще се държите овчи,стойте си да ви тъпчат.Но аз забелязвам нещо друго-хора с по-висок социален и финансов статус са против протеста...Това ми прилича на действията на "чорбаджиите" по време на освободителните възтания....преди и по време на борбите се крият като мишки и клеветят,след това веднага обръщат гегата и първи отиват да обират лаврите!!!ex.Мареа ТД100
Коментар
-
Re: Организиране на национален протест срещу цените на горив
Румен_Хинчев написа:Инженер Атанасов , някак много идеализирате западния свят . Карат ги за щяло и нещяло , но в много ситуации яхват велосипедите защото няма как да паркират колите си ( IMHO ).Повтарям пак - не съм против протеста, против избраната форма на протест съм. И то само защото знам, че няма да се постигне нищо.Ако има и капка надежда с такъв протест да се постигнат по-ниски цени на горивата - с удоволствие ще се включа.Беше даден пример с чорбаджиите едно време. И тук ситуацията е абсолютно същата.Колкото и въстания да вдигате, крайното решение би било ЕДИНСТВЕНО и САМО по желание на "Великите сили", при изпълнение на техните "Велики интереси". Ако някой си мисли, че българските възстания са били решаващи за освобождението ни, значи е велик идеалист. ; Реализма е една друга работа
Успех в начинанието. Ще ви подкрепям морално!
Коментар
-
И срещу кой ще протестираме?Срещу страните членки на ОПЕК? Срещу световната борса за петрол или Лукоил?Цитирате БТВ, ами хората си правят каквото си искат. Един размахва някаква статистика за цените на горивата правена от НСтИ, а водещата му казва, че цените в момента са 2.54, а не 2.25 както твърди. Аз направо бих го пратил да зарежда от статистическия институт.Няма начин да няма начин!
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар