nikolovvd написа:
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Организиране на национален протест срещу цените на горивата.
Collapse
Заключена тема
X
X
-
Не е същото! Да протестираме срещу външни фактори е пълна безсмислица. Ако ставаше така нямаше американците да водят 2 войни в персийският залив!За мен всичко е спекула. Размирици в страна, която дава 2% от световния добив на нефт в света, няма как да окаже влияние на световните цени, ако не са спекулантите на борсите. Освен това ОПЕК декларира, че е в състояние веднага да компенсира излизането на Либия от нефтеният пазар, но въпреки това цените тръгнаха нагоре. На ония от борсата им е по-изгодна високата цена на петрола, защото вземат по-голяма комисионна. Нали по подобен начин започна финансовата криза преди 3 години. Няма да се очудя, ако тия лакомници ни докарат и петролна криза.Явно някой има изгода от подобно положение, а и ЕС си трае, защото трябва да оправдае пускането на печатницата за Евро и увеличаването на инфлацията. От къде мислите идват стотиците милиарди Евро за Гърция, Ирландия, Испания, Румъния и т.н.Няма начин да няма начин!
Коментар
-
Ето че и от БТВ ни обърнаха внимание , също така Българската автомобилна асоцияция ми върна мейл в който пише че ще ни подкрепи.За 3 дни нещата се развиват в полза за нас, дано хората прогледнат...http://www.btv.bg/shows/tazi-sutrin/..._nayskapi.html----------------------------------------------------------------------------
Fiat Bravo 1.6 97г.(90к.с.), LPG Lovato
ex.Fiat Punto 1.1 96г.(55к.с.),LPG Lovato
ex. Fiat Tipo ATG 91г. 1.6(83 к.с.) бензин + газ
Коментар
-
с цените на горивата ситуацията е като с цените на хляба, на олиото, на захарта, на яйцата по Великден, като с пържолата по Коледа...всеки гледа да се напечели на гърба на бедния народец...той бедния народец и той гяволия - крие приходи и данъци...и става едно повсеместно лъгане... ама лъгане!!!и после псуваме, че цените били високи, че пътищата били лоши....няма да се оправим, нямааааааа......Fiat Punto 1.1-Синята птица
Lancia Libra SW 2.4-JTD-Самолета! RIP - продава се на части...
Lancia Libra SW 1,9-JTD 115 hp
Коментар
-
При цени от 147 USD за барел през лятото на 2008 г, цените на горивата на лукойл бяха както са сега! РАЗЛИКАТА е, че сега петрола е 100 USD за барел. Единствената разлика с 2008 г. е акциза, чието значение на литър гориво е от порядъка на 2-4 стотинки!Така, че на въпроса: Защо горивата са толкова скъпи? а) Заради международното положение б) Заради нагъл монополист и мълчаливото съгласие на власттаВерен отговор: БFiat Bravo TD 100, 1998 г.
Ауди 80 1.6, 101 кс, 1994 г.
Коментар
-
kosta84bg написа:При цени от 147 USD за барел през лятото на 2008 г, цените на горивата на лукойл бяха както са сега! РАЗЛИКАТА е, че сега петрола е 100 USD за барел. Единствената разлика с 2008 г. е акциза, чието значение на литър гориво е от порядъка на 2-4 стотинки!Така, че на въпроса: Защо горивата са толкова скъпи? а) Заради международното положение б) Заради нагъл монополист и мълчаливото съгласие на власттаВерен отговор: Б----------------------------------------------------------------------------
Fiat Bravo 1.6 97г.(90к.с.), LPG Lovato
ex.Fiat Punto 1.1 96г.(55к.с.),LPG Lovato
ex. Fiat Tipo ATG 91г. 1.6(83 к.с.) бензин + газ
Коментар
-
Ама колегата Malone ви обясни, че крайната цена на горивата не е механичен сбор от различните компоненти, като акцизи, ДДС и т. н. Пазарна икономика - никой не е сключил договор с нас, че при 147 долара за барел, цената на горивата ще е на сегашното равнище, та при 100 долара цените да са по-ниски. Щом има търсене, както и колежката ele отбелязва, никой не е намалил потреблението на горива, то и цената ще е висока и ще става още по-висока, щом се търси. Значи, щом зареждаме и пътуваме, тази цена ни устройва, следователно и Лукойл трябва да са луди, та да не вдигнат цената, щом продуктите им се търсят.Fiat Marea Weekend 1,6 16V
Коментар
-
Гледах задълбочено материала по БТВ...Няааам думи. Сульо твърди, че по официална статистика на ЕС горивата ни струват 1.13 Е. Хората му показват кадри с цена на литър нафта в родна бензиностанция за 1.25 Е и този от Комисията за защита на конкуренцията КЗК казва: Че него го интересува единствено официалната статистика. Другия Пульо пък призна, че всички зареждат от ЛУКойл ( на далавера )поради ниската изходна цена на горивото и въпреки всичко плащаме еднакво с Австрия за литър гориво, когато Австрийската рафинерия се набавя със суровини за преработка само и единствено по суша, когато пълнача и оператора в производството взимат по 1500 Е заплата и съответно разходите на собственика на бензиностанция и производителя там са в пъти по-големи... Никаква конюнктура не налага тези цени...Само алчния джоб и примирението ни карат шепа бандити да си играят с нас. Сред бандите включвам и всичките комисийки и подкомисийки трошящи Държавни пари и имащи единствената задача да защитават и регулират отношенията между обикновения гражданин и търговеца ( в случая и производителя на горива)Изпълних се: Нагрухан и подкупен "субект" ме гледаше най-нагло през ТВ и твърдеше, че въобще не го интересува каква била цената на бензиностанциите - вярвал само на статистиката и не вярвал на празни приказки. Обясни на всичките, че това, което се случва по нашите бензиностанции се дължи на динамичния пазар, на Кадафи, на Б. Борисов, северното сияние и на южния вятър.ПС: Гледайте линка на колегата по-горе. Думите са малко. А аз съм афектиран и моля за извинение.
A17DTС/S
Когато губим, не знаем какво печелим, а когато печелим, не знаем какво губим !
Коментар
-
sugarboy написа:Ама колегата Malone ви обясни, че крайната цена на горивата не е механичен сбор от различните компоненти, като акцизи, ДДС и т. н. Пазарна икономика - никой не е сключил договор с нас, че при 147 долара за барел, цената на горивата ще е на сегашното равнище, та при 100 долара цените да са по-ниски. Щом има търсене, както и колежката ele отбелязва, никой не е намалил потреблението на горива, то и цената ще е висока и ще става още по-висока, щом се търси. Значи, щом зареждаме и пътуваме, тази цена ни устройва, следователно и Лукойл трябва да са луди, та да не вдигнат цената, щом продуктите им се търсят.A17DTС/S
Коментар
-
kosta84bg написа:При...Всеки има право да бъде глупав, но някои злоупотребяват с тази привилегия.
Коментар
-
Ele. Ти къде си в цялата тази картинка ? В частта, която засегна конкретно мен и моите въпроси в какво се опитваш да ме убедиш ?... Нали сме пазарна икономика ? Ами нека да позволим и на хлебаря да печели добре, нека позволим и на НЕК да печелят добре, нека позволим и на ВиК да печели по-добре, нека позволим на цигарения и алкохолен производители да печелят по-добре- нали е пазарна икономика - нека всички печелят добре. За това Еле ние всички ( мързеливи, комунисти, демократи) си имаме ДЪРЖАВА, която ТРЯБВА да бъде регулатор на всички тези процеси. Това, че две кухи каки си заредили колите от бензиностанцията и не мислят, че ще ги спре цената на горивото не значи, че моите, твоите, нашите родители няма да обеднеят. и спри да разглеждаш цената на горивата само, като избор за мобилност - влияе на всичко дори и на най- дребните ти физиологични нужди. Това осмисли.ПС: И докато ти пиша: Ей го на - и Токоразпределителните Дружества си искат сериозно вдигане цените на услугите си, а ти ми обяснявай за пазарната икономика - ай да стоим и на тъмно щом сме решили да си го плащаме. Темата е ясна. От демагогия файда няма, когато джобовете ни излизат с хастара навън.A17DTС/S
Коментар
-
ntodorov написа:Ele. Ти къде си в цялата тази картинка ? В частта, която засегна конкретно мен и моите въпроси в какво се опитваш да ме убедиш ?... Нали сме пазарна икономика ? Ами нека да позволим и на хлебаря да печели добре, нека позволим и на НЕК да печелят добре, нека позволим и на ВиК да печели по-добре, нека позволим на цигарения и алкохолен производители да печелят по-добре- нали е пазарна икономика - нека всички печелят добре. За това Еле ние всички ( мързеливи, комунисти, демократи) си имаме ДЪРЖАВА, която ТРЯБВА да бъде регулатор на всички тези процеси. Това, че две кухи каки си заредили колите от бензиностанцията и не мислят, че ще ги спре цената на горивото не значи, че моите, твоите, нашите родители няма да обеднеят. и спри да разглеждаш цената на горивата само, като избор за мобилност - влияе на всичко дори и на най- дребните ти физически нужди. Това осмисли.ПС: И докато ти пиша: Ей го на - и Токоразпределителните Дружества си искат сериозно вдигане цените на услугите си, а ти ми обяснявай за пазарната икономика - ай да стоим и на тъмно щом сме решили да си го плащаме. Осъзнай се и се събуди, ако ли не искаш не пречи на другите. Темата е ясна. От демагогия файда няма, когато джобовете ни излизат с хастара навън. Гледай новините белким разбереш за какво иде реч.Всеки има право да бъде глупав, но някои злоупотребяват с тази привилегия.
Коментар
-
Организиране на национален протест срещу цените на горивата.
В един пост прочетох мнението на колега , който сравни всички нежелаещи да подкрепят протеста с овце .Бих му отговорил с една сентенция ,, Човекът е социално животно , но не стадно ’’.Един протест най-малкото ми би отнел време. Предпочитам за това време да си свърша работата , защото в противен случай жена ми ще намери какво да яде , но за детето не съм сигуренFIAT BRAVA 1.4 12V А/С, с чийто собственик можете да се свържете на 089 9225580
FIAT CROMA 2.4 Mjet - proprio miracolo
Коментар
-
ЛУКойл не е монополист ??? Това, че ни го вменяват и сме станали жертва на това вменяване е една от предпоставките за протест. Увеличеното пък потребление и то точно сега в зимния период са ала- бала - ници в, които явно някой се е хванал. Зависими сме единствено и само от Руските нефт и газ. Точно за това ЛУКойл има успешно производство и ни стиска юздата. Що се касае за ракията и цигарите - и аз не ги използвам, но и двамата с теб сме доволни от трансформацията на акциза им в блага за мен, теб и ближния - нали ( имам леки резерви и там де)...Така, че не бива да сме безразлични. Еле, що се касае за монопола - Знаеш ли колко механизми има ВиК и НЕК да избягат от монопола си - само, че никой не им позволява. А сега си задай въпроса, защо ЛУКойл бяга от статута си на монополист в БГ ? Задай си и другия въпрос: Срещала ли си бензиностанции с разлика в цените на горивата над 3%? Защо след, като ЛУКойл си промени цените и "гръцките" горива в БГ си коригират цените ? Знаеш ли защо ? Аз даже и не се досещам ?...ПС: Сега слушам и новините: Доста транспортни фирми са пред фалит. Ел дружетсвата и ВиК също искат драстично повишаване на услугите си. Хора остават на улицата. Безработицата расте. Народът обеднява. Пък ти и аз нека да чакаме платежоспособен да ни оцени труда подобаващо за да поддържаме "пазарната икономика" на шепа бандити, които не само, че гълтат парите ни, но си и назначават уж наши "Държавни управници". Аз спирам до тук с тази тема.
A17DTС/S
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар