Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Организиране на национален протест срещу цените на горивата.

Collapse
Заключена тема
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

donnna написа:
    Посочи ми страна с по-ниска цена на горивото!!! погледни 1-2 страници назад има таблица...
    Колега аз ще съм поредния който ще ти каже,че актуалното инфо за цените в Европа е тук:http://www.energy.eu/Кипър,Латвия,Ли...ловения са с по евтин дизел от нас!
    Bravo 1.9 JTD със 105 магаренца!
    Пътят не е мястото,където можеш да покажеш агресивността си...

Коментар

2012година. Бензинът е 25 лева за литър. Съвещание в голяма фирма. Влиза запъхтян полицай:- Кой е оставил така коня си насред алеята. Каретата на "Бърза помощ" не може да мине!Слушах днес една много интересна дискусия по едно нац бг радио - и там изрично упоменаха хората че проблема е във производствените цени на суровината. При нас е 0.79 евро цента за литър. А в една по-слабо развита държава като Англия е 0.65 евроцента за литър. Е????Всичко останало е акциз, ДДС и търговска надценка на бензиноколонките. Не разбирате ли на какви маймунки ни правят? Та да чета тук постове от сорта "... ас съм гулямото патрон и не ме събарят даже и 3 лиеуа за кило..." ...Това ее обидно, един път да ни предлагат стока от 1ва необходимост по този начин и 2ри път - сънародници да са толкова "съпричастни" към ОБЩИЯ проблем. А факта, че не схващат простата истина, че когато живееш в едно общество ти зависиш от него е само въпрос на чалга и сапунени сериали....какво му направихме на Господ, бе Боби, че на изток от рая, нас ни зароби ...
      Fiat Stilo 1.9 Jtd 115 2003 MultiWagon

Коментар

Убуу де, за пореден път ще попитам, кво праите срещу печалбата на ЧАСТНАТА фирма с тоя протест тип ’на лафче в центъра’ ?

Коментар

stooes написа:
          При нас е 0.79 евро цента за литър. А в една по-слабо развита държава като Англия е 0.65 евроцента за литър. Е????Всичко останало е акциз, ДДС и търговска надценка на бензиноколонките.
          давам ти безплатна бизнесидея - внасяй нафта от Англия и продавай в България и печели по 14 евроцента на литър!след това ми говори за цени и надценки...п.п. ти за енергоемко и неефективно производство да си чувал??? за остарели и амортизирани инсталации???
          Fiat Punto 1.1-Синята птица
          Lancia Libra SW 2.4-JTD-Самолета! RIP - продава се на части...
          Lancia Libra SW 1,9-JTD 115 hp

Коментар

Аз пък предлагам тази неделя, виждам че е свободна за протести, да протестираме срещу високата цена на олиото. От къде не къде ще ми го продават на цена 2,70 лв. и повече. Ама няма да протестираме пред портала на завод "П....з олио" ами пред кварталния магазин! Все пак за разлика от горивата, олиото е стока от първа необходимост.Това в рамките на шегата, но случая е идентичен с протеста срещу цените на горивата. Да не оставям привържениците на протеста с грешни впечатления - цената и на мен ми е висока, само че бих участвал евентуални в протести пред портала на "Лукойл", но не и пред която и да е бензиностанция. Въпреки, че не виждам как ще принудим една частна фирма да си свали цените, при положение че не си смъкваме задниците от колите, зареждаме като обезумели и затлъстяваме. В семейството имаме два автомобила, с който двамата с жена ми ходим всеки ден до работа и обратно. И с какви очи да отида на протест и да викам, че ми е скъпо като и двете коли не спират да се движат нито ден. Когато наистина, ама наистина ни стане скъпо, просто ще спрем да си караме колите - направете го и вие и гарантирам, че без протест, без викане и трошене на нерви горивото ще си намери НОРМАЛНАТА /каквото и да означава това/ цена. А да овикваме управляващите /не ги защитавам ни най-малко/ не виждам те как могат да регулират ценита освен ако не ни върнат 25 год. назад. Пък ако има законови начини нека колегата, който по-горе в един пост само загатна за съществуването им да ни светне всички. Ама с цитати. Иначе става как една жена казала на друга на опашката за хляб...
            Peugeot 301
            Punto 1.9 JTD - на жената

Коментар

venco67 написа:
              Аз пък предлагам тази неделя, виждам че е свободна за протести, да протестираме срещу високата цена на олиото. От къде не къде ще ми го продават на цена 2,70 лв. и повече. Ама няма да протестираме пред портала на завод "П....з олио" ами пред кварталния магазин! Все пак за разлика от горивата, олиото е стока от първа необходимост.Това в рамките на шегата, но случая е идентичен с протеста срещу цените на горивата. Да не оставям привържениците на протеста с грешни впечатления - цената и на мен ми е висока, само че бих участвал евентуални в протести пред портала на "Лукойл", но не и пред която и да е бензиностанция. Въпреки, че не виждам как ще принудим една частна фирма да си свали цените, при положение че не си смъкваме задниците от колите, зареждаме като обезумели и затлъстяваме. В семейството имаме два автомобила, с който двамата с жена ми ходим всеки ден до работа и обратно. И с какви очи да отида на протест и да викам, че ми е скъпо като и двете коли не спират да се движат нито ден. Когато наистина, ама наистина ни стане скъпо, просто ще спрем да си караме колите - направете го и вие и гарантирам, че без протест, без викане и трошене на нерви горивото ще си намери НОРМАЛНАТА /каквото и да означава това/ цена. А да овикваме управляващите /не ги защитавам ни най-малко/ не виждам те как могат да регулират ценита освен ако не ни върнат 25 год. назад. Пък ако има законови начини нека колегата, който по-горе в един пост само загатна за съществуването им да ни светне всички. Ама с цитати. Иначе става как една жена казала на друга на опашката за хляб...
              Ето - за това говорим. За солидарност. И аз мога да карам на 6 лева нафта, но си спрях колата заради тези на, които и 2,60 е скъпо... Колеги, оставете колите и карането. Ето в кварталния магазин вече има нови по-високи цени. И аз имам не две, а три коли. Спрях ги - заради ближния, който изнемогва. Общество сме. В Бургас стачкуваха и материално обезпечени хора. Стачкува и моят шеф, стачкувах и аз, като шеф, но имам подчинени, които мизерстват и ми обясняват как файдата била никаква. Ами без борба носейки се по течението винаги ще бъдат под мен. Повярвайте ми: Няма безсмислен протест, безсилен - да, но безсмислен - не. А и впрочем на вас какво ви пречи горивото да бъде по-евтино. Ей това не мога да проумея...И аз съм реалист, като повечето от вас, но бъдете поне малко мечтатели. Помага. Хубавите неща стават и с вяра. Ако съм имал и грам песимизъм, след протеста в който участвах и този грам се изпари. Не обричайте нещо, което не сте се и опитали да промените.
              A17DTС/S
              Когато губим, не знаем какво печелим, а когато печелим, не знаем какво губим !

Коментар

ntodorov: За да постигнеш правилните неща трябва да си поставиш правилните цели и да ги следваш по правилният начин. Ако животът на хората в БГ ги устройва, а проблемът им е само горивата - чудесно, кажете че е така и аз ще изляза да стачкувам. Но според мен правилната цел е вдигане на стандарта на живот и тя не се постига със спонсориране на бензиностанциите, а по съвсем друг начин.А ти, като имаш подчинени мизерстващи, що не искаш шефът ти да им увеличи заплатите??? Това за мен е правилната стъпка и дори да е неуспешна, е много по-правилна.
                Всеки има право да бъде глупав, но някои злоупотребяват с тази привилегия.

Коментар

Предлагам първо да се съберем и после ще решим срещу какво ще протестираме.Гориво, оливиа(я), сиренце, кашкавалче, Леб или срещу високите цени на ракията.Предлагам, протеста срещу високите цени на бензина, да бъде съпроводен с изливане на бензин и дизел в канализационната мрежа на градовете.Предлагам да бъдат изгорени чучела на бизнесмени (изедници) и да бъдат заклеймени и анатемосани всички управляващи от падането на Търново до днешни дни.Предлагам, в знак на протест дори най-кратките растояния да бъда изминавани с коли, като същите биват катерени по всички тротоари и спирани върху зелени площи и градинки.Ще ни вдигат те бензина, да не може да си караме 20 вентиловите турбо-компресорни коли. АААман.
                  ОЦЕЛЯВАТ НЕ ПО-СИЛНИТЕ (И/ИЛИ ПО-УМНИТЕ), А НАЙ-ПРИСПОСОБИМИТЕ.

Коментар

SUS SCROFA написа:
                    Предлагам първо да се съберем и после ще решим срещу какво ще протестираме.Гориво, оливиа(я), сиренце, кашкавалче, Леб или срещу високите цени на ракията.Предлагам, протеста срещу високите цени на бензина, да бъде съпроводен с изливане на бензин и дизел в канализационната мрежа на градовете.Предлагам да бъдат изгорени чучела на бизнесмени (изедници) и да бъдат заклеймени и анатемосани всички управляващи от падането на Търново до днешни дни.Предлагам, в знак на протест дори най-кратките растояния да бъда изминавани с коли, като същите биват катерени по всички тротоари и спирани върху зелени площи и градинки.Ще ни вдигат те бензина, да не може да си караме 20 вентиловите турбо-компресорни коли. АААман.
                    Срещу поскъпването на живота и замръзените заплати! Това трябва да е темата на протеста, а не на пърче! Днес протест за едно, утре да друго и т.н. Само така на улицата ще излязат стотици хиляди хора и вероятността да настъпят промени е почти 100%!
                    Няма начин да няма начин!

Коментар

nikolovvd написа:
                      SUS SCROFA написа:
                      Срещу поскъпването на живота и замръзените заплати! Това трябва да е темата на протеста, а не на пърче! Днес протест за едно, утре да друго и т.н. Само така на улицата ще излязат стотици хиляди хора и вероятността да настъпят промени е почти 100%!
                      Тове е друга приказка! Така вече може да ме спечелите за каузата.
                      Peugeot 301
                      Punto 1.9 JTD - на жената

Коментар

nikolovvd: Напълно съм съгласен с последния ти пост. От някъде трябва да се започне. Някой изропта срещу горивата. Аз го подкрепих - друг - не. Идеята е, че наистина не ни е добре в нашата Държава. Искаме я друга, а не да абдикираме. Що се касае за протеста: Някой помни ли по-голяма масовост и сбор на недоволни хора от зимата на 97 година. Аз лично се вълнувам от обедняването на хората и задълбочаващото се такова вследствие и на увеличаващите се цени на горива. Знам, че този протест ще доведе до други подобни.Еле: Засегна моите подчинени и заплатите им...Ами не искат и не искат да си извоюват по-големи заплати. Обичат да си мизерстват, а когато аз застанах зад тях бяха, като страхливи зайци между забити моркови в кал. Искат друг да им свърши работата, а лятото слънцето да не ги пече, зимата вятър да не ги духа... Що се касае за хората, които работят с мен в частния сектор. Изкарваме това, което заработим. Но това са подбрани от други обстоятелства хора. Там се радвам на единомислие и...великодушие. Дребните души са случайност в живота ми с, която не мога да свикна.
                        A17DTС/S
                        Когато губим, не знаем какво печелим, а когато печелим, не знаем какво губим !

Коментар

niko09 написа:
                          Много голеги казаха,че нямало ясни искания в протеста и за това не ходили и не трябвало никой да ходи и т.н http://protest2011.weebly.com/104810...510801103.html - тук е описано напълно достъпно на БГ език специално за Вас да прочетете искания, "които ги няма"
                          ПЪЛНИ глупости пише на цитирания сайт! Не мога да повярвам как има хора, които се връзват на подобни писаници!!! Те исканията наистина са ясни в този вид, ама са нереални. Откъде накъде ще понжават ДДС само на горивото, а не на баничките или дъвките на Кики? Аз всяка сутрин закусвам баничка и средна боза. Бозата ми е скъпа. Искам намаляване на ДДС за боза от 20 на 6.43%. Добре че не са се сетили да и праснат акцизен бандерол и на нея. Комисия, която да ограничава надценката. Дрън-дрън. Нали ще ми дойде някоя комисия да ми каже че не мога да си слагам кавато искам надценка, и директно спирам продажбите и се насочвам на друг пазар, където никой не ми казва колко да ми е цената, а тя ще ми дойде от самия пазар. Не знам какви са тия хора, които си мислят, че Лукоил работи 85 % за нашия пазар. Той сигурно им е като някакво такова... като почасова работа събота сутрин - с нея, без нея - все тая, но с нея - една идея по-добре. Регулиране на акциза до минимални нива: Акцизът в момента Е на такива. Нали искахте Евросъюз? Ето ви. Акцизът за дизелово гориво няма начин да е по-малък от 30.2 Е-цента, което в лева е 59 стотинки. В момента той е 61.5. Тия 2.5 ако някой наистина си мисли, че са решаващи за цените на стоките, услугите, транспортните разходи и прочее - да вземе да се събуди малко. Ако го намалят - пак няма да паднат цените на нито една стока или услуга, по примера, който nikolovvd даде за скока през пролетта и лятото на 2008-ма и не-падането през есента на 2008 и началото на 2009. Регулирането на надценката ми се струва напълно невъзможно, освен ако Баце Боцко стане диктатор и контролира всичко от кабинета си.Ред.: Дори се оказа, че инфото ми не е актуално - по тв-то казаха, че акцизът за дизел дори бил под минимума! Айде честито!

Коментар

Комисия, която да ограничава надценката. Дрън-дрън.Нали ще ми дойде някоя комисия да ми каже че не мога да си слагам кавато искам надценка, и директно спирам продажбите и се насочвам на друг пазар
                            Тогава държавата да си направи отново държавните заводи,магазини....... така ще може да си контролира цените. Тогава всичките монополисти да ходят да продават където си искат Пак ви казвам, не може крайният продукт на Лукойл да е на цената на рафинерия която е извън БГ.

Коментар

Само да вметна, че аз лично, никога не съм искал България да е в Евросъюза. Обзалагам се, че ако имаше референдум за членството ни, сега нямаше да сме в него. Дано да ги ядосаме достатъчно, че да ни изгонят :D
                              Това, което не ни убива, ни прави още по-досадни.
                              ex FIAT Bravo 1.6 - RIP

Коментар

chaveto: Toва да ти напомня за един друг строй отпреди 22 години? Не, мерси - има и други начини човек да може да си позволи да си кара колата. Държавата трябва да си върши държавните работи, не да върти търговия.dikanio: Пак: Не, мерси. Не ми се мисли в какво блато щяхме да сме, ако не бяхме в ЕС. Защото тогава нямаше кой да ни натиска да правим това или онова. Радвай се, че си в ЕС и се радвай, че сами си наложихме валутен борд. Иначе още щяхме да сме на ниво 97-98.
                                Всеки има право да бъде глупав, но някои злоупотребяват с тази привилегия.

Коментар

Working...
                                X