donnna написа:
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Организиране на национален протест срещу цените на горивата.
Collapse
Заключена тема
X
X
-
2012година. Бензинът е 25 лева за литър. Съвещание в голяма фирма. Влиза запъхтян полицай:- Кой е оставил така коня си насред алеята. Каретата на "Бърза помощ" не може да мине!Слушах днес една много интересна дискусия по едно нац бг радио - и там изрично упоменаха хората че проблема е във производствените цени на суровината. При нас е 0.79 евро цента за литър. А в една по-слабо развита държава като Англия е 0.65 евроцента за литър. Е????Всичко останало е акциз, ДДС и търговска надценка на бензиноколонките. Не разбирате ли на какви маймунки ни правят? Та да чета тук постове от сорта "... ас съм гулямото патрон и не ме събарят даже и 3 лиеуа за кило..." ...Това ее обидно, един път да ни предлагат стока от 1ва необходимост по този начин и 2ри път - сънародници да са толкова "съпричастни" към ОБЩИЯ проблем. А факта, че не схващат простата истина, че когато живееш в едно общество ти зависиш от него е само въпрос на чалга и сапунени сериали....какво му направихме на Господ, бе Боби, че на изток от рая, нас ни зароби ...Fiat Stilo 1.9 Jtd 115 2003 MultiWagon
Коментар
-
stooes написа:При нас е 0.79 евро цента за литър. А в една по-слабо развита държава като Англия е 0.65 евроцента за литър. Е????Всичко останало е акциз, ДДС и търговска надценка на бензиноколонките.Fiat Punto 1.1-Синята птица
Lancia Libra SW 2.4-JTD-Самолета! RIP - продава се на части...
Lancia Libra SW 1,9-JTD 115 hp
Коментар
-
Аз пък предлагам тази неделя, виждам че е свободна за протести, да протестираме срещу високата цена на олиото. От къде не къде ще ми го продават на цена 2,70 лв. и повече. Ама няма да протестираме пред портала на завод "П....з олио" ами пред кварталния магазин! Все пак за разлика от горивата, олиото е стока от първа необходимост.Това в рамките на шегата, но случая е идентичен с протеста срещу цените на горивата. Да не оставям привържениците на протеста с грешни впечатления - цената и на мен ми е висока, само че бих участвал евентуални в протести пред портала на "Лукойл", но не и пред която и да е бензиностанция. Въпреки, че не виждам как ще принудим една частна фирма да си свали цените, при положение че не си смъкваме задниците от колите, зареждаме като обезумели и затлъстяваме. В семейството имаме два автомобила, с който двамата с жена ми ходим всеки ден до работа и обратно. И с какви очи да отида на протест и да викам, че ми е скъпо като и двете коли не спират да се движат нито ден. Когато наистина, ама наистина ни стане скъпо, просто ще спрем да си караме колите - направете го и вие и гарантирам, че без протест, без викане и трошене на нерви горивото ще си намери НОРМАЛНАТА /каквото и да означава това/ цена. А да овикваме управляващите /не ги защитавам ни най-малко/ не виждам те как могат да регулират ценита освен ако не ни върнат 25 год. назад. Пък ако има законови начини нека колегата, който по-горе в един пост само загатна за съществуването им да ни светне всички. Ама с цитати. Иначе става как една жена казала на друга на опашката за хляб...Peugeot 301
Punto 1.9 JTD - на жената
Коментар
-
venco67 написа:Аз пък предлагам тази неделя, виждам че е свободна за протести, да протестираме срещу високата цена на олиото. От къде не къде ще ми го продават на цена 2,70 лв. и повече. Ама няма да протестираме пред портала на завод "П....з олио" ами пред кварталния магазин! Все пак за разлика от горивата, олиото е стока от първа необходимост.Това в рамките на шегата, но случая е идентичен с протеста срещу цените на горивата. Да не оставям привържениците на протеста с грешни впечатления - цената и на мен ми е висока, само че бих участвал евентуални в протести пред портала на "Лукойл", но не и пред която и да е бензиностанция. Въпреки, че не виждам как ще принудим една частна фирма да си свали цените, при положение че не си смъкваме задниците от колите, зареждаме като обезумели и затлъстяваме. В семейството имаме два автомобила, с който двамата с жена ми ходим всеки ден до работа и обратно. И с какви очи да отида на протест и да викам, че ми е скъпо като и двете коли не спират да се движат нито ден. Когато наистина, ама наистина ни стане скъпо, просто ще спрем да си караме колите - направете го и вие и гарантирам, че без протест, без викане и трошене на нерви горивото ще си намери НОРМАЛНАТА /каквото и да означава това/ цена. А да овикваме управляващите /не ги защитавам ни най-малко/ не виждам те как могат да регулират ценита освен ако не ни върнат 25 год. назад. Пък ако има законови начини нека колегата, който по-горе в един пост само загатна за съществуването им да ни светне всички. Ама с цитати. Иначе става как една жена казала на друга на опашката за хляб...A17DTС/S
Когато губим, не знаем какво печелим, а когато печелим, не знаем какво губим !
Коментар
-
ntodorov: За да постигнеш правилните неща трябва да си поставиш правилните цели и да ги следваш по правилният начин. Ако животът на хората в БГ ги устройва, а проблемът им е само горивата - чудесно, кажете че е така и аз ще изляза да стачкувам. Но според мен правилната цел е вдигане на стандарта на живот и тя не се постига със спонсориране на бензиностанциите, а по съвсем друг начин.А ти, като имаш подчинени мизерстващи, що не искаш шефът ти да им увеличи заплатите??? Това за мен е правилната стъпка и дори да е неуспешна, е много по-правилна.Всеки има право да бъде глупав, но някои злоупотребяват с тази привилегия.
Коментар
-
Предлагам първо да се съберем и после ще решим срещу какво ще протестираме.Гориво, оливиа(я), сиренце, кашкавалче, Леб или срещу високите цени на ракията.Предлагам, протеста срещу високите цени на бензина, да бъде съпроводен с изливане на бензин и дизел в канализационната мрежа на градовете.Предлагам да бъдат изгорени чучела на бизнесмени (изедници) и да бъдат заклеймени и анатемосани всички управляващи от падането на Търново до днешни дни.Предлагам, в знак на протест дори най-кратките растояния да бъда изминавани с коли, като същите биват катерени по всички тротоари и спирани върху зелени площи и градинки.Ще ни вдигат те бензина, да не може да си караме 20 вентиловите турбо-компресорни коли. АААман.ОЦЕЛЯВАТ НЕ ПО-СИЛНИТЕ (И/ИЛИ ПО-УМНИТЕ), А НАЙ-ПРИСПОСОБИМИТЕ.
Коментар
-
SUS SCROFA написа:Предлагам първо да се съберем и после ще решим срещу какво ще протестираме.Гориво, оливиа(я), сиренце, кашкавалче, Леб или срещу високите цени на ракията.Предлагам, протеста срещу високите цени на бензина, да бъде съпроводен с изливане на бензин и дизел в канализационната мрежа на градовете.Предлагам да бъдат изгорени чучела на бизнесмени (изедници) и да бъдат заклеймени и анатемосани всички управляващи от падането на Търново до днешни дни.Предлагам, в знак на протест дори най-кратките растояния да бъда изминавани с коли, като същите биват катерени по всички тротоари и спирани върху зелени площи и градинки.Ще ни вдигат те бензина, да не може да си караме 20 вентиловите турбо-компресорни коли. АААман.Няма начин да няма начин!
Коментар
-
nikolovvd написа:SUS SCROFA написа:Предлагам първо да се съберем и после ще решим срещу какво ще протестираме.Гориво, оливиа(я), сиренце, кашкавалче, Леб или срещу високите цени на ракията.Предлагам, протеста срещу високите цени на бензина, да бъде съпроводен с изливане на бензин и дизел в канализационната мрежа на градовете.Предлагам да бъдат изгорени чучела на бизнесмени (изедници) и да бъдат заклеймени и анатемосани всички управляващи от падането на Търново до днешни дни.Предлагам, в знак на протест дори най-кратките растояния да бъда изминавани с коли, като същите биват катерени по всички тротоари и спирани върху зелени площи и градинки.Ще ни вдигат те бензина, да не може да си караме 20 вентиловите турбо-компресорни коли. АААман.Peugeot 301
Punto 1.9 JTD - на жената
Коментар
-
nikolovvd: Напълно съм съгласен с последния ти пост. От някъде трябва да се започне. Някой изропта срещу горивата. Аз го подкрепих - друг - не. Идеята е, че наистина не ни е добре в нашата Държава. Искаме я друга, а не да абдикираме. Що се касае за протеста: Някой помни ли по-голяма масовост и сбор на недоволни хора от зимата на 97 година. Аз лично се вълнувам от обедняването на хората и задълбочаващото се такова вследствие и на увеличаващите се цени на горива. Знам, че този протест ще доведе до други подобни.Еле: Засегна моите подчинени и заплатите им...Ами не искат и не искат да си извоюват по-големи заплати. Обичат да си мизерстват, а когато аз застанах зад тях бяха, като страхливи зайци между забити моркови в кал. Искат друг да им свърши работата, а лятото слънцето да не ги пече, зимата вятър да не ги духа... Що се касае за хората, които работят с мен в частния сектор. Изкарваме това, което заработим. Но това са подбрани от други обстоятелства хора. Там се радвам на единомислие и...великодушие. Дребните души са случайност в живота ми с, която не мога да свикна.A17DTС/S
Когато губим, не знаем какво печелим, а когато печелим, не знаем какво губим !
Коментар
-
niko09 написа:Много голеги казаха,че нямало ясни искания в протеста и за това не ходили и не трябвало никой да ходи и т.н http://protest2011.weebly.com/104810...510801103.html - тук е описано напълно достъпно на БГ език специално за Вас да прочетете искания, "които ги няма"
Коментар
-
Комисия, която да ограничава надценката. Дрън-дрън.Нали ще ми дойде някоя комисия да ми каже че не мога да си слагам кавато искам надценка, и директно спирам продажбите и се насочвам на друг пазарПак ви казвам, не може крайният продукт на Лукойл да е на цената на рафинерия която е извън БГ.
Коментар
-
chaveto: Toва да ти напомня за един друг строй отпреди 22 години? Не, мерси - има и други начини човек да може да си позволи да си кара колата. Държавата трябва да си върши държавните работи, не да върти търговия.dikanio: Пак: Не, мерси. Не ми се мисли в какво блато щяхме да сме, ако не бяхме в ЕС. Защото тогава нямаше кой да ни натиска да правим това или онова. Радвай се, че си в ЕС и се радвай, че сами си наложихме валутен борд. Иначе още щяхме да сме на ниво 97-98.Всеки има право да бъде глупав, но някои злоупотребяват с тази привилегия.
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар