Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Организиране на национален протест срещу цените на горивата.

Collapse
Заключена тема
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

За Бензин 98:1,299 за суровината и преработката + 0,71 Акциз = 2,009 лв на едро + надценка бензиностанция= 2,20 + 20% ДДС = 2,64 лв/лАко 2008-ма е било 1,30 стойноста на горивото, 2011та трябва да е на около ~0,90 лв/л щом барела е с такава пропорция по-евтин, или с други думи сборът трябва да е с около 40 стотинки по-нисък, и Акциза се е вдигнал найстина НО с 2,5 стотинки а не с 40 стоники!!!За Дизела:Акциза е с 1,5 стотинки нагоре;Ако 2008-ма е било1,35+0,60)=1,95+0,21=2,16+20%=2,59 лв/лТо 2011-та трябва да е~0,95+0,615)=1,565+0,21=1,775+20%=2,13 лв/лСами преценете с 1 или 2 ст разлика в акциза може ли да има 40-46 стотинки разлика в крайната цена (и дали някой злоупотребява с Вас и дали искате да протестирате срещу това)!
    Брава 1,6 16V; Джанти 16-ки - по договаряне - 4 бр.:
    http://forum.fiat-bg.org/viewtopic.php?t=88126

Коментар

ogi28b написа:
      mitkosoft написа:
      Как да протестирам срещу вдигането на цените на билетите на автобусния транспорт. Трябва да ходя с колелото или пеша между София и Сливен.
      Между София и Сливен има железен път. Защо не пътуваш с влак?
      IvanIanushev написа:
      пенсийте
      Пенсий.... Yellow_Flash_Colorz_PDT_37 Е как да ида на протест? Само заради това няма да отида, ако не заради друго. Ама нищо де, да знаете, че ви подкрепям, колкото и безсмислен да е протестът. Нали и аз ще си наливам евтинка нафтичка, след успеха, който ЩЕ постигнете.
      Знаеш ли, като ти чета постовете в тая тема ми идва да се изразя доста нецензурно. Живей си и се чувствай добре. На всички останали - утре ще се видим на протеста, аз съм с Фиат Браво.

Коментар

Като чета на някои колеги глупостите стигнах до следния извод:БЪЛГАРИНА ЗАСЛУЖАВА БЕНЗИНА ДА Е 3.50лв/л.Оня има глава на раменете си,другия имал глава в гащите си, Ай сектир от робско мислене......

Коментар

Хайде всички от Стара Загора в 13 часа на Техномаркет.Аз ще карам с шествието,но няма да зареждам щото нямам и 1лв. А и съм на метан.Но паля на бензин от скъпия по 2.54.
          FIAT BRAVO 1.6
          FIAT COUPE 1.8-POWER OF LOVE-EX
          LANCIA LYBRA 1.8 SW-NOW

Коментар

VesMil написа:
            Като чета на някои колеги глупостите стигнах до следния извод:БЪЛГАРИНА ЗАСЛУЖАВА БЕНЗИНА ДА Е 3.50лв/л.Оня има глава на раменете си,другия имал глава в гащите си, Ай сектир от робско мислене......
            Повече залсужава заплатата му да е 2000 евро, за да си позволи бензин от 3,50.
            Всеки има право да бъде глупав, но някои злоупотребяват с тази привилегия.

Коментар

Всички колеги, които се оправдават с фрази от тип : "няма ясни искания" , "не е такъв начина" и т.н., нека организират те по тяхния начин с техните искания и да видим колко хора ще съберът Със сигурност няма да постигнете нищо стояйки си вкъщи и филосовствайки как е правилно и как не !Аз като един прост човечец как знам какви са исканията ? Кое му е неясното на : Намаляне на акциза, който прибира държавата и намаляне на печалбата на бензиностанциите ?? ( Пример : как в една държава, където производството на гориво е в пъти по-скъпо от България цената на крайният продукт е същата или подобна на тази в родината ни) ( Как в бензиностанциите по света собствениците на такива могат да печелят по 20 ст. на литър ПРИМЕРНО , а Сулъо и Пулъо в България щот са гъзари печелят по 50 ст., сумите са примерни).Най-малко от човешка гледна точка : Как при минимална заплата 3-пъти по ниска от повечето европейските държави, цените на дадена стока да са еднакви ???? Аз мисля че посочените факти са ми достатъчни да изляза на протест, независимо от начина му !
              Fiat Bravo 1.8 GT 113Hp++
              Lancia Lybra 1.8 131Hp

Коментар

niko09 написа:
                ogi28b написа:
                mitkosoft написа:
                Как да протестирам срещу вдигането на цените на билетите на автобусния транспорт. Трябва да ходя с колелото или пеша между София и Сливен.
                Между София и Сливен има железен път. Защо не пътуваш с влак?
                Влака с какво се движиPS Ако е нафта опираме до горивата и протеста, ако е Ток - новите цени на тока.Да бъдем бездушни, нали ?
                Протестирайте като жителите на другите държави, т.е. както трябва!Днес ще протестираме против цените на горивата, но с колите си, т.е. имате пари за бензин!Утре ще протестирате против увеличението на цената на тока. Другата седмица против цетата на газта, после на храните и т.н. до безкрайност.Вместо просто да си протистираме, трябва да протестираме против поскъпването на живота.Тогава и Airfan, и еle и всички ще поткрепят протеста, защото това засяга всички. Така падна правителството на Жан Виденов. На някой не им е ясно за какво и как ще се протестира, но важното е да се протестира!
                Няма начин да няма начин!

Коментар

bachev: Направи си бензиностанция, печели и ти. Това е свободна държа и свободна икономика - всеки може да да започне собствен бизнес и да си слага каквито иска надценки - никой копче не може да му каже, както никой копче не може да каже на бензиностанциите за надценката.Иначе, виждам, че колега, който се оплаква от малка заплата, вече се е сдобил с нова кола... пък няма пари за гориво... Честита да му е, със здраве да я пълни и караnikolovvd: Те знаят за какво протестират, да паднат цените на горивата. Не за по-добът живот, съотв. по-висок стандарт. Важно е да се возиш в кола, независимо дали можеш да си позволиш елементарните неща Все пак нека да си спомним какво стана с цените при преднтоо увеличение до тези нива... това ще стане и сега. Но пък е важно да се возим в кола. Успех на всички

Коментар

Аз пЪ нема да Ода :D

Коментар

Проблема си е личнУ тФой.
                      681-а - от тук започва България, 1878-а - от тук започва свободата, 1914 - от тук започва животът ни!

7:2 ( 1968г. ), когато пресата из Европа пише : "Отбора на народа победи със 7:2 отбора на властта"

Коментар

Колеги много лаех и писах но сега може да ме плюете всички и да ме обиждате понеже няма да мога да ида понеже няко велик мозък от организаторите преместил сборния пункт някъде на майната си на 10 километра от студетнски град - кино арена запад. И финансово ми е много неизгодно защото за да ида до там и да се върна и после да тръгна да обикалям бензиностанциите ще ми трябват 20 лева само за обикалянето и отделно дето ще зареждаме малки суми...затова без мене. Тъпо е измислено трябваше да е на региони примерно за района на студентски град да има един сборен пункт за района на центъра друг и така...щото така излиза че ще заредим по 30 лева гориво и уж протестираме за горивата ама иначе сме заредили по 30 лева без да ни прави впечатление
                        Fiat Bravo 1.9 JTD 100

Коментар

mitkosoft написа:
                          Колеги много лаех и писах но сега може да ме плюете всички и да ме обиждате понеже няма да мога да ида понеже няко велик мозък от организаторите преместил сборния пункт някъде на майната си на 10 километра от студетнски град - кино арена запад. И финансово ми е много неизгодно защото за да ида до там и да се върна и после да тръгна да обикалям бензиностанциите ще ми трябват 20 лева само за обикалянето и отделно дето ще зареждаме малки суми...затова без мене. Тъпо е измислено трябваше да е на региони примерно за района на студентски град да има един сборен пункт за района на центъра друг и така...щото така излиза че ще заредим по 30 лева гориво и уж протестираме за горивата ама иначе сме заредили по 30 лева без да ни прави впечатление
                          Няма, споко. Все пак схвана от опит част идеята на ’вражеския’ лагер

Коментар

niko_ymn написа:
                            За Бензин 98:1,299 за суровината и преработката + 0,71 Акциз = 2,009 лв на едро + надценка бензиностанция= 2,20 + 20% ДДС = 2,64 лв/лАко 2008-ма е било 1,30 стойноста на горивото, 2011та трябва да е на около ~0,90 лв/л щом барела е с такава пропорция по-евтин, или с други думи сборът трябва да е с около 40 стотинки по-нисък, и Акциза се е вдигнал найстина НО с 2,5 стотинки а не с 40 стоники!!!За Дизела:Акциза е с 1,5 стотинки нагоре;Ако 2008-ма е било1,35+0,60)=1,95+0,21=2,16+20%=2,59 лв/лТо 2011-та трябва да е~0,95+0,615)=1,565+0,21=1,775+20%=2,13 лв/лСами преценете с 1 или 2 ст разлика в акциза може ли да има 40-46 стотинки разлика в крайната цена (и дали някой злоупотребява с Вас и дали искате да протестирате срещу това)!
                            Много точно казано. Фактически ЛУКОЙЛ Нефтохим дава 40-46 ст. ПО-СКЪПО гориво БЕЗ ПРИЧИНА. Единствено ПЕЧАЛБА. И наистина протеста е срещу ЛУКОЙЛ, като монополист.
                            Fiat Stilo 1.9 Jtd 115 2003 MultiWagon

Коментар

VesMil написа:
                              ЕЕЕ супер.По този начин като трябва да ходя от Люлин до Младост, то вместо за 1 час и 30 минути ще ми отнема 30 минути и 1 час съм спестил. От там колата ми ще харчи по-малко и в крайна сметка цената за пътуването ми ще е приблизително една и съща.Ама съм с 1 час напред и доста нерви по-малко, безценно Yellow_Flash_Colorz_PDT_04
                              A20DTH ЖТД ама не баш
                              1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
                              Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда

Коментар

ами исках да ида но трябва да заредя гориво за да ида и отделно да обикалям което означава че не ми дреме за цените и не ми представлява трудност да зареждам
                                Fiat Bravo 1.9 JTD 100

Коментар

Working...
                                X