Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Организиране на национален протест срещу цените на горивата.

Collapse
Заключена тема
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

@Airfan Колега аз също като теб, както и много други( да не кажа всички ) имам глава на раменете си!И аз като теб печеля не малко пари и реално мога да се прежаля и на 2.70лв/л да зареждам. Не мога никога обаче да се съглася с теб , че не ти пука!!! Лично аз на твое място (по спомен имаше и деца) бих заделил парите от скъпото гориво за децата си (които нямам все още) вместо да ги дам на някой си чичко с костюм в парламента. Не ме е яд, че трябва да им дам пари! Яд ме е, че директно си ги крадат от мен!!! Затова утре и аз ще отида за да подкрепя всеки който се чувства окраден. Повярвай ми не се водя от стадно чувство или както ги нарече революционни идеи и подбуди и т.н. Прави се единствено защото не е редно да ти вземат парите неправомерно. По твоя принцип бих искал да ти дам 10 000лв на заем срещу 17% годишна лихва...обаче лихва ще си я променям аз когато и както си поискам и ще се оправдавам с цената на ориза в северен Китай и ниската изкупна цена на пясъка в Сахара. Така за след една година лихвата ще си я направя 30% и ти пак сигурно ще си доволен и няма да псуваш воден от революционни и стадни подбуди. Да...да...
    Renault Megane 1.5dci 110hp. 12г.
    BMW G20 320d xDrive 190hp. 2019г.
    BMW X3 2.0d xDrive 177hp '09г. Ех.

Коментар

mitkosoft: Ще ме извиниш и се извинявам, ако случайно се обидиш, ама изказването ти, че сме алчни и само за вдигане на заплатите говорим е направо смешно, нелепо, глупаво и ограничено - разбира се, че трябва да се повишат заплатите. Ти не можеш да спреш ръста на цените, освен ако не се върне комунизмът с централно контролирани цени - това ли искаш? Явно това искаш, съдейки от изказването ти. Просто не мога да прумея как човек може да мисли толкова ограничено. Положението е сериозно, защото покупателната способност на българина е ниска, а това е поради ниските заплати, не поради високите цени. Проблемът на България и на българина не е в горивата.Не си спомням на някого да съм пожелавала нещо лошо - напротив, ще се радвам, ако всеки може да получава висока заплата и да може да си позволи да си кара колата. Само че това не е по подразбиране и не държавата трябва да се грижи ти да получаваш добра заплата, освен ако не ти е работодател. Човек трябва сам да се грижи за това да има достатъчно средства, за да си позволи живота, който иска. Всеки има избор. Не си мисли, че зад моите пари стои 8 часов работен ден, стои доста повече и мисля, че съм заслужила да имам този доход. Стегни се, работи и ти - получавай го - нищо по-хубаво от това. Колкото до твоите въпрос - ако видя, че бият някого, аз няма какво да направя, освен да се обадя на 112 и това и ще направя - не виждам смисъл да влизам в мелето - едва ли ще спра биещите се. Според теб какво може да направи една жена, пък и мъж да е? Колкото до храната - ако не можеш да си я позволиш, значи положението е много зле и едва ли ще ти е до пълнене на резервоара и обикаляне около бензиностанциите, поне един разумен човек, ако няма пари за храна, няма да си кара колата. Но както бе казано по-горе, българинът е по-голямото, може да е гладен, ама ще си вози задника в кола. Въпреки това също има решения, мога да кажа, че преди 5-6 месеца давах почти двойно повече за храна - сега внимавам повече какво купувам.
      Всеки има право да бъде глупав, но някои злоупотребяват с тази привилегия.

Коментар

всъщност ти за какво се бориш в тази тема не разбираш ли че не уважаваме мнението понеже сме решили да има протест. За какво продължаваш да контрираш просто не пиши в темата и остави нас "глупавите" да се борим срещу нищото.
        Fiat Bravo 1.9 JTD 100

Коментар

ele написа:
          mitkosoft: Ще ме извиниш и се извинявам, ако случайно се обидиш, ама изказването ти, че сме алчни и само за вдигане на заплатите говорим е направо смешно, нелепо, глупаво и ограничено - разбира се, че трябва да се повишат заплатите. Ти не можеш да спреш ръста на цените, освен ако не се върне комунизмът с централно контролирани цени - това ли искаш? Явно това искаш, съдейки от изказването ти. Просто не мога да прумея как човек може да мисли толкова ограничено. Положението е сериозно, защото покупателната способност на българина е ниска, а това е поради ниските заплати, не поради високите цени. Проблемът на България и на българина не е в горивата.Не си спомням на някого да съм пожелавала нещо лошо - напротив, ще се радвам, ако всеки може да получава висока заплата и да може да си позволи да си кара колата. Само че това не е по подразбиране и не държавата трябва да се грижи ти да получаваш добра заплата, освен ако не ти е работодател. Човек трябва сам да се грижи за това да има достатъчно средства, за да си позволи живота, който иска. Всеки има избор. Не си мисли, че зад моите пари стои 8 часов работен ден, стои доста повече и мисля, че съм заслужила да имам този доход. Стегни се, работи и ти - получавай го - нищо по-хубаво от това. Колкото до твоите въпрос - ако видя, че бият някого, аз няма какво да направя, освен да се обадя на 112 и това и ще направя - не виждам смисъл да влизам в мелето - едва ли ще спра биещите се. Според теб какво може да направи една жена, пък и мъж да е? Колкото до храната - ако не можеш да си я позволиш, значи положението е много зле и едва ли ще ти е до пълнене на резервоара и обикаляне около бензиностанциите, поне един разумен човек, ако няма пари за храна, няма да си кара колата. Но както бе казано по-горе, българинът е по-голямото, може да е гладен, ама ще си вози задника в кола. Въпреки това също има решения, мога да кажа, че преди 5-6 месеца давах почти двойно повече за храна - сега внимавам повече какво купувам.
          @ЕлеДо колкото разбирам идеята ти е "Не на протеста! Да на всеки сам да се оправя!Аз успях това, че вие не можете е ваш проблем!". Това не е решение на проблема. Относно протеста ще ти кажа просто, че бизнес и пари се печелят добре когато имаш съответната среда и нужните условия за това. В случая това е държавата. При липса на добра инфраструктура, добра бизнес среда, добро отношение на държавата към частния бизнес, добра данъчна политика, ако щеш и здравна политика и НЕ НА ПОСЛЕДНО МЯСТО ВИСОКИТЕ ЦЕНИ НА ГОРИВАТА, определено трудно се прави бизнес и се печелят пари. Да и аз работя по около 280 часа месечно понякога и повече за заплатата си и не мисля, че това е редно, но като цяло политиката на фирмата в която работя е такава (търговия) има работа - има добри заплати, няма работа - няма добри заплати. А да има работа зависи от българския гражданин. Като си дава парите той за нафта, бензин вместо за стоките които продаваме ще вземам по-малка заплата, от там пък аз ще харча по малко в нечии друг портфейл и т.н. и т.н....Лесно е да кажеш "Аз се справям и печеля достатъчно! Търсете проблема в себе си, а не в държавата!".

Коментар

mitkosoft написа:
            всъщност ти за какво се бориш в тази тема не разбираш ли че не уважаваме мнението понеже сме решили да има протест. За какво продължаваш да контрираш просто не пиши в темата и остави нас "глупавите" да се борим срещу нищото.
            Все още сме свободна страна и всеки може да изказва мнението си, независимо дали на другите им харесва или не. Мисля, че и преди го казах: След като мислите, че проблемът ви са цените на горивата - успех с протеста. Мисля, че е редно да спрете и да се замислите дали това е истинският проблем и дали това е нещото, което трябва да се промени.kiselo: Аз не знам за кой път ще го кажа, но не съм против протест, а съм против протеста в този си вид (дори не мога да кажа, че съм против протеста, а че няма да го подкрепя в този си вид) , защото за мен няма никакъв смисъл да обикаляш една бензиностанция с идеята, че като ти смъкнат цената на горивото, ще цъфнеш след това и ще живееш много добре. Не виждам и нищо лошо в това да изкарваш пари и да си ги харчиш - това не е нито егоизъм, нито незачитане на другите. Човек за това работи, да си харчи парите. Едно време, по комунистическо, благата се деляха по равно, сега не се делят по равно и аз, като данъкоплатец, давам дължимото на обществото под формата на данъци, и като човек, може, ако искам, да подпомогна някой в нужда. Но не желая някой да ми държи сметка и да ме нарича егоист, за това, че печеля пари - намираме се в свободна държава, всеки може, като мен (и не само) да се стегне, да се научи (обучи или както искаш го наречи) и да печели добре. А ако не ти харесва сегашната ти работа - винаги имаш избор да си тръгнеш и да започнеш нещо сам или да си потърсиш друга работа. А колкото до останалата част от изказването ти - ето ти хубави поводи да протестираш - лоша инфраструктура, прекалена бюрокращина... това е смислено, защото пряко ще окаже влияние върху бизнеса/живота. Но това да нямаш какво да ядеш и да протестираш, защото не можеш да си возиш задника в кола - това е смешно. Сори.
            Всеки има право да бъде глупав, но някои злоупотребяват с тази привилегия.

Коментар

Добре беше преди да спорите да помислите дали първо не трябва да се намалят цените, а после да се увеличават заплатите, защото явно хората,които изкарват пари не са запознати с ементарни икономически принципи. И другото е че сигурно не ви бърка да зареждате на 2.60, но се блъскате и вие за сини банани по евтините търговски вериги, от който е Европа пазаруват клошарите.
              Fiat Brava 1.8 16V GT

Коментар

ele написа:
                mitkosoft написа:
                Все още сме свободна страна и всеки може да изказва мнението си, независимо дали на другите им харесва или не. Мисля, че и преди го казах: След като мислите, че проблемът ви са цените на горивата - успех с протеста. Мисля, че е редно да спрете и да се замислите дали това е истинският проблем и дали това е нещото, което трябва да се промени.kiselo: Аз не знам за кой път ще го кажа, но не съм против протест, а съм против протеста в този си вид (дори не мога да кажа, че съм против протеста, а че няма да го подкрепя в този си вид) , защото за мен няма никакъв смисъл да обикаляш една бензиностанция с идеята, че като ти смъкнат цената на горивото, ще цъфнеш след това и ще живееш много добре. Не виждам и нищо лошо в това да изкарваш пари и да си ги харчиш - това не е нито егоизъм, нито незачитане на другите. Човек за това работи, да си харчи парите. Едно време, по комунистическо, благата се деляха по равно, сега не се делят по равно и аз, като данъкоплатец, давам дължимото на обществото под формата на данъци, и като човек, може, ако искам, да подпомогна някой в нужда. Но не желая някой да ми държи сметка и да ме нарича егоист, за това, че печеля пари - намираме се в свободна държава, всеки може, като мен (и не само) да се стегне, да се научи (обучи или както искаш го наречи) и да печели добре. А ако не ти харесва сегашната ти работа - винаги имаш избор да си тръгнеш и да започнеш нещо сам или да си потърсиш друга работа. А колкото до останалата част от изказването ти - ето ти хубави поводи да протестираш - лоша инфраструктура, прекалена бюрокращина... това е смислено, защото пряко ще окаже влияние върху бизнеса/живота. Но това да нямаш какво да ядеш и да протестираш, защото не можеш да си возиш задника в кола - това е смешно. Сори.
                Все от някъде трябва да се започне. В България много неща още не са узрели. Определено не е най-важното това, но за друго българина рядко се надига така, че и това е нещо. Нали знаеш като няма риба и рака е риба. Точно поради тази причина ще ги подкрепя и с присъствие!

Коментар

niko09 написа:
                  Добре беше преди да спорите да помислите дали първо не трябва да се намалят цените, а после да се увеличават заплатите, защото явно хората,които изкарват пари не са запознати с елементарни икономически принципи. И другото е че сигурно не ви бърка да зареждате на 2.60, но се блъскате и вие за сини банани по евтините търговски вериги, от който е Европа пазаруват клошарите .
                  Хората които са успели да пробият и да печелят що годе прилични за България пари вероятно имат що годе добри познания по икономическите принципи за които говориш не мислиш ли...?! Никога през живота си не съм поискал отстъпка за нещо дори телевизора като си купувах дето беше на витрината целия в прах ме досрамя да искам отстъпка само като гледах един пич до мене как ревеше да му направят 10% отстъпка защото на слънцето под ъгъл от 45 градуса нещо му проблясвало сякаш пукнатина било на пластмасата на гърба на телевизора...!?!? Факт аз тогава реших да го купя на изплащане (погасих го целия няколко месеца по-късно), а тоя пич си го купуваше кеш!? Въпрос на преценка! Аз парите си ги завъртях и успях да го изплатя целия и да ми останат доволно. А той е в джаза със 10% отстъпка и пръст в уста! Да не говорим, че за бананите или киселото мляко за които говориш даже на картинка не искам да ги виждам! Правил съм над 10 промоции от този тип и повярвай ми хората които идват да си купят тази стока не са хора с пари, а такива които не са изживели още падането на комунизма и реденето по опашки!! Нещо ми се струва, че се бъркаш!?Опс: Трябваше да е в горното мнение това

Коментар

kiselo написа:
                    niko09 написа:
                    Добре беше преди да спорите да помислите дали първо не трябва да се намалят цените, а после да се увеличават заплатите, защото явно хората,които изкарват пари не са запознати с елементарни икономически принципи. И другото е че сигурно не ви бърка да зареждате на 2.60, но се блъскате и вие за сини банани по евтините търговски вериги, от който е Европа пазаруват клошарите .
                    Хората които са успели да пробият и да печелят що годе прилични за България пари вероятно имат що годе добри познания по икономическите принципи за които говориш не мислиш ли...?! Никога през живота си не съм поискал отстъпка за нещо дори телевизора като си купувах (47") дето беше на витрината целия в прах ме досрамя да искам отстъпка само като гледах един пич до мене как ревеше да му направят 10% отстъпка защото на слънцето под ъгъл от 45 градуса нещо му проблясвало сякаш пукнатина било на пластмасата на гърба на телевизора...!?!? Факт аз тогава реших да го купя на изплащане (погасих го целия няколко месеца по-късно), а тоя пич си го купуваше кеш!? Въпрос на преценка! Аз парите си ги завъртях и успях да го изплатя целия и да ми останат доволно. А той е в джаза със 10% отстъпка и пръст в уста! Да не говорим, че за бананите или киселото мляко за които говориш даже на картинка не искам да ги виждам! Правил съм над 10 промоции от този тип и повярвай ми хората които идват да си купят тази стока не са хора с пари, а такива които не са изживели още падането на комунизма и реденето по опашки!! Нещо ми се струва, че се бъркаш!?Опс: Трябваше да е в горното мнение това
                    Аз имах предвид колегите и колежките с по - горните постове, дето изкарвали пари и проблема им не бил в горивата
                    Fiat Brava 1.8 16V GT

Коментар

mitkosoft написа:
                      Как да протестирам срещу вдигането на цените на билетите на автобусния транспорт. Трябва да ходя с колелото или пеша между София и Сливен.
                      Между София и Сливен има железен път. Защо не пътуваш с влак?
                      IvanIanushev написа:
                      пенсийте
                      Пенсий.... Yellow_Flash_Colorz_PDT_37 Е как да ида на протест? Само заради това няма да отида, ако не заради друго. Ама нищо де, да знаете, че ви подкрепям, колкото и безсмислен да е протестът. Нали и аз ще си наливам евтинка нафтичка, след успеха, който ЩЕ постигнете.

Коментар

[quote="ogi28b"]
                        mitkosoft написа:
                        Как да протестирам срещу вдигането на цените на билетите на автобусния транспорт. Трябва да ходя с колелото или пеша между София и Сливен.
                        Между София и Сливен има железен път. Защо не пътуваш с влак? Влака с какво се движиPS Ако е нафта опираме до горивата и протеста, ако е Ток - новите цени на тока.Да бъдем бездушни, нали ?
                        Fiat Brava 1.8 16V GT

Коментар

i4kin написа:
                          Airfan написа:
                          Предполагам не искаш да се превърнем в стадо? Аз имам глава на раменете си, вадя достатъчно за мен и семейството ми и цена 2.60 на нафтата не ми пречи. Ти защо не можеш, примерно? Разбираш ли къде е проблемът, не се мисли какъв е проблемът и се протестира сляпо водени от стадно чувство и революционни намерения.
                          Колега Airfan,изключително много ценя мненията и коментарите ти в този форум!От тях разбирам,че си много ерудиран и можещ човек,но това мнение спрямо доста хора от форума е меко казано цинично!Ще повторя това което написа по-рано колегата Andy Capp.Това че повечето хора не вадят пари колкото теб не значи, че са по-прости.!!!!!
                          Правилно е, че трябва да изкарваме повече пари, можеби трябва да протестираме за повишаване на минималната работна заплата и за съответните минимални прагове за различните видове длъжности. В този контекст подкрепям Airfan.Причината у нас мнозинството от хората да вземат ниски заплати се крие в техните работодатели, които си запазват огромна часто от печалбите и могат да си позволят 2,60 лв за дизел. Ако Аirfan e един от тези работодатели, които дават минималната заплата, която държавата ги принуждава да дават, тогава и аз считам, че е цинично.Едните да ходят пеша, а другите да карат джипове.МОНОПОЛИСТА прави милиони на наш гръб. От доста време чаках нивата на цените на дребно да станат същите като през 2008-ма за да ИЗОБЛИЧИМ злоупотребата на Монополиста, защото не може крайните му цени да са еднакви, при положение, че суровината му е на две-трети по-евтина от преди.ТОЧНО ЗА ТОВА МОМЕНТА ЗА ПРОТЕСТ Е СЕГА И ПРОТЕСТ ТРЯБВА ДА ИМА!!!Малко е тъпо в знак на протест срещу цената, да отидем и да зарежаме, но пък поне ще ни покажат по телевизията, а ако сме истинска държава като нормалните държави в Европейския съюз, и бъде доказана злоупотреба с монополно положение, тогава монополиста ще бъде наказан с тлъста глоба, която ще е в размер на милиони лева санкция.
                          Прикачени файлове
                          Брава 1,6 16V; Джанти 16-ки - по договаряне - 4 бр.:
                          http://forum.fiat-bg.org/viewtopic.php?t=88126

Коментар

niko09 написа:
                            Влака с какво се движиPS Ако е нафта опираме до горивата и протеста, ако е Ток - новите цени на тока.Да бъдем бездушни, нали ?
                            Гледам, че си ме цитирал, но да изключим факта, че цитатът е така направен, че не ясно кой какво е казал. Няма абсолютно никакво значение на какво се движи влакът - на ток или на нафта. Има определена цена за билет. Тя или те устройва, или не. София - Сливен = 270 км по спомени. Колата на колегата е 1.4, пак по спомени. Разходът от София до Сливен по данни на catalog.auto.ru (неофициален източник) е 5.3/100. Общият разход за 270 км е равен на 14.3 литра. В момента цената е 2.46 лв/лт. Това прави общо 35.18 лв разход за гориво, и то при скорост от 90 км/ч. Питам още веднъж - колко струва билетът за влак от София до Сливен? Аз не знам, моля който знае - да отговори. И следващият въпрос - защо се използва по-скъп транспорт, след като има по-евтин?

Коментар

билета София - Сливен е от 13 до 17 лв : ) (еднопосочен)

Коментар

Пак свеждаме спора до някакви примитивни въпроси и примитивни примери без да се гледа основното - ЦЕНИТЕ НА ГОРИВАТА НЕ СЕ ОТРАЗЯВАТ САМО НА ВЪЗМОЖНОСТТА ВИ ДА СИ КАРАТЕ КОЛИТЕ !!!Цените на горивата определят и други цени по веригата на продуктите за съжаление! И по принцип не обичам да се обаждам в такива теми, но сега не мога да се въздържа и искам да попитам какво значение има цената на билетчето за влака, при условие, че заради скъпото гориво пак ще е скъпа храната на пазара? При условие, че пак ще е скъп тока?М? Каква е разликата в дългосрочен план, а не в тези мизерни 20 лева дето ще се спестят от това еднократно пътуване ??? Разликата в моите очи е в това, че при единия случай се примиряваш и плащаш високата цена на горивото с храната и другите стоки от първа необходимост, дори и с билетчето за транспорт, а във вторият случай се опълчваш и казваш, че не си съгласен да превиваш гръб и да търпиш!Какво ще се случи? Ами ако нищо не се направи - нищо няма да се случи. Все ще си я караме така - търпейки и с наведени глави. Но ако вземем да направим нещо, може да очакваме някакъв резултат. Дори и да не стане нищо, топоне ще знаем,че сме опитали и ако не стане ще търсим друг начин Докога с примирението и тъпите обяснения?П.П. Откровено си признавам, че невероятно много ме дразнят противниците на протеста, защото в тяхно лице виждам примирилите се със съдбата си хора, които се опитват всячески да убедят и останалите да се примирят. Само дето не разбирам какво губят примирилите се ? Да си мълчат в своето примирение и да си се примиряват колкто си сикат...защо роптаят непрекъснато ? Какво печелят? Убеждават себе си в правотата си и се опитват да заглушат и притъпят собствената си съвест и мързел, за да не направят нищо ?? Нямам думи! Тъжно ми е, че чак ми е смешно...ужас !!!
                                == Fiat Stilo == 1.6 16V 103 hp

На света съществува една единствена гигантска машина, която се командва от пигмеи и това е бюрокрацията. (Оноре де БАЛЗАК)

Коментар

Working...
                                X