Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Организиране на национален протест срещу цените на горивата.

Collapse
Заключена тема
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Какво предлагаш всъщност? Как да покажем на властимащите, че не си вършат работата? Като си зарежа колата на улицата? в какъв смисъл? ако е неправилно паркирана ще си я търся на наказателен паркинг със 40 лв. а ако е паркирана правилно на никой няма да пречи. Още веднъж, какво предлагаш!?
    Fiat Stilo 1.9 Jtd 115 2003 MultiWagon

Коментар

да ходим с мокър парцал на главата и да казваме тихомълком "ех, мама му да е*а много скъпи горивата" само така ще се оправи положението в жалката ни държава.
      681-а - от тук започва България, 1878-а - от тук започва свободата, 1914 - от тук започва животът ни!

7:2 ( 1968г. ), когато пресата из Европа пише : "Отбора на народа победи със 7:2 отбора на властта"

Коментар

Аз освен протеста в Неделя, който ще подкрепя, предлагам да си поспрете малко колите, а ?Казвам поспрете, защото аз вече повече от една седмица не съм я палил и ходя пеш. Хем за здраве, хем в знак на протест. И знаете ли какво? Задръстванията по светофарите като гледам си ги има...значи цената на горивити не притеснява хората...сега и хляба като стане 2 лева о всички храни поскъпнат с 20% заради горивата и пак няма да им пука и така...Мислълта ми е, че ставам свидетел само на силни думи, на приказки и на изсилвания, но не и на действия. Предлагам да има действия!
        == Fiat Stilo == 1.6 16V 103 hp

На света съществува една единствена гигантска машина, която се командва от пигмеи и това е бюрокрацията. (Оноре де БАЛЗАК)

Коментар

Това което предлагам е просто да спрем да зареждаме поне за един ден, всеки може да си позволи поне един ден да не зареди гориво... , това е по-добрия вариант. Ако тогава нещата не се променят правим като поляците, ако всеки кара колата си докато и свърши горивото просто я зарязва, заключва и готово, няма достатачно място в наказателния паркинг за да се поберат всички коли. И все пак това е твърде крайно и нямам спомен колко беше ефективно в Полша. За момента най-добрата идея е просто да не зареждаме. Но да се ходи от бензиностанция в бензиностанция и да усложняваме живота на работещите там не е решение... Замислете се ако бяхте на мястото на персонала.ПС: Колата не съм я палил от 2 седмици... Преди 2 седмици:-Слънце ела да погледнеш долу на двора....!-Какво трябва да гледам ?-Новата украса за двора!-(Хмм)Виждам само колата ти !?-Именно.
          Fiat Marea 1.9 JTD 110

Коментар

Ми тва им е работата. Днеска има наплив от клиенти и си бачкат - съответно утре няма да има наплив. Но знаеш ли Аз и Ти ще си зарежем колите, но доста голяма част от българите няма да го направят и само ние ще се мъчим да пълним наказателния .. разбираш ли?Не са ни виновни управниците. сами сме си виновни защото ние сами си го правим. Така, че: Аз НЯМА да си губя времето да правя на българите хубаво. Не съм видял от никого в таз държава хубаво. не се и надявам.Успех на колегите, които си нямат достатъчно интересни неща да вършат, та да ходят да протестират против цените. Ако постигнете нещо - то ще ви бъде дадено и ще е смешно малко, последвано от ново увеличение след няколко дни .. (поради синът на Кадафи, че му дошъл цикълът) и цените на горивата - айде нагоре...
            Fiat Stilo 1.9 Jtd 115 2003 MultiWagon

Коментар

Аз не съм против протеста, но и няма да присъствам, просто отбелязваме, че начина по който са решили колегите да изразят недоволството си не е от най-правилните. А отностно това че не всички ще си зарежат колите, хората са го казали - В ада само при казана с българите няма пазач, защото те сами се пазят някой от тях да не се измъкне...
              Fiat Marea 1.9 JTD 110

Коментар

Krasi1914: Имах предвид кметът на Габрово - колегата там е шеф на протестиращите. Но пък мерси за инфото за кмета на Варна, надявам се следващият да си върши работата, щото тоя е кмет от както съм във Варна и не виждам нещо да е направил, освен палмите и кърпене на дупки.Благодаря за предложението, но имам други планове. В неделя ще работя - трябва процентно на увеличението да си вдигна месечната заработка. Освен това не искам да ме мерят с камъни, защото едва ли на протестиращите ще им хареса какво казвам. Истината е в заплатите, не в цените. Ние не сме затворена икономика, така че винаги ще се влияем от външни фактори, затова по-добре увеличенията да се компенсират с увеличение на заплатите, не централно контролиране на цените, защото хората не могат да си го позволят. ... Малко на комунизъм ми намирисва.П.П. Като чух колко бензиностанции има в БГ, не се учудвам, че, според изнесените данни от ТВ-то, в БГ се работи с най-голяма надценка. Май в това отношение сме водещи в Европата, пък пари няма.... от къде ги взимат тия хора парите да зареждат.... След като могат да си позволят да зареждат, значи имат пари, значи - няма нужда да се оплакват.
                Всеки има право да бъде глупав, но някои злоупотребяват с тази привилегия.

Коментар

Българина се лишава от нови дрехи, обувки и качествена храна за да може да си кара колата
                  Fiat Bravo 1.9 JTD 100

Коментар

А от какви неща се лишава за да пуши и пие - не ми се мисли.

Коментар

ogi28b написа:
                      А от какви неща се лишава за да пуши и пие - не ми се мисли.
                      А според теб всички са под един знаменател така ли?Вероятно всички,които не им стигат парите са алкохолици,пушачи и наркомани? Стига вече с глупостите,моля ви Тоя тип мислене е онаследено от комунизма и докато не изкореним това съзнание,ще сме на тоя хал. Защото всички с пари и власт си мислят,че обикновения работник му стигат 200лв...останалото е разхищение нали. Жалко е колеги,че сте образовани и се мислите за нещо...а след подобни изказвания лъсва голата истина....За съжаление не можете да се погледнете отстрани и във вашите очи наистина си се представяте като нещо голямо. Оги,Еле и т.н. ,един балона който си надувате сами се пука и тогава дано не сте литнали прекалено високо,защото падането ще бъде болезнено.
                      ex.Мареа ТД100

Коментар

Не разбирам защо ми говориш аз какъв съм, какъв изглеждам или нещо от сорта? Нито някой те пита, нито е свързано с темата. За очевидно неразбралите - обяснявам: масово има хора, които се оплакват, че се лишават от разни неща, а в същото време - за цигари и алкохол винаги имат пари, не минава и ден, без да си изпушат кутията цигари, да изпият поредното шише водка, а напоследък срещам и хора, които си имат бюджет от около 300 лева на месец, за да играят на Еврофутбол. Иначе парите все са им малко. Разбираш ли какво искам да кажа с предишния си пост? Това, че някой се лишава от дрехи и обувки, за да си кара колата - мой проблем ли е, или негов? Аз никога няма да се лиша от дрехи за сметка на колата. А някои се лишават от не само от дрехи, ами и от обувки, и от качествена храна (доколкото може да се намери), но от цигари - не. А един обяд е по-евтин от кутия цигари.

Коментар

ogi28b написа:
                          Не разбирам защо ми говориш аз какъв съм, какъв изглеждам или нещо от сорта? Нито някой те пита, нито е свързано с темата. За очевидно неразбралите - обяснявам: масово има хора, които се оплакват, че се лишават от разни неща, а в същото време - за цигари и алкохол винаги имат пари, не минава и ден, без да си изпушат кутията цигари, да изпият поредното шише водка, а напоследък срещам и хора, които си имат бюджет от около 300 лева на месец, за да играят на Еврофутбол. Иначе парите все са им малко. Разбираш ли какво искам да кажа с предишния си пост? Това, че някой се лишава от дрехи и обувки, за да си кара колата - мой проблем ли е, или негов? Аз никога няма да се лиша от дрехи за сметка на колата. А някои се лишават от не само от дрехи, ами и от обувки, и от качествена храна (доколкото може да се намери), но от цигари - не. А един обяд е по-евтин от кутия цигари.
                          И защо по дяволите трябва да се отказвам да пуша, след като си изкарвам парите с честен труд? Защо да не мога да пия нещо с приятели или да заложа десет лева на някой мач или да се разходя с колата след като ми е кеф? Аз човек ли съм или скот? На хората, които не карат Фиат Браво като мен, а БМВ-та и Мерцедеси и нямат един ден трудов стаж - на тях трябва да им пука дали ще пушат или пият, защото в затвора алкохол и цигари трудно се намират. Не те знам какви са ти доходите, но като цяло в нашата страна те не растат. А цените на всичко растат. Ако взимаш 1500 лева може и да не ти пука толкова, но ако взимаш 500 е друго. И след като доходите на най-бедната страна в ЕС не растат, е нормално и цените й да не растат.Аз ще се включа в протеста, защото вярвам, че трябва да защитаваме правото си на нормален живот. Някои трупат печалби на гърбовете на обикновените честно трудещи се българи, а на държавата ни не и пука, защото пак благодарние на тях си връзва бюджета.

Коментар

Andy Capp написа:
                            ogi28b написа:
                            И защо по дяволите трябва да се отказвам да пуша, след като си изкарвам парите с честен труд? Защо да не мога да пия нещо с приятели или да заложа десет лева на някой мач или да се разходя с колата след като ми е кеф? Аз човек ли съм или скот? На хората, които не карат Фиат Браво като мен, а БМВ-та и Мерцедеси и нямат един ден трудов стаж - на тях трябва да им пука дали ще пушат или пият, защото в затвора алкохол и цигари трудно се намират. Не те знам какви са ти доходите, но като цяло в нашата страна те не растат. А цените на всичко растат. Ако взимаш 1500 лева може и да не ти пука толкова, но ако взимаш 500 е друго. И след като доходите на най-бедната страна в ЕС не растат, е нормално и цените й да не растат.Аз ще се включа в протеста, защото вярвам, че трябва да защитаваме правото си на нормален живот. Някои трупат печалби на гърбовете на обикновените честно трудещи се българи, а на държавата ни не и пука, защото пак благодарние на тях си връзва бюджета.
                            А защо не протестираш срещу цените на цигарите - те също имат акциз и ДДС върху него? Може да идеш да протестираш и пред портала на Филип Морис, дали ще има ефект? Помисли си срещу кого и как точно протестираш. Защо не протестираш пред Ромпетрол - нали си имали кранче в Русе и от него зареждат цяла България? Защо техните цени са също така високи? Румънците нали са на нашия хал?

Коментар

Е за това нема се оправиме никога!!! Ако 10 протестират още 10 няма да протестират нищо че и те ще спечелят от протеста ако успее и нещо се промени. Затова сме на тоя хал защото българите никога не са ЕДИННИ!!!

Коментар

Airfan написа:
                                Andy Capp написа:
                                ogi28b написа:
                                А защо не протестираш срещу цените на цигарите - те също имат акциз и ДДС върху него? Може да идеш да протестираш и пред портала на Филип Морис, дали ще има ефект? Помисли си срещу кого и как точно протестираш. Защо не протестираш пред Ромпетрол - нали си имали кранче в Русе и от него зареждат цяла България? Защо техните цени са също така високи? Румънците нали са на нашия хал?
                                Бих се включил в организиран протест срещу цените на цигарите, ако имаше такъв. Само че има нещо много важно. От горивата зависят цените на всички останали продукти. Тоест вече всеки сектор може да вдигне цените на продукцията си с още., като се оправдае, че транспортните разходи са по-високи.А доходите ще останат същите. Следователно голямата част от нашия народ за пореден път ще го духа.Относно формата на протеста. В интерес на истината аз разбрах за него от новините преди малко. Може би някои са прави, че ефектът няма да е добър и че само ще се затрудни работата на персонала на бензиностанциите. Аз самият съм работил форкорт и знам колко неблагодарна и нископлатена работа е това. И как собствениците на бензиностанции буквално се гаврят с работниците. Но този протест все пак е някаква форма на изказване на мнение, на показване на това, че не сме мърши. Много хора серат и обясняват колко сме прости тия дето ще се включим. Ок, така да е. Но е по-добре отколкото да си стоиш във форума в неделя следобед, да гледаш 15-тото повторение на турския сериал и да си легнеш. Ако сега пак работех на бензиностанция, щях да се накефя на подобна инициатива.

Коментар

Working...
                                X