Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Организиране на национален протест срещу цените на горивата.

Collapse
Заключена тема
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

ivailo rachev написа:
    Аз като организатор на протеста за Габрово имам Личната подкрепа от кмета на града и от полицията,с това казвам,че протеста е ЗАКОНЕН и нека тези които са против шествието да си спестят коментарите,като ви харесва да давате по 2,50лв. за литър давайте си ги и си трайте.Да може и да е вятър работа този протест,но ние сме длъжни да пробваме.Всички вие се оплаквате,че са ви високи цените на горивата в другата тема,но като се стигна до протест много от вас са против него ами като сте против въздържайте се от коментари.
    Я по-кротко - ще си изказваме мнението както и когато си искаме. Много от ’нас’ вече протестират по по-удобен и подходящ начин и никой не е казал, че е против протест, а против протеста под тази си форма по причини, разисквани многократно в тази тема и които няма да потретвам.Дали е законен или не - има си цял закон за това. А аз лично бих се учудила, ако кметът не ви подкрепи - идат избори все пак.
    Всеки има право да бъде глупав, но някои злоупотребяват с тази привилегия.

Коментар

ivailo rachev написа:
      Аз като организатор на протеста за Габрово имам Личната подкрепа от кмета на града и от полицията,с това казвам,че протеста е ЗАКОНЕН и нека тези които са против шествието да си спестят коментарите,като ви харесва да давате по 2,50лв. за литър давайте си ги и си трайте.Да може и да е вятър работа този протест,но ние сме длъжни да пробваме.Всички вие се оплаквате,че са ви високи цените на горивата в другата тема,но като се стигна до протест много от вас са против него ами като сте против въздържайте се от коментари.
      Много от нас не сме против протеста.Не ни харесва начина на протест.Двете са съвсем различни неща.Я вземи погледни на ония сайт как върви организацията в Бургас.Ми те не могат се разберат 5 страници къде и в колко часа ще се състои събирането.Е как да съм съгласен с нещо подобно?
      FIAT FORUM BULGARIA
      Ракията е над политиката

Видео от Италфест 2011

Коментар

BO написа:
        ...Това е все едно ЧЕЗ (примерно) да увеличава цената на тока, а ние с такъв вид протест да застанем пред магазина за осветителни тела и да не купуваме някакъв вид крушки, защото са енергоемки примерно и ще ни излиза по-скъпо с тях....
        Никак не е същото. Блокирайки бензиностанциите спадат допълнително продажбите на горива, няма го прихода за деня и остава само разхода за работни заплати и нереализираната печалба за основния доставчик - бие по производителя. Всеки може да протестира както си иска, стига формата на протест да не е противозаконна. Няма начин да не се появят разцепващи идеята мнения, "разделяй и владей" не е казано вчера. Народа трябва да се научи да протестира, иначе ще бъде вечно мачкан. Ефект от протест ще има, какъв ще е точно, ще видим, може пък в Европа да отчетат най-накрая, че за жителите на толкова бедна държава подобен акциз е непосилен, може и продавачите на ток да се постреснат и да загубят желание /макар и временно, нямаха наяждане/ да искат повишение на цените. Високите цени на горивата спират развитието на страната, повишават цените на всичко и стандарта на живот пада. Желателно е всички печелещи от горивата да поотстъпят по малко от печалбата си до по-добри дни. Ако правителството цели да докаже необходимостта от пращане на контингент в Либия, доказали са го вече, в страната са все повече тия, дето ще отидат да спечелят едни пари от обикаляне с автомати и сме безбройни тия, дето ще чакаме да получим от там петрол без пари
        Alfa Romeo 147 1.9 JTD 2005 Fulcrum

Коментар

В търсене на виновника за високите цени на горивата се обърнах към историята.Връщайки се 70 години назад стигнах до извода, че главният виновник е Хитлер.Вината му се състои в това, че е тръгнал срещу Съветския съюз (СССР). Ако беше се ограничил с Западна Европа и Северна Африка сега щяхме да сме като германцине и горивата щяха да са стотинки, защото нямаше да има Либия, а много вероятно Иран, Ирак, Кувейт и т.н. Всичко щеше да е Германско, а ние като съюзник щяхме да сме ехееее! :DМежду другото - къде изчезна бай Иван Коцев?
          Няма начин да няма начин!

Коментар

BO написа:
            А този протест е като вятъра, днес го има утре го няма Помислете малко. Срещу кой протестирате, за какво протестирате?Това е все едно ЧЕЗ (примерно) да увеличава цената на тока, а ние с такъв вид протест да застанем пред магазина за осветителни тела и да не купуваме някакъв вид крушки, защото са енергоемки примерно и ще ни излиза по-скъпо с тях.Всичко е една пародия и просто трябва да се мисли малко по-глобално, човек да погледне малко по-далече от носът си.Я сега се замислете ако държите примерно верига бензиностанции. Освен да им спадне оборота, друго няма да се направи. Те с какво са виновни? Да, има протест. И те го знаят. Просто са си предвидили, че ако протеста види реална светлина, единствено за тях е един по-слаб уикенд от нормалното. И какво направихме с това в крайна сметка?АААА, да, протестираме Yellow_Flash_Colorz_PDT_06
            Ако и ти погледнеш по-далеч от своята стряха ще видиш, че не е точно така, в една цивилизована търговска дейност е така, когато крайният клиент не е доволен от цената, прекупвача трябва да предоговаря цени с производителя. За съжаление в конкретния случай не е точно така, защото няма конкурент, но вреда със сигурност ще има, ако няма полза!
            --Старата ръжда любов не хваща!--
            156 sportwagon 1,9 jtd 115
            ex Bravo 1.8;ex Ford Focus 1,8 tddi;

Коментар

Според мен, всички трябва да ходим на бензиностанциите в неделя, и да "капваме по една капчица" за по 10-тина стотинки. След това да искаме фактура. Така с тия 10 ст. ще си платим бензина но пък те нека имат разходи за хартия, тонери и т.н. Да има опашки, да не реализират никакви или по-скоро символични приходи на фона на реалния дневен оборот, и т.н.

Коментар

Само дето на повечето бензиностанции, минималното количество, което можеш да заредиш е два литра :D
                Alfa 159 SW 2.4 Ti
                Fiat Marea '99 1.6 16V ELX
                "...внимавай че тези италиански кочини много вървят."

Коментар

НЕ СИПВАМ НА ЛУКОЙЛ!! НЕ СИПВАМ НА ЛУКОЙЛ!!

Аз ще присъствам на протеста!!!Но моя протест съм го почнал от 2 седмици!!НЕ СИПВАМ НА ЛУКОЙЛ!!Призовавам и вас да направите така!!!
                  BMW E90 320D
                  ех. FIAT COUPE 2.0 16V
                  ex. FIAT BRAVO 1.6 16V
                  ex. ALFA ROMEO 145 BOXER engine

Коментар

Аз съм зареждал само веднъж на Лукойл, и то само защото се бях улисал и изпуснах Еко-то преди него и щях да закъсам :D Това обаче едва ли ще ги трогне, тъй като всички останали бензиностанции купуват горива от Лукойл, а техните са им по-скоро за имидж. Примерно, Мост Компютърс са вносител на Асус, боли ги тях че няма да си купиш дъно директно от тях, след като всички знайни и незнайни компютърни магазинчета от цялата страна купуват от тях. Тоест, където и да заредиш, зареждаш от Лукойл.
                    Това, което не ни убива, ни прави още по-досадни.
                    ex FIAT Bravo 1.6 - RIP

Коментар

На Лукойл не сипвам от 2 години вече, както и много мои приятели. Просто отказах да карам на вода с малко бенз. или с въздух с малко пропан. Но фирмата не е пострадала от тва, а просто си спестих главоболия, т.к. 90% от станциите, независимо дали са ОМВ или Петрол, зареждат от Нефтохима (достоверна информация от мой човек от отдел пласмент в Нефтохима). Моя начин на протест е да си купя Чинкуеченто , да му сложа газчица и ННО генератор, нека мо ги вдигат колкото си искат. Протеста трябва да е психологически, а не селяндурски. Ако ще се протестира на улицата, трабва да се направи както преди няколко години в Испания: Спират абсолютно всички превозни средства в страната, следва опустошаването на рафтовете по магазините. Ако някой реши да мръдне с колата си , протестиращите хващат каквото намерят и го замерват докато онзи спре, и така се продължава докато не паднат цените на горивата. В Неделя кой ще пострада от нашия протест??? (не че се отказвам, аз лично ще присътствам, защото съм с народа!) но смятам , че моя скептицизъм е оправдан. Най много да ни снимат и да ни дават за 2-3 минути по ТВ ... НИто ще аномализираме движението , нито купуването на горивата. Кой ти кара в неделя ? Колата ми почти винаги в неделя е в гаража ... както , мисля, че и на повечето българи, защото виждам , колко са натоварени улиците! Протеста трябва да е през седмицата минимум за една седмица, тогава и нашите работодатели ще имат интерес на ни върнат и на работа, косвенно ще ни ударят едно рамо Така , че протеста за мен е , да ги ударим с липса на оборот и печалба чрез намаляването на потреблението. Всички за свикнали да карат Каппа из града. И тва мисля че е проблема на българите ... Моята философия е : Каппа ще си купя , ако пътувам често на дълго. а като въртя постоянно само из града , на работа и до нас, що ми е такъв кораб? Рационализирам си марштутите и не карам из града като "рейсър". Така, че моя протест е започнал още откакто съм си купил първата кола - преди 5г.
                      тише едешь - хрен приедешь!
                      2.0 16V Delta 2 Продава се - http://forum.fiat-bg.org/viewtopic.p...653&highlight=
                      http://www.3na100.com/ - за всеки, който иска да пътува ефтино.

Коментар

Аз пък протестирам като изобщо не сипвам и си пътувам с метрото! Тея цени са убийствени!!

Коментар

dikanio написа:
                          Аз съм зареждал само веднъж на Лукойл, и то само защото се бях улисал и изпуснах Еко-то преди него и щях да закъсам :D Това обаче едва ли ще ги трогне, тъй като всички останали бензиностанции купуват горива от Лукойл, а техните са им по-скоро за имидж. Примерно, Мост Компютърс са вносител на Асус, боли ги тях че няма да си купиш дъно директно от тях, след като всички знайни и незнайни компютърни магазинчета от цялата страна купуват от тях. Тоест, където и да заредиш, зареждаш от Лукойл.
                          Ето какво бях написал във фейсбук страницата:""Спрете да зареждате на ЛУКОЙЛ!!!Не, че в повечето бензиностанции не си зареждате нафта от Лукойл, ама е друго като отчетат нулеви приходи по своите бензиностанции!!!!"
                          BMW E90 320D
                          ех. FIAT COUPE 2.0 16V
                          ex. FIAT BRAVO 1.6 16V

Коментар

denq написа:
                            На Лукойл не сипвам от 2 години вече, както и много мои приятели. Просто отказах да карам на вода с малко бенз. или с въздух с малко пропан. Но фирмата не е пострадала от тва, а просто си спестих главоболия, т.к. 90% от станциите, независимо дали са ОМВ или Петрол, зареждат от Нефтохима (достоверна информация от мой човек от отдел пласмент в Нефтохима). Моя начин на протест е да си купя Чинкуеченто , да му сложа газчица и ННО генератор, нека мо ги вдигат колкото си искат. Протеста трябва да е психологически, а не селяндурски. Ако ще се протестира на улицата, трабва да се направи както преди няколко години в Испания: Спират абсолютно всички превозни средства в страната, следва опустошаването на рафтовете по магазините. Ако някой реши да мръдне с колата си , протестиращите хващат каквото намерят и го замерват докато онзи спре, и така се продължава докато не паднат цените на горивата. В Неделя кой ще пострада от нашия протест??? (не че се отказвам, аз лично ще присътствам, защото съм с народа!) но смятам , че моя скептицизъм е оправдан. Най много да ни снимат и да ни дават за 2-3 минути по ТВ ... Нито ще аномализираме движението , нито купуването на горивата. Кой ти кара в неделя ? Колата ми почти винаги в неделя е в гаража ... както , мисля, че и на повечето българи, защото виждам , колко са натоварени улиците! Протеста трябва да е през седмицата минимум за една седмица, тогава и нашите работодатели ще имат интерес на ни върнат и на работа, косвенно ще ни ударят едно рамо Така , че протеста за мен е , да ги ударим с липса на оборот и печалба чрез намаляването на потреблението. Всички за свикнали да карат Каппа из града. И тва мисля че е проблема на българите ... Моята философия е : Каппа ще си купя , ако пътувам често на дълго. а като въртя постоянно само из града , на работа и до нас, що ми е такъв кораб? Рационализирам си марштутите и не карам из града като "рейсър". Така, че моя протест е започнал още откакто съм си купил първата кола - преди 5г.
                            Абсолютно си прав. Много четох тук и много се чудих - Протест, добре но какво всъщност искаме? Нафта за 2 лева и бензин за 2.10 ?Изключиелно правилно си синтезирал типичната ни българщина. И аз искам да отида да протестирам но прекрасно знам, че ПО ТОЗИ СМЕШЕН начин НИЩО няма да се постигне. Само ще си загубя деня. И отсега знам как ще ми се подхилкват останалите българи (които са на метан и разхода им е около 9 лева на 100км градско)..Понеже съм таксиждия и си познавам колегите ОТЛИЧНО. Те ще реагират мигновенно - тъй като аз не работя - те ще работят да изкарат повече пари. Е? Струва ли си да се боря за обречена кауза и да помагам дори и косвенно на "такивата" ми колеги? Що да си губя деня?Ако наистина всички сме ЕДИННИ и ЗАЕДНО направим нещо - ДА това ще има ефект! Дума да няма.Фактически протеста ни трябва да е против нещо коренно различно - а именно - начина на управление на държавата ни. Не става да имаме еднакви цени на горива и хран. продукти, пром стоки, пром суровини - а, бе не се сещам кое у нас е по-евтино отколкото в чужбина .. не става това да е така а заплатите да са 4 пъти по-ниски от съответните страни?!Прочие - как страните с толкова висок стандарт не са фалирали още?! В смисъл как Англичанина живее с около 1300 паунда на месец МИНИМУМ? от де ги имат тея пари да му плащат? Работил съм в Англия, знам колко е соц. минимум там - около 900 лири на месец. А в хипермаркетите им е в ПЪТИ по-евтино от тук. Е как не фалират тея магазини? ...Горивата та горивата .. не е там същината но не знам кво мога да направя, освен да се махам от "милата ми татковина"
                            Fiat Stilo 1.9 Jtd 115 2003 MultiWagon

Коментар

denq написа:
                              На Лукойл не сипвам от 2 години вече, както и много мои приятели. Просто отказах да карам на вода с малко бенз. или с въздух с малко пропан. Но фирмата не е пострадала от тва, а просто си спестих главоболия, т.к. 90% от станциите, независимо дали са ОМВ или Петрол, зареждат от Нефтохима (достоверна информация от мой човек от отдел пласмент в Нефтохима). Моя начин на протест е да си купя Чинкуеченто , да му сложа газчица и ННО генератор, нека мо ги вдигат колкото си искат. Протеста трябва да е психологически, а не селяндурски. Ако ще се протестира на улицата, трабва да се направи както преди няколко години в Испания: Спират абсолютно всички превозни средства в страната, следва опустошаването на рафтовете по магазините. Ако някой реши да мръдне с колата си , протестиращите хващат каквото намерят и го замерват докато онзи спре, и така се продължава докато не паднат цените на горивата. В Неделя кой ще пострада от нашия протест??? (не че се отказвам, аз лично ще присътствам, защото съм с народа!) но смятам , че моя скептицизъм е оправдан. Най много да ни снимат и да ни дават за 2-3 минути по ТВ ... НИто ще аномализираме движението , нито купуването на горивата. Кой ти кара в неделя ? Колата ми почти винаги в неделя е в гаража ... както , мисля, че и на повечето българи, защото виждам , колко са натоварени улиците! Протеста трябва да е през седмицата минимум за една седмица, тогава и нашите работодатели ще имат интерес на ни върнат и на работа, косвенно ще ни ударят едно рамо Така , че протеста за мен е , да ги ударим с липса на оборот и печалба чрез намаляването на потреблението. Всички за свикнали да карат Каппа из града. И тва мисля че е проблема на българите ... Моята философия е : Каппа ще си купя , ако пътувам често на дълго. а като въртя постоянно само из града , на работа и до нас, що ми е такъв кораб? Рационализирам си марштутите и не карам из града като "рейсър". Така, че моя протест е започнал още откакто съм си купил първата кола - преди 5г.
                              Процентът хич не е 90%, но не това има значение.....Приветствам твоето решение
                              BMW E90 320D
                              ех. FIAT COUPE 2.0 16V
                              ex. FIAT BRAVO 1.6 16V

Коментар

Да приемем, че блокирате Лукойл нефтохим и рафинерията спре да дистрибутира в България. Какво ще стане, днес няма да продадат едно малко количество гориво, ще си го преместят от единия крачол в другия и ще го продадат утре в Румъния или Гърция или Бразилия. И от утре спират те да продават тук. Какво става тогава - внос на горива от чужбина, а като помислите малко, ще разберете, че това ще оскъпи и повиши допълнително цените с едни поне 10% от токущото ниво. Така че мислете бе българи, мислете преди да правите нещо, защото иначе само се хабите. И мен не ме кефи 2.60 за нафта, мога да си го позволя, но не ме кефи, обаче не смятам, че формата на протест ще постигне реални резултатите, дори напротив.

Коментар

Working...
                                X