Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Нужда от помощ - загуба на връзка през браузер

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Нужда от помощ - загуба на връзка през браузер

Здравейте,Има бая компютърни глави тук, та реших да се допитам за малко съвет. Ситуацията е следната:На приятелката ми служебния лаптоп вчера и инсталират офис 2007 след 2003 на Уиндоус ХР. След инсталацията още в офиса не може да отваря сайтове. Ситуацията се повтаря и със безжичния интернет в нас, както и през мобилния интернет на глобул. В същото време скайп и връзка с пощата има. Пингинг и резолвинг към външни сайтове има, телнет на порт 80 - не. Единствения сайт, който се отваря е някакъв техен софийски VPN сървър. Никой от браузърите не използва прокси и използва автоматичните настройки.След рестарт нещата се оправят - сайтовете се отварят, телнет на 80-ти порт бачка, но всичко умира след около 10-тина минути, след което по някаква причина явно TCP-то се чупи и оставя само връзката към чат клиентите и пощата.Инсталацията на 2007 изглежда да бъде единствената видима промяна, за която съм наясно, но ми звучи абсурдно да е причина за тва държание.Всякакви идеи и предложения ще биват посрещани повече от горещо

Fiat Bravo T-Jet 120

Вероятността да е заразена с някой черъв е много голяма. Просто събитията са съвпаднали по време. Гледай за съмнителна активност на мрежата. Изтегли си ComboFix и hijackthis и ги пусни една след друга да сканират. след това намери инструмента lspfix за поправка на lsp веригите и така. Докато не пуснеш ComboFix няма как да знаем.
    Steliyan's Life!
    FIAT Marea HLX 1.9JTD 105, 02.2000

Коментар

Мерси, ще пробвам довечера и ще пиша

Fiat Bravo T-Jet 120

Коментар

И аз имах подобен проблем наскоро, не щяха да се отварят сайтове, съдържащи определени думи в тях...с няколко различни браузера (Хром, Сафари, Мозила, ИЕ)Пуснах една антивирусна под Линукс , хвана някакви червеи, но не успя да ги изчисти.Реших кардинално проблема - преинсталация и всичко се оправи.

Коментар

Malwarebytes + Trojanremover
          F9Q750 @ 151hp/332.2Nm

Коментар

Immortal написа:
            И аз имах подобен проблем наскоро, не щяха да се отварят сайтове, съдържащи определени думи в тях...с няколко различни браузера (Хром, Сафари, Мозила, ИЕ)Пуснах една антивирусна под Линукс , хвана някакви червеи, но не успя да ги изчисти.Реших кардинално проблема - преинсталация и всичко се оправи.
            Дидо, ако машината е с камара лицензен софтуер и/или такъв, за който се плаща на инсталация (т.е. на идване на представител на фирмата) твоето решение е еквивалентно на "Заболя ме пръст, реших кардинално проблема, като го отрязах"... Имам клиенти, които плащат по ^35 на повикване на софтуерен инжинер и ^15/час за инсталация. Като цяло - всяко идване струва минимум ^50, което тях не ги устройва. Но такъв софтуер са си купили и им върши работа. Моята ставка е по-ниска и ... се белосвам да чистя гадинките на ръка.
            Steliyan's Life!

Коментар

За щастие аз нямам такива проблеми. Пълна преинсталация, на всичкия ми софтуер и драйвери отнема около 3 часа и не ми струва нищо, освен изгубеното време.

Коментар

Както се писа от тези пиратски издания на Офиса, който си качил си лепнал грип.Може да пробваш да ресетнеш и ИП протокола (netsh int ip reset log.txt), но въшката си е въшка и сигурно минава на ниво над протокол и ще трябва мас, газ и оцет
                A20DTH ЖТД ама не баш
                1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
                Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда

Коментар

Пробвай да пуснеш Прозорците в safe mode with networking и ако там всичко е ок, значи има някаква допълнителна буба, която саботира процеса. Най-добре инсталирай всички горепосочени програми за борба с вредителите и хАнализира с всяка една целият харддиск.Също провери дали нямаш System Restore точка от преди инсталирането на офис пакета и върни системата назад.Мразя MS Office
                  "Без сърца, сме просто машини"
                  Toyota Prius 1.5 Hybrid
                  EХ- Brava 1.6, Marea 1.9 JTD, Multipla 1.6 Bipower, Jeep Grand Cherokee ZJ 5.2 V8, Peugeot 407 SW 2.0 HDI, Mitsubishi Pajero 2.8 TDI

Коментар

M5kov написа:
                    Пробвай да пуснеш Прозорците в safe mode with networking и ако там всичко е ок, значи има някаква допълнителна буба, която саботира процеса. Най-добре инсталирай всички горепосочени програми за борба с вредителите и хАнализира с всяка една целият харддиск.Също провери дали нямаш System Restore точка от преди инсталирането на офис пакета и върни системата назад.Мразя MS Office
                    System Restore Point на Windows XP при инсталация и/или промяна на системни файлове и/или приложен софтуер може да доведе до още по-големи проблеми. Това е най-масовата заблуда, че може да поправи големи проблеми. Всъщност, ако се възстанови системата до по-ранно стабилно състояние - това ще стане в момент в който "вирусът" примерно е активен в паметта...
                    Steliyan's Life!

Коментар

Някой процес ти спира нета...влез в таск мениджъра ,и почни да спираш процесите,които са ти съмнителни (това само ако наистина знаеш какво правиш) . Лошото е,че понякога не става.... подобен проблем съм имал с поне 200 клиентски компютри. При 1/3 от тях съм намирал процеса и съм го спирал и от старт менюто-това което наистина ще го спре. При останалите обаче,най-много да го открия в таск мениджъра,но на старт меню не го откривам....а е тъпо след всеки рестарт да го килваш ръчно. Антивирусните почти не се справят с този проблем....а процеса винаги е под различно име,рядко се среща два пъти едно име
                      ex.Мареа ТД100

Коментар

BO написа:
                        Може да пробваш да ресетнеш и ИП протокола (netsh int ip reset log.txt)
                        Moже ли малко допълнително разяснение, какво рестартира тази команда. От какво към какво рестартира Ип4 протокола или го връща в първоначалното му състояние ?

Коментар

За съжаление не можах да разровя компютъра. В петък по обяд приятелката ми го е оставила на сисадмина им и следобяда са и го върнали форматиран... мас, газ и оцет дето вика БО Благодаря на всички за отговорите и отзивчивостта

Fiat Bravo T-Jet 120

Коментар

Преди се въртеше някакъв червей, който променяме hosts файла и това водеше до подобни симптоми.
                            In JTD I believe, in Nm I trust !

Коментар

Working...
                            X