Здравейте колеги!Имам неприятна среща с кварталния за да си взема наказателното постановление. Чудя се за какъв срок назад се гледат неплатените стари глоби защото в близките почти три години не ми бяха взимали талона. Според това :Чл. 82. (1) Административното наказание не се изпълнява, ако са изтекли:а) две години, когато наложеното наказание е глоба;б) шест месеца, когато наложеното наказание е временно лишаване от право да се упражнява определена професия или дейност;в) три месеца, когато наложеното наказание е обществено порицание.(2) Давността започва да тече от влизане в сила на акта, с който е наложено наказанието, и се прекъсва с всяко действие на надлежните органи, предприето спрямо наказания за изпълнение на наказанието. След завършване на действието, с което е прекъсната давността, започва да тече нова давност.(3) Независимо от спирането или прекъсването на давността административното наказание не се изпълнява, ако е изтекъл срок, който надвишава с една втора срока по ал. 1.(4) (Нова - ДВ, бр. 28 от 1982 г.) Разпоредбата на предходната алинея не се прилага по отношение на глобата, когато за събирането й в срока по ал. 1 е образувано изпълнително производство. Това се отнася и за висящите дела, давността по които не е изтекла до влизането на тази алинея в сила.Давността са прекъсва при следните примерни действия на администрацията:- писма с обратна разписка за връчване на наказателното постановление;- при данъчните дела с уведомяването за образувано изпълнително дело;- поканата за доброволно плащане/изпълнение;- придружително писмо от митническите органи с описание на нарушението и др. подобни.не би трябвало да имат давност но все пак не съм сигурен дали е така. Ако някой има опит или знае моля да сподели Поздрави,Т.Тодоров
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Давност стари актове
Collapse
X
-
Написано е достатъчно ясно.Абсолютната давност [по ЗАНН] е 2+1 години, освен ако не е започнала процедура по изпълнително производство.По него давността е пет години мисля..:: Just because I am unique does not mean I am useful ::.
www.cyxap.com
-
Не мога да отговоря еднозначно, вероятно има някаква процедура, но аз не я знам.Всъшност знам я, но ако отидеш официално и депозираш искане в данъчното, при връчване на отговора рискуваш да ти връчат и още нещо, което ще прекрати пет годишния срок.Самото получаване на отговора всъщност ще го прекрати.Най-добрия вариант е да намериш приятел в данъчното и да го помолиш да провери за задължения, но неофициално, макар че не е редно да го прави.Ако има задействана процедура, тази информация ще е налична в системата им..:: Just because I am unique does not mean I am useful ::.
www.cyxap.com
Коментар
-
Мерси много. Аз всъщност сега като отида да си получа наказателното постановление, трябва да ида в банката да го платя и там ли ще ми изкарат какво дължа до момента?И чак след това с платената бележка се връщам да си получа талона.,.... Б*х ти ужаса.... не можаха ли да опростят малко тези процедури ми човек трябва да си губи цифра време....Fiat Punto ELX 1.7TD 1996g.
Коментар
-
Най-евтино се плаща АКТ към КАТ през и-пей - 0.80лв.Steliyan's Life!
FIAT Marea HLX 1.9JTD 105, 02.2000
Коментар
-
tosho_mt написа:Ми в такъв случай като нямат данни ще ми вземат пари само за настоящият акт щом старите не им излизат.Steliyan's Life!
FIAT Marea HLX 1.9JTD 105, 02.2000
Коментар
-
Казал им е, че не си носи талона и са му съставили фиш и за 10 лева, освен Акта.Това, за да не му го вземат. Разчитал е на факта, че ще мине абслолютната давност по ЗАНН [2+1] и няма да му се наложи да си плати Наказателното постановление.Хипотетично е така, макар че не знам какъв е конкретния случай.По тази причина, полицаите, които не са новобранци, започват проверката с "Моля, документите за проверка", свидетелство и талон.И като им дадеш свидетелството и талона, следва "Спираме ме ви поради следната причина ..."За да не можеш да кажеш, че талона ти го няма като разбереш, че ще ти пишат Акт.@ImmortalВиждат в КАТ неплатените актове, дори с изтекла давност. И ги разпечатват при нужда [да си ги платиш].Освен, ако в конкретния КАТ, по някаква случайност, не са си изтрили собствената база.Естествено за тези с изтекла давност, КАТ разчитат на нечетящи Закона граждани, които отиват и си плащат директно по разпечатката.Повярвайте ми, има много такива. Убедих се в това, сега при смяната на документите и контролния талон.Затова ... най-сигурно е в данъчното.Там плащанията с изтекла давност се заличават..:: Just because I am unique does not mean I am useful ::.
www.cyxap.com
Коментар
-
Аз имам една друга питанка... Имам един фиш за превишена скорост отпреди има-няма 2 години на стойност 30 лева. Има ли срок на давност този фиш и натрупват ли ми се някакви лихви върху него, за да знам дали да го платя овреме?"Без сърца, сме просто машини"
Toyota Prius 1.5 Hybrid
EХ- Brava 1.6, Marea 1.9 JTD, Multipla 1.6 Bipower, Jeep Grand Cherokee ZJ 5.2 V8, Peugeot 407 SW 2.0 HDI, Mitsubishi Pajero 2.8 TDI
Коментар
-
M5kov написа:Имам един фиш за превишена скорост отпреди има-няма 2 години на стойност 30 лева..:: Just because I am unique does not mean I am useful ::.
www.cyxap.com
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар