Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Една тема за пощенска банка

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Една тема за пощенска банка

Реших да ви информирам какви интересни неща се случват в тази банка, ако някой колега случайно се колебае дали да се забърка с тях да го има предвид. Пациент съм им от 4-5 години, става дума активно, преди това още 5, но почти не ми трябваха.Случките са много, но ще спомена само по-важните.1. Опитах да изтегля пари от банкомат пред техния клон- пари не ми даде, но ги отчете. Съответно аз обратно в клона- 2 часа се разправях с някаква си админка и тя ме убеждава, че аз съм си взел парите от банкомата- викам ми вижте си камерата, която е насочена към банкомата- не можело. Както си говорихме и админката- а, появиха се.2. Получавам по пощата новата си кредитна карта, тъй като старата изтече. Пише да се обадя на някой си номер да я активират- звъня аз ала бала...накрая ми вика пичлемето, че картата мие активирана. Добре, вечерта пъхам картата да тегля и чепец- глътна ми картата, звъня аз- ами господине как няма да я глътне, вие не сте я активирали :applause: Жалба, извинения и обяснение, че тиквеника, с който говорих не я е активирал и банкомата я разпознава като изтекла. Разбира се моментално беше изхвърлена тъпата им кредтина карта. 3. Онзи ден теглих пари от банкомат и понеже си знам стоката си пазя бележките. На нея пише оставащи средства: 50 лв. Днес отивам да ги изтегля и тях и гледам баланс минус 40 лв :applause: Нямам никакви заеми, нито какъвто и да е предтекст да ми ги теглят те. Звънкам аз, пак един пичлегар- ще проверя и ще ви се обадя да ви кажа какво става. 2 часа минават, пак им звънкам аз да видя какво става- ами те хората на датата, на която аз съм теглил пари са имали технически проблем и много народ имало като мен /да му липсват пари/ mhihi и сега наличността ми била почти колкото трябва :screwy Баси неграмотната банка, преместих си всичко в друга и закривам всички сметки при тея. Дори не броя по-малките им простотии като превеждане на пари на чужда сметка, въпреки че им давам вносна бележка от минала транзакция /вярна/; Не ми издадоха карта, щото името ми било много дълго и не можели да го напишат на нея :screwy ; пуснах една молба от една сметка да ми се прехвърлят автоматично на определена дата пари към друга сметка- е, тази молба може да се корегира единсвено в клона, в който съм я пуснал, за тях няма компютри. Та така, ако някой мисли да я ползва тази банка да го има предвид. Не го правя, за да я наклепам, хич не ми дреме за тях, а да си помислят еветуалните им клиенти.
    Lancia Lybra'99 2.4 JTD - 135hp
    Fiat Bravo'97 1,6 16v
    Fiat Tempra'91 1,6 mono

Идеята за подобна тема е много добра.Аз преди 2 години скъсах с ДСК и минах към Прокредит. Като цяло съм много доволен от тях.Имах проблем с плащането на водата. Бяха допуснали грешка и плащах чужда вода,но след като подадох сигнал,че има нещо нередно,сами се заеха да оправят нещата.Звъняха ми през няколко дни да ме информират какво става и си оправиха нещата.
    Brava ELX 1,6 16V, 90PS , LPG BRC Sequent24
    Мarea SW ,SX 1,6 16V, 103PS, LPG Zenit JZ2005

Коментар

dudulia написа:
      Идеята за подобна тема е много добра.Аз преди 2 години скъсах с ДСК и минах към Прокредит. Като цяло съм много доволен от тях.Имах проблем с плащането на водата. Бяха допуснали грешка и плащах чужда вода,но след като подадох сигнал,че има нещо нередно,сами се заеха да оправят нещата.Звъняха ми през няколко дни да ме информират какво става и си оправиха нещата.
      да ти кажа според мен идеята за подобна тема не е добра, защото ще видиш, че всички банки ще бъдат яко оплюти. Просто няма да остане ни една читава. Аз разбирам, че е нормално да се допускат грешки, но не и постоянно и да ми късат нервите и дори да не ме компенсират. Защото точка 3 на горния ми пост- ами ако тези пари ми бяха последните, или съм на път някъде, какво правим? Е, аз писах пак жалба, а те ми казаха, че ще се върнат парите, ама въпроса е какви неприятности могат да ми причинят. Ето ти оплю ДСК, а аз пък точно натам съм се насочил- жената е при тях от 4-5 години и не е имала нито един технически проблем, или друга неприятност с тях. Как пък все на тея от пощенска им се чупи системата... на един и същ банкомат на мен ми казва "банката отказва операцията", а с нейната карта си теглим пари....
      Fiat Bravo'97 1,6 16v
      Fiat Tempra'91 1,6 mono

Коментар

pakumba написа:
        да ти кажа според мен идеята за подобна тема не е добра, защото ще видиш, че всички банки ще бъдат яко оплюти. Просто няма да остане ни една читава.
        Абсолюто съм съгласен. Всяка си има трески за дялане, казвам го з/о съм работил в тази система и познавам работата, то беше преди 12 г. и по стечение на обстоятелствата бях точно в тази банка и първия супервайзор в клона, не мисли че е лесно да се оправиш с всичката техника. Далеч съм от идеята да ги оправдавам, но не всичко зависи от предклавиатурното устройство, и аз съм псувал и най-ме е яд когато започват да ми вадят от девет кладенци вода, мислят че ядем доматите с колците, говоря и от гледната страна на клиента / м/у другото си клиент, а не пациент в този случай /.
        FIAT Brava S 1,4 12 V 97 г. - бивша. Не карай по-бързо отколкото твоя ангел хранител може да лети!
        Ако нещо стане както трябва, то е станала голяма грешка. Закон на Мърфи.

Коментар

В банка държа не повече пари отколкоко мога да преглътна с лека ръка........ако ми трябват за някакво онлайн разплащане с сайт, отивам внасям в дебинта карта, и така....
          Alfa 156 2.0 TS
          Alfa 156 20VTurbo
          Fiat Coupe 2.0 20VTurbo
          Locost TF1 3.0V6

Коментар

С SGE Bank съм имал доста разправии, там съм попадал на най-некомпетентното обслужване, но картите им ги приемат навсякъде и затова ги търпя. А и таксите са им пладнешки обир! От ЦКБ съм най доволен и досега не съм имал проблеми.
            Fiat Punto 1.7 TD

Коментар

ползвам услуги на Райфайзен, ЦКБ и Пощенскав Райфайзен става въпрос за сериозни неща - имам малко оплаквания към някои служители (недостатъчно обучени), иначе системата според мен работиЦКБ и Пощенска ги ползвам за онлайн пазаруванеЦКБ нямат грешкаПощенска един път бяха омазали едно плащане, но след жалба го оправиха...не си спомням точно случката...ааа, лизинга на колата е на Хипо Алпе Адриа Аутолизинг - много са свестни, нямам никакви оплаквания
              2015 Renault Megane Expression GT
              2009 FIAT Bravo 1.4 16V Dynamic
              Всичко за FIAT Bravo 2007

Коментар

Що мислите, че ще оплюват всички ... Някой сериозно, основателно оплакване към прокредит да има ?! Не работя там, нямам нищо общо там, но са ... стабилни откъм обслужване и предпочитам макар и на мааааалко по-неизгодни условия, да не си тровя нервите
                Fiat Forum Bulgaria

Прекаленият светец и богу не е драг !

Коментар

NikMar написа:
                  pakumba написа:
                  да ти кажа според мен идеята за подобна тема не е добра, защото ще видиш, че всички банки ще бъдат яко оплюти. Просто няма да остане ни една читава.
                  / м/у другото си клиент, а не пациент в този случай /.
                  е, нарочно беше де :D
                  Fiat Bravo'97 1,6 16v
                  Fiat Tempra'91 1,6 mono

Коментар

Ichkin написа:
                    Що мислите, че ще оплюват всички ... Някой сериозно, основателно оплакване към прокредит да има ?! Не работя там, нямам нищо общо там, но са ... стабилни откъм обслужване и предпочитам макар и на мааааалко по-неизгодни условия, да не си тровя нервите
                    в прокредит съм бил за малко, но тя не е насочена към индивидуални клиенти, повече се насочва към фирми, а и беше отдавна и нямаше още онлайн неща. Същото е и с експресбанк, те навремето ми разбиха всички представи за банка с тъпотиите си.....Една карта издадена в клон Х може да бъде променяно всичко по сметката и картата само в този клон Х, нищо, че е в друг град дори. Нямаха никаква връзка с другите си клонове освен телефон, но това беше отдавна
                    Fiat Bravo'97 1,6 16v
                    Fiat Tempra'91 1,6 mono

Коментар

И аз бера ядове с пощенска. Теглих един потребителски кредит преди няколко месеца (по-малко от година) и като го теглих им викам "дайте да направим вноските от първо до пето число, понеже тогава вземам заплата" и ония ми обясняват как нямало проблем, можело и 26-31 да се направи, за 2-3 дни никой няма да прави проблем. Сега всеки месец ми се обаждат на първо число да ми дават зор, супер дразнещо е. На всичкото отгоре те там си водят досиета, това-онова и сигурно всичките ми вноски досега се в графата "закъснели плащания" или някоя подобна. Абе боза отвсякъде.
                      N.Y. State of Mind

Коментар

Преди 8 ползвах услугите на Пощенска банка - нямам някакви лоши впечатления, освен че ме разкарваха сума време за един документ. После ползвах експресбанк, ама се отказах заради таксите - така и не разбрах колко и какви такси събират. След това започнах да ползвам ЦКБ заради ниските им такси и изобщо липсата на такса върху разплащателните сметки. Доволна съм. Само в Ямбол обслужването не е кой знае на какво ниво, даже се скарахме с охраната един ден, но мисля, че това е по-скоро манталитета на някои хора. Иначе не съм имала проблеми с картите, освен че виза картата им се приемала по цял свят, а се оказа, че в Ирландия не се приема от банкоматите и само от някои магазини.... Така че съм доволен клиент вече 7 години - даже понякога се обаждат да питат дали наистина съм си купила билет или съм платила някой хотел... Няколко пъти съм се обаждала да ми отменят плащания. Като цяло - доволна съм.
                        Всеки има право да бъде глупав, но някои злоупотребяват с тази привилегия.

Коментар

От 5-6 години ползвам услугите на ПИБ, определно съм доволен, много хора покрай мен си направиха сметки там. Препоръчвам я с чиста съвест.Няколко предимства: 1. До скоро нямаха такса за подръжка на сметка, от няколко месеца има промяна - въведоха такса от 30ст/месец. При покупка с карта в магазин няма такси. Става дума за Виза Електрон-такава имам аз. На фона на другите банки е много добре.2. Дават 3% лихва на разплащателната сметка.3. Дебитната им карта Виза Електрон може да се ползва на практика като кредитна (но, естествено, без да се излиза на минус)-многократно изпробвано от мен за различни неща-самолетни билети, кредит в скайп, други стоки. Става дума за покупки с карта от небългарски сайтове, безплатно плащане навсякъде по света, където приемат такива карти и други подобни.4. За 5 лв/година такса може да банкираш електронно през сайта им. Много удобно е. Недостък е, че не поемат гаранция, ако има проблеми. Гаранция-само с електронен подпис.5. На всяка бензиностанция ОМВ има банкомат на банката, където се тегли безплатно.Недостък е обслужването в банката, както му казват по модернумо-на фронт офис. Почти всеки път, като имам общо със симпатичните девойки, се получават само лоши емоции. Но пък електронното банкиране редуцира срещите до минимум.Обаче съм доволен клиент, който има само да взима и да ползва техни услуги. Знам ли дали, ако имам да давам (кредитни карти, заеми и т.н.) ,ще е добре...

Коментар

cheruna написа:
                            3. Дебитната им карта Виза Електрон може да се ползва на практика като кредитна (но, естествено, без да се излиза на минус).
                            Това не го разбрах. Ако имаш овърдраф на картата тогава може да стане този номер, а това е един вид кредит, но предварително трябва да си сключил договор за тази услуга, при която банката ти определя кредитния лимит.
                            FIAT Brava S 1,4 12 V 97 г. - бивша. Не карай по-бързо отколкото твоя ангел хранител може да лети!
                            Ако нещо стане както трябва, то е станала голяма грешка. Закон на Мърфи.

Коментар

предполагам има предвид, че може да се пазарува с нея, както с кредитна, но пък средствата са си винаги твой
                              Fiat Bravo'97 1,6 16v
                              Fiat Tempra'91 1,6 mono

Коментар

Working...
                              X