Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Стационарните радари - незаконни!!!

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Стационарните радари - незаконни!!!

15-те стационарни радара с камери в страната - гордостта на КАТ, са незаконни и повечето от тях от няколко седмици не работятСнимките нямат доказателствена стойност пред съда.http://www.automedia.bg/news/article_12265.html
    Fiat Punto 1.1-Синята птица
    Lancia Libra SW 2.4-JTD-Самолета! RIP - продава се на части...
    Lancia Libra SW 1,9-JTD 115 hp

Бая хора си изпатиха от тез камери ...
    Alfa Romeo 159 SW 2.4 JTDm 200 hp Q-tronic + Alfa Romeo 156 1.9 JTD 1++ hp 2003,Inside Facelift. - Now.
    Alfa Romeo 159 SW 1.9 JTDm 150 - The beautiful devil. - еx. // Stilo 1.9 JTD 1++ hp - еx
    Вълкът е по-слаб от лъвът и от мечката, но никога не играе в цирка !!!

Коментар

В статията има грешка."Оказва се, че при местенето на радарите от една кутия в друга, трябва да се извършва тест-проверка от БИМ. Такова местене, е правено само веднъж във Варна, но опитът се оказал неуспешен - в новата кутия радарът мерел грешно."Имат предвид, че такава ПРОВЕРКА е правена само веднъж. Защото радарите постоянно ги местеха. Всъщност аз тук не виждам някакъв технически проблем. Всичко опира до нехайството и некадърността на някой умиформен служител, на държавна заплата, който не си е свършил работата и не е назначил задължителната по закон техническа проверка и преглед в метрологията навреме. Сигурно ще кажат, че нямат пари за такава проверка - само от 2 снимки ще им избият парите А сега типично по български - виновни няма. Никой не знае що аджеба не се спазва закона в КАТ... И всички клепат неразбиращо и пак съдът ще им е виновен....БУЛГАРИСТАААААН, БУЛГАРИСТАН!

Коментар

И какво стана сега? Като получиш честитка, можеш да поискаш сертификат (или каквото е там) за технически преглед на радара. КАТ няма да ти го предоставят, защото нямат такъв и автоматично наказанието ще падне, защото "уреда" ще се води технически неизправен :D
        Alfa 159 SW 2.4 Ti
        Fiat Marea '99 1.6 16V ELX
        "...внимавай че тези италиански кочини много вървят."

Коментар

Нещо такова! Пред съда трабва да се представи свидетелството за преминат годишен преглед в института по метролигия. Той се извършва съгласно закона за измерванията и е задължителен. Същото се отнася и за таскиметровите апарати в такситата.
          Няма начин да няма начин!

Коментар

Всичко е от незнание и незачитане на ДКМТН. Работя в тази сфера и много хора горят от незнанието си. ПС: Само да вметна: Колко от вас са заявили водомерите си ( например ) за Държавна проверка? Тя е задължителна и е грижа на ...собственика на Средството за измерване. Има си определени срокове. Такъв е и случаят с КАТ.
            A17DTС/S
            Когато губим, не знаем какво печелим, а когато печелим, не знаем какво губим !

Коментар

Между другото, от ВиК Ямбол при едно от засичанията ни казаха, че водомерът е време да мине на проверка, пратиха човек, който го свали, тестваха го и още същия ден го монтираха пак. Аз знам, че е наше задължение, но евалла на колегите на ntodorov от Ямбол.Цялата работа струваше 4 лв, ако не се лъжа.

Коментар

Е кво толко станало.....поне катажийте са законни нали.....
                Alfa 156 2.0 TS
                Alfa 156 20VTurbo
                Fiat Coupe 2.0 20VTurbo
                Locost TF1 3.0V6

Коментар

Immortal написа:
                  Между другото, от ВиК Ямбол при едно от засичанията ни казаха, че водомерът е време да мине на проверка, пратиха човек, който го свали, тестваха го и още същия ден го монтираха пак. Аз знам, че е наше задължение, но евалла на колегите на ntodorov от Ямбол.Цялата работа струваше 4 лв, ако не се лъжа.
                  То всичко е толкова объркано в Абсурдистан, че... Не стига, че хорицата се товарят с какви ли не такси и глупости, а и на всичкото отгоре ще ги държим отговорни за това, че уредчетата им не са проверени в срок. То за какво по-напред да мисли човек. Жалкото е, че ако възникне спорен момент давността на Държавната пломба на СИ може да вкара човек в неистови и често в излишни разходи. Поне за Бургас гледам да съхраним хората от подобни разсипии. ДКМТН са орган, който се явява, като защита на обикновения човек и неговите пари отделени за търговски плащания, но на практика може да го оглозга ей така за десерт и то без думичката "извинявай" :D
                  A17DTС/S

Коментар

Immortal написа:
                    Тяхно задължение си е , приятелю . Аз нямам зор да измервам потребеното количество на каквото и да е По темата : Имам познат , който отказа да подпише акт за превишена скорост , заявявайки на униформените , че радара не е тариран . Хвала на такЪви граждани.
                    FIAT BRAVA 1.4 12V А/С, с чийто собственик можете да се свържете на 089 9225580
                    FIAT CROMA 2.4 Mjet - proprio miracolo

Коментар

Абе стига простотии. Радара го засекъл с 120, пък той всъщност бил карал с 60. При местенето не бил замерен радара и показвал грешно. Тъпотии. На някой много точно му го пишеше в подписа. Не карай по-бързо от колкото твоя ангел-пазител може да лети. Всеки си има глава на рамената. И понеже некой решил да трупа точки за престиж (Б. Гаврилов от БАУ) се изцепил всички да са спокойни, понеже актовете щели да паднат. Много ме е яд на такива лайномети. Сега разни вчерашни чикита ще почнат да се правят на професионални състезатели по родните "хубави" пътища и новините ще започват с не знам си колко жертви на пътя от днес ... Аман от евтин пиар...

Коментар

А ти защо си мислиш, че 15 такива устройства могат да контролират скоростта на милиони МПС-та. След като е доказано, че при местене си иска тест е така. В нета има клип за затъмнени стъкла, автора им завря уреда за мерене на едно тъмно място

Коментар

Румен_Хинчев написа:
                          Тяхно задължение си е , приятелю . Аз нямам зор да измервам потребеното количество на каквото и да е
                          Така е. Само че. като ти пишат, че водомера не е минал преглед, съгласно рамковия договор, инкасатора започва да ти отчита служебни количества. Което винаги е повече от реално потребеното.И като отидеш да минеш прегледа след една година, започват от "нула".И тогава разбираш, че си се нахитрял, пак си си платил таксата, но два пъти.
                          .:: Just because I am unique does not mean I am useful ::.
                          www.cyxap.com

Коментар

chaveto написа:
                            В нета има клип за затъмнени стъкла, автора им завря уреда за мерене на едно тъмно място
                            Може би говориш за ТОЗИ КЛИП ? Има го в темата Какви са ни правата при среща с КАТ

Коментар

Румен_Хинчев написа:
                              Immortal написа:
                              Тяхно задължение си е , приятелю . Аз нямам зор да измервам потребеното количество на каквото и да е По темата : Имам познат , който отказа да подпише акт за превишена скорост , заявявайки на униформените , че радара не е тариран . Хвала на такЪви граждани.
                              Хич не е тяхно задължение, ама хич, колкото и нелогично да звучи. Що се касае за зора и потребеното количество - те си го мерят, ама ние си го плащаме. :D
                              A17DTС/S

Коментар

Working...
                              X