Седя днес и си мисля.....не че съм песимист или пък национален комплексар....или пък родомразец, обаче.....чета днес в Новинар за това как големите инвеститори се ориентирали все повече към Румъния......слушам как вече няколко големи наши клиенти местят офисите и централите си в Румъния....седя и си мисля, шофирайки румънската си кола........що за нация сме....не ни ли стигнаха тези 5 века подтисничество, унижения, наведени глави, та да си научим урока.....45 години комунизъм...пак унижения, пак подтисничество...........Ние ли сме най-големите олигофрени на балканите мама му стара /Мите, сори за израза, ама.../....имам акт за административно нарушение, който е изтекъл.....млад и симпатичен катаджия ми го напомни днес.....срещу скромната сума от 10 лева....лева, не лей......лева.....седя и си мисля, скачайки отново в поредната дупка......плащайки поредния рушвет, купувайки поредната винетка, чета и справката за изравнителните данъчни суми след априлската декларация......и си мисля за какво е всичко това, що ли сме толкоз загубени....Маргина критикува министър-председателя с открито писмо, майки демонстрират мирно на 1-ви юни....след малко и зарята за Ботев ще затрещи.........е бати контраста....Не че не си обичам родината, не че не съм горд че съм българин, обаче дали пък последния път, когато се почувствахме истински горди от това не беше през далечната 1994-та...........Седя и си мисля.....и в главата ми се върти един прословут надпис на семинарията в София:"Мразя държавата, обичам родината......."П.С. Прощавайте за есето, ама.........
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Що за нация сме...
Collapse
X
-
ЛоганЕтикети: –
-
Евала ти правя че си един от малкото които обичаме родината си. За това дередже дето се намираме сега, не сме виновни нито аз, нито ти, нито ..ооо пепи. Виновни са ония в бялата сграда на пл. Народно СЪбрание. Там дето пише "СЪЕДИНЕНИЕТО ПРАВИ СИЛАТА". За моя кратък живот досега разбрах че оправия няма да има. И то просто защото няма съединение. Няма алтернатива на тия дебелогъзи дупедавци. Дойдат едните на власт. И се почва. Няма да има 13-та заплата защото предното правителство крало крало крало ... и не стигат парите. Започват да ги разследват. Разследват до другите избори. Идват другите на власт. И пак. "Пари за 13 заплата няма защото предното правителство крало крало крало". Въобще всеки идва с мисълта да краде защото знае, че там е временно и требе да се окопае за да има вратички за в бъдеще. Политиците са ни калпави. Няма политическа воля държавата да се оправи. Да, аз искам да ни отложат от ЕС, защото не може да се симулира че се прави нещо. В тая държава нищо не се пипа. А сме малка държава и престъпността може да се разбие тотално за не повече от 3 месеца. И то по простата причина че се знае всичко. Ама няма политическа воля. И защо? Защото мутрагените наближат ли избори се ръсят и спонсорират партийте. Защото правителството не прави облекчения за големите инвеститори ами им налага още по големи тесли. Защо РЕНО направиха завод в Румъния ? И вижте сега с тоя Логан как ще дръпнат напред в матеряла. Когато започнахме да се присъединяваме към ЕС с Румъния, те спомняте ли си колко по зле от нас бяха ? А сега къде са ? Сега са поне 2 пъти по добре от нас. И жизнен стандарт и всичко. Обаче там искат да се оправят а тука нашите кустюмирани темерути са на принципа "ден да мине, друг да дойде" и така " 800 дни ...." ..."вервайте ми ..."....
Коментар
-
"...Да, аз искам да ни отложат от ЕС, защото не може да се симулира че се прави нещо. В тая държава нищо не се пипа...."Ако ни отложат, ще се продължи със симулирането и нищоправенето. Така че колкото по-скоро ни приемат, толкова по-скоро ще започнат да ни променят. Бог знае дали ще е за добро, но пред 2 злини обикновено разумните хора избират по-малката. А и не виждам какво му е толкова хубавото на съвсем независима държава. Такива по света са много малко, а останалите ги мразят и им събарят небостъргачите... Нека пренесем Кубратовия завет над цяла Европа - Съединието прави силата!
Коментар
-
Логан
Аз пък си мисля че приемат ли ни в ЕС, всичко ще свърши...няма да смеят да пр...днат....всичко ще е под контрол, ще ни гледат под лупа.....и най-много да стане така, както казва един мой близък - ще ни приемат, ама на втория месец ще ни изритат от там......само дето простосмъртният народ отново ще страда, защото едва ли от това ще му се повиши националното самочувствие....
Коментар
-
Логан написа:Аз пък си мисля че приемат ли ни в ЕС, всичко ще свърши...няма да смеят да пр...днат....всичко ще е под контрол, ще ни гледат под лупа.....и най-много да стане така, както казва един мой близък - ще ни приемат, ама на втория месец ще ни изритат от там......само дето простосмъртният народ отново ще страда, защото едва ли от това ще му се повиши националното самочувствие....http://free.bol.bg/dodo155/AlfaRomeo/Punto_JTD_all.JPG
Alfa Romeo 147 07' 1.9 JTDm Q2
FIAT Punto 02' 1.9 JTD
FIAT Punto 99' 1.7 TD
Коментар
-
Логан
Immortal написа:.................... които да дават малко по-човешки заплати................
Коментар
-
надеждата умира последна...засега става да ти кажа... един приятел вече работи в английска софтуерна компания тук в Ямбол, и заплатата му е няколко пъти по-голяма от на предишната му работа (200 лв). Не че взима много в сравнение с английския им офис де...шефът им казал, че целия БГ офис му излиза колкото един програмист там.Ясно е, че няма изведнъж с магическа пръчка доходите на хората да скочат, но в един период от 5-10 години се надявам да се изравнят поне с гръцките. Не гледайте турските и гръцки шивашки фирми, дето работят на робовладелски принцип. Я вижте Севлиево... А защо ли в София заплатите са няколко пъти по-високи от тези в страната? Ми щото се напълни с чужди фирми. И нашите покрай тях се принудиха да дават повечко пари... не е ли така? поне има някаква надежда...А ако не влезем в ЕС? Какво следва?
Коментар
-
По повод последния коментар, без да се заяждам, само отбелязвам, че в София заплатите са по-високи не защото има чужди фирми, а защото няма безработица и работодателите не могат да си намерят необходимите хора. Между юридическата работа се занимавам и с подбор на персонал и трябва да кажа, че една и съща обява върви по месец, докато намерим читав човек. Ако той наистина е читав, си има работа, където получава някаква заплата и за да го привлечем, трябва да направим по-добра оферта. В крайна сметка, по този начин се повишават заплатите глобално. Но това изобщо не е добре. Доказано е, че когато безработицата спадне под 4-5% пазарът на труда се изкривява, а в София е 1,5%, като това са хора, които по принцип не желаят да работят и предпочитат да живеят от социални помощи. Това е поредното безумие в нашата страна. Има региони, където безработицата надвишава 30%, а в София на практика такава няма, дори обратното, има много незаети работни места.Shit happens, sometimes...
Tipo 1.4i.e. '92 - вече смъртно ранено
Marea 1.8 HLX - червена като аватара
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар