питайте го защо си търси "гедоре"...щото от ремонти по прехвалената Хонда си скапа всички други инструменти :D
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Мнение за гедоре на ZIMBER?
Collapse
X
-
Спамери търся гедоре щот докато бях от отбора на Фиат намерих много приятели, в което нема нищо лошо, ама сега кат доиде неделя и се съберат на седмичната среща и по некое време почват да ми звънят да ходя да ги тегля, че кои не запалил, кои закъсал, обичайните случки. И за да не ги тегля из града и да се срамят, ще си взема едно гедори и на място ще им отстранявам проблемите щот от проблеми съм станал цар на фиат ремонтите, имам и медал от италия дажеПравило № 1- Нещо което работи не се пипа!!!
Правило № 2- На майстори и наркОмани вяра да нямаш!
Правило № 3- Винаги спазвай правило № 1
Коментар
-
Според мен за форма на вложките дето си питал по напред, по подходящ е този на първата снимка(дванадесетостенен).Тъй като може да се използва и за болтове с глава тип торкс (ако не бъркам), а също така и при по малко разстояния да бръкнеш някъде, имаш по голяма възможност ключа да бъде "зацепен" с болта от колкото с шестостенен. Тъй като при него имаш един избор, всичките 6 стени да си паснат. А дали покупката на инструменти през Интернет не крие риск да ти пратят менте .
Коментар
-
Имай предвид, че с камък като от първата снимка, можеш да развиеш/завиеш гайка/болт, който е позаобленичък по ъглите. qnisZ също е прав, че понякога е трудно да извадиш от камъка това, което си завивал, защото се затяга вътре. Според мен това е повече досадно, от колкото проблем. Другото предимство на този тип камъни е, че са тънкостенни и можеш да бъркаш на тесни местаAlfa 159 SW 2.4 Ti
Fiat Marea '99 1.6 16V ELX
"...внимавай че тези италиански кочини много вървят."
Коментар
-
Е сега се обърках съвсем мислех си че 6-тограма по хубаво нема, ама явно щом все по често се срещат камъните от 1ва снимка е вложен някъв умисъл в тях. Ако наистина по лесно захващат и развиват заоблени болтове и гайки ще са полезни в критични моментиПравило № 1- Нещо което работи не се пипа!!!
Коментар
-
Т.нар. вълнообразна форма (първата снимка) е дават като по-добра,защото усилието върху главата на болта(гайката) пада в централната част на стената, докато при класическият шестостен пада в края на стената (ъгъла).п.с. Следиш ли за перфоратор?Някоя добра оферта?Brava ELX 1,6 16V, 90PS , LPG BRC Sequent24
Мarea SW ,SX 1,6 16V, 103PS, LPG Zenit JZ2005
Коментар
-
dudulia написа:Т.нар. вълнообразна форма (първата снимка) е дават като по-добра,защото усилието върху главата на болта(гайката) пада в централната част на стената, докато при класическият шестостен пада в края на стената (ъгъла).п.с. Следиш ли за перфоратор?Някоя добра оферта?Lancia Lybra'99 2.4 JTD - 135hp
Fiat Bravo'97 1,6 16v
Fiat Tempra'91 1,6 mono
Коментар
-
Момци вище нещо много интересно, коя вложка как ляга върху гаиките. първо са снимки на вложките а по на долу отпечатъци върху гаиките, баси нез наех че някои и с тва се е занимавал http://www.garagejournal.com/forum/s...ad.php?t=73245Правило № 1- Нещо което работи не се пипа!!!
Коментар
-
Ами ако се пада в централната част на стената тогава няма да има въртящ момент и целта ще бъде да се сплеска гайката, а не да се отвърти.Естествено, че колкото по-към ъгъла на гайката е усилието толкова по-добре, теоретично. Ако гайката е по-китайска практично не е толкова добре.В крайна сметка не е важно точно каква ще бъде формата на вложката, а е по-важно материала от който е направена.A20DTH ЖТД ама не баш
1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда
Коментар
-
БО така е , ние тука навлезахме много дълбоко в тая материя, вманиячавеме се както казва Сашето или можеби почваме да ставаме перфекционисти както има една кратка реклама по Дискъвари която към края си завършва така: ......... щом питаш-искаш да знаеш, щом знаеш-значи можеш, щом можеш - искаш повече, а щом искаш повече значи живееш или нещо такова беше Идеята на суперлок формата "детелинката" (поне така ми обясни човек занимаващ се от години с инструменти) е била измислена от Факом преди 10-12 год за развиване на болтове на джанти щото там клеясва спичат се и с обикновена шесторка има рискове. Не се произвежда масово в марковите гедорета щото е скъпа, само един камък на факом 19 струвал към 50 лева какво остава за цял комплект. Китайците обаче могат да си позволят да правят тоя суперлок на сносна цена за това и има толкова гедорета които масово го ползват, след снимките в горния пост става ясно че наистина е незаменим при гаики с вече заоблени ръбове щото хваща по в средата, но както каза и Янко често камъка се затяга в гаиката и кат е кофти болт на кофти място се псува повече от необходимото За това факом и другите сериозни производители са се спрели на компромисния вариант профил, шестограм с лека дъга и фрезки в ъглите, така ъглите на гаиките са незасегнати натиска се изместен леко преди ъгъла и не се заклинва вложката в гаиката-гениално Баси ша стана спец още малко по вложкиПравило № 1- Нещо което работи не се пипа!!!
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар