Солберг без книжка в Швеция, кара Патерсон Петерсон бе принуден да поеме волана на новия Ситрон DS3 WRC след като на Солберг му бе забранено да шофира, защото бе хванат с превишена скорост в петъчната вечер. Норвежецът карал със 112км/ч при ограничение 80. Законът в Швеция твърди, че ако се превиши с повече от 30км/ч ограничението, се налага забрана за шофиране незабавно. Все още не е решено колко време ще трае забраната, но не се очаква да продължи чак до следващото рали Швеция.От около 14 часа в неделя, 48 часа след залавянето, Петерсон пое волана на Ситроена и кара до края на ралито."Хванаха ни с превишена скорост и като всички други хора рали пилотите трабва да се подчиняват на закона", каза Петерсон. "Безопасността на пътя е много важна за Световния рали шампионат, бяхме хванати и платихме цената."Петерсон твърди, че не е бил под напрежение във финалния етап на ралито, макар че бе предавано наживо по телевизията."Ако ще правиш дебют като пилот, направи го със стил", коментира Петерсон. "Аз го направих с чисто новия Ситроен DS WRC, на съответния етап със сняг и лед с наживо предаване по телевизията. Изобщо не бях нервен, нямаше смисъл от това, само щях да натрупам напрежение. Трябваше да поддържам средна скорост от 60км/ч, за да останем преди Себастиян Льоб и реално успяхме да бъдем доста над това. Беше невероятно изживяване, но най-важното е, че научихме няколко важни урока и запазихме 5-тата си позиция."Навигаторът на Петер, Патерсон, записа време за етапа от 3 мин и 13,9сек., завършвайки 4,16-километровата отсечка на 51,2 секунди зад първенеца Себастиян Ожие.***Модерирано***В три поредни теми вместо снимки, пускаш препратки към друг автофорум!!!Най-малкото е некоректно спрямо форума в който пишеш.Публикувай снимки,а не препратка към същата тема с две- три снимки.Модераторски екип на fiat-bg.org
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Хванаха Солберг с превишена скорост- остава без книжка
Collapse
X
-
случва се там няма подкупиЕто и аз да кажа новините!Утре пак ще е заледено сутринта кофти http://news.ibox.bg/section/id_28КУПИ СИ FIAT ДА НЕ ТЕ Е ЯД!
Реклама
Collapse
Коментар