Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Създаване на инсталационен диск с windows 7

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Re: Създаване на инсталационен диск с windows 7

Malone написа:
    dudulia написа:
    Колеги на лаптопа има сложен оригнална "боза 7" , но не беше даден диск с лаптопа.Гледам ,че може да се създаде рекавъри диск или имидж,но искам да попитам има ли начин да се създаде инсталационен диск на "боза 7"?
    Интересна ми е причината да използваш този леймърски шаблон за Windows. Много му разбираш и си наясно с всички плюсове и минуси?Ако е така, би трябвало да знаеш, че във Windows 7 има вграден инструмент за това което питаш.Направен, като за талибани, само малко трябва да се почете.ТУКНикакъв third party софтуер не ти е нужен.
    Immortal написа:
    Единственото условие след инсталацията е да му забраниш ъпдейтите.
    Не е вярно.Единственото условие е да забраниш ъпдейта KB971033. Само и единствено него.Всички останали ъпдейти могат да бъдат инсталирани и няма да има никакви проблеми с активацията, бивша или бъдеща.Това важи за ъпдейтите до днешна дата [18.02.2011].
    Питам,защото не искам да имам партишън,който да ми стой на стендбай в случай,че ми изпляска уиндоуса. Питам защото си поръчах диск при заявката на лаптопа и такъв не ми беше изпратен. Пиптам защото какво правим,ако си сменя харда или пък той изгори? Какво ме топли,че имало интегрирано рекавъри в този случай?Питам защото не искам да правя имидж на 3-4 диска,докато ако имам инсталационен такъв ще съхранявам само един.
    Brava ELX 1,6 16V, 90PS , LPG BRC Sequent24
    Мarea SW ,SX 1,6 16V, 103PS, LPG Zenit JZ2005

Коментар

Рекавъри партишъна на моя комп се събра на 2 бр. ЦД-та.Сега имам рекавъри диск 1 и 2, с Глиста И да ти бяха пратили диск, той пак щеше да е рекавъри и нямаше да можеш да го ползваш другаде. Същия можеш да си направиш сам, ще ти струва само цената на празните дискове...

Коментар

Re: Създаване на инсталационен диск с windows 7

dudulia написа:
        Питам,защото не искам да имам партишън,който да ми стой на стендбай в случай,че ми изпляска уиндоуса.
        Този отговор не го разбирам.Какво значи да ти "изпляска" уиндоуса?Искаш да използваш и recovery партишъна, трябва ти място?Принципно, в лицензионното споразумение ти е описано какво получаваш. Лаптоп с recovery партишън. Там е всичко, което ти е нужно за преинсталация.Не е невъзможно, но не е толкова елементарно да повредиш recovery партишъна.Ако Windows ти се "изпляска", стартираш и натискаш F11.
        dudulia написа:
        Питам защото си поръчах диск при заявката на лаптопа и такъв не ми беше изпратен.
        На кого поръча?На фирмата, от която си купил лаптопа?Едва ли тя има право да продава копия на Windows, тя продава компютри с инсталиран от производителя OEM Windows 7.В същото лицензионно споразумение е описано, че получаваш recovery партишън, а не диск. И никаква хартиена документация.И затова цената на Windows, който си получил [включен в цената на лаптопа] не е примерно $250, а $180.Много потребители, не желаят да плащат за шарена кутия, два диска вътре и три тома луксозна документация.
        dudulia написа:
        Пиптам защото какво правим,ако си сменя харда или пък той изгори? Какво ме топли,че имало интегрирано рекавъри в този случай?
        Вътре в лицензионното ти споразумение пише какво се прави в такива случаи, аз не мога да гадая.Най-вероятно се свързваш с регионалния съпорт на Microsоft, дават ти линк за RTM версия и ти изпращат ключ, ако нямаш такъв написан някъде по стикера или в лицензионното споразумение.Този ключ ще мине Activation Check при ъпдейт, дори и да инсталираш KB971033 ъпдейта, въпреки, че той е безкрайно ненужен, освен за Microsoft.Ако не направиш така, изтегляш си RTM точно на твоята версия, има много места, където можеш да направиш това, активираш го с читав активатор, също има повече от достатъчно и си работиш.Който и да дойде на проверка, дори и Bill Gates да е стях, ти си имаш стикер, че си платил за съответния Windows.Никой не се интересува откъде си го теглил [стига да е същата версия, като на стикера и в лицензионното споразумение]
        dudulia написа:
        Питам защото не искам да правя имидж на 3-4 диска,докато ако имам инсталационен такъв ще съхранявам само един.
        Тривиалния отговор е, че е можело да си купиш Windows 7 отделно, а не ОЕМ с лаптопа. В кутия, със или без документация.Сега, както казах, можеш да си го изтеглиш откъдето искаш.Имаш стикер на лаптопа и никой няма да те пита преинсталиран ли е или това е Windows-а, който е дошъл с лаптопа.Нямало е проблем да си направиш имидж, още като си вземал лаптопа, нямаше да е 3, 4 или 5 диска, а само един.Microsoft нямат вина, че не си го направил след като имаш вградена такава възможност.
        M5kov написа:
        Malicious Software Removal Tool - Ей тоя ъпдейт премахва краковете на уиндоуса. Пускат го всеки месец някъде по средата.
        Няма такова нещо.Malicious Software Removal Tool не е ъпдейт, а отделен standalone софтуер на MS. Ъпдейтите са дефиниции за него, ако си го инсталирал или не си деинсталирал.
        .:: Just because I am unique does not mean I am useful ::.
        www.cyxap.com

Коментар

Отиваш в Control PanelSystem and SecuritySystem, записваш си ключа, инсталираш от някакъв retail image и си го активираш нормално.
          Brava 1.6 16V 103hp

Коментар

Working...
          X