Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Консултация относно И-пей

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Консултация относно И-пей

Интересува ме има ли колеги които заплащат комуналните си услуги през Ипей. Просто след поредното висене на опашки (а пред мен колона от тинейджърки на средна възраст 900 години !!!) ми писна и реших да си ги плащам през нет-а. Консултирах се с банката в която ми е картата (СЖ Експресбанк) и те ми казаха, че предлагат услуга (нещо подобно на електронно банкиране) с което да се плащат комунални услуги, но не към всички. Можело за GSM, ток и още нещо казаха. Но парно, вода и т.н. не ! Чудих се, и реших да си направя регистрация в www.ePay.bg . Ползвал ли е някой услугите им? Имало ли е издънки (например да си плати телефона обаче да не е отразено при операторите)?

Re: Консултация относно И-пей

////Punto//// написа:
    Интересува ме има ли колеги които заплащат комуналните си услуги през Ипей. Просто след поредното висене на опашки (а пред мен колона от тинейджърки на средна възраст 900 години !!!) ми писна и реших да си ги плащам през нет-а. Консултирах се с банката в която ми е картата (СЖ Експресбанк) и те ми казаха, че предлагат услуга (нещо подобно на електронно банкиране) с което да се плащат комунални услуги, но не към всички. Можело за GSM, ток и още нещо казаха. Но парно, вода и т.н. не ! Чудих се, и реших да си направя регистрация в www.ePay.bg . Ползвал ли е някой услугите им? Имало ли е издънки (например да си плати телефона обаче да не е отразено при операторите)?
    От около година плащам ток към ЕВН, вода, телефон към Глобул и интернет с телевизия през ипей. Проблеми никакви не е имало до този момент и не съв чувал някой около мен да е имал.

Коментар

От както е създаден ги ползвам.Плащам абсолютно всичко през тях. До сега нямат дори една издънка.Даже ако някоя фирма, която трябва да я избера за някаква услуга не предлага плащане през ипей я пропускам
      A20DTH ЖТД ама не баш
      1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
      Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда

Коментар

от повече от 2 години плащам всичко - не е имало проблем.
        Всеки има право да бъде глупав, но някои злоупотребяват с тази привилегия.

Коментар

От когато го има плащам през него всичките си сметки. Проблем не съм имал до сега.

Коментар

Благодаря на всички отзовали се Само искам да попитам, таксите които събират от Ипей са само тези които са при прехвърляне на дадена сума от дебитна карта към "микросметка" или има и други. Поне от това което прочетох от общите правила, събират по 0.65 % от сумата която се прехвърля от картата към тази микросметка. Ако е само тази такса, супер. Преглъща се и на фона на безцелното висене по опашките и разходките ... направо е нищо.

Коментар

BO написа:
              От както е създаден ги ползвам.Плащам абсолютно всичко през тях. До сега нямат дори една издънка.Даже ако някоя фирма, която трябва да я избера за някаква услуга не предлага плащане през ипей я пропускам
              И аз така. Ползвам отговора на Бо, че да не пиша същия.
              Steliyan's Life!
              FIAT Marea HLX 1.9JTD 105, 02.2000

Коментар

Регистрираш си картата в акаунта ти и директно си плащаш сметките от нея.Не се занимаваш с тази микросметка.Нямаш абсолютно никакви такси.Имаш да плащаш ток 5.48лв и от картата ти взимат 5.48лв и това е.
                A20DTH ЖТД ама не баш
                1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
                Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда

Коментар

BO написа:
                  Регистрираш си картата в акаунта ти и директно си плащаш сметките от нея.Не се занимаваш с тази микросметка.Нямаш абсолютно никакви такси.Имаш да плащаш ток 5.48лв и от картата ти взимат 5.48лв и това е.
                  Не е точно така. Вземат между 10 и 20 стотинки. И аз така мислих да скоро, но не е така. Виж си движението по сметката. А микросметката ползмам само ако трябва да преведа пари на някой, който не ми е в регистрираните сметки.

Коментар

Ползвам услугите им от 3-4 години и не съм имал проблеми. При заплащане на сметки транзакциите се таксуват по 15ст. а при изпращане на превод към друга сметка 80ст. или 1лв. според банката оператор
                    Frontera Sport, X20SE март 1998

Коментар

При плащане на битови/и/или регистрирани сметки - платецът не дължи такси на ипей. Не злоупотребявайте с незнанието си моля!
                      Steliyan's Life!
                      FIAT Marea HLX 1.9JTD 105, 02.2000

Коментар

jenshen73 написа:
                        При плащане на битови/и/или регистрирани сметки - платецът не дължи такси на ипей. Не злоупотребявайте с незнанието си моля!
                        Напротив, виж си извлеченията в ипей - събират 20 ст за плащане.
                        Всеки има право да бъде глупав, но някои злоупотребяват с тази привилегия.

Коментар

ele e права.Аз плащам, с дебитната си карта в ДСК, чрез сайта на банката, но това плащане пак е чрез ePay, само интерфейса е на ДСК.0.20 лева на транзакция [за комунални сметки]. Нямам представа кой ги взема или как се разпределят между ePay и банката.
                          .:: Just because I am unique does not mean I am useful ::.
                          www.cyxap.com

Коментар

@Malone, сигурен ли си, че плащането на сметки през ДСК Директ е през ePay? Странна работа... Близуу може да се плаща през ePay, но не и през ДСКЗа да не съм офф, до преди да мина на ДСК, ползвах и аз 3-4 години ePay без никакви проблеми или оплаквания

Fiat Bravo T-Jet 120

Коментар

jenshen73 написа:
                              BO написа:
                              И аз така. Ползвам отговора на Бо, че да не пиша същия.
                              Първата ми транзакция е на 24.11.2003 - платил съм на жена ми телефона - Мтел.От тогава на сам имам над 200 транзакции.Битови сметки - ток, вода, кабелна, мобилни телефони.Отделно множество между банкови преводи - от на жена ми картата - в моята карта например - когато се е налагало.Такси има само за междубанкови преводи - взема ги банката оператор.За битови сметки няма - само по 5ст от микросметката за временен СМС код.Невероятно удобстово и сигурност.Единствения проблем е че моята карта е в ОББ а те не работят с И-пей, та чакам на жена ми заплатата да се появи за да се разплатя Макар това май не е неудобстов, а добро оправдание да харча от нейната заплата
                              Alfa Romeo 147 1,6 ts, 2002 и то само на бензин...
                              Alfa Romeo 159 SW ti, 2,4JTDm, Nero carbonio.
                              ..т'ва е Алфа,последното което губиш е надежда...

Коментар

Working...
                              X