Аз също се включвам към призива,макар че като се замисля не е важно светлините да са включени,а самото съзнание на шофъора да е такова,да опази децата и не само тях,а всички участници в движението!
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Утре е 1 юни. Включете късите светлини.
Collapse
X
-
Аз по принцип си карам колата на фарове през деня ама не винаги.Понякога има ефект наистина защото се виждма по-добре и не ме засичт и ръгат чак толкова много.....обаче това си дава и други отражения - разхода малко ми се вдига и ми пада празния ход (все пак двигателчето е само 1108см3) отделно при всяко палене-гасене мислч че много по-бързо ще идат крушките.Отделно по-старите коли имат проблема че при много дълго светене на габаритите започват да се разтопяват (изкривяват) блоковете за светлините (по-специално преградките между отделните крушки).Иначе твърдо съм съгласен че се намалява опасността ама ако някой не те е видял защото не е погледнал и с полюлей да си пак няма да ти помогнеFiat Tipo DGT 1108cm3 Fire, VW Passat B3 1878cm3
Коментар
-
По себе си забелязвам, че колите с тъмен цвят се сливат с асфалта и ги забелязвам доста по-късно от тези със светъл/ярък цвят. Тези със запалени фарове дори в съвсем слънчево време се забелязват от огромни разстояния. Затова мога да си представя, как ми изскача някой черен или тъмно син-зелен от някоя сянка, без да го видя. И тък като и моята кола е тъмна, предпочитам да не разчитам много много на зрението на другите, а да се маркирам по някакъв начин по-отдалече. И е истина, че по-малко ме засичат и ми отнемат предимството, явно със включени фарове създавам впечатление, че съм по-близо.П.П. А фаровете за мъгла са забранени за използване, освен при мъгла, валеж или друга силно намалена видимост. Ако някой не знае защо, мога да обясня.Fiat Ritmo 105TC
1600cc 105к.с.
Коментар
-
Аз туку що изпитах нуждата от халогени.Фаровете ми че не са много регулирани не са (бяха ама качих колата на по-високи гуми 165/90/R13 и вече не са) и сега като карах в дъжда обирах всичките дупки....просто на самия път нищо не виждам.По принцип съм забелязал че без халогени не виждаш точно пред себе си (т.е. дупките) при по-слаба видимост.Fiat Tipo DGT 1108cm3 Fire, VW Passat B3 1878cm3
Коментар
-
johnfound написа:По себе си забелязвам, че колите с тъмен цвят се сливат с асфалта и ги забелязвам доста по-късно от тези със светъл/ярък цвят. Тези със запалени фарове дори в съвсем слънчево време се забелязват от огромни разстояния. Затова мога да си представя, как ми изскача някой черен или тъмно син-зелен от някоя сянка, без да го видя. И тък като и моята кола е тъмна, предпочитам да не разчитам много много на зрението на другите, а да се маркирам по някакъв начин по-отдалече. И е истина, че по-малко ме засичат и ми отнемат предимството, явно със включени фарове създавам впечатление, че съм по-близо.1997 Brava 1.6, 16V
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар