Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Утре е 1 юни. Включете късите светлини.

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Аз също се включвам към призива,макар че като се замисля не е важно светлините да са включени,а самото съзнание на шофъора да е такова,да опази децата и не само тях,а всички участници в движението!
    Alfa Romeo Giulia 2.0T 280hp TI RWD '17 & Fiat Punto Evo 1.4 77hp '10
    ex Alfa Romeo 159 SW 1.9 JTDm Q-Tronic '09, ex Fiat Punto 1.2 60hp ELX '00, ex Alfa Romeo 147 1.9 JTDm '05, ex Alfa Romeo 145 1.4 TS 16v '97, ex Fiat Punto 1.1 S '95

Коментар

gogata написа:
      Аз също се включвам към призива,макар че като се замисля не е важно светлините да са включени,а самото съзнание на шофъора да е такова,да опази децата и не само тях,а всички участници в движението!
      Колега, ти каза всичко с тоя пост!
      1997 Brava 1.6, 16V

Коментар

Моите коли целогодишно се карат на фарови и хаогени
        Cupra Fr

Коментар

Много малко хора карат на фарове na 1 юни
          ex'Fiat Tipo | ex'Lancia Dedra 2.0 | ex'Alfa 155 1.7TS | ex'98 Lancia Dedra 1.9td SW | ex'ALFA 164 2.0TS | ex'Lancia Delta 1.6i | ex'Fiat Coupe 1.8 16V VFD | ex'Fiat Bravo 2.0 20V HGT

Коментар

аз карам на габарити , щот в градско на ниски обороти има недостиг на точец :D
            Tofas- Sahin 1.6 карб.

Коментар

Abarth. написа:
              Много малко хора карат на фарове na 1 юни
              И аз забелязах същото...
              Frontera Sport, X20SE март 1998

Коментар

Аз пък мисля, че почти никой не ги пусна от солидарност ами от гъзария. Едно е да пуснеш дори и на габарити друго е да караш на халогени и да си "солидарен".

Коментар

Здравейте !Присъединявам се към идеята да се кара на фарове - не само на 1.06, а целогодишно.По случай Празника на детето - реших, че е добра идея да оставя фиатката в гаража Поздрави, Б. Борисов
                  Fiat Tipo 1.6 AGT

Коментар

Аз по принцип си карам колата на фарове през деня ама не винаги.Понякога има ефект наистина защото се виждма по-добре и не ме засичт и ръгат чак толкова много.....обаче това си дава и други отражения - разхода малко ми се вдига и ми пада празния ход (все пак двигателчето е само 1108см3) отделно при всяко палене-гасене мислч че много по-бързо ще идат крушките.Отделно по-старите коли имат проблема че при много дълго светене на габаритите започват да се разтопяват (изкривяват) блоковете за светлините (по-специално преградките между отделните крушки).Иначе твърдо съм съгласен че се намалява опасността ама ако някой не те е видял защото не е погледнал и с полюлей да си пак няма да ти помогне
                    Fiat Tipo DGT 1108cm3 Fire, VW Passat B3 1878cm3

Коментар

По себе си забелязвам, че колите с тъмен цвят се сливат с асфалта и ги забелязвам доста по-късно от тези със светъл/ярък цвят. Тези със запалени фарове дори в съвсем слънчево време се забелязват от огромни разстояния. Затова мога да си представя, как ми изскача някой черен или тъмно син-зелен от някоя сянка, без да го видя. И тък като и моята кола е тъмна, предпочитам да не разчитам много много на зрението на другите, а да се маркирам по някакъв начин по-отдалече. И е истина, че по-малко ме засичат и ми отнемат предимството, явно със включени фарове създавам впечатление, че съм по-близо.П.П. А фаровете за мъгла са забранени за използване, освен при мъгла, валеж или друга силно намалена видимост. Ако някой не знае защо, мога да обясня.
                      Fiat Ritmo 105TC
                      1600cc 105к.с.

Коментар

Аз туку що изпитах нуждата от халогени.Фаровете ми че не са много регулирани не са (бяха ама качих колата на по-високи гуми 165/90/R13 и вече не са) и сега като карах в дъжда обирах всичките дупки....просто на самия път нищо не виждам.По принцип съм забелязал че без халогени не виждаш точно пред себе си (т.е. дупките) при по-слаба видимост.
                        Fiat Tipo DGT 1108cm3 Fire, VW Passat B3 1878cm3

Коментар

johnfound написа:
                          По себе си забелязвам, че колите с тъмен цвят се сливат с асфалта и ги забелязвам доста по-късно от тези със светъл/ярък цвят. Тези със запалени фарове дори в съвсем слънчево време се забелязват от огромни разстояния. Затова мога да си представя, как ми изскача някой черен или тъмно син-зелен от някоя сянка, без да го видя. И тък като и моята кола е тъмна, предпочитам да не разчитам много много на зрението на другите, а да се маркирам по някакъв начин по-отдалече. И е истина, че по-малко ме засичат и ми отнемат предимството, явно със включени фарове създавам впечатление, че съм по-близо.
                          Съвсем точно и вярно! Нали дори имаше инициатива по националните телевизии, да се кара на къси през деня. Не само си по-забележим, но и по-сигурно е - тъпаците с лъскави коли не предприемат рискови изпреварвания.На Запад почти всички карат на фарове - над 90%,
                          1997 Brava 1.6, 16V

Коментар

Working...
                          X