Аз също се включвам към призива,макар че като се замисля не е важно светлините да са включени,а самото съзнание на шофъора да е такова,да опази децата и не само тях,а всички участници в движението!
Alfa Romeo Giulia 2.0T 280hp TI RWD '17 & Fiat Punto Evo 1.4 77hp '10
ex Alfa Romeo 159 SW 1.9 JTDm Q-Tronic '09, ex Fiat Punto 1.2 60hp ELX '00, ex Alfa Romeo 147 1.9 JTDm '05, ex Alfa Romeo 145 1.4 TS 16v '97, ex Fiat Punto 1.1 S '95
Аз също се включвам към призива,макар че като се замисля не е важно светлините да са включени,а самото съзнание на шофъора да е такова,да опази децата и не само тях,а всички участници в движението!
Аз пък мисля, че почти никой не ги пусна от солидарност ами от гъзария. Едно е да пуснеш дори и на габарити друго е да караш на халогени и да си "солидарен".
Здравейте !Присъединявам се към идеята да се кара на фарове - не само на 1.06, а целогодишно.По случай Празника на детето - реших, че е добра идея да оставя фиатката в гаража Поздрави, Б. Борисов
Аз по принцип си карам колата на фарове през деня ама не винаги.Понякога има ефект наистина защото се виждма по-добре и не ме засичт и ръгат чак толкова много.....обаче това си дава и други отражения - разхода малко ми се вдига и ми пада празния ход (все пак двигателчето е само 1108см3) отделно при всяко палене-гасене мислч че много по-бързо ще идат крушките.Отделно по-старите коли имат проблема че при много дълго светене на габаритите започват да се разтопяват (изкривяват) блоковете за светлините (по-специално преградките между отделните крушки).Иначе твърдо съм съгласен че се намалява опасността ама ако някой не те е видял защото не е погледнал и с полюлей да си пак няма да ти помогне
По себе си забелязвам, че колите с тъмен цвят се сливат с асфалта и ги забелязвам доста по-късно от тези със светъл/ярък цвят. Тези със запалени фарове дори в съвсем слънчево време се забелязват от огромни разстояния. Затова мога да си представя, как ми изскача някой черен или тъмно син-зелен от някоя сянка, без да го видя. И тък като и моята кола е тъмна, предпочитам да не разчитам много много на зрението на другите, а да се маркирам по някакъв начин по-отдалече. И е истина, че по-малко ме засичат и ми отнемат предимството, явно със включени фарове създавам впечатление, че съм по-близо.П.П. А фаровете за мъгла са забранени за използване, освен при мъгла, валеж или друга силно намалена видимост. Ако някой не знае защо, мога да обясня.
Аз туку що изпитах нуждата от халогени.Фаровете ми че не са много регулирани не са (бяха ама качих колата на по-високи гуми 165/90/R13 и вече не са) и сега като карах в дъжда обирах всичките дупки....просто на самия път нищо не виждам.По принцип съм забелязал че без халогени не виждаш точно пред себе си (т.е. дупките) при по-слаба видимост.
По себе си забелязвам, че колите с тъмен цвят се сливат с асфалта и ги забелязвам доста по-късно от тези със светъл/ярък цвят. Тези със запалени фарове дори в съвсем слънчево време се забелязват от огромни разстояния. Затова мога да си представя, как ми изскача някой черен или тъмно син-зелен от някоя сянка, без да го видя. И тък като и моята кола е тъмна, предпочитам да не разчитам много много на зрението на другите, а да се маркирам по някакъв начин по-отдалече. И е истина, че по-малко ме засичат и ми отнемат предимството, явно със включени фарове създавам впечатление, че съм по-близо.
Съвсем точно и вярно! Нали дори имаше инициатива по националните телевизии, да се кара на къси през деня. Не само си по-забележим, но и по-сигурно е - тъпаците с лъскави коли не предприемат рискови изпреварвания.На Запад почти всички карат на фарове - над 90%,
Коментар