Колеги,това абсурдно твърдение ( и граничещо със смешното ) може да се окаже самата истина. Вчера разбрах за тази директива на ЕС, според която хората нямат право да използват билки, хранителни добавки и др. природни продукти. Мотивът е много красив - забележете - опазване на природното разнообразие на растенията в ЕС. Забранява се свободната продажба на всякакви билки и техните производни.Толкова ли глупави изглеждаме ?Билки и техните производни ще имат право да използват САМО фармацевтичните компании. ( Явно сме много глупави )След 01.05.2011г. притежанието на липа, лайка и др. вкъщи за направата начай ще е незаконно...така ли излиза? Все едно си имам марихуана вкъщи и мога да бъда санкциониран?
В момента не знам да се смея ли с глас или да плача...просто светът се е побъркал. Излиза, че ако не прилапват и фармацевтичните компании от този пай не е законно...просто нямам думи. Това е все едно да ми кажат, че въздуха който дишам е заслуга на ЕС и трябва да си плащам патент за него...ужас!Който мисли като мен може да подпише петицията срещу този абсурд - http://gaia-health.com/articles301/0...Искрено се надявам да не съм разбрал правилно директивата, защото в противен случай представата ми за ЕС се срива и което е още по-лошо става силно негативна

Коментар