Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Премахване на програма от компютър

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Не е необходима специализирана програма за следене. Всяко едно прокси прави лог файл на връзките от типа IP на работна станция - IP на външен компютър (сайт). Със сигурност има заповед за използване на служебният Интернет само за служебни нужди. Като отворят логовете и те викнат да даваш обяснение какво си правил ХХХ минути в УУУ сайт, който е за забавление какво ще обясниш?Всяка вътрешна централа прави логове на връзките от вътрешен № към външен №, а и да има и да няма централа в края на месеца идва разпечатка от кой № с кой № е говорено и колко време. Или като имаме безплатен служебен телефон, защото друг го плаща дай да го ползваме за щяло и нещяло. Помните ли преди години колко хора бяха уволнени, защото са играли на игрите на късмета от служебният си телефон? Тогава станаха популярни устройствата за ограничаване на телефоните да не могат да набират с "0" и "9". И това ли е следене? Ами ако на някой от съседите ти пуснат по грешка GSM фактурата за месеца какво ще направиш? Съседа ли ще съдиш или пощаджийката?
    Няма начин да няма начин!

Коментар

JTD RACER написа:
      Колеги исках да ми кажете само как да си премахна програмата вие го обърнахте на адвокатска кантора тука
      Добре е да се знаят тези неща въпреки това.

Коментар

JTD RACER написа:
        Колеги исках да ми кажете само как да си премахна програмата вие го обърнахте на адвокатска кантора тука
        Ами обясни ти се, че не можеш да го направиш без никой да разбере. А щом скайп ти трябва, за да можеш да си вършиш част от задълженията (фирмена поща нямате ли?), обясни го на този, който ти е инсталирал програмата.
        nikolovvd написа:
        Тогава станаха популярни устройствата за ограничаване на телефоните да не могат да набират с "0" и "9". И това ли е следене?
        Не, това се нарича ограничаване и никой копче не може да каже на работодателя си.

Коментар

То и другото е ограничение, но ограничението си го правиш сам от СТРАХ!На тавана в офиса може да има куполи за камери, но дали има камери?На вратата на офиса може да има лепенка информираща за видеонаблюдение, но дали има наистина?
          Няма начин да няма начин!

Коментар

Orcinus написа:
            JTD RACER написа:
            Ами обясни ти се, че не можеш да го направиш без никой да разбере. А щом скайп ти трябва, за да можеш да си вършиш част от задълженията (фирмена поща нямате ли?), обясни го на този, който ти е инсталирал програмата.Не, това се нарича ограничаване и никой копче не може да каже на работодателя си.
            Така пак ще кажа че исках само да ми помогнете да премахна програмата вие продължавате да ми държите сметка какво искал работодателя и какво щяло да стане.Аз съм си претеглил рискове нито знаете какви са обстоятелствата при мен нито нищо.Някой ако може да даде акъл за премахването благодаря му ако не ще го помоля да не взима отношение към темата

Коментар

Колега виж кога е инсталирана програмата и се опитай да върнеш уиндолс от систем рестор преди тази дата.Иначе си прав че темата доста се изроди.
              HONDA I-VTEC

Коментар

Според мен, като работодател - личният живот няма място при професионалните задължения. Работното време, ако е регламентирано от 10 до 18 без обедна почивка или от 10 до 19 с час за обедна почивка се счита за такова - работно време, през което служителите трябва да работят, ползвайки служебните благинки за служебни цели. Ако някой мой служител започне да роптае, че му се меся в личния живот, докато е в работно време - единствената му посока е извън фирмата - т.е. хваща си партакешите и напуска. Точка. Който счита, че служебния телефон/компютър/автомобил е за лични цели и има право на "лични" с тях - жестоко се лъже!
                Steliyan's Life!
                FIAT Marea HLX 1.9JTD 105, 02.2000

Коментар

Айде и аз да се изкажа по темата, нищо че съм аматьор. 1.Досега да бях преинсталирал тоя Уиндоус 5 пъти.2.Ако пък толкова не става да се деинсталира тая програма, свали си харда след работа, закачи си го на личния компютър, пък си махай каквото искаш."...Работното време, ако е регламентирано от 10 до 18 без обедна почивка или..." Какво е това работно време, че ми стана интересно, тия хора не ядат ли?
                  Ex Fiat 126P
                  Ex Fiat Tipo 1.6 DOHC 1989
                  Ex Fiat Bravo 1.6 16V 1997
                  Alfa Romeo 147 1.6 TS
                  Не ми работи буква Б на лаптопа, изпи 1 бира. Затова я пиша с 6.

Коментар

Няма такова регламентирано работно време. Задължително има регламентирана обедна почивка по КТ. Обаче има фирми, които не го прилагат, а работниците им ядат набързо за 10-15 минути, и пак са на работа. Не знам дали някой се оплаква от това, в тези фирми, защото така ако си от 8:30 - си тръгваш в 16:30, и имаш много време после да си свършиш нещо полезно. Някои пък са от 9:00 до 18:00, с почивката, и времето което остава е по-малко, а повечето други фирми също са затворили вече.
                    jenshen73 написа:
                    Според мен, като работодател - личният живот няма място при професионалните задължения.
                    Според мен като работник - когато човек е на работа, то той трябва да работи. дори в момента да няма работа - може да си намери. Винаги може да се намери работа. Всякакви занимания свързани с нещо извън работата са напълно недопустими през работно време, защото докато той си чати или играе Икариам - аз трябва да върша неговата работа, в случаите в които двамата вършим едно и също. Разбира се - личният живот по отношение на семейство, здраве, и други подобни - е 100 % преди която и да е работа! Но чатене, игри, безцелно говорене или играене на телефона - напълно недопустимо. Един от моите колеги - веднъж така се случи, че имаше доста работа, той я вършеше, и за момент спря, бръкна си в джобовете, да си стопли малко ръцете, работата беше на открито, но в този момент шефът погледна от кабинета си и го видя. Колегата след 1 минута продъължи работа, но след около 15 минути пак спря за да си сгрее ръцете, и пак си бръкна в джобовете. Шефът обаче точно тогава пак погледна, дойде и каза - "Абе гледам го Драган (примерно) - от 1/2 час си бърка в джобовете и нищо не прави!". Та в тоя случай - лош късмет, просто. Но друг път Драган си вади телефона, играе на игра по 20 минути, чете вестник, решава кръстословица, решава че му се ака, влиза в тоалетната и стои там по 20 минути, пак играе, после сяда на компютъра, проверява всички възможни букмейкъри за мачовете и коефициентите... през това време аз трябва да свърша неговата работа... Нещо май се отклонявам от темата, ама не започнах аз, извинете.

Коментар

Работното време е съвсем примерно и в двата случая обхваща 8те часа труд по КТ и Оги е обяснил. Аз лично предпочитам да работя от 10 до 19 с обедна почивка от 13 до 14ч., но има фирми, чието работно време започва стриктно в 8, имат обедна от 12 до 13 и приключват в 17:00 - час пик съответно в тия фирми от 08:00 до 10:00 се пие кафе, пушат се цигари и т.н. Но продължавам да твърдя, че личният живот на всеки служител трябва да остава личен - т.е. извън работното място. За всички останали форсмажорни обстоятелства има платени, неплатени отпуски, компенсации, самоотлъчки и болнични. Всяко едно чатене по Скайп, ако не е дефинирано като служебно задължение е недопустимо.Всякой един разговор по служебния телефон за лични нужди е недопустим. Лично мнение, който иска да се сърди!
                      Steliyan's Life!
                      FIAT Marea HLX 1.9JTD 105, 02.2000

Коментар

Ти си като хитлер бре!На всеки 45 мин работа на компютър по КТ трябва да имаш 15 мин почивка. А сега де!

Коментар

Къде го пише това Airfan?
                          .:: Just because I am unique does not mean I am useful ::.
                          www.cyxap.com

Коментар

Airfan написа:
                            Ти си като хитлер бре!На всеки 45 мин работа на компютър по КТ трябва да имаш 15 мин почивка. А сега де!
                            И аз точно за това се сетих докато четях коментарите, но Airfan ме е изпреварил.И щях да питам компютърджиите-шефове, в частност Женшен, дали го спазват?Моят бивш шеф, въпреки 9 часовото работно време - от 8:30 до 17:30 с фиктивна почивка от 15 минути докато хапнеш в кухнята на офиса, като през това време звънне телефон, разбира се оставяш яденето и отиваш и го вдигаш...но въпреки това, на всеки час всеки имаше право да не седи на компютъра десетина минути, да се разтъпче из офиса, да си направи кафе, чай, да си налее кола, както и никога не ни е ограничавал в интернета... Естествено че пред него не сме си чатили за щяло и не щяло, но и не ни е забранявал скайп, примерно.Пишеше го, пишеше го, Малоун, не е в КТ, но го пишеше.Съгласно чл. 8 от Наредба № 7 от 15.08.2005 г. за минималните изисквания за осигуряване на здравословни и безопасни условия на труд при работа с видеодисплеи, работодателят организира трудовата дейност на лицата, работещи с видеодисплеи, по начин, осигуряващ периодични прекъсвания на работата с видеодисплеи, които се ползват за:1. регламентирани почивки, като техният брой, продължителност и ред на ползване се определят в съответствие с изискванията на Наредба № 15 от 1999 г. за условията, реда и изискванията за разработване и въвеждане на физиологични режими на труд и почивка по време на работа (ДВ, бр. 54 от 1999 г.);2. извършване на други дейности с цел намаляване на натоварването, дължащо се на работата с видеодисплеи.Чл. 9. (1) Работодателят осигурява преглед на очите и оценка състоянието на зрението на лицата, работещи с видеодисплеи, от специалист по очни болести: 1. преди започване на работа с видеодисплеи; 2. един път на три години за лицата, ненавършили 40 години, и ежегодно за лицата, навършили 40 години; 3. при оплаквания от смущения на зрението, които могат да се дължат на работа с видеодисплеи. (2) Работодателят осигурява за своя сметка средства за корекция на зрението на работещия за работата му с видеодисплей, ако са предписани от специалиста по очни болести при прегледите по ал. 1Регламентирането на почивката беше в една наредба на МЗ, от 1996 година, а именно, наредба 8 за хигиенните изисквания към работните места.Чл. 8. Работодателят осигурява периодични прекъсвания с продължителност 15 минути след всеки 45 минути работа с видеодисплеи, които се ползват от операторите за производствена гимнастика и пoчивкa. Тази наредба е отменена, и сега е в сила горния текст (Нар.8/2005), като продължителността и броят на почивките е оставен малко на свободен избор, щото и в тая наредба 15/1999 няма нищо конкретно.Хм, мислех си, че още е в сила...баси тия сменят наредбите на всеки 4 години бе... затова сме на тоз хал.

Коментар

trace написа:
                              Айде и аз да се изкажа по темата, нищо че съм аматьор. 1.Досега да бях преинсталирал тоя Уиндоус 5 пъти.2.Ако пък толкова не става да се деинсталира тая програма, свали си харда след работа, закачи си го на личния компютър, пък си махай каквото искаш."...Работното време, ако е регламентирано от 10 до 18 без обедна почивка или..." Какво е това работно време, че ми стана интересно, тия хора не ядат ли?
                              Колега имам специализирана програма която след това става много дълга и широка за инсталиране.Един път преинсталирах уиндоуса , но пък за късмет след това ми изгоря захраването и пак ми качиха досадната програма.И да го взема в нас пак нищо немога да направя.П.П. ще помоля модераторите да изтрият мненията който не са по темата

Коментар

Immortal написа:
                                Пишеше го, пишеше го, Малоун, не е в КТ, но го пишеше.....Тази наредба е отменена, и сега е в сила горния текст (Нар.8/2005), като продължителността и броят на почивките е оставен малко на свободен избор, щото и в тая наредба 15/1999 няма нищо конкретно.Хм, мислех си, че още е в сила...баси тия сменят наредбите на всеки 4 години бе... затова сме на тоз хал.
                                Значи? Не го пише никъде.Наредбата е нормално да е отменена. Не навсякъде, но поне повечето от нас работят на съвременни дисплеи, а не на "тръби" от миналия век от които получаваш тен след осем часа работа.
                                JTD RACER написа:
                                Колега имам специализирана програма която след това става много дълга и широка за инсталиране.Един път преинсталирах уиндоуса , но пък за късмет след това ми изгоря захраването и пак ми качиха досадната програма.И да го взема в нас пак нищо немога да направя.П.П. ще помоля модераторите да изтрият мненията който не са по темата
                                JTD RACER, всички мнения са по темата, особено пък, ако се задълбочиш в прочетеното.Дано не те обиждам, на ми се струва, че наистина нещо не правиш както трябва при ръчното деинсталиране.Работа е за 5 минути.Второ.Почти всяка антивирусна програма ще осакати iProtectYou за отрицателно време.Няма такава, на която този софтуер да не се стори съмнителен.Вероятно човека, който ти я е инсталирал е въвел изключения [exceptions] в настоящата ти антивирусна, но ако си наистина администратор, не пречи да си инсталираш временно някоя друга.Да речем Avira, безплатна и достатъчно добра.Сканираш с нея и и указваш да изтрие или вкара в карантина всичко съмнително.Най вероятно iProtectYou няма да работи после [ако е локално, а не мрежов вариант].Но ще те спипат по логовете, имай го предвид, за трети път ти го пиша.
                                .:: Just because I am unique does not mean I am useful ::.
                                www.cyxap.com

Коментар

Working...
                                X