Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Премахване на програма от компютър

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Malone написа:
    @rebel & AirfanКолеги ... член 32 от Конституцията, респективно двете му алинеи, засягат само и единствено личният живот. Това са и първите думи от члена.Алинеите се четат във връзка с члена на който са, а не самостоятелно.Служебният компютър му е даден от работодателя да си върши работата, а не дейности от личният живот.Тези дейности [личния живот] да си ги върши на домашният/личният компютър.Разрешението да извършва дейности от личния си живот с помощта на служебния компютър, интернет връзка, инструменти или ... каквото се сетите собственост на работодателя биха могли да бъдат опция, но не и задължение на работодателя.В тази връзка, след като конкретния работодател очевидно не желае да предоставя такава опция на работника, с нищо не нарушава правата на гражданина, а се грижи за бизнеса и имуществото си.Тази програма не е инсталирана на личния компютър на колегата, а на служебния.Служебния компютър е за "служебения" живот, а не за личен.В Конституцията не намерих член за служебния живот.
    Независимо къде се намираш, ти имаш лично прострастнво и личен живот. Дали си на работа или в къщи, правото ти на личния живот е гарантирано според член 32 от Конституцията, освен в предвидените от закона случаи, а те са предвидени в Закона за специалните разузнавателни средства и в Закона за частната охранителна дейност. И пак казвам, не е забранено да те записват на работа, но трябва да си уведомен за това. Аз лично съм подписвал такова уведомление като служител, че ще бъда записван и следен. Интересно защо ли?

Коментар

Не спорете - работодателя е в правото си да прави каквото иска с компютъра, който е купил и инсталирал той.При нас проблема беше решен тотално - освен 7-8 компютъра, в цялата фирма сървъра ограничава достъпа до интернет и чат програми. Достъп има само до определен набор сайтове и програми, доказано нужни за работата а и за по малко лично ровичкане.Примерно - всички имат достъп до банкирането на ОББ и ДИР.БГ, но не и до пощата на дира.Скайпа се оказа изключително трудне за блокиране от сървъра - ползва огромен набор портове и протоколи и краде ресурс откъдето може да направи връзка. Ама успяха да се преборят де.Едно от преимуществата на ограниченията ОТ СЪРВЪРА е че на локалната машина нищо не се инсталира.Моя компир за щастие е от неограничените.
      Alfa Romeo 147 1,6 ts, 2002 и то само на бензин...
      Alfa Romeo 159 SW ti, 2,4JTDm, Nero carbonio.
      ..т'ва е Алфа,последното което губиш е надежда...

Коментар

Airfan написа:
        Независимо къде се намираш, ти имаш лично прострастнво и личен живот. Дали си на работа или в къщи, правото ти на личния живот е гарантирано според член 32 от Конституцията, освен в предвидените от закона случаи, а те са предвидени в Закона за специалните разузнавателни средства и в Закона за частната охранителна дейност. И пак казвам, не е забранено да те записват на работа, но трябва да си уведомен за това. Аз лично съм подписвал такова уведомление като служител, че ще бъда записван и следен. Интересно защо ли?
        Разбира се, имаш личен живот, но той не бива да влияе на работата ти. И когато ръководителя ти реши, че личния ти живот влияе на работата ти, взема мерки това да не се случва. Които не са незаконни.Записът, снимките, логовете не са СРС. В Закона пише кое е СРС, а именно "техническите средства и оперативните способи за тяхното прилагане, които се използват за изготвяне на веществени доказателствени средства"В случая никой за нищо не използва логовете, още повече пък за доказателство за нещо.Да речем просто следя как служителя си уплътнява работното време и вземам мерки да го прави по най-добрия начин, без да се разсейва с неща от "личния живот".Аз не казвам, че някой ползва за нещо информацията от логовете, а че е добре тя да бъде сменена. За всеки случай.Логове може да има, но може и да няма. Само който е инсталирал софтуера може да каже.Но за да няма недоразумения, е добре паролите да бъдат сменени.И повече да не се въвеждат на този компютър. Което е целта на ръководителя.Аз не съм следен, поне не в буквалния смисъл, тайно, но съм пред камери през цялото ми работно време.На компютъра ми има инсталиран софтуер, който по всяко време може да визуализира пред администратор, локален или отдалечен, с какво се занимавам в момента, както и с какво съм се занимавал определено време назад.Никой за нищо не ме е уведомявал, а работя в институция, в която Закона се спазва и прилага, уверявам те.Особено пък на тази тематика.Което ще рече, че едва ли има нужда от уведомяване, що се касае за работното място.Ако имаше, щеше да е първото, което щяха да ни карат да подпишем.Ни, наистина не искам да спорим, с нищо не помагаме на колегата.@JTD RACERАдминистратор ли си на тази машина? С какви права си? Виж в контролния панел и ни напиши.Виждаш ли софтуера, като инсталирано приложение в контролния панел?
        .:: Just because I am unique does not mean I am useful ::.
        www.cyxap.com

Коментар

Аз говоря за друго - имат право да слагат ограничение на машините каквото си поискат, но за да ти прегледат личните кореспонденции с клиенти без да са те уведомили - нямат! До колкото знам, управител или опълномощено от него лице може да ти прегледа email и контакти, без значение дали си позволил или не, но трябва 1во да те уведомят за намеренията си!
          Punto 2003 / 1.3 MultiJet Engine / 75 HP

Коментар

Malone написа:
            Наистина не искам да спорим, с нищо не помагаме на колегата.@JTD RACERАдминистратор ли си на тази машина? С какви права си? Виж в контролния панел и ни напиши.Виждаш ли софтуера, като инсталирано приложение в контролния панел?
            Администратор съм утре ще видя с какви правасофтуера го има като инсталирано приложение, но като тръгна да го деинсталирам ми иска парола

Коментар

Разбрах.Друг администратор го е инсталирал и е въвел парола за деинсталиране.Сигурен ли си, че изпълни точно стъпките, които съм написал?
              www.cyxap.com

Коментар

ми като си вършиш задълженията,да дойде администратора ти и да ти го оправи! Обаче от въпроса ти разбираме,че ти не искаш да знаят,че си спрял програмата
                ex.Мареа ТД100

Коментар

@JTD RACERАко наистина ограниченията ти пречат да си вършиш работата, редно е говориш с този, който ги разпоредил/наложил. С добра дума се постига повече, отколкото с "рогата напред". п.п.Ако админа си е свършил работата едва ли ще махаш и слагаш каквото и да е.п.п.п.Ако не е - Administrative Tools/Local Security Policies/Software Restriction Policies, rmb, New Software Restriction Policies, Aditional Rules, rmb, New Path Rule за всеки изпълним компонент от софт-а дето не искаш да го има и в Security Level disallowed.
                  Lancia Delta II 2.0 LS 16V '93

Коментар

rebel написа:
                    Malone написа:
                    На неговия личен компютър в тях, да, но тук става дума за фирмен, служебен.Ако аз съм боса, мога да разпореждам да се инсталира каквото си искам. Особено пък, ако е в интерес на работата.А и щом пита, значи знае какво е инсталирано.Ако не му харесва ... да си намери друго работно място, където може да е в GepiMe по цял ден.
                    Не е точно така...за инсталиране на програми от администратор - незнам, но попринцип никой няма право да ти разглежда лична кореспонденция без твое съгласие, било то на личния, служебния и какъвто и да е било компютър!
                    Каква точно е целта ти да четеш лична кореспонденция на служебен компютър???
                    Steliyan's Life!
                    FIAT Marea HLX 1.9JTD 105, 02.2000

Коментар

Malone написа:
                      Разбрах.Друг администратор го е инсталирал и е въвел парола за деинсталиране.Сигурен ли си, че изпълни точно стъпките, които съм написал?
                      да обаче някой от процесите ги няма и после като влезне в тези директиви няма някой файл или въобще цялата папка П.П. свалих си програмата Перфект унинсталер успях да премахна програмата обаче после нямам нет и немога да го оправя

Коментар

ползвай imo.im за скайп

Коментар

Malone написа:
                          @rebel & AirfanКолеги ... член 32 от Конституцията, респективно двете му алинеи, засягат само и единствено личният живот. Това са и първите думи от члена.Алинеите се четат във връзка с члена на който са, а не самостоятелно..
                          Добре, нека да прочетем дословно какво казва член 32:Чл. 32. (1) Личният живот на гражданите е неприкосновен. Всеки има право на защита срещу незаконна намеса в личния и семейния му живот и срещу посегателство върху неговата чест, достойнство и добро име. (2) Никой не може да бъде следен, фотографиран, филмиран, записван или подлаган на други подобни действия без негово знание или въпреки неговото изрично несъгласие освен в предвидените от закона случаи. Такааа, приемаме, че лицето ХИКС е на работа при лицето ИГРЕК. Наистина ли си въобразяваш, че лицето ИГРЕК има право да записва лицето ХИКС без негово знание? И под "запис" защо някак изключваш "лог" на работа върху компютър?Каква е разликата дали записва неговия говор чрез неразрешени записващи звук устройства, което е КАГЕГОРИЧНО незаконно или следи други негови действия, некасаещи пряка реч?И понеже ще кажеш, "да, ама колегата знае, че е следен чрез лог на програма", то въпросът е, уведомен ли е по надлежния ред? Ако е уведомен - в правото си. НО ако не е?И за да се спреш, защото този път изключително много бъркаш, имаш ли право да записваш служител в тоалетната, да речем? СЛУЖЕБНАТА тоалетна, където си сваля гащите поради различни нужди? С камерка да го следиш, м? Ама нали е на работа, може да се прави, че дриск@, а в същото време да си прави любов със секретарката на шефа? ЩО да не го хванеш в крачка? Ще ти стиска ли в кенефа да го снимаш?Нямаш право обаче, нали? Защо, питам аз по твоята логика? Нали е на работа, следователно ти или лицето ХИКС като работодател има право да знае какво се случва и там, в служебното WC? Стани работодател, записвай по идентичен начин служителите си, след което толкова бързо ще бъдеш осъден, че свят ще ти се завие. Ограничаването до определени функции в нета НЕ ОЗНАЧАВА да имаш право да следиш служителите си! Изключително много бъркаш нещата в случая.Ограничи му SKYPE, ICQ, социални мрежи, каквото щеш, това си е твое право. НО да го следиш, категорично отиваш под ударите на закона и един малко по-умен служител с добър адвокат, ще ти смачка фасона директно. При това у нас. В друга държава и ще плащаш...много ще плащаш...много.

Коментар

Orcinus написа:
                            Такааа, приемаме, че лицето ХИКС е на работа при лицето ИГРЕК. Наистина ли си въобразяваш, че лицето ИГРЕК има право да записва лицето ХИКС без негово знание? И под "запис" защо някак изключваш "лог" на работа върху компютър?
                            Служебен компютър!Който аз съм купил и предоставил за служебно ползване. Не за дейности от личния му живот.И тъй като компютърът е служебен, мой, имам право да следя дали се използва целесъобразно за това за което съм го предоставил.
                            Orcinus написа:
                            И понеже ще кажеш, "да, ама колегата знае, че е следен чрез лог на програма", то въпросът е, уведомен ли е по надлежния ред? Ако е уведомен - в правото си. НО ако не е?
                            Посочи ми надлежния ред.Служебен компютър, служебна връзка, на работното си място.Моля те, посочи ми надлежния ред и основанията да го уведомя, че следя какво прави на работното си място, чрез служебното имущество предоставено му да си върши работатаза която му плащам.Както и основанията, даващи му право на работното си място, да извършва дейности от личния му живот, ползвайки моето имущество и ощетявайки ме, чрез невършене на работата за която му плащам през това време.
                            Orcinus написа:
                            Стани работодател, записвай по идентичен начин служителите си, след което толкова бързо ще бъдеш осъден, че свят ще ти се завие.
                            При конкретния казус, по кой член от НК?Моля те да бъдеш конкретен.
                            Orcinus написа:
                            Ограничи му SKYPE, ICQ, социални мрежи, каквото щеш, това си е твое право. НО да го следиш, категорично отиваш под ударите на закона и един малко по-умен служител с добър адвокат, ще ти смачка фасона директно. При това у нас. В друга държава и ще плащаш...много ще плащаш...много.
                            Под ударите на кой Закон? И на коя точно разпоредба?Подчертавам, ограничи се с конкретния казус, без украси със сране, тоалетни и шефски секретарки.Служител, през работно време, служебен компютър, служебна връзка.Каква е пречката да осъществявам контрол, да следя го наречи, за какво използва това, което съм му предоставил?Бъди конкретен и убедителен и ще се съглася с теб.Докажи ми, че греша. С факти.
                            www.cyxap.com

Коментар

Malone написа:
                              Orcinus написа:
                              Такааа, приемаме, че лицето ХИКС е на работа при лицето ИГРЕК. Наистина ли си въобразяваш, че лицето ИГРЕК има право да записва лицето ХИКС без негово знание? И под "запис" защо някак изключваш "лог" на работа върху компютър?
                              Служебен компютър!Който аз съм купил и предоставил за служебно ползване. Не за дейности от личния му живот.И тъй като компютърът е служебен, мой, имам право да следя дали се използва целесъобразно за това за което съм го предоставил.
                              А каква е разликата, ако е телефон, служебен? Имаш ли право да го подслушваш? Нямаш. Никакво. С компютъра е същото.
                              Orcinus написа:
                              И понеже ще кажеш, "да, ама колегата знае, че е следен чрез лог на програма", то въпросът е, уведомен ли е по надлежния ред? Ако е уведомен - в правото си. НО ако не е?
                              Malone написа:
                              Посочи ми надлежния ред.Служебен компютър, служебна връзка, на работното си място.Моля те, посочи ми надлежния ред и основанията да го уведомя, че следя какво прави на работното си място, чрез служебното имущество предоставено му да си върши работатаза която му плащам.Както и основанията, даващи му право на работното си място, да извършва дейности от личния му живот, ползвайки моето имущество и ощетявайки ме, чрез невършене на работата за която му плащам през това време.
                              Имаш пълното право да го УВЕДОМИШ ПИСМЕНО срещу съответен подпис, че няма право да извършва дейности от личния му живот, ползвайки твое имущество, включително и да те ощетява, чрез невършене на работата, за която му плащаш. Забележи, длъжен си да го уведомиш - било чрез анекс в договор или друга клауза, в която изрично и точно да му посочиш основанията затова, както и да му посочиш, че нерегламентирани от негова страна действия ще бъдат следени чрез съответния софтуер. А може и чрез конкретна фирмена ЗАПОВЕД, ако твоите изисквания не се съдържат пряко в правомощията ти като работодател според Кодекса на труда и имаш право да ги изискаш по надлежен ред чрез задължително уведомяване на конкретния служител/и или техен пряк ръководител, който да сведе заповедта с удостоверяване на подпис и три имена, че са запознати.
                              Orcinus написа:
                              Стани работодател, записвай по идентичен начин служителите си, след което толкова бързо ще бъдеш осъден, че свят ще ти се завие.
                              Malone написа:
                              При конкретния казус, по кой член от НК?Моля те да бъдеш конкретен.
                              Ще те осъдят най-малкото за нарушение на конституционни права при добър адвокат. При това много бързо ако си дребен работодател. Стига да не си спазил изискванията, които ти посочих по-горе.
                              Orcinus написа:
                              Ограничи му SKYPE, ICQ, социални мрежи, каквото щеш, това си е твое право. НО да го следиш, категорично отиваш под ударите на закона и един малко по-умен служител с добър адвокат, ще ти смачка фасона директно. При това у нас. В друга държава и ще плащаш...много ще плащаш...много.
                              Malone написа:
                              Под ударите на кой Закон? И на коя точно разпоредба?Подчертавам, ограничи се с конкретния казус, без украси със сране, тоалетни и шефски секретарки.Служител, през работно време, служебен компютър, служебна връзка.Каква е пречката да осъществявам контрол, да следя го наречи, за какво използва това, което съм му предоставил?Бъди конкретен и убедителен и ще се съглася с теб.Докажи ми, че греша. С факти.
                              Изпадането на служител във физиологична нужда не е задължително да се сведе до "сране, тоалетни и шефски секретарки", макар че там разбрах, че няма да ти стиска да го запишеш, макар че ще да е в служебно помещение. И на никой работодател няма да му стиска, между другото. А нераглементираното, забележи, нерагламентираното записване води до нарушение на Конституцията като основен закон. В твоят случай ти не ползваш СРС-та, защото просто е смешно, те не са такива по смисъла си по закон. Те са просто незаконни записи под формата на "логове", както биха могли да са "видеозаписи" или "аудиозаписи". Но са записи, за които ти не си уведомил съответния свой служител.

Коментар

Колеги исках да ми кажете само как да си премахна програмата вие го обърнахте на адвокатска кантора тука

Коментар

Working...
                                X