Malone написа:
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Премахване на програма от компютър
Collapse
X
-
-
Не спорете - работодателя е в правото си да прави каквото иска с компютъра, който е купил и инсталирал той.При нас проблема беше решен тотално - освен 7-8 компютъра, в цялата фирма сървъра ограничава достъпа до интернет и чат програми. Достъп има само до определен набор сайтове и програми, доказано нужни за работата а и за по малко лично ровичкане.Примерно - всички имат достъп до банкирането на ОББ и ДИР.БГ, но не и до пощата на дира.Скайпа се оказа изключително трудне за блокиране от сървъра - ползва огромен набор портове и протоколи и краде ресурс откъдето може да направи връзка. Ама успяха да се преборят де.Едно от преимуществата на ограниченията ОТ СЪРВЪРА е че на локалната машина нищо не се инсталира.Моя компир за щастие е от неограничените.Alfa Romeo 147 1,6 ts, 2002 и то само на бензин...
Alfa Romeo 159 SW ti, 2,4JTDm, Nero carbonio.
..т'ва е Алфа,последното което губиш е надежда...
Коментар
-
Airfan написа:Независимо къде се намираш, ти имаш лично прострастнво и личен живот. Дали си на работа или в къщи, правото ти на личния живот е гарантирано според член 32 от Конституцията, освен в предвидените от закона случаи, а те са предвидени в Закона за специалните разузнавателни средства и в Закона за частната охранителна дейност. И пак казвам, не е забранено да те записват на работа, но трябва да си уведомен за това. Аз лично съм подписвал такова уведомление като служител, че ще бъда записван и следен. Интересно защо ли?.:: Just because I am unique does not mean I am useful ::.
www.cyxap.com
Коментар
-
Аз говоря за друго - имат право да слагат ограничение на машините каквото си поискат, но за да ти прегледат личните кореспонденции с клиенти без да са те уведомили - нямат! До колкото знам, управител или опълномощено от него лице може да ти прегледа email и контакти, без значение дали си позволил или не, но трябва 1во да те уведомят за намеренията си!Punto 2003 / 1.3 MultiJet Engine / 75 HP
Коментар
-
Malone написа:Наистина не искам да спорим, с нищо не помагаме на колегата.@JTD RACERАдминистратор ли си на тази машина? С какви права си? Виж в контролния панел и ни напиши.Виждаш ли софтуера, като инсталирано приложение в контролния панел?
Коментар
-
Разбрах.Друг администратор го е инсталирал и е въвел парола за деинсталиране.Сигурен ли си, че изпълни точно стъпките, които съм написал?.:: Just because I am unique does not mean I am useful ::.
www.cyxap.com
Коментар
-
@JTD RACERАко наистина ограниченията ти пречат да си вършиш работата, редно е говориш с този, който ги разпоредил/наложил. С добра дума се постига повече, отколкото с "рогата напред". п.п.Ако админа си е свършил работата едва ли ще махаш и слагаш каквото и да е.п.п.п.Ако не е - Administrative Tools/Local Security Policies/Software Restriction Policies, rmb, New Software Restriction Policies, Aditional Rules, rmb, New Path Rule за всеки изпълним компонент от софт-а дето не искаш да го има и в Security Level disallowed.Lancia Delta II 2.0 LS 16V '93
Коментар
-
rebel написа:Malone написа:На неговия личен компютър в тях, да, но тук става дума за фирмен, служебен.Ако аз съм боса, мога да разпореждам да се инсталира каквото си искам. Особено пък, ако е в интерес на работата.А и щом пита, значи знае какво е инсталирано.Ако не му харесва ... да си намери друго работно място, където може да е в GepiMe по цял ден.Steliyan's Life!
FIAT Marea HLX 1.9JTD 105, 02.2000
Коментар
-
Malone написа:Разбрах.Друг администратор го е инсталирал и е въвел парола за деинсталиране.Сигурен ли си, че изпълни точно стъпките, които съм написал?
Коментар
-
Orcinus
Malone написа:@rebel & AirfanКолеги ... член 32 от Конституцията, респективно двете му алинеи, засягат само и единствено личният живот. Това са и първите думи от члена.Алинеите се четат във връзка с члена на който са, а не самостоятелно..
Коментар
-
Orcinus написа:Такааа, приемаме, че лицето ХИКС е на работа при лицето ИГРЕК. Наистина ли си въобразяваш, че лицето ИГРЕК има право да записва лицето ХИКС без негово знание? И под "запис" защо някак изключваш "лог" на работа върху компютър?Orcinus написа:И понеже ще кажеш, "да, ама колегата знае, че е следен чрез лог на програма", то въпросът е, уведомен ли е по надлежния ред? Ако е уведомен - в правото си. НО ако не е?Orcinus написа:Стани работодател, записвай по идентичен начин служителите си, след което толкова бързо ще бъдеш осъден, че свят ще ти се завие.Orcinus написа:Ограничи му SKYPE, ICQ, социални мрежи, каквото щеш, това си е твое право. НО да го следиш, категорично отиваш под ударите на закона и един малко по-умен служител с добър адвокат, ще ти смачка фасона директно. При това у нас. В друга държава и ще плащаш...много ще плащаш...много..:: Just because I am unique does not mean I am useful ::.
www.cyxap.com
Коментар
-
Orcinus
Malone написа:Orcinus написа:Такааа, приемаме, че лицето ХИКС е на работа при лицето ИГРЕК. Наистина ли си въобразяваш, че лицето ИГРЕК има право да записва лицето ХИКС без негово знание? И под "запис" защо някак изключваш "лог" на работа върху компютър?Orcinus написа:И понеже ще кажеш, "да, ама колегата знае, че е следен чрез лог на програма", то въпросът е, уведомен ли е по надлежния ред? Ако е уведомен - в правото си. НО ако не е?Malone написа:Посочи ми надлежния ред.Служебен компютър, служебна връзка, на работното си място.Моля те, посочи ми надлежния ред и основанията да го уведомя, че следя какво прави на работното си място, чрез служебното имущество предоставено му да си върши работатаза която му плащам.Както и основанията, даващи му право на работното си място, да извършва дейности от личния му живот, ползвайки моето имущество и ощетявайки ме, чрез невършене на работата за която му плащам през това време.Orcinus написа:Стани работодател, записвай по идентичен начин служителите си, след което толкова бързо ще бъдеш осъден, че свят ще ти се завие.Malone написа:При конкретния казус, по кой член от НК?Моля те да бъдеш конкретен.Orcinus написа:Ограничи му SKYPE, ICQ, социални мрежи, каквото щеш, това си е твое право. НО да го следиш, категорично отиваш под ударите на закона и един малко по-умен служител с добър адвокат, ще ти смачка фасона директно. При това у нас. В друга държава и ще плащаш...много ще плащаш...много.Malone написа:Под ударите на кой Закон? И на коя точно разпоредба?Подчертавам, ограничи се с конкретния казус, без украси със сране, тоалетни и шефски секретарки.Служител, през работно време, служебен компютър, служебна връзка.Каква е пречката да осъществявам контрол, да следя го наречи, за какво използва това, което съм му предоставил?Бъди конкретен и убедителен и ще се съглася с теб.Докажи ми, че греша. С факти.
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар