Колеги проблема е следния, на служебния ми компютър сложиха програмата iProtectYou, немога да влизам в скайп и фейсбук, по сайтове където има реклами някакви свързани с фейсбук ме изхвърля общо взето само проблеми прави гадната програма.Ако можете кажете ми как да е премахна от щайгата.Благодаря Ви предварително.П.П. Windows 7
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Премахване на програма от компютър
Collapse
X
-
Да, да, ще деинсталира, то това да не е тетрис за DOS.Ако администратора е на себе си:1. Няма да видиш програмата в списъка с инсталирани приложения2. Няма да можеш да направиш нищо, защото нямаш права на администратор3. Чрез Policy Editor би трябвало да забранено на групата ти да деинсталира , някои, всички, или точно този софтуерОсвен това:Програмата не е прост филтър, а и keylogger. А и не само. Записва цялата ти активност на компютъра.В тази връзка всичко което правиш, всеки клавиш, който натискаш, всичко което отваряш или се опитваш да отвориш, се записва и се изпраща на определено от администратора място.Рискуваш да си навлечеш сериозни неприятности с администратора + ръководството.Най-вероятно на администратора му е разпоредено да направи това, тъй като работодателя ти смята, че си на работа за да работиш, а не да чатиш в Skype или да копаeш ферма във Facebook.Препоръката ми е, когато се прибереш в къщи да смениш всичките си пароли, тъй като те най-вероятно вече са записани и изпратени някъде чрез log.Всички пароли, които си използвал или опитал да използваш на този компютър.=========================Ръчно деинсталиране [но ще те хванат със сигурност, ще е записано]:Ctrl+Alt+DelСпираш процесите:inotify.exe, iprun.exe, ipy.exeВ Start менюто пишеш regedit, после Enter.С тази стъпка, това по-долу, ако не разбираш как и какво правиш, рискуваш да омажеш тотално операционната система!Търсиш и изтриваш стойностите:HKEY_LOCAL_MACHINESOFTWAREMicrosoftWin dowsCurrentVersionipinstHKEY_LOCAL_MACHINESOFTWARE MicrosoftWindowsCurrentVersionRuniprun=%System%ipy .exe -hHKEY_LOCAL_MACHINESOFTWAREMicrosoftWindowsCurrent VersionSharedDLLs%System%iprun.exeНамираш и изтриваш файловете:inotify.exe, iprun.exe, ipy.exe, ipsp.dllИзтриваш директориите:C:Program FilesSoftForYouiProtectYouC:Documents and SettingsAll UsersStart MenuProgramsiProtectYou.:: Just because I am unique does not mean I am useful ::.
www.cyxap.com
Коментар
-
Re: ддд
budged_3d написа:start>control panel>programs>programs and features там вече ще ти излезнат всички инсталирани програми намираш я и даваш remove/uninstal и си готовFIAT Brava S 1,4 12 V 97 г. - бивша. Не карай по-бързо отколкото твоя ангел хранител може да лети!
Ако нещо стане както трябва, то е станала голяма грешка. Закон на Мърфи.
Коментар
-
Re: Премахване на програма от компютър
JTD RACER написа:Колеги проблема е следния, на служебния ми компютър сложиха програмата iProtectYou, немога да влизам в скайп и фейсбук, по сайтове където има реклами някакви свързани с фейсбук ме изхвърля общо взето само проблеми прави гадната програма.Ако можете кажете ми как да е премахна от щайгата.Благодаря Ви предварително.П.П. Windows 7ex.Мареа ТД100
Коментар
-
Не те съветвам да го правиш! Говори конкретно с администраторите и им обясни от къде ти идва проблема и как ти пречи на работата. И гледай да се ровиш по-малко във форуми и разни други за лично ползване"Без сърца, сме просто машини"
Toyota Prius 1.5 Hybrid
EХ- Brava 1.6, Marea 1.9 JTD, Multipla 1.6 Bipower, Jeep Grand Cherokee ZJ 5.2 V8, Peugeot 407 SW 2.0 HDI, Mitsubishi Pajero 2.8 TDI
Коментар
-
На неговия личен компютър в тях, да, но тук става дума за фирмен, служебен.Ако аз съм боса, мога да разпореждам да се инсталира каквото си искам. Особено пък, ако е в интерес на работата.А и щом пита, значи знае какво е инсталирано.Ако не му харесва ... да си намери друго работно място, където може да е в GepiMe по цял ден..:: Just because I am unique does not mean I am useful ::.
www.cyxap.com
Коментар
-
Malone написа:На неговия личен компютър в тях, да, но тук става дума за фирмен, служебен.Ако аз съм боса, мога да разпореждам да се инсталира каквото си искам. Особено пък, ако е в интерес на работата.А и щом пита, значи знае какво е инсталирано.Ако не му харесва ... да си намери друго работно място, където може да е в GepiMe по цял ден.Punto 2003 / 1.3 MultiJet Engine / 75 HP
Коментар
-
Malone написа:На неговия личен компютър в тях, да, но тук става дума за фирмен, служебен.Ако аз съм боса, мога да разпореждам да се инсталира каквото си искам. Особено пък, ако е в интерес на работата.А и щом пита, значи знае какво е инсталирано.Ако не му харесва ... да си намери друго работно място, където може да е в GepiMe по цял ден.
Коментар
-
@rebel & AirfanКолеги ... член 32 от Конституцията, респективно двете му алинеи, засягат само и единствено личният живот. Това са и първите думи от члена.Алинеите се четат във връзка с члена на който са, а не самостоятелно.Служебният компютър му е даден от работодателя да си върши работата, а не дейности от личният живот.Тези дейности [личния живот] да си ги върши на домашният/личният компютър.Разрешението да извършва дейности от личния си живот с помощта на служебния компютър, интернет връзка, инструменти или ... каквото се сетите собственост на работодателя биха могли да бъдат опция, но не и задължение на работодателя.В тази връзка, след като конкретния работодател очевидно не желае да предоставя такава опция на работника, с нищо не нарушава правата на гражданина, а се грижи за бизнеса и имуществото си.Тази програма не е инсталирана на личния компютър на колегата, а на служебния.Служебния компютър е за "служебения" живот, а не за личен.В Конституцията не намерих член за служебния живот..:: Just because I am unique does not mean I am useful ::.
www.cyxap.com
Коментар
-
Колеги във фирмата няма никакви администратори и такива работи компютъра го ползвам само и единствено аз.Нямам никакво намерение да копая градинки и незнам си кво, да се рова из някви тъпи сайтове за запознанство както се изрази колегата по-горе.Скайп ми трябва дори да си върша част от задълженията.П.П. Malone този начин който си показал не действа пробвал съм го вече
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар