Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

кражба с взлом

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

nikolovvd написа:
    Malone написа:
    nikolovvd, ти прочете ли в поста на колегата някой някого да е заварил да краде?Или казваш да избие всички мургави по улицата?
    Ти ако знаеш, че могат да те гръмнат напълно законно и безнаказано като влезеш в чужд имот ще си помислиш ли преди да прескочиш оградата?!
    законите в Бг, коелга, не пазят обикновенния човек, те са създадени да пазят бандитите. Само ако разшерат свободното купуване на оръжие като в Щатите да видиш как набързо ще падне престъпността- няма чичковци да слизат от джипове и да се опитват да те шамарят, щото знае, че само той от двама ви има пищов, няма да влизат у вас, докато спиш, щото знаят, че и ти имаш пищов и т.н.Но, право на оръжие тук имат в общи линии престъпниците.
    Lancia Lybra'99 2.4 JTD - 135hp
    Fiat Bravo'97 1,6 16v
    Fiat Tempra'91 1,6 mono

Коментар

pakumba написа:
      nikolovvd написа:
      Malone написа:
      nikolovvd, ти прочете ли в поста на колегата някой някого да е заварил да краде?Или казваш да избие всички мургави по улицата?
      Ти ако знаеш, че могат да те гръмнат напълно законно и безнаказано като влезеш в чужд имот ще си помислиш ли преди да прескочиш оградата?!
      законите в Бг, коелга, не пазят обикновенния човек, те са създадени да пазят бандитите. Само ако разшерат свободното купуване на оръжие като в Щатите да видиш как набързо ще падне престъпността- няма чичковци да слизат от джипове и да се опитват да те шамарят, щото знае, че само той от двама ви има пищов, няма да влизат у вас, докато спиш, щото знаят, че и ти имаш пищов и т.н.Но, право на оръжие тук имат в общи линии престъпниците.
      Да не спориме ама си има статистика от САЩ и сравнение на броя на престъпленията с употреба на оръжие в щат в който е разрешено свободно продаване и сравнение със щат в който продажбата на оръжия подлежи на контрол, та от тази статистика (не ми е под ръка в момента) се вижда ясно че е по добре да се контролира продажбата на огнестрелно оръжие, няма да ми е много приятно ако хвана крадец в къщи и тои естествено е с пистолет в ръка а моят е в шкафа и да ме гръмне.По добре който има разрешение да притежава оръжие, а не всеки наркоман неадекватен да има оръжие и да си се разхожда спокойно щото има пистолет и да си влиза навсякъде.Още повече от прекалено големия стрес у нас, голямата свободия, и липсата на сериозен контрол върху продажбата на оръжия и не на последно място, факт е, че няма сериозен контрол върху хората с психични отклонения и заболявания и ще почнем да слушаме и по нашите новини като в САЩ как всеки ден се стреля в училища университети и загиват десетки хора.
      КУПИ СИ FIAT ДА НЕ ТЕ Е ЯД!

Коментар

В САЩ можеш да си купиш оръжие свободно (само с личен документ), но без разрешително нямаш право да го изнасяш извън имота си. Редовно се правят внезапни роверки за начина на съхранението на оръжието и боеприпасите, като има ограничение за броя на късо и дългоцевно оръжие. Интересен е факта, че по-лесно можеш да си извадиш документ, даващ право на носене на оръжие, от колкото на бронежилетка. Носенето на бронежилетка в някой щати и по-тежко престъпление от носенето на оръжие.
        Няма начин да няма начин!

Коментар

по-добре с неметени улици, но да сме безз мангали!!!!!!!

Коментар

stefaka222 написа:
            pakumba написа:
            nikolovvd написа:
            Malone написа:
            Да не спориме ама си има статистика от САЩ и сравнение на броя на престъпленията с употреба на оръжие в щат в който е разрешено свободно продаване и сравнение със щат в който продажбата на оръжия подлежи на контрол, та от тази статистика (не ми е под ръка в момента) се вижда ясно че е по добре да се контролира продажбата на огнестрелно оръжие, няма да ми е много приятно ако хвана крадец в къщи и тои естествено е с пистолет в ръка а моят е в шкафа и да ме гръмне.По добре който има разрешение да притежава оръжие, а не всеки наркоман неадекватен да има оръжие и да си се разхожда спокойно щото има пистолет и да си влиза навсякъде.Още повече от прекалено големия стрес у нас, голямата свободия, и липсата на сериозен контрол върху продажбата на оръжия и не на последно място, факт е, че няма сериозен контрол върху хората с психични отклонения и заболявания и ще почнем да слушаме и по нашите новини като в САЩ как всеки ден се стреля в училища университети и загиват десетки хора.
            Ами няма как да спорим:Много често се спори по този въпрос. Къде е истината? Най-лесно, показателно и точно ще е ако се обърнем към статистиката. Да видим какво ще излезе? През 1976 г. във Вашингтон въвеждат един от най-строгите оръжейни закони в страната. Оттогава броя на убийствата се е увеличил с 134 %. 20% от убийствата в САЩ се извършват в четири града (в които живее 6% от населението) - Ню Йорк, Чикаго, Детройт и Вашингтон. Във всеки от тези градове на практика се забранява притежанието на пистолети. Само в един от тези градове (Ню Йорк) се извършват 20% от въоръжените грабежи в страната. В Мериленд, благодарение на ограничителните закони, броя на грабежите е със 70% по-висок от средното за страната. Абсолютен факт е, че притежанието на оръжие намалява престъпленията срещу собствеността (особено кражбите с взлом).60% от осъдените престъпници признават, че са избягвали извършването на престъпление, когато са знаели,че жертвата е въоръжена. Във Вашингтон нивото на убийствата е 56 на 100 000, докато в Арлингтън във Вирджиния (където закона за притежание на оръжие е по-свободен) нивото на убийствата е 1,6 на 100 000.57% от престъпниците се страхуват повече от среща с въоръжен гражданин, отколкото от среща с полицията. Когато жена е била въоръжена с нож или пистолет, само 3 % от изнасилванията са осъществени (при 32% когато не са били въоръжени). През 1966 г. в Орландо (Флорида) е имало бум на изнасилвания, отговорът е бил масови курсове по оръжейна тренировка за жени. Вследствие на това, броя на изнасилванията намалява с 90 %. След приемането на закона за носене на оръжие за самозащита, убийствата във Флорида са намалели от 36 % над средното за страната до 4 % под средното за страната. Броя на убийствата в щатите със строг режим за притежание на оръжие е 49% по-висок отколкото в щатите с либерален такъв.След въвеждането на ограничителен закон за притежание на оръжие в Австралия са се увеличили:-Убийствата с 3,2%-Въоръжените грабежи с 73%-Проникванията с взлом с 38%-Отвличанията с 32%-В щата Виктория убийствата са се увеличили с 300% (ТРИСТА ПРОЦЕНТА)Ето и линка http://www.obshtestvo.net/content/view/1611/6/Не мисля, че има защо да се притесняваш от това, че някой наркоман ще си вземе оръжие и ще те гръмне, не повече от сега. Има 3 начина да си вземеш законно оръжие и разрешение за носене в момента:- да имаш връзки в КОС- да докажеш, че ти трябва за охранителна дейност на нещо си, т.е. да се води служебно- нелегално4-я начин е за спортна стрелба, но тогава не можеш да го носиш извън мястото на тренировкител. Първия начин няма защо да го коментираме- той не е за мен, а както казах за бандидите, 2-я начин си е ок, но аз няма как да взема например, защото далеч не се занимавам с охрана на нещо си, ако пишеш, че го искаш за самозащит, щото се прибираш всяка нощ в 2 часа директно смятай, че са ти отказали.Третия начин е интересен- тук аз не се вписвам, защото не искам да налетя на някой пищак ползван за убийството на еди кой си, или пък не искам да си съсипя живота с глупости при една рутинна проверка, да не говорим ако го употребя. НО, тук идва твоето твърдение за наркомана, според теб наркомана дали ще използва случай 1 и 2 при контролирана покупка на оръжие, или начин 3? На него не му пука от нищо, той живее ден за ден, кво му праска, че било незаконно оръжието му? Освен това- ако един психопат или наркоман днес поиска да те утрепе както си вървип по улицата, взема един кол или нож и ти скача- ти нямаш с какво да се защитищ, а нож може да си взема от шкафа вкъщи. Освен това, при контролирана, но разрешена продажба има начин да се следи оръжието, докато при сегашната ситуация в Бг данни има само за законните оръжия, които ако не се лъжа бяха 200 000 /наскорто го 4етох/Не си мисли, че една огромна по площ и население държава като САЩ е толкова глупава, че да го разреши това нещо. Разликата между нас и тях е, че тук всеки психопат, наркоман или мутра може да те претрепе на улицата, защото си му подпрял колата, а ти нямаш как да се защитиш, защото той има оръжие и то законно, а ти не, защото си обикновен човек.
            Fiat Bravo'97 1,6 16v
            Fiat Tempra'91 1,6 mono

Коментар

Този спор не ми се води, първо защото има форуми в който тази тема се дискутира от години и няма краи, това е като дилемата Левски или ЦСКА.Мен ме притеснява това което всички виждаме по телевизията от години, как някои изпада в нервна криза и открива стрелба в някое училище или университет в САЩ и това нещо се случва точно в тези щати в които се продава безконтролно оръжие а не в тези в които има контрол.А на мутрата дето те бие ако му извадиш един газов пистолет копие на боен ще избяга веднага.На мен ми се е налагало 2 пъти да вадя оръжие срещу разни ’’биячи’’ и си мисля, че дори и газов да извадя пак ще има респектиращ ефект, не е нужно за да се пазим всички да имаме бойно оръжие, има много ама много средста достатъчно ефективни за самозащита без да нанасят толкова поражения върху човек и без да те подвеждат под наказателна отговорност при употреба за самозащита.

Коментар

stefaka222 написа:
                Този спор не ми се води, първо защото има форуми в който тази тема се дискутира от години и няма краи, това е като дилемата Левски или ЦСКА.Мен ме притеснява това което всички виждаме по телевизията от години, как някои изпада в нервна криза и открива стрелба в някое училище или университет в САЩ и това нещо се случва точно в тези щати в които се продава безконтролно оръжие а не в тези в които има контрол.А на мутрата дето те бие ако му извадиш един газов пистолет копие на боен ще избяга веднага.На мен ми се е налагало 2 пъти да вадя оръжие срещу разни ’’биячи’’ и си мисля, че дори и газов да извадя пак ще има респектиращ ефект, не е нужно за да се пазим всички да имаме бойно оръжие, има много ама много средста достатъчно ефективни за самозащита без да нанасят толкова поравения върху човек.
                Ми има доста такива случаи на изтрещели, които стрелят в училищата и в Германия. Там знаеш, че не е свободна продажбата на оръжие. Не бих извадил газов пистолет на някой, освен ако не е на метър от мен. Тази хуйня не става за нищо/ако е над метър/, най-много да се самообгазиш . Как да извадя нещо, което е всъщност детска играчка и ако другия все пак не се респектира какво.... Не може да се разчита само на респектиращ вид на нещо си, тогава да си взема един пласмасов...Лесно ти е на теб, като имаш огнестрелно. Не че ти решава проблемите де. Но има случаи и то немалко, заварваш някой да те обира докато спиш. Той ти вади нож, няма какво да губи, ако си с газов кво праим? Е, знам за един такъв случай, но не с газов, крадеца отдавна не е сред живите....
                Fiat Bravo'97 1,6 16v
                Fiat Tempra'91 1,6 mono

Коментар

Абе чак лесно не ми е, защото постоянно трябва да му трепериш на това оръжие и трябва да го пазиш 3 пъти повече от колкото то те пази, а ако не дай си боже ти се наложи да го използваш може да влезеш в килията, много хора притежаващи късоцевно оръжие предпочитат да не го носят със тях.Имам едни познати който си имат боино оръжие военни са , но за по спокойно на едно изложение за оръжия си купиха газови пистолети да може да си пият и да си ги носят. Нека да има контрол това си е опасно средство.И колега огнестрелното оръжие не е забранено всеки може да си изкара разрешително, стига да е психически здрав да не е задържан , да не е осъждан , да не употребява упойващи вещества и наркотици. Нека психически лабилните и криминално проявилите се да нямат толко лесен достъп до огнестрелно оръжие.

Коментар

Интересни хора сте ми ...Аз имам два пистолета. Личен Glock и служебен Beretta.Да не мислите, че ходя като Уайът Ърп с два пистолета на кръста в къщи или си ги държа под възглавницата?Нали, ако през нощта влезе някой да краде, ако не му строша главата с двете си голи ръце, той ще е обрал половината апартамент, докато си отключа касата, извадя пистолета, сложа пълнителя и се опитам да го стресна.Дори няма да се опитам да го направя, уверявам ви.Айде ... те децата вече пораснаха, но аз никога не бих си държал оръжието на масичката или на някоя лавица дори и сам да живеех.Разсъждавайте малко по сериозно.Точно поради причината, че някои граждани в мечтите си се изживяват като мексикански каубои е редно държавата да прилага много сериозен контрол и ограничения над продажбата на оръжие и издаване на разрешително за носене на такова.В друг форум водихме спор с подобни "каубои".Така и не успяха да проумеят разбирането ми, че ако някой ме заплашва на улицата и ако имам възможност да избегна сблъсъка, ще предпочета да се унижа, да избягам, да му дам каквото иска от мен и дори няма да посегна за оръжието си. Предпочитам дори да не знае за него.Много са малко ситуациите в реалността, когато наистина твоя или на някой друг живот е застрашен и наистина нямаш друг изход, освен да стреляш.Живота ми е шарен, но поне аз не съм изпадал в такава ситуация и се надявам никога да не ми се случи.
                    .:: Just because I am unique does not mean I am useful ::.
                    www.cyxap.com

Коментар

евала съгласен.Да по добре ако може да се избягват конфронтации и сблъсаци, а не да се правим на герой, ако не се сдържах до сега да съм гръмнал поне един боклук, дето ми счупи стълкото пред очите ми ей така да се направи на герои и смелчага, а можех както беше афектиран или амфектиран да го предизвикам да ме удари и да го гръмна, но не, запазих си спокойствие , защото винаги може да стане и по зле, ако не се мисли адекватно според ситуацията и се подаваме на първоначални емоции и нерви ще си навличаме само ядове.Не сме дивия запад страната на Марлборо и каубойте.

Коментар

Malone написа:
                        Интересни хора сте ми ...Аз имам два пистолета. Личен Glock и служебен Beretta.Да не мислите, че ходя като Уайът Ърп с два пистолета на кръста в къщи или си ги държа под възглавницата?Нали, ако през нощта влезе някой да краде, ако не му строша главата с двете си голи ръце, той ще е обрал половината апартамент, докато си отключа касата, извадя пистолета, сложа пълнителя и се опитам да го стресна.Дори няма да се опитам да го направя, уверявам ви.
                        Е точно поради тази причина винаги съм се чудел за чий дявол са Ви тези оръжия!? Да им берете страха да не Ви ги открадне някой или за да Ви ги строши от главата някой!?
                        VIVA Типо 1.4 AGT карбуратор дъртото вярно магаре
                        VIVA Чинкуеченто "SX HOBBY" ДЗВЕРО
                        VIVA Дайхацу Фероза на пръдня - The Who!
                        VIVA Гранде Пунто 1.3 Мултиджет ...абе... печка
                        Нека Силата на бъде с Нас...

Коментар

Malone написа:
                          Аз имам два пистолета. Личен Glock и служебен Beretta.
                          Съжалявам за , ама ти да не работиш за ФБР че си толкова въоръжен .

Коментар

kiro_of_the_day написа:
                            Е точно поради тази причина винаги съм се чудел за чий дявол са Ви тези оръжия!? Да им берете страха да не Ви ги открадне някой или за да Ви ги строши от главата някой!?
                            За да защитя собствения си живот или живота на някой друг.Но живота, а не телевизора или самочувствието си.
                            nelegalniq написа:
                            Съжалявам за , ама ти да не работиш за ФБР че си толкова въоръжен .
                            Кое му е многото?Единия е служебен, а другия личен, мисля че написах.Има хора с по 15 пушки в касата.Може да се ловува и само с една.
                            .:: Just because I am unique does not mean I am useful ::.
                            www.cyxap.com

Коментар

Извинявай, че ти го казвам, но само си губил време да вкараш акъл в празни каубойски глави. Само глупави пубери се правят на екшън герои, защото гледат много филми. Тя и ситуацията по пътищата е същата с BMW-то на тати. Само човек, който не се е грижил за оръжие, се прави на велик и разправя как е размахвал пищов на публични места.Всеки истински отговорен човек, който наистина има оръжие, знае каква отговорност е поел да съхранява оръжие в дома си.А това за касата, оръжието и пълнителя си е точно така. :D
                              Няма начин да няма начин!

Коментар

Абе за пистолетите - веднъж извадиш ли го - стреляш, ако няма да стреляш най добре не го вади И бтв внимавай къде разказваш за пистолетите които имаш! Най добре е да си ги пазиш в тайна само за себе си - личен съвет
                                Punto 2003 / 1.3 MultiJet Engine / 75 HP

Коментар

Working...
                                X