За температури под 10 градуса съм си направил локално парно с 24 kW котел с непрекъснат цикъл (не съм го гасил от 25 Декември миналата година) и харча около 1 тон въглища на месец за около 200 кв. метра площ. При температури под -10 градуса включвам и бойлера към котела и затова при по-студено време плащам и по-малко ток - около 60-70 лв. За по-топло време 10-15 градуса ползвам обикновен (не е от инверторен тип) голям климатик 24-ка. При температури около нормалните от порядъка 15 - 25 градуса не ползвам отопление :D Нещата с разхода на въглища много зависят от въглищата. Сега съм взел много калорични и тоя дет ми ги продаде ще взема да го осъдя, че ми е продал барут.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
На какво се отоплявате през зимата?
Collapse
X
-
два конвектора - по един в стая. Когато е по топло не ги и пускаме, защото целия апартамент е с изолация!Alfa Romeo 156 SW 1.9 JTD, 16V m-jet '04
Ex Alfa Romeo 156 SW 1.9 JTD '04; Ex Alfa Romeo 156 1.9 JTD '01; Ex Fiat Coupe 2.0 '95; Ex Fiat Tipo 1.6 i.e. '93; Ex Fiat 131 Mirafiori 1.4 i.e. '82; Ex Opel Vectra C 1.9 CDTI '05 Elegance, Automatic
Коментар
-
Локално парно, на твърдо гориво. В частност само на дърва.Двустаен апартамент, вътрешен, изолиран, PVC дограма, Северозапад-Югоизток, пети от осем етажа.Камина с водна риза [БУЛтрон - Троян], 7 kW ако не се лъжа, два алуминиеви радиатора, италиански, скъпи, избрах ги заради добрата конвекция и лесното поддържане.Изкарвам зимата с около 6 кубика дърва. Може и да са по малко, защото дърварите са мошеници.Излиза ми около 500 лева сезона [дърва, ток за помпата, 40 лева на двама мангала да ми помогнат да качим дървата до сушилнята на етажа].Инвестицията преди 5 години ми излезе 1100 лева с монтажа.Сутринта в 9 почнаха майсторите, в 21 часа печката гореше.Топло ми е навсякъде, перфектно се чувствам.Изхвърлям само по малко дребна пепел на 3-4 дена. В найлоново пликче..:: Just because I am unique does not mean I am useful ::.
www.cyxap.com
Коментар
-
Три климатика - един Haier (HSU-12HM03 B за хола) и двa Mitsubishi (MSZ-GE25VA за спалните). Апартамента е 96 квадрата. Цялата сграда е санирана отвън, а аз съм поставил изолация и отвътре. Дограмата е 5 камерна ПВЦ. Миналият месец климатиците не са спирани. Сметката за ток е 148.09лв. Дневна 630кВтч, нощна 299кВтч.Alfa 159 SW 2.4 Ti
Fiat Marea '99 1.6 16V ELX
"...внимавай че тези италиански кочини много вървят."
Коментар
-
На ток. Подов климатик 24 BTU- общ за спалня, хол и трапезария. Конвектор ( лъчист ) за стаята на детето. Саниран тухлен апартамент - 87 м2. Източно изложение - първа линия срещу морето. За периода 20 декември - 28 януари - 138 лева ток. Топла вода от бойлер. До този момент това е най-високата сметка за ток, която плащам тази година. Средно-месечната ми сметка за "зимния" ток сезон 2009 - 2010 ми беше около 90 лева. И тази и миналата година се отоплявам и затоплям вода със същите ел. уреди.A17DTС/S
Когато губим, не знаем какво печелим, а когато печелим, не знаем какво губим !
Коментар
-
Значи 3-етажна каща сам, 1вия етаж ни е цех, който е 245квадрата, и е на климатик от тия големите колкото стената 2 бр, а за 2рия и 3тия етаж голяма камина с водна риза, 2рия етаж е 230кв, а 3тия е кам 130кв, котел(камина) е мн голяма(чак и мен ще ме побере) и навсякаде е рай, и отделно има 3 климатика за по нормално време, да не се пали котела и лятото да е по хладничко. Но за сметки незнам с точност (около 200-400) според зависи в цеха колко ще се работи и т.н....Fiat PUNTO 1,9jtd+remap
Коментар
-
На какво се отоплявате през зимата?
Апартамент 90 кв. м. - печка с водна риза.420 лева платих за 10 куб. метра дърва ( вкл. транспорт ). Тази година ги мерих както бяха върху камиона ....оказа се , че са 12 кубика - плод на ежегодните разправии с доставчика Още 50 лева за нарязване . Три дни юнашко цепене , подреждане в чували , качване с асансьор , пренасяне в тавански помещения , подреждане. Аз , благоверната ми съпруга и завеяният младеж участвахме в преждеописаното мероприятие .Част от жилището е изолирано вътре . Досега съм издухал 7 кубика .FIAT BRAVA 1.4 12V А/С, с чийто собственик можете да се свържете на 089 9225580
FIAT CROMA 2.4 Mjet - proprio miracolo
Коментар
-
hol1gans написа:Значи 3-етажна каща сам, 1вия етаж ни е цех, който е 245квадрата, и е на климатик от тия големите колкото стената 2 бр, а за 2рия и 3тия етаж голяма камина с водна риза, 2рия етаж е 230кв, а 3тия е кам 130кв, котел(камина) е мн голяма(чак и мен ще ме побере) и навсякаде е рай, и отделно има 3 климатика за по нормално време, да не се пали котела и лятото да е по хладничко. Но за сметки незнам с точност (около 200-400) според зависи в цеха колко ще се работи и т.н....VIVA Типо 1.4 AGT карбуратор дъртото вярно магаре
VIVA Чинкуеченто "SX HOBBY" ДЗВЕРО
VIVA Дайхацу Фероза на пръдня - The Who!
VIVA Гранде Пунто 1.3 Мултиджет ...абе... печка
Нека Силата на бъде с Нас...
Коментар
-
kiro_of_the_day написа:hol1gans написа:Значи 3-етажна каща сам, 1вия етаж ни е цех, който е 245квадрата, и е на климатик от тия големите колкото стената 2 бр, а за 2рия и 3тия етаж голяма камина с водна риза, 2рия етаж е 230кв, а 3тия е кам 130кв, котел(камина) е мн голяма(чак и мен ще ме побере) и навсякаде е рай, и отделно има 3 климатика за по нормално време, да не се пали котела и лятото да е по хладничко. Но за сметки незнам с точност (около 200-400) според зависи в цеха колко ще се работи и т.н....Fiat PUNTO 1,9jtd+remap
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар