Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Месец Февруари - двойна сметка за ток???

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Месец Февруари - двойна сметка за ток???

Здравейте колеги, искам да направя едно проучване, на колко от вас този месец сметката за ток е с 50 % и нагоре повече от предходните месеци???
    ----------------------------------------------------------------------------
    Fiat Bravo 1.6 97г.(90к.с.), LPG Lovato
    ex.Fiat Punto 1.1 96г.(55к.с.),LPG Lovato
    ex. Fiat Tipo ATG 91г. 1.6(83 к.с.) бензин + газ

На мене ми беше 100% отгоре още миналия месец ( т.е. сметката за ноември ).Тока за ноември и декември ми е почти един и същ, очаквам и горе долу същия за януари.Декемврийската сметка (3.12 - 5.01 ) я платих в петък.Така че не се очудвай - сега реално плащаме сметките за декември - специално абонатите на ЕВН.
    Alfa Romeo 147 1,6 ts, 2002 и то само на бензин...
    Alfa Romeo 159 SW ti, 2,4JTDm, Nero carbonio.
    ..т'ва е Алфа,последното което губиш е надежда...

Коментар

Е как за декември, аз им писах мейл на ЕВН, като ми отговориха че периода за засичане бил 30 дни , нямало такова нещоп за засичане за 40 - 45 дни , и сега февруари трябва да платим за периода 10.01 - 10.02 .2011г. Не е за декември, за периода 10.12.2010 - 09.01.2011г е платено януари , и там беше малко повече но с около 30 % , а сега е двойна.Ако искате мога да ви постна мейла който получих от ЕВН.

Коментар

Мда-а, в края на януари платих януарската сметка, която реално е декемврийската, засечена от 3. декември до 3. януари. От 45 лева скочих на 124, но това не ме притеснява, защото през декември паднаха температурите и подкарахме здраво отоплението. Сега и 150 да ми е февруарската, тоест за целия януари, пак ще съм доволен - всъщност, това са двете най-големи сметки през годината и няма нищо изненадващо.
        Fiat Marea Weekend 1,6 16V

Коментар

sugarboy написа:
          Мда-а, в края на януари платих януарската сметка, която реално е декемврийската, засечена от 3. декември до 3. януари. От 45 лева скочих на 124, но това не ме притеснява, защото през декември паднаха температурите и подкарахме здраво отоплението. Сега и 150 да ми е февруарската, тоест за целия януари, пак ще съм доволен - всъщност, това са двете най-големи сметки през годината и няма нищо изненадващо.
          А който не се отоплява на ток като мен? Всеки месец работят едни и същи ел уреди, нищо ново няма включено пред последната 1 година, ако се отоплявам на ток разбирам, но сме на твърдо гориво.

Коментар

Иване, до 15 февруари трябва да платя тока за периода 08.12-07.01.2011 г. Абонат съм на EVN, предполагам и ти. Според мен грешиш за периода, за който трябва да платиш сега. Сметката ми се увеличи, но не двойно, а с около 20 %. За предишния период (08.11 - 07.12) платих около 170 лв., сега сметката ми е почти 200 лв.
            Tonight's the night and it's going to happen again and again...

Коментар

Какво имате в предвид от двойни сметки на ток? Нашите сметки всеки месец са различни, но ние се отопляваме на ток. Забелязвам обаче, че от ЧЕЗ ни мамят, като пишат над 90% от употребената енергия като дневна... От 160 лв сметка под 10 лева е нощна енергия...

Коментар

Значи сега плащаме за периода от 10.12.2010 г - 10.01.2011 г ? Явно аз съм се заблудил нещо , защото си мислех че сега трябва да платим за 10.01- 10.02 2011г.

Коментар

Да, както ти казах - сега плащаме декемврийските сметки.Ама ти на мен не ми повярва.
                  Alfa Romeo 147 1,6 ts, 2002 и то само на бензин...
                  Alfa Romeo 159 SW ti, 2,4JTDm, Nero carbonio.
                  ..т'ва е Алфа,последното което губиш е надежда...

Коментар

Аз си засичам всеки ден електромера и мога да кажа, че ЕВН до сега не са ме излъгали. За период на отчитане 20 декември 2010 - 20 януари 2011, преди 4 дни ми излезе фактура на стойност 179 лв. За периода 20 ноември 2010 - 20 декември 2010 беше 167 лв. Преди това беше под 100 лв.

Коментар

Working...
                    X