Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Колеги помагайте с информация с една призовка от КАТ

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

За жалост още немога да открия договора, иначе съм сигурен че е прехвърлена иначе няма да му я дам.Сигурен съм че юни или юли му я дадох и че я прехвърлихме някъде по бул.Хр.Ботев из малките улички и на следващия ден май отидох до общината да я отпиша. Обаче като се замисля че я продадох на циганин и то на около 20, нищо чудно и да си я кара на мое име.

Коментар

Предполагам, че и в общината трябва да пазят копие от договора за покупко-продажба. Все пак той е основанието, за да ти закрият партидата.
      Tonight's the night and it's going to happen again and again...

Коментар

snake написа:
        Предполагам, че и в общината трябва да пазят копие от договора за покупко-продажба. Все пак той е основанието, за да ти закрият партидата.
        Абсолютно вярно ! Без договор не могат да ти отпишат колата от отчет ,така че както са ти писали по-горе иди при нотариуса ,при който сте я прехвърлили за да ти даде копие от договора.После с него отиваш там къдетио те викат и всичко приключва по мед и масло.Не се шашкай излишно ,хората си вършат работата,така че свърши и ти твоята и ще си спинкаш спокойно.Ако го няма при нотариуса отиваш в общината и от там също би трябвало да можеш да вземеш копие, или да ти дадат бележка кога и как е отписана колата .Мисля че и тя ще ти свърши работа.Успех
        MULTIPLA 1.6 16V BIPOWER 2005-вече бивша
        "Пари,пари,пари....какво са парите?.Тор, от която никнат КРАСИВИ ЦВЕТЯ !!!
        R.I.P РОНИ: http://vbox7.com/play:79085d12

Коментар

Призовката ,която са ти пратили е от КАТ .Това е адресът на КАТ в кв.Дървеница.

Коментар

И аз не разбирам защо се шашкаш толкова...звънни в КАТ, кажи им какъв ти е проблема, питай ги какви документи трябва да им носиш и си готов
            Punto 2003 / 1.3 MultiJet Engine / 75 HP

Коментар

Благодаря колеги ще направя така както казвате

Коментар

Колеги след старателно тарашене вкъщи си намерих ксерокс копие на договора и издадена бележка от общината че колата съм я отписал. Тези 2 документа ще ми свършат ли работа, или трябва да отидо до натариуса за оригинал?

Коментар

valter123 написа:
                  Колеги след старателно тарашене вкъщи си намерих ксерокс копие на договора и издадена бележка от общината че колата съм я отписал. Тези 2 документа ще ми свършат ли работа, или трябва да отидо до натариуса за оригинал?
                  Мисля, че ще ти свършат - пробвай, пък след това, ако не стане, ходи при нотариуса.
                  Всеки има право да бъде глупав, но някои злоупотребяват с тази привилегия.

Коментар

Аз пък не бих си мръднал и пръста след като имам документ че съм я отписал колата и имам копие от договора че е продадена. Служителя който е допуснал нарушение ,било то, че не я е отписал и в Общината и в КАТ да си понесе отговорноста.Пример. На 7 ноември миналата година си закупих Стилото от Плевен . Идвам в КАТ Ловеч и след два часа ходене от гише на гише , на канал за преглед ,поставяне на номера ми дадоха големия и малкия талон и казаха, че трябва да си регистрирам колата в Общината . Веднага отивам там давам каквото ми искат и току ми казаха да платя за последното тримесечие данък някъде към 100лв ???Ослушах се , огледах се и викам на касиеерката . Как за предишното Стило за цялата 2010 година платих 130лв а сега за това за два месеца пак към 100лв ?. А тя ми казва : ами колата ти е чисто нова и данъка е голям . Тогава видях че са написали в талона произведена 2010г вместо 2002г. Хайде пак обратно в КАТ и вече не ми искат отново 10лв за новия талон, ами нещо си прошушнаха служителките, че сами щели да се оправят някак си ,защото всички талони се водят стриктно под отчет . Та тяхна си е грешката ,те да си се оправят .И при теб колега ,щом си чист стой си в къщи, пък който е допуснал грешка да си плаща .
                    Фиат Панда 1.2 2006година
                    Синджира си идва ,а козата я няма...

Коментар

коцев написа:
                      Аз пък не бих си мръднал и пръста след като имам документ че съм я отписал колата и имам копие от договора че е продадена. Служителя който е допуснал нарушение ,било то, че не я е отписал и в Общината и в КАТ да си понесе отговорноста.Пример. На 7 ноември миналата година си закупих Стилото от Плевен . Идвам в КАТ Ловеч и след два часа ходене от гише на гише , на канал за преглед ,поставяне на номера ми дадоха големия и малкия талон и казаха, че трябва да си регистрирам колата в Общината . Веднага отивам там давам каквото ми искат и току ми казаха да платя за последното тримесечие данък някъде към 100лв ???Ослушах се , огледах се и викам на касиеерката . Как за предишното Стило за цялата 2010 година платих 130лв а сега за това за два месеца пак към 100лв ?. А тя ми казва : ами колата ти е чисто нова и данъка е голям . Тогава видях че са написали в талона произведена 2010г вместо 2002г. Хайде пак обратно в КАТ и вече не ми искат отново 10лв за новия талон, ами нещо си прошушнаха служителките, че сами щели да се оправят някак си ,защото всички талони се водят стриктно под отчет . Та тяхна си е грешката ,те да си се оправят .И при теб колега ,щом си чист стой си в къщи, пък който е допуснал грешка да си плаща .
                      За какъв служител в КАТ говориш - тя не се отписва в КАТ, задължение е на новия собственик да я регистрира в срок от 2 седмици. Твое задължение е да отидеш само в общината. И това няма нищо общо с твоето стило от Плевен - ти регистрираш колата, не я отписваш... не давай глупави съвети на човека - да отиде да покаже документите, иначе утре може да му направят проблем за неплатени глоби, ако иска някакъв административен документ.

Коментар

Тогава видях че са написали в талона произведена 2010г вместо 2002г. Колега, джамбазите пари дават за това :D

Коментар

Еле, този път не си права. Как ще коментираш този член на закона?Чл. 180. (1) (Изм. - ДВ, бр. 43 от 2002 г., в сила от 26.04.2002 г.) Наказва се с глоба от 20 до 150 лв. водач, който:...(2) Наказанието по ал. 1 се налага и на: 1. праводателя, който при отчуждаване на регистрирано пътно превозно средство не съобщи в определения срок на службата, издала регистрационния номер на отчужденото превозно средство, данните на приобретателя; същото наказание се налага и на приобретателя на регистрирано пътно превозно средство, който в определения срок не съобщи по местоживеене на службата за регистрация за придобитата собственост;и Чл. 145. (1) При промяна на собствеността на регистрирано пътно превозно средство праводателят в двуседмичен срок предоставя на службата, издала регистрационния номер, копие от договора за прехвърляне на собствеността с данните на приобретателя.Службата, издала рег.номер е КАТ, не е данъчното. Там се ходи заради закона за местни данъци и такси.Сега като иде, някой буквояд служител на закона напълно законно може да му напише акт на това основание и никой не може да му го отмени.

Коментар

Ще кажа ето това:http://money.bg/news/id_1917737628Неотписването на автомобили от КАт от бившите собственици е практика от години. Ако някой те глоби за това, спокойно можеш да ги съдиш за дискриминация, тъй като законът трябва да се прилага еднакво за всички граждани, а явно тази точка изобщо не се прилага. От друга страна, след като веднъж си декларирал продажбата пред една държавна инстанция, по един друг закон, друга държавна служба не може да ти иска тези документи, а трябва да си ги изиска по съответния ред от първата служба.

Коментар

1.Общината не е държавна институция.2.На мен лично са ми писали акт по този член. Естествено, след това го съборих, при това на друго основание, но ми костваше главоболия и разкарване.3.Това че няма друга държавна служба да ти изисква документите е според закона за електронно правителство, ма никъде все още не се прилага.Пак казвам, не че ще му напишат акт, но че могат да му напишат акт и са в правото си. А и нали всички сте борци за стриктното спазване на закона.Спазвайте го де!И тия, дето за щяло и нещяло подават сигнали - подайте сигнал за явното неспазване на закона де? Кой чакате? Таман ще напълните хазната (или джобовете на някой политик).

Коментар

Има разлика между това да изискваш спазване на закона, когато действията на други лица пряко или коствено оказват влияние върху собствения ти живот и здраве, и когато действията на другите оказват влияние единствени и върху тях самите.

Коментар

Working...
                                X