Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Колеги помагайте с информация с една призовка от КАТ

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Колеги помагайте с информация с една призовка от КАТ

Колеги помагайте с информация че изобщо не разбирам нищо, нека който му се е случвало нещо подобно да ми каже какво се прави в такъв случай:Колата съм я продал 2008г лятото и прехвърлена през нотариус, и също отписана от данъчното, днес ми дойде по пощата:ПРИЗОВКА от ОПП-СДВР гр София бул.Лъчезар Станчев 4, За явяване за справка по предварителна проверка по преписка 11..../2010г. по описа на ОПП-СДВР във връзка с извършено нарушение на ЗДвП.Управител/Лицето...............АЗ........................... .. управлявало МПС с ДК No СА 0000 МТ, на 11.05.10г в района на МОНТАНА, се призовава да се яви на основание чл.60 от ЗМВР на ........... в ОПП СДВР, гр София .............................В писмото имаше само този лист без нищо друго.Моля кажетеми за какво става дума.Не някой ми каже как изглеждат призовките дето кат ги пращат за видео камерите.Благодаря на всички отзовали се!!!Ако темата не е за този раздел се извинявам просто незнаех къде да я пусна.

Става дума, че тоя, на когото си продал колата, не я е регистрирал и според КАТ се води на твое име. Дано пазиш договора за продажба - носиш им го на КАТ и се оправят работите.
    Всеки има право да бъде глупав, но някои злоупотребяват с тази привилегия.

Коментар

Освен купувачът да не е прехвърлил колата на свое име в КАТ, друго не се сещам. Няма друго логично обяснение. Опс, Еле ме е изпреварила.
      Tonight's the night and it's going to happen again and again...

Коментар

Дано да е това, а ако не намеря договора какво да правя.А как изглеждат другите призовки дето са пращани на някои от вас.

Коментар

Ако не намериш договора, търси нотариуса, при който си я прехвърлил. При него със сигурност се пазят екземпляри от договорите за покупко-продажба.

Коментар

Според вас нали става дума за нарушение, че ми мина през главата да е извършено нещо по лошо.

Коментар

Сам си писал, че става дума за извършено нарушение на ЗДвП. А ето какво гласи чл.60 от ЗМВР:Чл. 60. (1) Полицейските органи могат да призовават в служебните помещенияграждани за изпълнение на определените им с този закон правомощия. (2) Полицейските органи писмено уведомяват гражданите за призоваването. Всъобщението изрично се посочват целта на призоваването, часът и мястото на явяване. (3) В неотложни случаи призоваването може да се извършва по телефон, телекс илифакс. Призоваването по телефон или факс се удостоверява писмено от длъжностното лице, което го е извършило, а по телекс - с писмено потвърждаване за полученото съобщение. Дотук нищо тревожно. Няма как да се разбере за какво нарушение става дума преди да отидеш в СДВР.П.П. Ще споделя една куриозна случка от 2000 г. Тъкмо си бях купил първата кола и ме призова някакъв дознател във връзка с извършена кражба на телевизор с моята кола. Аз му обясних по телефона, че няма как да е вярно, защото тази кола е нов внос, аз бях първият й собственик с БГ-номера, а по принцип нямам навик да крада телевизори. В крайна сметка се оказа, че става дума за съвпадение: пак червен опел, същия номер, само последната буква различна.

Коментар

Ех дано да мине лесно, че за кола която съм я продал преди 3 години, и сега да ме занимават с глупусти и да се шашкам какво се е случило та да ме търсят след толкова много време.А и пише че съм призован от: /Н-к 04 гр.ВКП 01 сектор Л.Мари...........

Коментар

valter123 написа:
                  Ех дано да мине лесно, че за кола която съм я продал преди 3 години, и сега да ме занимават с глупусти и да се шашкам какво се е случило та да ме търсят след толкова много време.А и пише че съм призован от: /Н-к 04 гр.ВКП 01 сектор Л.Мари...........
                  Няма как да не е - носиш им договора и толкова. Пък хората си вършат работата - поне за това трябва да се радваш.

Коментар

В призовката пише да се носят следните документи:1. Документ за самоличност.2. Свидетелство за у-ние на МПС и контролен талон.3. Свидетелство за регистрация на МПСта значи можели да не нося Свидетелство за у-ние на МПС и контролен талон, понеже из сайтовете четох че 100% ще ми пишат акт и после трябва да го обжалвам, но ще ми изгори книжката, кажете как да постъпя?

Коментар

Абе човек, ти не четеш ли какво пишем? Колата не е твоя, нали? След като не е твоя, представяш договора за покупко-продажба и личната карта и край. Как ще ти пишат акт и ще ти вземат книжката, след като си продал колата преди 2-3 години? Как ще го носиш талона, след като вече не е в теб???

Коментар

Тенкс за отговорите поне засега Yellow_Flash_Colorz_PDT_19

Коментар

valter123 написа:
                          Явно някой е направил някоя поразия с бившият ти автомобил.Всичко ще се оправи само им покажи договора за продажба.Няма от какво да се притесняваш.

Коментар

sota написа:
                            valter123 написа:
                            Явно някой е направил някоя поразия с бившият ти автомобил.Всичко ще се оправи само им покажи договора за продажба.Няма от какво да се притесняваш.
                            Дано , интересното е че не ме викат в кат.

Коментар

И може би сега е моментът да ни кажеш дали намери договора за покупко-продажба. И изобщо сигурен ли си, че има такъв или например си му "продал" колата с пълномощно и той е обещал да си я прехвърли по-късно на свое име?Ако всичко по прехвърлянето е наред, тогава, за да получиш някаква предварителна информация и за да намалеят притесненията ти, звънни по телефона на служителя, при когото трябва да се явиш. Не е голям проблем да се намери телефонът на служителя X в което и да е учреждение.

Коментар

Working...
                              X