Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Колко трябва да изработите, за да ви плащат 1000 лв/мес.?

Collapse
Заключена тема
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Относно бонусите, да вмъкна нещо. Бонусът е нещо добро за стимулиране на работниците. Някой се сърдят, че докарват на фирмата 10000 (примерно), а му давали 500 (примерно). Ако аз съм на мястото на работодателя ще постъпя по приблизително същият начин, като остатъка бих натрупвал в нещо като рисков фонд, за да мога да посрещам форсмажорни ситуации, като настоящата криза, защото най-лесно е да направиш съкращение, а най-трудно е да създадеш добър колектив от обучени, умни и работливи хора. А ако ситуацията е нормална от същият този фонд ще раздавам бонуси, дори когато няма поръчки. Бизнеса не е хокейно игрище, право и гладко, а по скоро прилича на Родопите. Днес имаш поръчки за три смени, а след месец и за зор заман да няма работа. Или бих направил тимбилдинг на работниците и техните семейства. Важното е хората, които работят за мен да се чувстват така, както аз в следствие на техния труд. Така ще усещат дали съм доволен или не от тях.
    Няма начин да няма начин!

Коментар

И много хубаво, но темата е дали работника има право да го изисква от теб.Според повечето от нас, няма, решенията са си твои.Дали са правилни или не, времето ще покаже. :D
      .:: Just because I am unique does not mean I am useful ::.
      www.cyxap.com

Коментар

Въпрос на трудов договор и пазарлък. Някъде през 2000 година имах много интересен разговор с един работодател след въпросът му - "Каква заплата очаквате?"Като му казах сумата и очите му щяха да изкочат. Пита ме кой получава такава заплата, а аз най-нахално му отговорих, че в момента изкарвам и повече - 80-100$ на ден. И ме взе на работа. :D Просто трябва да си знаеш цената и да не падаш под нивото си! В противен случай те мачкат и те правят на маймуна. Ако работникът се стреми шефа му да остане довол и шефа му гледа работникът да е доволен, тогава нещата са напаснати идеално и всичко върви в правилната посока и за двамата.
        Няма начин да няма начин!

Коментар

Съгласен.Рискуваш, пазариш се.Резултата е:1. Шут в д-то и си търсиш нова работа2. Отказ, навеждаш главата като съсел и се връщаш на работното си място3. Получаваш повишение на заплататаСлагаш трите варианта на масата, преценяваш си и си решаваш.
          www.cyxap.com

Коментар

Malone написа:
            Съгласен.Рискуваш, пазариш се.Резултата е:1. Шут в д-то и си търсиш нова работа2. Отказ, навеждаш главата като съсел и се връщаш на работното си място3. Получаваш повишение на заплататаСлагаш трите варианта на масата, преценяваш си и си решаваш.
            Не е точно така - човек се пазари, когато има някакъв резервен вариант, например възможност за нова работа, а не когато животът му зависи от тази работа, например по селата или малките градове, където хората се радват на минималната заплата и от време на време загатват на шефа за някой бонус под формата на шега. Вярно е, че минималната заплата е нищо, но пък за хора, които са изпраени пред това да получават нищо, си е доста добър вариант. Важно е и да е избере моментът - когато има мнооого работа, иначе не става... абе пазаренето си е изкуство ...
            Всеки има право да бъде глупав, но някои злоупотребяват с тази привилегия.

Коментар

статистическо изследване

Някой , някога да е прочел мнение на ELE , където се съгласява с чуждо мнение ? :DНяма връзка с темата!Модераторски екип на fiat-bg.org
              Пешеходец съм, нямам кола, нямам книжка.

Коментар

ele написа:
                Не е точно така - човек се пазари, когато има някакъв резервен вариант
                Ele, нали това казах:
                Malone написа:
                Слагаш трите варианта на масата, преценяваш си и си решаваш.
                www.cyxap.com

Коментар

Re: статистическо изследване

Пешеходеца написа:
                  Някой , някога да е прочел мнение на ELE , където се съгласява с чуждо мнение ? :D
                  Е ся вече е ясно, че си стар потребител на форума, само се криеш зад нов ник по една или друга причина.
                  Всеки има право да бъде глупав, но някои злоупотребяват с тази привилегия.

Коментар

стар съм на години, млад съм по душа ))

Ele, как да те убедя че съм съвсем нов в този форум?И да разбирам ли че май май ... винаги си контра на другите ? Не че това е нещо лошо, напротив - това може да помогне на накого да си види недостъците ....
                    Пешеходец съм, нямам кола, нямам книжка.

Коментар

Закълни се в Девата от Гуаделупа.
                      www.cyxap.com

Коментар

Може да продължите на ЛС.

Коментар

Working...
                        X