Ами някакъв шоп ще да е :D
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Колко трябва да изработите, за да ви плащат 1000 лв/мес.?
Collapse
Заключена тема
X
X
-
van_dal написа:jenshen73 написа:Какъв е тоя частен бизнес с норма на печалба 100%??? Ако не е фирмена тайна де?Steliyan's Life!
FIAT Marea HLX 1.9JTD 105, 02.2000
Коментар
-
jenshen73 написа:van_dal написа:jenshen73 написа:Какъв е тоя частен бизнес с норма на печалба 100%??? Ако не е фирмена тайна де?
Коментар
-
Пешеходеца написа:коцев написа:Ами някакъв шоп ще да е :DAlfa Romeo 147 1,6 ts, 2002 и то само на бензин...
Alfa Romeo 159 SW ti, 2,4JTDm, Nero carbonio.
..т'ва е Алфа,последното което губиш е надежда...
Коментар
-
по основната тема
В различните отрасли е различно отношението между изработеното и заплатата.Ако говориме примерно за работници на алуминиева дограма, спред мен справедливо би било поне 50% (или 60 -70)от печалбата да е за работника.За финансовите специалисти , през чиито ръце минават десетки и стотици милиони , няма как заплатата да е 50% от печалбата.....Пешеходец съм, нямам кола, нямам книжка.
Коментар
-
--- offtopic ---Пешеходец ... по ще е пригледно да използваш бутона "Редактирай", вместо да пишеш по два, три поста един след друг. [IMHO].:: Just because I am unique does not mean I am useful ::.
www.cyxap.com
Коментар
-
Re: по основната тема
Пешеходеца написа:В различните отрасли е различно отношението между изработеното и заплатата.Ако говориме примерно за работници на алуминиева дограма, спред мен справедливо би било поне 50% (или 60 -70)от печалбата да е за работника.За финансовите специалисти , през чиито ръце минават десетки и стотици милиони , няма как заплатата да е 50% от печалбата.....Всеки има право да бъде глупав, но някои злоупотребяват с тази привилегия.
Коментар
-
Re: по основната тема
ele написа:Пешеходеца написа:В различните отрасли е различно отношението между изработеното и заплатата.Ако говориме примерно за работници на алуминиева дограма, спред мен справедливо би било поне 50% (или 60 -70)от печалбата да е за работника.За финансовите специалисти , през чиито ръце минават десетки и стотици милиони , няма как заплатата да е 50% от печалбата.....Пешеходец съм, нямам кола, нямам книжка.
Коментар
-
Колко трябва да плащам на работниците си в следната ситуация:Теглил съм кредит 5 милиона долара! Купил съм 4 машини - 3 за автоматичен монтаж по 500 000 и една за автоматично запояване - пак за толкова. Пратил съм 8 човека на обучение - 6 в Япония и 2 в САЩ, за един месец.Вкарал съм още 1 милиона долара за спомагателни машини, обслужващи линията за автоманичен монтаж и тестери.И още 1 милион за, суровини, материали, компоненти, платки, програми и друга техника, както и за заплащане на специалисти, които да обучат наетия в България персонал. Стойността на продукцията месечно възлиза на 400 000 долара и произвеждана от 100 човека.Няма начин да няма начин!
Коментар
-
nikolovvd написа:Колко трябва да плащам на работниците си в следната ситуация:Теглил съм кредит 5 милиона долара! Купил съм 4 машини - 3 за автоматичен монтаж по 500 000 и една за автоматично запояване - пак за толкова. Пратил съм 8 човека на обучение - 6 в Япония и 2 в САЩ, за един месец.Вкарал съм още 1 милиона долара за спомагателни машини, обслужващи линията за автоманичен монтаж и тестери.И още 1 милион за, суровини, материали, компоненти, платки, програми и друга техника, както и за заплащане на специалисти, които да обучат наетия в България персонал. Стойността на продукцията месечно възлиза на 400 000 долара и произвеждана от 100 човека..:: Just because I am unique does not mean I am useful ::.
www.cyxap.com
Коментар
-
Интересно как ще ги съпоставяш, след като те се изчисляват в различно време. Печалбата се изчислява на годишна база, а ти януари каква заплата ще му дадеш??? Прогнозна??? А ако останалите месеци си на загуба??? Затова бонусите се дават в края на периода, когато се знае каква е печалбата на дружеството, ако има пари за бонуси. Разбира се, че може да се сравнява, нали са цифри, но практически е неприложимо и смешно да се мисли, че е възможно. И един въпрос относно горното изказване на nikolovvd: Ако ти ( за пешеходеца става дума) си сложиш главата в торбата да теглиш кредит за подобна инвестиция или изкараш парите от джоба си би ли се задоволил с това да прибираш 30-40% от печалбата, а останалите да ги раздаваш като бонуси??? Аз не бих - парите, които постъпват в джоба, са според риска, който даден човек поема. Ако искаш да си работник цял живот и да не поемаш рискове, ще трябва да се задоволиш с ниска заплата. Ако искаш по-висока заплата - поеми отговорността да си шеф някъде. Това е положението.Всеки има право да бъде глупав, но някои злоупотребяват с тази привилегия.
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар