Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Колко трябва да изработите, за да ви плащат 1000 лв/мес.?

Collapse
Заключена тема
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Ами някакъв шоп ще да е :D
    Фиат Панда 1.2 2006година
    Синджира си идва ,а козата я няма...

Коментар

van_dal написа:
      jenshen73 написа:
      Какъв е тоя частен бизнес с норма на печалба 100%??? Ако не е фирмена тайна де?
      Жен като прост работник мога да те светна, че има много фирми в отделни браншове които са с по 100% надценка, може и повече, разбира се не става въпрос за хранителен супермаркет където се работи на малки маржове с голям оборот. А между другото да те питам какво направи с този работник, който дефакто ти е неефективен, абе да го кажем направо търтей? Не си го уволнил, нали?!
      Аз не го уволних директно. Спрях да му плащам за бъркането в носа, играенето на травиан/икариам и съответно той напусна. "изостави ме" точно в най-големият бум на строителството - отиде уж да работи за 1000лв/месец на строеж. Понеже ми е и доста "близък" знам развитието - започна от 600лв/месец с перспектива да стане минимум 1000 (при мен ги стигаше почти без проблем), кара цяло лято на открито - в някои дни при температури над 39 градуса (аз, на 22 при климатика), без кафе, а бач нон-стоп. Изкара една година, като заплатата му общо успя да стигне 800лв. и аха да почне да доближава 1000 - строителния бизнес взе, че се осра... Аз все така имам нужда от доверен човек, но сега, в кризата плащам 1/3 от сумата през 2007 И не, аз не работя на 100% надценка, ноята я диктуват големите риби и в най-добрият, идеалният случай е максимум 10%.П.П. Ако имам твърде много правописни грешки - простете ми, пих 1 чаша вино повече!
      Steliyan's Life!
      FIAT Marea HLX 1.9JTD 105, 02.2000

Коментар

Простено ти е, а и по това време е грехота да не удариш поне една две чашки!
        Няма начин да няма начин!

Коментар

jenshen73 написа:
          van_dal написа:
          jenshen73 написа:
          Какъв е тоя частен бизнес с норма на печалба 100%??? Ако не е фирмена тайна де?
          Жен като прост работник мога да те светна, че има много фирми в отделни браншове които са с по 100% надценка, може и повече, разбира се не става въпрос за хранителен супермаркет където се работи на малки маржове с голям оборот. А между другото да те питам какво направи с този работник, който дефакто ти е неефективен, абе да го кажем направо търтей? Не си го уволнил, нали?!
          Аз не го уволних директно. Спрях да му плащам за бъркането в носа, играенето на травиан/икариам и съответно той напусна. "изостави ме" точно в най-големият бум на строителството - отиде уж да работи за 1000лв/месец на строеж. Понеже ми е и доста "близък" знам развитието - започна от 600лв/месец с перспектива да стане минимум 1000 (при мен ги стигаше почти без проблем), кара цяло лято на открито - в някои дни при температури над 39 градуса (аз, на 22 при климатика), без кафе, а бач нон-стоп. Изкара една година, като заплатата му общо успя да стигне 800лв. и аха да почне да доближава 1000 - строителния бизнес взе, че се осра... Аз все така имам нужда от доверен човек, но сега, в кризата плащам 1/3 от сумата през 2007 И не, аз не работя на 100% надценка, ноята я диктуват големите риби и в най-добрият, идеалният случай е максимум 10%.П.П. Ако имам твърде много правописни грешки - простете ми, пих 1 чаша вино повече!
          Колега не ми се сърди,но и ти както повечето шефове и собственици гледате на тези прословути 1000 лв като на манна небесна.Сега пак ти трябва човек,но нямаш,оня работник и той се е сдухал по строежите.Не можахте ли да намерите компромисен вариант и двамата да бъдете доволни?Преди 4 г като казах на шефа,че изчезвам в чужбина/не блъфирах/и човека прецени,че не е добре да обучава друг кадър и да го следи пак дали няма да го краде,та вдигна ми заплатата в средните рамки за града ни.Знаеш ли едни 100-200 лв премиика какъв ефект имат върху мен и моята работоспособност?

Коментар

Re: Колко трябва да изработите, за да ви плащат 1000 лв/мес.

Румен_Хинчев написа:
            Пешеходецът какво пуши ? И по много ли ?
            :D Колкото има
            Пешеходец съм, нямам кола, нямам книжка.

Коментар

коцев написа:
              к Пещеходеца не е шоп, само живее в София.Не ме познавате. Включих се в този форум защото известно време четях тук интересни и направо смешни изказвания.

Коментар

Пешеходеца написа:
                коцев написа:
                к Пещеходеца не е шоп, само живее в София.Не ме познавате. Включих се в този форум защото известно време четях тук интересни и направо смешни изказвания.
                И ти к’во - реши да добавиш още малко такива ли?Особено както говориш за себе си в трето лице....
                Alfa Romeo 147 1,6 ts, 2002 и то само на бензин...
                Alfa Romeo 159 SW ti, 2,4JTDm, Nero carbonio.
                ..т'ва е Алфа,последното което губиш е надежда...

Коментар

Yavor, ако мненията ми нарушават традиционния тон тук и това не е добре прието, ще ги махна.

Коментар

по основната тема

В различните отрасли е различно отношението между изработеното и заплатата.Ако говориме примерно за работници на алуминиева дограма, спред мен справедливо би било поне 50% (или 60 -70)от печалбата да е за работника.За финансовите специалисти , през чиито ръце минават десетки и стотици милиони , няма как заплатата да е 50% от печалбата.....

Коментар

--- offtopic ---Пешеходец ... по ще е пригледно да използваш бутона "Редактирай", вместо да пишеш по два, три поста един след друг. [IMHO]
                      .:: Just because I am unique does not mean I am useful ::.
                      www.cyxap.com

Коментар

Re: по основната тема

Пешеходеца написа:
                        В различните отрасли е различно отношението между изработеното и заплатата.Ако говориме примерно за работници на алуминиева дограма, спред мен справедливо би било поне 50% (или 60 -70)от печалбата да е за работника.За финансовите специалисти , през чиито ръце минават десетки и стотици милиони , няма как заплатата да е 50% от печалбата.....
                        Заплатата влиза в разходите на фирмата и няма как да е от печалбата. Печалбата си е за шефа и се формира след изваждане на всички разходи от приходите. А такова животно като процент от заработното няма, освен ако не е упоменато в договора и е процент от оборота, не печалбата. Фирмите не са благотворителни дружества и не раздаването на пари мотивира един предприемач, а печеленето - затова и хората правят фирми и се заемат с бизнес, за да печелят. А това коко ще се дава на работника зависи от много неща - ако на работника не му отърва - прав му път. Хубаво е да се смееш на нечии тъпи изказвания, лошо е, като започнеш сам да се изказваш тъпо.
                        Всеки има право да бъде глупав, но някои злоупотребяват с тази привилегия.

Коментар

Re: по основната тема

ele написа:
                          Пешеходеца написа:
                          Заплатата влиза в разходите на фирмата и няма как да е от печалбата. Печалбата си е за шефа и се формира след изваждане на всички разходи от приходите. А такова животно като процент от заработното няма, освен ако не е упоменато в договора и е процент от оборота, не печалбата. Фирмите не са благотворителни дружества и не раздаването на пари мотивира един предприемач, а печеленето - затова и хората правят фирми и се заемат с бизнес, за да печелят. А това коко ще се дава на работника зависи от много неща - ако на работника не му отърва - прав му път. Хубаво е да се смееш на нечии тъпи изказвания, лошо е, като започнеш сам да се изказваш тъпо.
                          - Има как да се съпостави заплатата с печалбата, това е просто сравнение на две числа, независимо от това как е получено всяко от тях.- Жалко че асоциираш смешното и смеенето с тъпо..

Коментар

Колко трябва да плащам на работниците си в следната ситуация:Теглил съм кредит 5 милиона долара! Купил съм 4 машини - 3 за автоматичен монтаж по 500 000 и една за автоматично запояване - пак за толкова. Пратил съм 8 човека на обучение - 6 в Япония и 2 в САЩ, за един месец.Вкарал съм още 1 милиона долара за спомагателни машини, обслужващи линията за автоманичен монтаж и тестери.И още 1 милион за, суровини, материали, компоненти, платки, програми и друга техника, както и за заплащане на специалисти, които да обучат наетия в България персонал. Стойността на продукцията месечно възлиза на 400 000 долара и произвеждана от 100 човека.
                            Няма начин да няма начин!

Коментар

nikolovvd написа:
                              Колко трябва да плащам на работниците си в следната ситуация:Теглил съм кредит 5 милиона долара! Купил съм 4 машини - 3 за автоматичен монтаж по 500 000 и една за автоматично запояване - пак за толкова. Пратил съм 8 човека на обучение - 6 в Япония и 2 в САЩ, за един месец.Вкарал съм още 1 милиона долара за спомагателни машини, обслужващи линията за автоманичен монтаж и тестери.И още 1 милион за, суровини, материали, компоненти, платки, програми и друга техника, както и за заплащане на специалисти, които да обучат наетия в България персонал. Стойността на продукцията месечно възлиза на 400 000 долара и произвеждана от 100 човека.
                              Колкото сметнеш за необходимо, ти си шефа.Ти казваш колко даваш за да работят определена работа, а от тях остава да се съгласят или да не се съгласят.Колко ще печелиш ти, не е елемент от трудовия договор.
                              .:: Just because I am unique does not mean I am useful ::.
                              www.cyxap.com

Коментар

Интересно как ще ги съпоставяш, след като те се изчисляват в различно време. Печалбата се изчислява на годишна база, а ти януари каква заплата ще му дадеш??? Прогнозна??? А ако останалите месеци си на загуба??? Затова бонусите се дават в края на периода, когато се знае каква е печалбата на дружеството, ако има пари за бонуси. Разбира се, че може да се сравнява, нали са цифри, но практически е неприложимо и смешно да се мисли, че е възможно. И един въпрос относно горното изказване на nikolovvd: Ако ти ( за пешеходеца става дума) си сложиш главата в торбата да теглиш кредит за подобна инвестиция или изкараш парите от джоба си би ли се задоволил с това да прибираш 30-40% от печалбата, а останалите да ги раздаваш като бонуси??? Аз не бих - парите, които постъпват в джоба, са според риска, който даден човек поема. Ако искаш да си работник цял живот и да не поемаш рискове, ще трябва да се задоволиш с ниска заплата. Ако искаш по-висока заплата - поеми отговорността да си шеф някъде. Това е положението.
                                Всеки има право да бъде глупав, но някои злоупотребяват с тази привилегия.

Коментар

Working...
                                X