Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Колко трябва да изработите, за да ви плащат 1000 лв/мес.?

Collapse
Заключена тема
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Оги съжалявам че не съм прочел достатъчно внимателно първия ти пост - явно ’колегата’ е от форума, не от работното ти място.Съжалявам за друго - че се хващаш са дреболии след като ти беше многократно показано че този начин на разсъждение е най-малкото елементарен, ако не и неправилен.И за друго съжалявам - че последно време почти всяка една по-сериозна тема във форума се изражда до степента на евтино философстване и буквоедство.За мен в тази тема всичко е казано. Автора е модератор - ако реши - да й удря ключа,
    Alfa Romeo 147 1,6 ts, 2002 и то само на бензин...
    Alfa Romeo 159 SW ti, 2,4JTDm, Nero carbonio.
    ..т'ва е Алфа,последното което губиш е надежда...

Коментар

И на края пак стигаме до житейската истина:"Който дава парите,му се виждат много-Който взима парите,му се видят малко"Винаги е било така и винаги ще си остане.
      FIAT FORUM BULGARIA
      Ракията е над политиката

Видео от Италфест 2011

Коментар

krasio_79bs написа:
        И на края пак стигаме до житейската истина:"Който дава парите,му се виждат много-Който взима парите,му се видят малко"Винаги е било така и винаги ще си остане.
        Не мисля, че някой би започнал собствен бизнес, за да има печалба от една средна заплата за бранша. Изобщо не си заслужава рискът.
        Всеки има право да бъде глупав, но някои злоупотребяват с тази привилегия.

Коментар

@ele: Едната средна заплата я плащам всеки месец като осигуровки и авансови данъци. Яд ме е само, че като дойде господин търтей, той не пита какво ще върши, а колко ще получава. Винаги съм се смял на една точка в интервютата ми за работа: "Каква заплата очаквате?". Когато станах АЗ работодател - ми се изясни тази точка. Толкова много хора надценяват труда си и възможността си да са производителни.Пресен пример: трябва да се направи редизайн на един фон (jpg). Давам изходния файл, давам размерите, давам точните изисквания на клиента. Цената за изработка я определеня дизайнера и не я оспорваме. След 10 опита, при това неуспешни - вдигам телефона, навиквам се на дизайнера и следващият 11 опит е успешен на 100%. Значи - можем да направим 10 неуспешни опита и 1 успешен за да вземем едни и същи пари. Извода - същия дизайнер с повече "стимул" може да направи 11 успешни редизайна за едно и също време и да получи 11 пъти по-добри пари. Но не - без викане - прави 10 неуспешни и 1 успешен... Моят извод съм си го направил - качеството и производителността в България са ниски. Съответно - заплащането и то трябва да е ниско. Не можеш да искаш да получаваш 1000лв./месец, а да работиш както си работил за 400... Няма такваз опция. И дума пък не искам да обелвам за пушачите и трудовият им ден...
          Steliyan's Life!
          FIAT Marea HLX 1.9JTD 105, 02.2000

Коментар

Още в 2002 година, докото работех в една фирма в София на пушачите по правило се даваше с 10% по ниска заплата от непушачите. Влизаше се с магнитни карти и от компютъра на пропускната система се вземаше информация за изработените часове на всеки един и въпреки че някой получаваха заплати на заработка им се отрязваше заплатата, ако намаха определеният брой часове в месеца. Работеше се и Събота и Неделя, но само който иска и надницата се умножаваше по 1.5 в Събота и по 2 в Неделя. Това е като пример, че фирмата изисква от всеки, но и дава заслуженото на всеки. Да не говорим, че непрекъснато те следят как работиш и ако си добър в работата си растеш и по отношение на кариерата и по отношение на заплатата и то с месеци, а не чакаш с години да те оценят.Въобще, когато собственика знае как се управлява фирма и знае какво иска да постигне, но не като печалба само за себе си, то той подбира и стимулира работниците си по правилният начин. Колкото по-добре се чувстват работниците в една фирма, толкова по-голяма е и печалбата, защото са стимулирани да дадат най-доброто от себе си.
            Няма начин да няма начин!

Коментар

Така се получава когато не четете докладите на др . Тодор Живков пред конгресите . Там ,черно на бяло е написано кой какво трябва да получава . Ама няма кой да чете освен ние пенсионерите .
              Фиат Панда 1.2 2006година
              Синджира си идва ,а козата я няма...

Коментар

Колко трябва да изработите, за да ви плащат 1000 лв/мес.?

Бай Иване , аз чета от XII - тия конгрес мат’риалите ....Какви са тези архаизми ...от VIII - ия конгрес.Да влезеш в час , ей :D
                FIAT BRAVA 1.4 12V А/С, с чийто собственик можете да се свържете на 089 9225580
                FIAT CROMA 2.4 Mjet - proprio miracolo

Коментар

jenshen73 написа:
                  Какъв е тоя частен бизнес с норма на печалба 100%??? Ако не е фирмена тайна де?
                  Жен като прост работник мога да те светна, че има много фирми в отделни браншове които са с по 100% надценка, може и повече, разбира се не става въпрос за хранителен супермаркет където се работи на малки маржове с голям оборот. А между другото да те питам какво направи с този работник, който дефакто ти е неефективен, абе да го кажем направо търтей? Не си го уволнил, нали?!
                  --Старата ръжда любов не хваща!--
                  156 sportwagon 1,9 jtd 115
                  ex Bravo 1.8;ex Ford Focus 1,8 tddi;

Коментар

nikolovvd написа:
                    Още в 2002 година, докото работех в една фирма в София на пушачите по правило се даваше с 10% по ниска заплата от непушачите. Влизаше се с магнитни карти и от компютъра на пропускната система се вземаше информация за изработените часове на всеки един и въпреки че някой получаваха заплати на заработка им се отрязваше заплатата, ако намаха определеният брой часове в месеца. Работеше се и Събота и Неделя, но само който иска и надницата се умножаваше по 1.5 в Събота и по 2 в Неделя. Това е като пример, че фирмата изисква от всеки, но и дава заслуженото на всеки. Да не говорим, че непрекъснато те следят как работиш и ако си добър в работата си растеш и по отношение на кариерата и по отношение на заплатата и то с месеци, а не чакаш с години да те оценят.Въобще, когато собственика знае как се управлява фирма и знае какво иска да постигне, но не като печалба само за себе си, то той подбира и стимулира работниците си по правилният начин. Колкото по-добре се чувстват работниците в една фирма, толкова по-голяма е и печалбата, защото са стимулирани да дадат най-доброто от себе си.
                    Ей затова по-горе написах, nikolovvd, каква е системата в Microsoft.Правилата са сведени до минимум що се отнася до работно време, влизане и излизане в офиса. Всеки работи когато и колкото иска. Ако иска пуши, ако иска пие, ако иска играе на електронни игри online.Важното е каква работа е свършил в поставения срок. Дава му се оценка от team leader-a.Оценява се колко и с какво качество. Без значение как е бил облечен докато е работил, дали си е изрязъл ноктите, дали се е обръснал, дали е работил и в събота, и в неделя или само в понеделник.И както написах, компанията има "произведени" повече милионери, отколкото софтуерни продукти. И същевременно боса Бил Гейтс е N2 съгласно Forbes.Така че ... успешните методи на управление са толкова, колкото различни дейности и хора има. Няма универсално решение, няма панацея.
                    .:: Just because I am unique does not mean I am useful ::.
                    www.cyxap.com

Коментар

На 150 000 лв. дадоха 5к бонус. (частна фирма)
                      "Тревата расте, птичките летят, вълните галят пясъка. Аз пребивам хора."

ЕХ Fiat Bravo 1.9 JTD Abarth tuning, chip tunning VRPerfomance, 10.1999
                      Lancia Lybra 2.4 JTD, 140HP++, 2002, ASR,ABS,8 air,BOSE

Коментар

kimirai написа:
                        По обстойно ще пиша по-късно.в нашата фирма има един лаф"Те ни лъжат,че ни плащат,ние ги лъжем ,че им работим"Фирмата е 550 човека с 100човека АДМИНИСТРАЦИЯ-да ги е..а у търтеите!
                        ААА не се оплаквай,какво да кажа аз,като при нас от 120 човека 50 са администрация Резултата е един-рязко плъзгане по нанадолнището От година не са наемали "индианци" ,но за сметка на това са взели още вождове
                        ex.Мареа ТД100

Коментар

Koлега jenshen73, хубаво казваш : "Всички се мотат мен като ме няма". А обратната страна има ли я ? Някой като свърши добре и във време работата поне потупване по рамото има ли ?Аз имам типичен проблем от кодекса на ланаджията : " И 20 клиента да вържеш днес,за шефа това значи, че е могло да вържеш и 30 ама те е мързяло". Отначалото когато работата невървеше и всички мислехме да бягаме, всяка сутрин кафета, мафета вафли. Сега отиваш в 9:05 в офиса и "Ае бе каде ходите". Искрено съм Огорчен и дЪлбоко вЪзмутен.

Коментар

nightlord написа:
                            Koлега jenshen73, хубаво казваш : "Всички се мотат мен като ме няма". А обратната страна има ли я ? Някой като свърши добре и във време работата поне потупване по рамото има ли ?Аз имам типичен проблем от кодекса на ланаджията : " И 20 клиента да вържеш днес,за шефа това значи, че е могло да вържеш и 30 ама те е мързяло". Отначалото когато работата невървеше и всички мислехме да бягаме, всяка сутрин кафета, мафета вафли. Сега отиваш в 9:05 в офиса и "Ае бе каде ходите". Искрено съм Огорчен и дЪлбоко вЪзмутен.
                            Каква обратна страна - това да не ти е детска градина. Ти си на работа, за да работиш и за това, че работиш, получаваш заплата. Работата ти е да си вършиш работата на време и качествено. Голяма част от българите май не са в час - на работа се ходи, за да се работи, не да си развяват парцалите или да чакаш някой да ти каже "Браво", а това, че си си свършил работата на време.
                            Всеки има право да бъде глупав, но някои злоупотребяват с тази привилегия.

Коментар

van_dal написа:
                              jenshen73 написа:
                              Какъв е тоя частен бизнес с норма на печалба 100%??? Ако не е фирмена тайна де?
                              Жен като прост работник мога да те светна, че има много фирми в отделни браншове които са с по 100% надценка, може и повече, разбира се не става въпрос за хранителен супермаркет където се работи на малки маржове с голям оборот. А между другото да те питам какво направи с този работник, който дефакто ти е неефективен, абе да го кажем направо търтей? Не си го уволнил, нали?!
                              Аз мога да потвърдя за надценки от 200%.

Коментар

Колегата имаше впредвид,ако се напънеш и поработиш доста повече от това което се изисква от теб,та дори и самоинициатива,дали ще получиш потупване по рамото-джоба.Личен пример.В нашия склад шефа държи материали от другата си фирма,в която аз не съм назначен,но нали се сещате,че от склада без мен няма как да излезе или влезе нещо.Та това ежеседмично в продължение на три години и никои от тримата собственици/шефове/ на тази "другата"фирма не каза БРАВО.Накрая ми писна и им споделих лекинко и резултата беше-??? 300лв за година.Е как е -справедливо или не.Шефа има една много правилна фраза-бебето докато не зареве маика му не дава да суче.

Коментар

Working...
                                X