Относно бонусите, да вмъкна нещо. Бонусът е нещо добро за стимулиране на работниците. Някой се сърдят, че докарват на фирмата 10000 (примерно), а му давали 500 (примерно). Ако аз съм на мястото на работодателя ще постъпя по приблизително същият начин, като остатъка бих натрупвал в нещо като рисков фонд, за да мога да посрещам форсмажорни ситуации, като настоящата криза, защото най-лесно е да направиш съкращение, а най-трудно е да създадеш добър колектив от обучени, умни и работливи хора. А ако ситуацията е нормална от същият този фонд ще раздавам бонуси, дори когато няма поръчки. Бизнеса не е хокейно игрище, право и гладко, а по скоро прилича на Родопите. Днес имаш поръчки за три смени, а след месец и за зор заман да няма работа. Или бих направил тимбилдинг на работниците и техните семейства. Важното е хората, които работят за мен да се чувстват така, както аз в следствие на техния труд. Така ще усещат дали съм доволен или не от тях.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Колко трябва да изработите, за да ви плащат 1000 лв/мес.?
Collapse
Заключена тема
X
X
-
И много хубаво, но темата е дали работника има право да го изисква от теб.Според повечето от нас, няма, решенията са си твои.Дали са правилни или не, времето ще покаже. :D.:: Just because I am unique does not mean I am useful ::.
www.cyxap.com
Коментар
-
Въпрос на трудов договор и пазарлък. Някъде през 2000 година имах много интересен разговор с един работодател след въпросът му - "Каква заплата очаквате?"Като му казах сумата и очите му щяха да изкочат. Пита ме кой получава такава заплата, а аз най-нахално му отговорих, че в момента изкарвам и повече - 80-100$ на ден. И ме взе на работа. :D Просто трябва да си знаеш цената и да не падаш под нивото си! В противен случай те мачкат и те правят на маймуна. Ако работникът се стреми шефа му да остане довол и шефа му гледа работникът да е доволен, тогава нещата са напаснати идеално и всичко върви в правилната посока и за двамата.Няма начин да няма начин!
Коментар
-
Съгласен.Рискуваш, пазариш се.Резултата е:1. Шут в д-то и си търсиш нова работа2. Отказ, навеждаш главата като съсел и се връщаш на работното си място3. Получаваш повишение на заплататаСлагаш трите варианта на масата, преценяваш си и си решаваш..:: Just because I am unique does not mean I am useful ::.
www.cyxap.com
Коментар
-
Malone написа:Съгласен.Рискуваш, пазариш се.Резултата е:1. Шут в д-то и си търсиш нова работа2. Отказ, навеждаш главата като съсел и се връщаш на работното си място3. Получаваш повишение на заплататаСлагаш трите варианта на масата, преценяваш си и си решаваш.Всеки има право да бъде глупав, но някои злоупотребяват с тази привилегия.
Коментар
-
ele написа:Не е точно така - човек се пазари, когато има някакъв резервен вариантMalone написа:Слагаш трите варианта на масата, преценяваш си и си решаваш..:: Just because I am unique does not mean I am useful ::.
www.cyxap.com
Коментар
-
Re: статистическо изследване
Пешеходеца написа:Някой , някога да е прочел мнение на ELE , където се съгласява с чуждо мнение ? :DВсеки има право да бъде глупав, но някои злоупотребяват с тази привилегия.
Коментар
-
Закълни се в Девата от Гуаделупа..:: Just because I am unique does not mean I am useful ::.
www.cyxap.com
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар