Stefanaki - вземи си забележката обратно - аз говоря от началото на темата за 1000 лв брутно възнаграждение, а ти за 1024 брутно или 1000 основно, разликата е съвсем малка, но има. Никъде не съм написал че добавката за 4 години не се полага, за това моля да не ми приписсваш неща които не съм написал, и да твърдиш че заблуждавам, моля! Относно това на кого се дължи, кога и как се начислява и защо някъде плащат, а някъде не - ще ти дам устни обяснения, като искам да отбележа, че съм бил в грешка поради незнание на тази част от формирането на заплатата, но след като се запознах с някои нормативни актове през миналата седмица - вече въпросът за мен е ясен и това, което казваше ти - е вярно, със съвсем дребно уточнение. jenshen73 - Аз не съм ти казвал "Стани предприемач, че да видиш". - отворих първия ти пост в темата, там пише точно обратното. Може би не съм разбрал добре написаното?Yavor - никъде в темата не съм споменал за мой колега? Не знам какво имаш предвид с думите " с колегата ти си нямате работа и правите сметката на шефа. Имам си работа, и то доста, можеш да си сигурен.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Колко трябва да изработите, за да ви плащат 1000 лв/мес.?
Collapse
Заключена тема
X
X
-
Зависи си и от фирмата и от дейноста на фирмата.Има области където могат да се позволят по високи заплати спрямо свършеното- когато има по малка инвестиция и риск, пък и дейноста е по специфична и неможе да я върши всеки и работодателя си пази хората.При мен се връзва да получавам някъде около 50-60 процета.Този процент до голяма степен зависи и от броя на служителите в фирмата.Сега за някаква работа която лесно се учи и биха могли да я вършат много хора я съвсем нормално да взимаш 20-30 процента от това което си свършил. Който смята че заслужава повече просто си търси друга работа. Не забравяйте колко нощи шефовете ви не са могли да спят.Който му се струва малко почва сам- ако е кадърен успява, ако не е фалира и затъва до шия в ла**а.http://www.000webhost.com/151472.html <- безплатен хостинг без реклами
Peugeot 206 1.4 Hdi 2005 Ex: PUNTO 1.3 16v MULTIJET
FIAT БРАВО 1.2 16v
ФИАТ БРАВО 1.6 16v - трагично размазано
FIAT Punto 99` 1.2 - втората; Ford Orion 1.8 D- първата
Коментар
-
мисля, че на мен работодателя ми дава между 15 и 20%. По-важното е обаче, че аз съм доволен и тези пари ми стигат да живея както ми харесва. Мисля и че тогава работниците няма да се интересуват колко печели работодателя им- като им дава нормална заплата, а не някакви подаяния.Lancia Lybra'99 2.4 JTD - 135hp
Fiat Bravo'97 1,6 16v
Fiat Tempra'91 1,6 mono
Коментар
-
ivailo rachev написа:Аз какво да кажа за процент като да речем за януари имам личен оборот 28000 лева от които чистата печалба на работодателя е около 14000 лева,като махнем данъците които плаща за мен и други разходи мисля че му изкарвам към 10000 чисти лева на месец а заплатата ми е 550лв. тези проценти са много относителни,а разходите на собственика на нашата фирма са изключително големи и не мога да споря по съотношението личен оборот и заплата.Steliyan's Life!
FIAT Marea HLX 1.9JTD 105, 02.2000
Коментар
-
За кой ли път пишем, не гледайте оборота, а печалбата.Тя се получава след приспадане на разходите от оборота..:: Just because I am unique does not mean I am useful ::.
www.cyxap.com
Коментар
-
В нашата фирма, почти всеки месец, чак в края му започват да се събират парите за наем, след което парите за заплати. Преди това всичко е за изплащане на продуктите. Друг въпрос е, че Декември през мен направиха огромна поръчка, от която печалбата (чиста) за фирмата беше около 5000 лева. Вместо да взема обичайният процент от продажба, шефа си измисли нова клауза - при големи поръчки, бонусът щял да се определя субективно. В крайна сметка взех малко по-малко от половината бонус.пс: И за Декември ни намали заплатите, защото му била малко печалбата.Айде весело празнуване !
Коментар
-
Malone написа:За кой ли път пишем, не гледайте оборота, а печалбата.Тя се получава след приспадане на разходите от оборота.Всеки има право да бъде глупав, но някои злоупотребяват с тази привилегия.
Коментар
-
Malone е мн прав... Давам ппример:Когато бях представител на цигарени продукти съм вадил обем за компанията на стойност над 270’000лв на месец, от този оборот печалбата за компанията е не повече от 11’000лв, а заплатата ми беше около 1000-1300лвКогато работих като представител за фирма производител на дом.потреби съм вадил обем за фирмата на стойност около 30’000лв на месец, ще кажете "малко", но печалбата от тях за собственика са около 21’000лв, а получавах под 1000лв... тук вече говорим за експлоатация и т.нар. "пълнене гушата на собственика"Сега съм представител на алкохолни продукти и тук нещата стоят почти, както в цигарения бизнес...Така, че колеги смятайте КАКВА ПЕЧАЛБА сте изработили за работодателя си и ако не сте доволни - не правете чужди сметки, а си търсете друго място, на което ще бъдете оценени.M-Benz E 250 TD 150hp
M-Benz 200d 75 hp
Peugeot Bipper 1,3 HDI много малко конски сили
Коментар
-
Колко трябва да изработите, за да ви плащат 1000 лв/мес.?
Чета и не вярвам на очите си ....Следващата стъпка ( четейки постовете на тези , които искат да стават ортаци на работодателите си и да вземат част от положителния финансов резултат ) е въоръжена борба.Malone : Не труда , а работната сила имат цена и тя е договорената или определена с нормативи заплата .FIAT BRAVA 1.4 12V А/С, с чийто собственик можете да се свържете на 089 9225580
FIAT CROMA 2.4 Mjet - proprio miracolo
Коментар
-
ele написа:googo: Така става, ако тези неща не са на договорка. Щом го няма черно на бяло - нямаш право да имаш претенции.
Коментар
-
googo написа:ele написа:googo: Така става, ако тези неща не са на договорка. Щом го няма черно на бяло - нямаш право да имаш претенции.Всеки има право да бъде глупав, но някои злоупотребяват с тази привилегия.
Коментар
-
Re: Колко трябва да изработите, за да ви плащат 1000 лв/мес.
Румен_Хинчев написа:Malone : Не труда , а работната сила имат цена и тя е договорената или определена с нормативи заплата ..:: Just because I am unique does not mean I am useful ::.
www.cyxap.com
Коментар
-
По обстойно ще пиша по-късно.в нашата фирма има един лаф"Те ни лъжат,че ни плащат,ние ги лъжем ,че им работим"Фирмата е 550 човека с 100човека АДМИНИСТРАЦИЯ-да ги е..а у търтеите!Fiat Uno 1000 Fire- Fiat Tipo 1.4- Tempra 1.4 i.e. -Bravo-1.6 16v-Мареа-1.9JTD-.Lybra 1.9JTD-Старата любав Мареа-1.9 JTD Fiat Stilo 1.9 jtd MW-powered by Emzo
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар