Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

незаконно сметище

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

незаконно сметище

Хора,как да се справя с незаконно сметище формирано в частен парцел. Общината вдига ръце и казва, че от частен имот неможе да извозва боклуци, неможе да намери собствениците да ги санкционира, а на нас живущите наоколо се пада честта да се наслаждаваме на прекрасната гледка.Какви са тия собственици които нехаят за имотите си и ги оставят в такова безобрзно състояние?

Викни някоя телевизия
    Всеки има право да бъде глупав, но някои злоупотребяват с тази привилегия.

Коментар

В частен имот какво могат да направят ele?Кеф им е да има боклуци, събират си.Друг е въпроса, ако самите собственици не знаят в какво се превърнал имотът им.
      .:: Just because I am unique does not mean I am useful ::.
      www.cyxap.com

Коментар

Malone написа:
        В частен имот какво могат да направят ele?Кеф им е да има боклуци, събират си.Друг е въпроса, ако самите собственици не знаят в какво се превърнал имотът им.
        глоба по линия на екологията - съгласно наредбите на общината...
        Fiat Punto 1.1-Синята птица
        Lancia Libra SW 2.4-JTD-Самолета! RIP - продава се на части...
        Lancia Libra SW 1,9-JTD 115 hp

Коментар

Много неща могат да направят, но не им се занимава, затова излизат с твърдението, че е частен имот и нищо не могат да направят. Абсолютно съм сигурна, че ако служител в общината живееше там, веднага щяха да намерят начин. А ако утре плъзне зараза, пак ли ще излязат с твърдението, че нищо не може да се направи??? Единственото решение е да се извика някоя телевизия - тогава, както всички сле забелязали спед подобни репортажи, веднага се намира начин за всичко и служителите бързо-бързо омекват.

Коментар

Да, в този смисъл си права, с телевизията могат да принудят общината да се размърдат, но на собствениците нищо не могат да направят.Особено пък, ако не знаят какво се случва в имота.А ако се стигне до глоби, те със сигурност нищо няма да знаят.
            www.cyxap.com

Коментар

Malone написа:
              По тази логика може и радиоактивни и/или отровни химикали да си складират в имота си и никой нищо неможе да им каже, ако правилно съм те разбрал.И как така имота е частен, а собственика нищо да не знае? Как държавните институции не могат да направят нищо, а някой друг (различен от собственика) влиза и си трупа боклуците. Това озвачава ли, че мога да дойда и да си изсипя боклука у вас в хола?
              Няма начин да няма начин!

Коментар

nikolovvd написа:
                По тази логика може и радиоактивни и/или отровни химикали да си складират в имота си и никой нищо неможе да им каже, ако правилно съм те разбрал.И как така имота е частен, а собственика нищо да не знае? Как държавните институции не могат да направят нищо, а някой друг (различен от собственика) влиза и си трупа боклуците. Това озвачава ли, че мога да дойда и да си изсипя боклука у вас в хола?
                Отговарям по ред.Няма нужда от декорации по питането. Колегата пита за отпадъци, сметище, не за ядрени бойни глави.Моля те, не ме питай дали може да се съхранява антиматерия и да ми обясняваш подробно какво точно е антиматерия и опасностите от нея.В тази връзка, да, в моя си имот мога да си складирам всичко, което сметна за нужно, необходимо или приятно.Сметището не е по подразбиране нещо, задължително носещо зарази. И по тази причина всички сметища се намират в близост до населените места и в тях работят хора, не роботи.Тези от "Чистота", събиращи сметта, както и тези работещи на самото сметище също не са извънземни.Да си складирам боклуци в къщи е отвратително, но едва ли е престъпление, а дори и нарушение.Особено пък, ако никой не може да докаже, че с нещо вредя [на здравето] на околните.Това че [само] гледката не им харесва си е техен проблем.Имам имот от 15 години, в който съм ходил точно два пъти. В другия край на България.Имам и един, който съм го купил, но никога не съм ходил там след покупката.Парцел земя, в населено място.Намира се в чужбина.Това по втория въпрос.По третия.Ако някой отиде, там в чужбина, и си трупа боклуците, аз оттук нямам възможност да го спра, ако не знам за това. Нямам назначен иконом.Дори и там, общината няма да влезе в имота ми, ако установи подобно нарушение. Ще търси начин да се свърже с мен и да иска разрешение. Освен ако не е престъпление и държавата може да го докаже пред прокурор.В противен случай ще търси "боклучарите" да ги санкционира преди да са си изхвърлили боклуците в моя имот.Ако не може, вдига рамене, дори и там.В къщи ще ти е трудно да си изхвърлиш боклуците, защото живея в къщи и няма начин да не забележа и реакцията ми няма да е никак приятна.
                www.cyxap.com

Коментар

ето това е. Снимката е стара, днес има повече боклук
                  Прикачени файлове

Коментар

Аз така като гледам, по нищо личи да е нечий имот. Няма ограда, врата или каквото и да е друго.Общината би трябвало да вземе мерки да се изчисти мястото.Ако не, аз бих направил следното:Бих отишъл в районното и писмено ще ги уведомя за проблема.Проблема е, че някой незаконно влиза в чужд имот. Точен адрес и снимки.Ще ги уведомя също, че ще предприема/предприемем мерки мястото да се изчисти.Ще наемем трима мангала, както и камионче, което да изхвърли боклука.Ще ги уведомя за точния ден и час, в който това ще се направи.За да изпратят патрулна кола да наблюдава какво правим, все пак влизаме в чужд имот.Няма начин да не реагират.Тогава вече, нека има телевизия.
                    www.cyxap.com

Коментар

Malone: Имаше няколко случая на принудително изчистване на апартаменти, в които живеят клошари и трупат боклуци. Така че не ми разправяй, че не може, ако собственикът откаже съдействие или не може да бъде намерен. Овен това колко пъти гражданите трябва да плащат за изчистване и дали имат пари да наемат камион и хора? Днес ще го почистят, утре - който трупа боклуци, пак ще ги трупа. Проблемът не е в това да се изчисти веднъж, а да се спипат тия, които хвърлят боклуци.

Коментар

Malone написа:
                        ....
                        Приятелю, България от мнооого отдавна е разграден двор. Още от влизането ми в блок (на 5 години) съм се сблъскал със скандалите между собствениците от по-долните и по-горните етажи. Всеки си прави каквото си иска. От долните етажи си простират прането, а от горните си тупат боклуците. По настоящем и двете действия са забранени и подобни мероприятия се третират като нарушения на Наредба №1 на кмета на общината. Във всяка община има такава наредба, но инспектората не си върши работата. От 10 години живея в къща и непрекъснато имам проблеми с комшиите от горе, които си изтупват боклуците в двора ми, простират си гащите над стълбите ми и въобще правят мизерии. Някой просто са свикнали да живеят на село и затова, когато се разхождаме в комплексите, виждаме дървета окичени с найлонови торбички като коледни елхи. В нормалните държави такива действия се санкционират с глоба от 150 Евро за първо нарушение.Към колегата имам следният съвет! Като гледам снимката ми идва една идея - да изкопаеш една дупка напреко (успоредно на тротоара), която да не позволява влизанене нито с ремърке, нито с количка в имота, а когато се появи собственика (за да запълни дупката) да разговаряш с него. Подобни са проблемите с изоставените сгради, на които също не могат да намерят собствениците, но когато падне мазилка, тухла или цяла стена и убие някой, веднага се намира и собственика и инспекторите си свършват работата, но вече е твърде късно за някой.Има и други решения, но всички са свързани с нерви. Не е приятно занимание, но какво да се прави като живеем в "кенеф".Ето един храст от който можи да изскочи заек:ЗАКОН за отговорността на държавата и общините за вреди Отговорност за дейност на администрациятаЧл. 1. (1) (Доп. - ДВ, бр. 105 от 2005 г., в сила от 01.01.2006 г.; изм., бр. 30 от 2006 г., в сила от 12.07.2006 г.) Държавата и общините отговарят за вредите, причинени на граждани и юридически лица от незаконосъобразни актове, действия или бездействия на техни органи и длъжностни лица при или по повод изпълнение на административна дейност. (2) Исковете по ал. 1 се разглеждат по реда, установен в Административнопроцесуалния кодекс.
                        Няма начин да няма начин!

Коментар

nikolovvd написа:
                          Някой просто са свикнали да живеят на село и затова, когато се разхождаме в комплексите, виждаме дървета окичени с найлонови торбички като коледни елхи.
                          Всъщност това с боклуците през прозореца или балкона си е запазена марка на ГРАЖДАНИТЕ.В нито едно село не съм видял някой да си изхвърля боклука през прозореца, нито съм видял торбички по дърветата.В нито едно.Преди години, всеки си събираше боклуците в нещо и си ги изхвърляше на ограденото сметище извън селото. Сега поставиха контейнери навсякъде и всеки си изхвърля сметта там.И смея да твърдя, че около контейнерите на село не прилича аналогичното място в града.

Коментар

Ако забелязвате има два катуна на снимката - и са се населили да живеят мангали- с тях как да се разправяш?? - постоянно мъкнат боклуци и препълват парцела.Аз съм убеден че в полицията няма да ни обърнат внимание.А имотът настина е частен.Просто със съседите се виждаме в чудо от година насам!Интересува ме има ли член в някой закон с който може да се принуди общината да изчисти мястото, и да го загради?

Коментар

mitakkk написа:
                              Ако забелязвате има два катуна на снимката - и са се населили да живеят мангали- с тях как да се разправяш?? - постоянно мъкнат боклуци и препълват парцела.Аз съм убеден че в полицията няма да ни обърнат внимание.А имотът настина е частен.Просто със съседите се виждаме в чудо от година насам!Интересува ме има ли член в някой закон с който може да се принуди общината да изчисти мястото, и да го загради?
                              Ако имотът е частен - НЕ!Само собственикът може да си огражда/разгражда двора и да си гони самонастанили се там "неканени гости".

Коментар

Working...
                              X