Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

незаконно сметище

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Immortal написа:
    mitakkk написа:
    Ако забелязвате има два катуна на снимката - и са се населили да живеят мангали- с тях как да се разправяш?? - постоянно мъкнат боклуци и препълват парцела.Аз съм убеден че в полицията няма да ни обърнат внимание.А имотът настина е частен.Просто със съседите се виждаме в чудо от година насам!Интересува ме има ли член в някой закон с който може да се принуди общината да изчисти мястото, и да го загради?
    Ако имотът е частен - НЕ!Само собственикът може да си огражда/разгражда двора и да си гони самонастанили се там "неканени гости".
    защо не се опиташ да издириш собственика и да му кажеш, че в имота му са се самонастанили мангалите /които по някакъв закон ако живеят там еди колко си години и после се смята за тяхно/? Другия вариант е събирате се съседите и подавате колективна жалба в общината, полицията, писмо до телевизиите и така....
    Lancia Lybra'99 2.4 JTD - 135hp
    Fiat Bravo'97 1,6 16v
    Fiat Tempra'91 1,6 mono

Коментар

pakumba написа:
      по някакъв закон ако живеят там еди колко си години и после се смята за тяхно ....
      Нарича се обстоятественна проверка и след 10 годишно обитаване на мястото и двама свидетели при нотариуса, ставаш собственик или ако обитаваш незаконна постройка я озаконяваш. Мисля, че с този довод всеки собственик ще се стресне и ще задейства системата.
      Няма начин да няма начин!

Коментар

а как да издиря собственика?

Коментар

незаконно сметище

Ако този имот граничи с еднофамилна сграда , Колега , можете да погледнете или в ноатариалният акт на собственника и , или в скица от Кадастъра . Там са описани съседите .
          FIAT BRAVA 1.4 12V А/С, с чийто собственик можете да се свържете на 089 9225580
          FIAT CROMA 2.4 Mjet - proprio miracolo

Коментар

Към всяка кадастрална карта или план на населено място има и регистър на собствениците. Само не знам как ще ти я направят тази справка, в смисъл срещу заплащане или не и дали въобще ще се навият.
            Peugeot 301
            Punto 1.9 JTD - на жената

Коментар

venco67 написа:
              Към всяка кадастрална карта или план на населено място има и регистър на собствениците. Само не знам как ще ти я направят тази справка, в смисъл срещу заплащане или не и дали въобще ще се навият.
              да знам , но не е актуален, няма адреси и телефони, а и такава инормация могат да ти откажат

Коментар

Може всичко , ама всичко.До работата ми има една много голяма площ около 1 декар, преди години е било бензиностанция, а сега е на частно лице и преди около година се превърна в сметище заради самонастанилите се ""чернилки"" в катуни от балатум на около 10 метра от парцела.Не съм запознат в детайли, но от общината за 2 дена го почистиха, 2 дена с камиони и багери, представете си колко е било замърсено.Сега вече има и ограда но само това, ’’чернилките’’ влизат там когато си поискат и си правят свадби и кръщенета, НО след това винаги старателно сами си почистват, а аз всеки път се чудя как и кой ги накара на ред тея диваци. Така че с решителни действия всичко може винаги има начин.Най лесно е да се сигнализира в някоя телевизия и да се направи интервю с тези от общината който казват, че не могат нищо да предприемат, и тогава ще се окаже, че могат много .
                КУПИ СИ FIAT ДА НЕ ТЕ Е ЯД!

Коментар

mitakkk написа:
                  venco67 написа:
                  да знам , но не е актуален, няма адреси и телефони, а и такава инормация могат да ти откажат
                  абе ти му набарай имената на човека, после ще намериш начин. Дето се вика първо у фейсбука го пусни, закво ти е телефона му, на лични ще се разберете .после ще търсиш варианти с някой познат. Почти съм убеден, че като разбере за мангалите ще се заинтересува... освен ако не се окаже и той мангал
                  Lancia Lybra'99 2.4 JTD - 135hp
                  Fiat Bravo'97 1,6 16v
                  Fiat Tempra'91 1,6 mono

Коментар

ele написа:
                    Викни някоя телевизия
                    Да викне... пък после псувайте по журналистите!?
                    Frontera Sport, X20SE март 1998

Коментар

ele написа:
                      Malone: Имаше няколко случая на принудително изчистване на апартаменти, в които живеят клошари и трупат боклуци. Така че не ми разправяй, че не може, ако собственикът откаже съдействие или не може да бъде намерен. Овен това колко пъти гражданите трябва да плащат за изчистване и дали имат пари да наемат камион и хора? Днес ще го почистят, утре - който трупа боклуци, пак ще ги трупа. Проблемът не е в това да се изчисти веднъж, а да се спипат тия, които хвърлят боклуци.
                      Бях готов, че ще ми дадеш конкретен пример с "едни мои приятели" и сигурно има решение, само че колегата не очаква да разказваш хуморески от телевизията или родили се в главата ти, а конкретни съвети, каквито дадох.Гражданите ще плащат и ще си чистят, ако искат да им е чисто и в същото време не им се прави нищо, ами им се жалва по форумите.Лично аз от години си почиствам сам падналите листа, снега, леда и боклуците пред жилището, което обитавам. Някой път, когато имам вдъхновение си окопавам и мъничкото зеленина пред блока, покрай дърветата и градинката, която са направили възрастните жени комшийки. Не търся общината и телевизията за това.Аз съм гражданин, а не талибан или сакат инвалид, че да чакам все някой друг да свърши нещо по удобството ми.И ако всички разсъждаваме по този начин, улиците ни ще са чисти, като в Цюрих.@mitakkkНяма как да си убеден, че полицията няма да ви обърне внимание без да си опитал да го насочиш [вниманието им] към проблема ви. Само с празни приказки не става.Писмено ги уведомяваш [МВР]. С входящ номер, в свободен текст.По същия начин уведомяваш и общината.Отиваш в общината в отдел "Кадастър и регулация" или както там се казва. и искаш информация за собствениците на въпросния парцел. Прилагаш и копия на жалбите до МВР и до общината. За да е ясен повода за питането.И да струва нещо, ще е левчета. Би трябвало да се простиш с тях, ако искаш все пак нещо да си направил/направили.Допълваш жалбата до МВР и общината с това, което са ти дали от кадастъра. Имена, ЕГН, последни адреси на собственика.А ако зависи от мен, преди всичко, ще се хванем с двама трима комшии и ще направя целия катун на салата. Като гледам "строителството" от снимката, работа за 15 минути с голи ръце и обути крака.И така, колкото пъти се появят там желаещи да живеят "несобственици".Нека пак да си строят колиби мангалите.Да отидат да се оплачат в полицията.
                      .:: Just because I am unique does not mean I am useful ::.
                      www.cyxap.com

Коментар

защо се джавкате ,колегата да възлага случая на суперЕле и всичко ще се реши,не разбирате нищо вие!!!Въздържайте се от подобни коментари.Последно неофициално предупреждение!Модератор
                        ex.Мареа ТД100

Коментар

Working...
                        X