Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Покупка на фиат браво

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Колега, не се лъжи, че по-малките двигатели са по-икономични и обратно.Мощната кола може да се кара много икономично, но когато се наложи да изръмжи и излети - го прави, а слабата пак толкова ще гори, но...Дедрата ми е 1.8, комби, и на бензин на прав дълъг път (Ямбол-София-Ямбол) ми дава разход 6/100. Бравото, макар че е 5 цилиндрово и 2.0, при подобно каране пада под 7, около 6.5/100. Естествено, ако впрегнеш всички 150 коня, те искат да ядат и разхода може да стигне и до 10/100, но и има за какво. Кеф цена няма, казват хората Карал съм слаби коли, имал съм такива, и служебни съм карал. НИКОГА повече няма да си взема кола под 100 коня или под 1.8 двигател. Според мен най-удачното БРАВО, като изключим HGT е 1.8 GT. И дизеловите комън-рейли JTD разбира се.

Коментар

ОК, разбрах какво имаш предвид. Ами ще си търся нещо над 1.4 . Аз съм от категорията "млади водачи" и чак резачка не ми трябва, но определено над 1.6 ще бъде двигателя. Ами благодаря за съветите и се надявам скоро да пиша в тзои форум като собственик на фиат браво Ако някой има да добави нещо допълнително - форума и темата ще ги следя редовно

Коментар

Колега от 2 години карам Браво 1.6 и мога с ръка на сърцето да кажа, че съм си много доволен. При разумно каране София - Бургас ми даде 6.3/100 разход, а градско в София без състезателни амбиции и в задръствания - 8,5- 10 (в зависимост дали съм с климатик). В София не знам колко е данъка за 103 к.с, но на мен в Пазарджик ми е 70 лв., което смятам е приемливо. Както ти каза и колегата Immortal разхода не е чак толкова зависим от конете, колкото от начина на каране. Двигателя на 1.6 до сега не ми е давал проблеми, от окачването също съм доволен много. Наистина е най-добре да вземеш някой, който разбира от коли, защото може да стане грозна картинка след известно време ако ти пробутат някой таралясник, но ако колата е гледана съвестно се съмнявам да не останеш доволен Да се надяваме, че в най-скоро време ще се похвалиш с новата си придобивка. Ако имаш някакви въпроси спокойно може да ми пишеш на лично
        FIAT BRAVO SX 1.6 16V '96 ex...
        FIAT Doblo Cargo 1.9 JTD
        Alfa Romeo 147 1.9 JTD '01 now

Коментар

Търси читаво 1.6 или 1.9 JTD.Ако се спреш на бензиновия мотор гледай да е с газова уредба.И най-вече гледай колата на теб да ти хареса и да е в добро състояние.Всичко друго е относително.
          Alfa Romeo 159 SW 2.4 JTDm 200 hp Q-tronic + Alfa Romeo 156 1.9 JTD 1++ hp 2003,Inside Facelift. - Now.
          Alfa Romeo 159 SW 1.9 JTDm 150 - The beautiful devil. - еx. // Stilo 1.9 JTD 1++ hp - еx
          Вълкът е по-слаб от лъвът и от мечката, но никога не играе в цирка !!!

Коментар

iceflame написа:
            но на мен в Пазарджик ми е 70 лв.
            Малка поправка - 70 лв. може да е, само ако е декларирано като 90к.с или 67kW. В Пазарджик, данък МПС беше на долната граница за 2010 и за 103к.с. е точно 125.40лв. Този данък може да варира и се умножава по коефициент, който може да е максимум 3 и се определя от общината, в която ти е регистрирана колата.
            Това, което не ни убива, ни прави още по-досадни.
            ex FIAT Bravo 1.6 - RIP

Коментар

Наистина, не може да е 70 лева за 103 конски сили, но при положение, че в Пазарджик са от най-ниските данъци, както казваш, не може и да е 70 за 90 конски сили - това е страшно много. При нас, във В. Търново, където данъците пък са от най-високите, за 90 конски сили данъкът е 48 лева.
              Fiat Marea Weekend 1,6 16V

Коментар

Working...
              X