Устройството ми е в митница Стара Загора колко ще ми струва допълнително да го освободя?Цената му е 62 $.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
GPS от Dealextreme митница.
Collapse
Заключена тема
X
X
-
Re: GPS от Dealextreme митница.
Tornado написа:Устройството ми е в митница Стара Загора колко ще ми струва допълнително да го освободя?Цената му е 62 $.И те така плащаш ДДС само на 32$.Чесно казано сами си го просят!!! На мен една пратка въпреки че пише подарък ми я бяха отворили да видят кво има вътре! Установили че е мобилен телефон нов и викат докат не платиш ДДС няма тел. ОКДааи да плащам и да бегам ! Ам даи си фактурата и кот пише там нали........... Тъй лииииииВърнах се след час с фактурата и половин час се пулиха как може нов телефон за 35$
Коментар
-
Ето колега има и по-евтини, тези 2 сайта са сигурни с безплатна доставка: http://www.dealextreme.com/c/cell-phones-511 http://www.tinydeal.com/cell-phones-...-c-54_678.htmlidm написа:Ако е от Диалекстриим то значи че в Митницата незнаят стоиноста на артикула( нали пращат всичко като подаръци уж )Fiat Brava 1.4/12v (96).... ммм бордо !
Citroen Berlingo 1.4/8v (04)
Коментар
-
10 лв. да се разходя до Стара Загора защото в КАзанлък няма входяща митница и 23 лв. ддс +3,50 такса/пощенска/Общо ми излезе на около 130 лв. такова PNA в Бг за тези пари не може да се намери.Fiat Bravo 1,4 12V; Lancia Zeta 2,0 Turbo; Fiat Doblo 1,9 Multijet 120 h.p.
Fiat Marea Weekend ELX 1,9 TD - бившата
Коментар
-
svetli4a написа:Специално за dealextreme колегата може просто да не си е сложил "gift" който се плащаше ... някви стотинки.:: Just because I am unique does not mean I am useful ::.
www.cyxap.com
Коментар
-
Специално за dealextreme колегата може просто да не си е сложил "gift" който се плащаше ... някви стотинки[quote="svetli4a"]Повярвай много добре знам правилата и немога да ги разбера тея наще помияри!На моята стока си пишеше подарък ала бала.........Като отидох да си я вземам в митницата беше разпечатна от оригиналната опаковка и беше залепена с тиксо " Митница София "Оная буля ми твърди че на скенера като е минало е установено че е НОВ мобилен телефон
И оторизирано лице разпечатва опаковката ( после нямаше липси дан повярваш
) и потвърждава това което се е видяло на скенера
Аз попитах И как точно разбрахте на скенера че е НОВ ТЕЛЕФОН
Ае нямам думи. Зе да ми вади едни халваджииски тефтери в коит е записано че за тая стока се дължи ДДС.......Ок даай да плащам колко дължа?ъъъ ми дай си фактурата дет си платил
Ем щом ша е тъй намазах им ските и айде по склона
Седмица преди мен колежка взе поръчка за 200$ и митничарката и казала бе то маи тряя плащаш ДДС ма карай неска съм в настроение
Е а върви сега и обяснявай че сме нормална държава
Коментар
-
steven написа:Дълго е за обяснение, но няма значение дали е нов или подарък - ако е от страна извън ЕС и над определена стойност (последно 15 евро май) се плаща ДДС. Ако нямаш фактурa, те ще определят стойност.Друг въпрос е, че са те пуснали. Te митничарите си знаят работата.Fiat Bravo 1,4 12V; Lancia Zeta 2,0 Turbo; Fiat Doblo 1,9 Multijet 120 h.p.
Коментар
-
Re: GPS от Dealextreme митница.
googo написа:Tornado написа:Устройството ми е в митница Стара Загора колко ще ми струва допълнително да го освободя?Цената му е 62 $.Fiat Bravo 1,4 12V; Lancia Zeta 2,0 Turbo; Fiat Doblo 1,9 Multijet 120 h.p.
Коментар
-
Имат право да не ти повярват и пак да определят стойност (едно момче поглежда в интернет магазините и така).Аз да споделя моя положителен опит с митницата. Пращах нещо за поправка (замяна) в САЩ и естествено не съм го оформял като временен износ, защото съм обикновен човек и не мога да се занимавам с 5 дена четене на нормативни актове. Като ходих да си го взимам бяха учудени от голямата обявена стойност (защото беше застрахована пратка), обясних какво е положението и им показах с плаха надежда документа от изпращането натам преди 10 дена. Те пък взеха, че проявиха разбиране, повъртяха се, попълних една декларация и ме пуснаха с 4лв магазинажМисълта ми е, че не са само нек’ви гадни копелета, които се чудят как да те преебат. Процедурата може да е много по-опростена, но няма нищо абсурдно в твоята случка.пп: Стойностите, над които се дължи ддс, паднаха драстично миналата година.
Brava 1.6 16V 103hp
Коментар
-
Спрях да поръчвам неща извън евросъюза, в 3 града съм получавал пратки от другаде, трите различна практика, няколко пъти променяха начините по който се получава, каска за 600 долара през ЮСПС ми я докараха до нас, фланец за 26 долара ми отне 2 дена докато си го взема, и ги отсвирих......не си струва губенето на време и нерви да се занимаваш с бюрократи....Alfa 156 2.0 TS
Alfa 156 20VTurbo
Fiat Coupe 2.0 20VTurbo
Locost TF1 3.0V6
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар