Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

FM трансмитер - Баси!

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

за шума - пробвай на различни станции! Трябва да намериш някоя "празна" аз моя май на 35.7 го държах! ама да ти кажа по-добре си вземи един евтин касетофон с флашка - по добра работа ще ти свърши!
    Punto 2003 / 1.3 MultiJet Engine / 75 HP

Коментар

fuoco написа:
      Колега ntodorov, как успя да го закрепиш на волана дистанционното?На мен няма да ми дойде зле, ако успея и аз да го измисля.Иначе си имам удължител, който стои на съседната седалка, и се пресягам до устройството и така сменям.
      :D Не е идеалното решение, но на дълъг път си го закрепям. Използвам едни немски фиксиращи лепила. Лепилото се казва UHU patafix. Не оставя следи, като дъвка е, само, че фиксира по-леки предмети ( включая и не много тежки картини на стена ). Дистанционното му е доста угодно :D . Никога не ми се е разлепвало с изключение, когато аз реша. Дърпам лекичко и е отлепено. Практично си е. Неудобството е, че сензора на дистанционното трябва да е насочен към трансмитера и погледнато от шофьора функциите му са "полегнали" в друга равнина, но аз и така му свикнах. Бях го забравил веднъж и ме питаха дали ФИАТ Брава серийно се предлага с дистанцонно управление за радиото. :D ...Ама става, екстрите ми са вече фул. :DПървия път го фиксирах с двойно залепващо, но си залепва здравичко и се маха трудничко, а не ми е по сърце да ми стои постоянно на волана. Аз имам и барче между мен и пасажера закрепял съм го и там, но се разсейвам, когато го бърникам въпреки, че и с напипване му улучвам функциите. Определено на волана е по-добре.
      A17DTС/S
      Когато губим, не знаем какво печелим, а когато печелим, не знаем какво губим !

Коментар

ntodorov написа:
        fuoco написа:
        Не са дърво, а доста изгоден начин да вкараш някаква музика в колата, без да даваш много пари. Моето работи вече над две години, а басовете настройвам от радиото. Зависи от предавателя, но при мен има басове, а е обикновенна машинка от 30 лева от метро.
        Подкрепям. Моят вади звук с прилично качество. Удобен ми е. На дълъг път се чувствам "самотен" без него. Дори си закрепих дистанционното на волана и си управлявах трансмитера, като бял човек :D ...А иначе, странични шумове ? Сега чувам за подобни неща. Вади си звук, като вода от бистро кладенче :D Преди близо три години си го купих от Метро за около 36 лева - с дисплейче и дистанционно ( тогава беше екстра ) :D
        +1 . А страничните шумове се получават от наслагване на сигнала на някое радио и от трансмитера. Използвайте незаети честоти- за по-добро качество на сигнала.
        Fiat Marea Weekend 1.9 jtd 110 SX- еmzo power

Коментар

fiatmaniak написа:
          Не става въпрос само за моя, имам наблюдения и над трансмитери на мои приятели и си има някакъв много гаден шум.Не знам на какво се дължи.
          Съгласен.Ехо от китайския гараж. Или добър слух. А най-вероятно и двете.Сигурно 30 трансмитера съм имал в колата си, като първия го купих за 170 лева, представете си кога е било. Само на една честота предаваше.Никой не беше чувал за подобно устройство.Е ... всичките си имаха брум, затова и не ползвам вече такова нещо.AUX вход на оригиналното радио, прилични говорители и забравям за шум, смущения и т. н.
          .:: Just because I am unique does not mean I am useful ::.
          www.cyxap.com

Коментар

Я кажете моля ви, кой каква марка има и с какви функции. Както и откъде го е купил. Че търся най доброто на пазара, на прилична цена, за да го вграждам в радиото.
            Fiat Marea TD100

Коментар

От трансмитерите по-голяма глупост няма, поне от тези до 50лв бройката...Най добре си е хубаво стерео, с хубави колони и усилвател, всичко останало е компромис или мазолести уши...
              Alfa Romeo 147 1,6 ts, 2002 и то само на бензин...
              Alfa Romeo 159 SW ti, 2,4JTDm, Nero carbonio.
              ..т'ва е Алфа,последното което губиш е надежда...

Коментар

iuly_vn написа:
                Я кажете моля ви, кой каква марка има и с какви функции. Както и откъде го е купил. Че търся най доброто на пазара, на прилична цена, за да го вграждам в радиото.
                Ако все пак решиш да не вграждаш - една навигация като на Торнадото - предава много по-чисто от всички трансмитери. Но пак не е Идеалното. За идеално - вграждане си иска с кабел и най-вече друг хардуер.

Коментар

Yavor написа:
                  От трансмитерите по-голяма глупост няма, поне от тези до 50лв бройката...Най добре си е хубаво стерео, с хубави колони и усилвател, всичко останало е компромис или мазолести уши...
                  Имам високи изисквания към истинския звук и вече смело мога да твърдя, че постигнах качество http://forum.fiat-bg.org/viewtopic.php?t=42784&start=60 . Звука е кристално чист и никакъв шум. Предстои самото вграждане.
                  Fiat Marea TD100

Коментар

Използването на ФМ- трансмитер е най-близко възможният вариант до това да определя човек, че е Плюшкин (нарицателно за крайно, патологично скъперничество и увлечение по събиране на безполезни вещи и даже просто захвърлени боклуци).АЗ не съм капацитет, изказвам мнение.

Коментар

Orcinus написа:
                      Използването на ФМ- трансмитер е най-близко възможният вариант до това да определя човек, че е Плюшкин (нарицателно за крайно, патологично скъперничество и увлечение по събиране на безполезни вещи и даже просто захвърлени боклуци).АЗ не съм капацитет, изказвам мнение.
                      Използването на ФМ трансмитер е вариант за запазване на оригиналният дизайн на радиото, хармониращ с тоя на таблото, купето и дори външния облик на автомобила. Ако си забелязъл колега, всичко в автомобилите FIAТ, всеки един детайл от дизайна се вързва прекрасно с целия автомобил. Дори и мигачите на калниците са в хармония с дизайна на купето и цялата каросерия. Ето един пример:Един италиански художник,на име Карлотие казал, че красотата есъвкупност от много частикоито са събрани така, ченищо не трябва да се добави,отнеме, или смени...Така е и с FIAT. Аз лично не бих развалил нищо по таблото и затова не бих сменил и радиото. А това е начин да имаме хем радио, хем MP3-ka. Щ дойда на някое събиране и ще демонстрирам какво качество съм постигнал на звука.
                      Fiat Marea TD100

Коментар

iuly_vn написа:
                        Orcinus написа:
                        Използването на ФМ трансмитер е вариант за запазване на оригиналният дизайн на радиото, хармониращ с тоя на таблото, купето и дори външния облик на автомобила. Ако си забелязъл колега, всичко в автомобилите FIAТ, всеки един детайл от дизайна се вързва прекрасно с целия автомобил. Дори и мигачите на калниците са в хармония с дизайна на купето и цялата каросерия. Ето един пример:Един италиански художник,на име Карлотие казал, че красотата есъвкупност от много частикоито са събрани така, ченищо не трябва да се добави,отнеме, или смени...Така е и с FIAT. Аз лично не бих развалил нищо по таблото и затова не бих сменил и радиото. А това е начин да имаме хем радио, хем MP3-ka. Щ дойда на някое събиране и ще демонстрирам какво качество съм постигнал на звука.
                        Toчно.
                        A17DTС/S

Коментар

Orcinus написа:
                          БрЯЯЯЯх Колега и аз не съм капацитет и за това се въздържам от кардинални умозаключения, които биха обидили или неуважили избора на човек. Нека бъдем по-умерени и се уважаваме повече. Нито ти, нито аз ще се повлияем от желанията на третия... нито пък слънцето ще спре да грее и свети. Нека подобни мнения си остават само в помислите ти.
                          A17DTС/S

Коментар

fiatmaniak написа:
                            Не става въпрос само за моя, имам наблюдения и над трансмитери на мои приятели и си има някакъв много гаден шум.Не знам на какво се дължи.
                            Подкрепям. На базата на опита ми с поне 20 китайски боклука дегизирани под различни марки. При някои шумът е дразнещ при други - трябва да си по-млад да го чуваш А при трети се чува само на паузите между 2 песни. Ако някой се прехласва по тия заместители на нормална музика - явно е яко глух или непретенциозен какво точно шуми в колата. През ръцете ми по една или друга причина са минали не по-малко от 20 бройки трансмитери - тествал съм кажи речи всичко - от навигация с FM трансмитер (която навигация трябва да е включена в запалката, че да трансмитва), през мобилни телефони NOKIA, та чак до разни глезотии като Блуту Хендсфрита със и без дисплеи. Нито една от тези играчки не е "излъчвала" без шум. Дори бях изпростял до толкова, че да купя за себе си една маркова такваз за 80лв. по времето, когато бяха екзотика... Още ме е яд.@rebel: 35.7? На FM? Алооо.
                            Steliyan's Life!
                            FIAT Marea HLX 1.9JTD 105, 02.2000

Коментар

FM трансмитери под 80 лв. без да шуми между песните няма. Последният качествен трансмитер, на който съм попадал бе 96 лв. и свиреше доста прилично. Като си представи човек, че за 120-140 лв. може да се купи ІІ-ра употреба радио-CD на Кенууд не ми си вижда добра идея да се монтира FM-трансмитер за толкова пари. Освен това, ако човек има къде да държи колата си (има гараж) може да си намери подходящ двоен дин и да го монтира на мястото на оригиналния касетофон. Така се сдобива с доста повече екстри като навигация, влуту, музикален център и много други. Но в крайна сметка трансмитера е единствената алтернатива на касетофона на добра цена от порядъка 30-40 лв. Е прави се малко компромис с качеството, но все пак безплатен обяд нама! По отношение на липсата на ниски честоти е много вероятно да е сгрешена стойността на кондензатора, прехърлящ сигнала от плеяра към предавателчето.Шума, който се получава идва от ниското ниво на сигнала, все пак радиосигнала, който излъчва трансмитера се разпространява на 10-20 метра. Решение на проблема може да бъде жичка около 50-60 см, запоена на изхода на предавателя и оставена свободно някъде, но идеята не е издържана естетически.
                              Няма начин да няма начин!

Коментар

iuly_vn написа:
                                Yavor написа:
                                Имам високи изисквания към истинския звук и вече смело мога да твърдя, че постигнах качество http://forum.fiat-bg.org/viewtopic.php?t=42784&start=60 . Звука е кристално чист и никакъв шум. Предстои самото вграждане.
                                Е да ама ти ги вграждаш кабелно - затова имаш по-добро качество.А като сме заговорили за качество на звука - ми те самите МР3-ки са зле повечето. Под 196кбпс хич не стават за слушане - поне моето ухо яко се дразни.И аз имам УСБ вход в колата и 10тина албума качени на една флашка, ама я позлвам като вече всичко друго не ми се слуша - качвам си такива парчета, за които не ми се хаби диск - дето като ги чуя няколко пъти и повече не ме интересуват.Иначе музика за колата - ЗАДЪЛЖИТЕЛНО се сваля на формат .flac - и се прави на диск с хубава програма ( Burrrrn ) която не променя нивата - тогава звука е съвсем различен. Имам над 60гб музика на домашния си компютър - вярно една част е МР3-ки, но само с високо качество а повечето са флакове - всичко останало е за мазолести уши.Да не говорим че най харесвам звука от купен диск - оригнален.Може би затова не мога да разбера младото поколение, които слушат музика на групички от някой църкащ телефон и много се радват.
                                Alfa Romeo 147 1,6 ts, 2002 и то само на бензин...
                                Alfa Romeo 159 SW ti, 2,4JTDm, Nero carbonio.
                                ..т'ва е Алфа,последното което губиш е надежда...

Коментар

Working...
                                X