Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Размер ЕТ на джанта

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Размер ЕТ на джанта

Колеги не съм много наясно с тези стойности, има ли някой който кара 16’’-ки с ЕТ50 ? ... май идва множко за нашите коли, разрових се тук за повече инфо но нищо не намерих, само някой беше споменал че можело да има отклонения -/+ 10 от оптималния за колата, т.е. на нашите май е 38, т.е. 48/50 ще задира ли някъде ? Работата е че ми предлагат джанти с борд, точно такива които търся, но това ЕТ50 ме плаши. Иначе ето ги др размери ако имат и те значение: RH 16 4x100 7.5J ЕТ50 .. това че са 4х100 не ме интересува, намърдвам ги с ексцентрични ... Другия варянт предполагам е да ги извадя с фланци нали ? ... но тогава сумата се увеличава с 200/300 лв, което пак е неприемливо.
    Fiat Brava 1.4/12v (96).... ммм бордо !
    Citroen Berlingo 1.4/8v (04)

Стига бе никой ли не ги чатка тея стойности ... има и още нещо, оказа че човека дава джантите с 4 фланеца по 20мм , т.е как се измерва това ЕТ по 10мм ли ? ... ако е така значи с фланците идва ЕТ30 на джанта и е по-добре или бъркам? ... и ако е така дали има толкова дълги ексцентрични болтове: там дебелината на джантата+20мм фланец ...

Коментар

Твойте джанти с които карш сега колко са широки ???, предполагам, че са около 5,5-6J и си на ЕТ 35, според мен тия широки 7,5J джанти с ЕТ50 ще ти опрът със сигурност.Вече с фланците нещата могат да си дойдат на място, но ако бях на твое място щях да взема фланци, които се завиват на самата главина, а пък джантата с обикновенните болтове си се монтира на самите фланци, незнам тези които ти предлагат какви са ???, определено не бих сложил фланци 20мм и болтове удължени с 20мм, защото натоварването в болтовете вече става доста повече
      punto HGT

Коментар

Ммм дам ... не колега фланците не се завиват за главината, обикновенни стругарски ... наистина толкова много ще се натоварват болтовете, с колата не се развиват кой знае какви скорости ако има значение ... ти какво ме съветваш

Коментар

Аз съм с колела 15 инча 7дж ет30.......(Браво 1.6)с гуми 195/55 и напълно завъртян волан гумата стържеше в решетката в подкалника,та се наложи да мина на 50 височина(за отпред говоря,отзад няма ядове). В твоя случай 7,5 джеи и тоя ет съм убеден че няма да можеш да завиваш нормално,просто джантата е прекалено прибрана в калника.....може би с фланци да стане,но при тая широчина има опасност да започне да опира във външния ръб на калника!А според мен най добре да ги пробваш и ако няма ядове да ги вземеш но със сигурност гумите трябва да са доста ниски!!!

Коментар

Re: Размер ЕТ на джанта

svetli4a написа:
            Колеги не съм много наясно с тези стойности, има ли някой който кара 16’’-ки с ЕТ50 ? ... май идва множко за нашите коли, разрових се тук за повече инфо но нищо не намерих, само някой беше споменал че можело да има отклонения -/+ 10 от оптималния за колата, т.е. на нашите май е 38, т.е. 48/50 ще задира ли някъде ? Работата е че ми предлагат джанти с борд, точно такива които търся, но това ЕТ50 ме плаши. Иначе ето ги др размери ако имат и те значение: RH 16 4x100 7.5J ЕТ50 .. това че са 4х100 не ме интересува, намърдвам ги с ексцентрични ... Другия варянт предполагам е да ги извадя с фланци нали ? ... но тогава сумата се увеличава с 200/300 лв, което пак е неприемливо.
            Колега не се вкарвай излишно във филми, още повече с тези нестандартни размери.Отделно какъв е смисъла да мъчиш и без това слабия 1.4 мотор с 16" джанти, сложи 15" ако толкова ти е мерак .
            Alfa Romeo 159 1.9 16V JTDm powered by Sprintauto Service
            Fiat Bravo 1.9 JTD 105 GT powered by emzo Ex: Fiat Bravo 1.4 12v (вече в баща ми)

Коментар

Колега аз бартеросвам 17-ките , 15’’ незнам малки ми идват - 17 големи, т.е. 16 мисля е моя размер. Няма да бързам има време до лятото, исках да знам просто ако има възможност да се получи с тези джантета без много работа да ги грабвам ... но явно не, мс за отговорите колеги

Коментар

Сещам се за кои джанти говориш, не са лоши, но с тия параметри са кофти инвестиция .... какво да те посъветвам, най добрия вариант е на място, слагат се, правиш няколко кръгчета и ако няма драми плащаш и си ги караш със здраве, ако не продължаваш да ровиш по обявите
                punto HGT

Коментар

banski starec написа:
                  Аз съм с колела 15 инча 7дж ет30.......(Браво 1.6)с гуми 195/55 и напълно завъртян волан гумата стържеше в решетката в подкалника,та се наложи да мина на 50 височина(за отпред говоря,отзад няма ядове). В твоя случай 7,5 джеи и тоя ет съм убеден че няма да можеш да завиваш нормално,просто джантата е прекалено прибрана в калника.....може би с фланци да стане,но при тая широчина има опасност да започне да опира във външния ръб на калника!А според мен най добре да ги пробваш и ако няма ядове да ги вземеш но със сигурност гумите трябва да са доста ниски!!!
                  колега аз бях със 7 джи 205х50х15 и не съм имал проблем със завъртането на волана
                  Душата в рая на Фиата оборотомера до края!

FIAT BRAVO 1.8GT
                  FIAT BRAVO 1.9TD ex

Коментар

didich написа:
                    Сещам се за кои джанти говориш, не са лоши, но с тия параметри са кофти инвестиция .... какво да те посъветвам, най добрия вариант е на място, слагат се, правиш няколко кръгчета и ако няма драми плащаш и си ги караш със здраве, ако не продължаваш да ровиш по обявите
                    Дам ... точно такива търся, но размера на тези им е кофти ... отказах се, няма да колекционирам само джанти ... в общи линии трябва да търся нещо от ЕТ25 до към ЕТ40 с 7/7.5J за 16’’ нали ? Да се ориентирам долу горе П.П Колата ще се смъква после ... ако изобщо има значение

Коментар

Ето ти едно полезно инфо колега.http://www.avtogumi.com/bg/polezno/parametri_janti.php
                      ПОДКУПИ ПРИЕМАМ САМО В ПЕТЪК !!!

FIAT CROMA 2000ie 8V 1987год.

Коментар

Working...
                      X