Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Термина "КОМЕНТАР по цената"

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Глупаво е следното: "Цена 1000 лева, коментар за сериозни". Еми аз съм сериозен, дай новата цена и това е. Но считам за нормално когато видиш дадена стока/кола, ако има нещо необявено - тогава да кажеш "Ето това - не е наред, не си го обявил, струва 60 лева, намали ми от цената!" Например - не работи задната чистачка, но продавачът е "забравил" да го каже. Един мой приятел преди време продаваше колата си, и всички, които започваха някакви пазарлъци - ги гонеше. Накрая дойде един, който каза - колата ми харесва, плащам я, и така - продаде я за точно обявената стойност.

Коментар

Най важното е човек да си опита късмета и току виж му смъкнали от цената. Не е ли така. Вие като сте купували кола не сте ли искали коментар на цената .

Коментар

това като го видя"за продан еди каква си цена,за бартер с 1000лв. нагоре" се побърквам.Пък явно аз влизам към балъците понеже като купувах бравото цената беше една и отдолу пишеше с джантите и с музиката с 500лв. отгоре огледах колата хареса ми и директно казах на момчето вземам я с джантите и с музиката,не съм се пазарил въобще а това коментар по цената не мога да съдя защото и емцо е прав от страна на продавач и другите които опрекват коментара и те са прави от страна на купувачи.
        Alfa Romeo 145 Quadrifoglio Verde 2.0 16V T.S. 150hp

Коментар

Май ще трябва да преразгледаме термина "циганене". Скоро продавах една кола за скрап, тия, дето са от складовете ме коландриха за 250 лв, с уговорката, че пак ще я теглят в склада, че те колите "не тежали както ги дават по каталог" а едно циганче си ми плати 350 лв за колата и то преди да я е видял, само му показах на каква кола прилича Е, какво да кажеш сега, кой се "цигани" в тоя случай? То си е до човека, научихме се да се мамим помежду си и да се пробваме кой е балък и кой тарикат, но като погледнеш на какво ниво са великите ни сделки и ще те досрамее. Иначе си е до търсенето на това, което се продава, я да съм свалил цената кораво аз, и да знам,ч е всеки втори ръка ще целува, за да купи... В добрия случай пускам часовника на отворкото дето се пазари, или купуваш до ... часа или не ми се мяркай повече, а в лошия му качвам цената.
          Alfa Romeo 147 1.9 JTD 2005 Fulcrum

Коментар

Термина "КОМЕНТАР по цената"

Колеги , след всяко ,, коментиране на цените ’’ в края на краищата връщате пари в семейството си .Пазарят се всички и навсякъде - БАКТИСАХ ОТ ИЗВИРАЩИЯТ НАВСЯКЪДЕ НИХИЛИЗЪМ ( това е викане - да ).В България сме били такива - онакива ....
            FIAT BRAVA 1.4 12V А/С, с чийто собственик можете да се свържете на 089 9225580
            FIAT CROMA 2.4 Mjet - proprio miracolo

Коментар

Re: Термина "КОМЕНТАР по цената"

Румен_Хинчев написа:
              Колеги , след всяко ,, коментиране на цените ’’ в края на краищата връщате пари в семейството си .
              Смисълът на темата е по-скоро - защо се завишава цената а след това се "коментира" ? Да, ако нещо струва 100 лева, и ти го "изкоментираш" за 85 - връщаш пари, ок. Но ако струва 100 лева, но ти кажат че струва 120, а ти го "коментираш" за 100 или 105 - това не е никакво връщане на пари, а само си мислиш, че го правиш. Мисля, че това е идеята на автора, ако бъркам - нека той ме поправи. Изобщо - когато видиш форумска обява, в която е "възможен коментар", това автоматично означава, че търсената цена е по-ниска, ти ако се обадиш, първо цената ще коментираш. Защо тогава е обявена по-висока? Ами ако коментарът е в другата посока? Обаждаш се на обявата, и продавачът ти казва - "Виждам че си сериозен, за теб вместо 3000, цената е 3250!" (Примерно де). Всеки си знае - щом пише коментар, значи цената не е обявената, а е по-ниска. Защо така?

Коментар

Оги, а кой определя точната цена на нещо втора употреба?Откъде си сигурен, че това твое "нещо" струва 100 лв?Струва точно толкова, за колкото е сделката.Аз пък не мога да се начудя на хора, които си наумят някаква цена (ей така, поглеждат към небето и отсичат), и после се запъват като магаре на мост и не искат да свалят 2 лв от тая цена. Ми да си продават. Това е то свободен пазар.Едно време като купувах Темпрата, беше на един колега на мой съсед. Веднъж докара комшията с нея, видях табелите че се продава за 3500. А той разбра, че търся кола и ми я предложи. Казах му - 2500 мога да дам за тая кола, не повече. Тръгна си, след една седмица ми се обади и вика "айде бе, няма ли да взимаш колата". Ми викам, казах ти, 2500. Той вика - готово. И така.Дедрата, която сега карам, беше първоначално обявена за 4000. След един месец беше обявена за 3700, взех я за 3200.И с останалите коли е подобна ситуацията. Продавачът не е експерт, да определи колко точно му струва колата, а и цената се диктува и от конкуренцията. Не може да продадеш старото си Браво за 5000, колкото и да ти се иска, при условие, че пазара е пълен със същите, че и с по-хубави за 3000. Имаш интерес да вземеш колкото се може повече, но си имаш една долна граница. Казваш си високата цена, с надеждата да вземеш колкото се може по-близка цифра до първоначалната.Купувачът има точно обратния интерес. И в крайна сметка ако се срещнат интересите ви някъде по цифрите - имате сделка. Ако не - има и други клиенти.Не виждам защо някой се дразни от това, че цената подлежи на коментар. Всички цени подлежат на коментар, дори и тези в магазините.Да не ви казвам за мой познат, който си свали 4 хил. от чисто нова кола само с много пазарлъци. Точно като циганка е. Всеки ден ходи, показа им, че има парите, но не взе колата докато не му смъкнаха 4 бона надолу.Дори и да няма видим пазарлък, ролята на пазарлък играе търсенето на дадена стока. Като спре да се търси, търговците свалят цената. При повишен интерес я качват. Нормални пазарни отношения.

Коментар

ogi28b написа:
                  Румен_Хинчев написа:
                  Колеги , след всяко ,, коментиране на цените ’’ в края на краищата връщате пари в семейството си .
                  Смисълът на темата е по-скоро - защо се завишава цената а след това се "коментира" ? Да, ако нещо струва 100 лева, и ти го "изкоментираш" за 85 - връщаш пари, ок. Но ако струва 100 лева, но ти кажат че струва 120, а ти го "коментираш" за 100 или 105 - това не е никакво връщане на пари, а само си мислиш, че го правиш. Мисля, че това е идеята на автора, ако бъркам - нека той ме поправи. Изобщо - когато видиш форумска обява, в която е "възможен коментар", това автоматично означава, че търсената цена е по-ниска, ти ако се обадиш, първо цената ще коментираш. Защо тогава е обявена по-висока? Ами ако коментарът е в другата посока? Обаждаш се на обявата, и продавачът ти казва - "Виждам че си сериозен, за теб вместо 3000, цената е 3250!" (Примерно де). Всеки си знае - щом пише коментар, значи цената не е обявената, а е по-ниска. Защо така?
                  Всяко нещо струва толкова , колкото платят за него . Автора да не се дразни , а да се възползва от възможността дадена му от продавача . Останалото е ,, хрен моржовый ’’.
                  FIAT BRAVA 1.4 12V А/С, с чийто собственик можете да се свържете на 089 9225580
                  FIAT CROMA 2.4 Mjet - proprio miracolo

Коментар

Immortal написа:
                    Аз пък не мога да се начудя на хора, които си наумят някаква цена (ей така, поглеждат към небето и отсичат), и после се запъват като магаре на мост и не искат да свалят 2 лв от тая цена. Ми да си продават. Това е то свободен пазар.
                    По същия начин не важи ли това за купувачите - науми си някаква цена и се запъва като магаре на мост и не иска да качи 2 лева от тая цена. Ми да си купува. Свободен пазар Аз ако си пусна колата да се продава за 2500 лева, да ми дойде някой и да започне да се пазари, ще го оставя да си поприказва, накрая ще му кажа - ще ти се обадя и довиждане. Никога няма да я обявя за 3000, та да се пазарим до 2500, колкото очаквам да получа. Съответно аз ако видя дадена кола, че се продава за 2500 - решавам дали ме устройва, отивам и броя парите, ако не ме устройва - изобщо не си губя времето. Като купувах тази кола - исках от продавача да ми включи в цената направата на втори ключ, че беше само с един. Договорихме се аз да си го правя, и това беше. Цената ме устройваше, колата - също, и точка. Това че някой е съгласен да прави отстъпка, означава, че той преди това е завишил. Пък вие си мислете, че ви правят отстъпка...

Коментар

Пазарлък трябва да има.Дори и заради самия гъдел.Оги,ти си се пазарил за ключ,друг пък намира друг кусур на автомобила и е напълно нормално да иска отбив от цената.Аз като взимах Мареата беше с олющен лак на предният капак,съответно и смъкнах цената с 200 лева за боя на капака.За продавача са 200 лева,а за мен са нервите и загубеното време с бояджии.А и не винаги резултатите са такива каквито ги очакваме.Нормално е да има компромиси и от двете страни.Отстъпка може да се направи по доста причини.
                      FIAT FORUM BULGARIA
                      Ракията е над политиката

Видео от Италфест 2011

Коментар

Въпросът е дали цената, която си си наумил, в твоя случай (@Оги) - 2500 е реалната цена за това, което продаваш.Ако дойдат 10 човека и всеки от тях ти казва, че това е много, но ти не сваляш - в един момент пак ще свалиш. Няма обективен критерий, по който да си определиш сам цената, и тя да е "реалната". Ти си мислиш, че колата ти струва 2500, но на пазара има 100 като твоята, примерно, които се продават за 2000. Затова е и пазарлъка - той се явява коректор на цената и я прави наистина реална.Всъщност цената се определя не от продавача, а от купувача. Не колко иска продавача е важно, а колко са готови и могат да дадат купувачите за дадена стока.

Коментар

ogi28b написа:
                          ...Защо тогава е обявена по-висока? Ами ако коментарът е в другата посока? Обаждаш се на обявата, и продавачът ти казва - "Виждам че си сериозен, за теб вместо 3000, цената е 3250!" (Примерно де). Всеки си знае - щом пише коментар, значи цената не е обявената, а е по-ниска. Защо така?
                          Защото нещата могат да се коментират. Примерно, не ми трябва музиката ти, може ли да си я вземеш и да свалиш цената на музиката и т.н. Другото, създаваш ми добро впечатление и мога да ти сваля, за това, което представляваш и за целите за които ще я ползваш. Трето, държис се арогантно, нагло и просташки- няма отстъпка, или парите или хващай пътя. Просто е. Дойде ти младо семейство, с малко дете, жената бременна , няма ли да ти трепне нещо и да решиш да им отстъпиш, да си возят децата и да продължават рода български? Аз - да. В края на краищата дали една 15-годишна кранта струва 200-300 лв отгоре или надолу си е все тая
                          Alfa Romeo 147 1.9 JTD 2005 Fulcrum

Коментар

Plastex написа:
                            Примерно, не ми трябва музиката ти, може ли да си я вземеш и да свалиш цената на музиката и т.н. Другото, създаваш ми добро впечатление и мога да ти сваля, за това, което представляваш и за целите за които ще я ползваш. Трето, държис се арогантно, нагло и просташки- няма отстъпка, или парите или хващай пътя. Просто е.
                            Това е съвсем нормално. Говориш за нещо, което отпада от колата, нормално е цената да е друга. Но аз говоря за случаите, в които нещата са така, както са обявени. Immortal - ако се продават 10 коли като като моята по 2 000, аз няма как да търся 2 500, то ясно. Също така - едно е да кажа 2 500, да дойдат 10 човека, и никой да не е съгласен на тази сума, след което да намаля официално, друго е да съм обявил всичко за стоката, всеки един детайл, и въпреки това да дойде някой, и да ми каже "Ок, харесва ми колата, ама айде да ми смъкнеш от цената?". На какво основание? Краси например е смъкнал заради боя на капак, не знам дали е било обявено в обявата, или не. Всъщност това е една тема, в която няма как едната страна да е права, а другата - не. Две различни гледни точки, всеки от нас си има разбирания за това. Аз цена не коментирам. Виждам стоката, казвам "Цената ме устройва / не ме устройва" и продължавам. Изключително рядко казвам, че ми е скъпо, не може ли нещо с отстъпка... Последният път Марто Модев ми пробута едни магнитни топчета, тогава не, че сме се пазарили, но от цената 25 лева му дадох 20-те, и докато търся 5, го питах леко на майтап "20 стигат, нали?", той взе че каза "Да", и така... Сигурно той предварително е решил да им вземе поне 20, затова е казал 25 първоначално.Продавам магнитни топчета 5 мм, ако някой иска... 220 броя, известни са като нео-куб. 30 кинта им търся, за сериозни купувачи правя сериозен коментар на цената до 33.3 %

Коментар

Ogi:"ако се продават 10 коли като като моята по 2 000, аз няма как да търся 2 500, то ясно."Никак даже не е ясно. Просто разгледай mobile.bg да видиш.Много хора си мислят, че след като са сменили някои консумативи, тяхната кола става уникално по-добра от останалите и си въобразяват, че могат да й вземат повече пари.

Коментар

Е... някой, като ти обяви кола за 3200лв. и под обявата пише "коментар на цената" е повече от ясно, че бързо ще смъкнеш до 3000лв! :D Общо взето всичко е някакъв търговски трик. Има и други от сорта на цени завършващи с деветки накрая. Само дето 99лв. са 100, а не 90! :D
                                Frontera Sport, X20SE март 1998

Коментар

Working...
                                X