Колеги, моля да ми обясните, защо се използва този термин при продажбата на различни стоки и услуги?Нужно ли е да се дава изкуствено завишена цена и после да се "коментира"? За мен това е пълно циганчосване с неясна цел и резултат и много пъти ме е отказвало от сделка с продавач само докато гледам обявата.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Термина "КОМЕНТАР по цената"
Collapse
X
-
Смъкването на цената е в полза на купувача нали? Тогава защо "коментара" се използва от продавачите? Малко ми се губи логиката Yellow_Flash_Colorz_PDT_22"Без сърца, сме просто машини"
Toyota Prius 1.5 Hybrid
EХ- Brava 1.6, Marea 1.9 JTD, Multipla 1.6 Bipower, Jeep Grand Cherokee ZJ 5.2 V8, Peugeot 407 SW 2.0 HDI, Mitsubishi Pajero 2.8 TDI
Коментар
-
M5kov написа:Смъкването на цената е в полза на купувача нали? Тогава защо "коментара" се използва от продавачите? Малко ми се губи логиката Yellow_Flash_Colorz_PDT_22
Коментар
-
Ами май нацията ни е такава пример познат отива в австрия за да си купува автомобил и пак се пазари и го взима по евтино от обявената пазарна стойност, обаче там от страна на продавача няма "коментар по цената".Fiat Panda Young 0.9, 40hp, 1999year
Fiat Punto 1.1 S, 4/5 doors, 55hp, 1997year
Коментар
-
Продавача не винаги е на печалба... Ако сега тръгна примерно да си продавам колата, ще съм доста на загуба колкото и да завиша цената и да не правя коментари.Емзо, това дето го каза е следващото, което ме дразни. Щом някое е написал твърда цена, има ли нужда да се циганчосваме с него? Щом е преценил, че тази цена го устройва точка."Без сърца, сме просто машини"
Toyota Prius 1.5 Hybrid
EХ- Brava 1.6, Marea 1.9 JTD, Multipla 1.6 Bipower, Jeep Grand Cherokee ZJ 5.2 V8, Peugeot 407 SW 2.0 HDI, Mitsubishi Pajero 2.8 TDI
Коментар
-
borisov написа:Kuku написа:Поради същата причина, поради която цената се завишава за бартер!Haters Gonna Hate
Коментар
-
Re: Термина "КОМЕНТАР по цената"
M5kov написа:Колеги, моля да ми обясните, защо се използва този термин при продажбата на различни стоки и услуги?Нужно ли е да се дава изкуствено завишена цена и после да се "коментира"? За мен това е пълно циганчосване с неясна цел и резултат и много пъти ме е отказвало от сделка с продавач само докато гледам обявата.Alfa Romeo 147 1.9 JTD 2005 Fulcrum
Коментар
-
И аз това "възможен е коментар" не го обичам, но явно трябва да се ползва. Направо е задължително.Пример от миналата седмица. Имах една кафемашина на нескафе, която не съм ползвала никога и реших да я продам. Видях, че вървят над 150лв. и пуснах обява за 120, да приключа по- бързо. От 14 запитвания на мейла 12 бяха "Възможен ли е коментар на цената" Yellow_Flash_Colorz_PDT_29 ...Значи просто хората така искат, не ги дразни...Fiat Bravo 1.6 16V '97г.
Коментар
-
И аз например като продавам нещо слагам по дебела цена, ако купувача е балъче не се пазари и му продавам с много голяма сметка за мен, ако пък е някой отворко при пазарлъка може да се разбере колко му е на сърце тва дето продавам и съответно колко да му сваля от цената без да е много.Пък на пример да приемем, че си продавам колата за 1000лв и това е цената без надценка и такава е в обявата, появява се някой смотаняк който и 1500 би дал и няма да му се строрят много, но понеже това е цената тои дава 1000, вместо да напиша 1500 и колкото се навие някои все да е над 1000 лева.С една дума ако мине номера, или който клъвне на повече.Докато има балъци ще има и тарикати Даже съм забелязал, че на някои циганин ако му продавам нещо което съм завишил ЗВЕРСКИ ако му направя хубаво намаление го купува и пак съм на сметка, а ако продавам нещо направо подарък и естесвено е малко намалението тогава не става сделкатаКУПИ СИ FIAT ДА НЕ ТЕ Е ЯД!
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар