Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Термина "КОМЕНТАР по цената"

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Термина "КОМЕНТАР по цената"

Колеги, моля да ми обясните, защо се използва този термин при продажбата на различни стоки и услуги?Нужно ли е да се дава изкуствено завишена цена и после да се "коментира"? За мен това е пълно циганчосване с неясна цел и резултат и много пъти ме е отказвало от сделка с продавач само докато гледам обявата.
    "Без сърца, сме просто машини"
    Toyota Prius 1.5 Hybrid
    EХ- Brava 1.6, Marea 1.9 JTD, Multipla 1.6 Bipower, Jeep Grand Cherokee ZJ 5.2 V8, Peugeot 407 SW 2.0 HDI, Mitsubishi Pajero 2.8 TDI

защото хората са свикнали с това да им се прави отстъпка и винаги се чувстват по добре когато си купят нещо и с пазарлък са успели да смъкнат малко от цената

Коментар

Смъкването на цената е в полза на купувача нали? Тогава защо "коментара" се използва от продавачите? Малко ми се губи логиката Yellow_Flash_Colorz_PDT_22
      Toyota Prius 1.5 Hybrid
      EХ- Brava 1.6, Marea 1.9 JTD, Multipla 1.6 Bipower, Jeep Grand Cherokee ZJ 5.2 V8, Peugeot 407 SW 2.0 HDI, Mitsubishi Pajero 2.8 TDI

Коментар

M5kov написа:
        Смъкването на цената е в полза на купувача нали? Тогава защо "коментара" се използва от продавачите? Малко ми се губи логиката Yellow_Flash_Colorz_PDT_22
        то във всички случаи продавача неговото си го взима,та понякога и в пъти повече от реалната стойност,а относно термина май е само за заблуда на купувача (малко са случаите на прекарал се търговец,все повече купувачи се оплакват) :D или пък проста пазарна политика изкуствено надути цени /свалени с пазарлък и то пак далеч над пазарната им стойност , но клиентът вече е доволен

Коментар

Поради същата причина, поради която цената се завишава за бартер!

Коментар

90% от обявите са така, дори повече.Предпочитам да я вдигна с 100-200лв и да напиша коментар, отколкото да напиша твърда цена и някой да дойде да ми се пазари.Аз поне така разсъждавам де.
            F9Q750 @ 151hp/332.2Nm

Коментар

Kuku написа:
              това пък много го мразя

Коментар

Ами май нацията ни е такава пример познат отива в австрия за да си купува автомобил и пак се пазари и го взима по евтино от обявената пазарна стойност, обаче там от страна на продавача няма "коментар по цената".
                Fiat Panda Young 0.9, 40hp, 1999year
                Fiat Punto 1.1 S, 4/5 doors, 55hp, 1997year

Коментар

Продавача не винаги е на печалба... Ако сега тръгна примерно да си продавам колата, ще съм доста на загуба колкото и да завиша цената и да не правя коментари.Емзо, това дето го каза е следващото, което ме дразни. Щом някое е написал твърда цена, има ли нужда да се циганчосваме с него? Щом е преценил, че тази цена го устройва точка.
                  Toyota Prius 1.5 Hybrid

Коментар

borisov написа:
                    Kuku написа:
                    това пък много го мразя
                    не просто го мразя ами и не мога да го разбера понеже съм виждал обяви от сорта цена: 2000лв цена при бартер 3500? звучи ми тъпо дай да махаме стария кошник и някой лев да изкараме
                    Haters Gonna Hate

Коментар

Re: Термина "КОМЕНТАР по цената"

M5kov написа:
                      Колеги, моля да ми обясните, защо се използва този термин при продажбата на различни стоки и услуги?Нужно ли е да се дава изкуствено завишена цена и после да се "коментира"? За мен това е пълно циганчосване с неясна цел и резултат и много пъти ме е отказвало от сделка с продавач само докато гледам обявата.
                      Защото при продажбата може да се споразумеете за някои неща, освен пазарлъка/циганлъка. Примерно без музика, джанти или подобни договорки. Колата отдавна не е това, което беше, нещо, на което цената му е точно такава, каквато някой я определи, а и с демокрацията свикнахме и сами да не си вярваме на нищо вече...
                      Alfa Romeo 147 1.9 JTD 2005 Fulcrum

Коментар

И аз това "възможен е коментар" не го обичам, но явно трябва да се ползва. Направо е задължително.Пример от миналата седмица. Имах една кафемашина на нескафе, която не съм ползвала никога и реших да я продам. Видях, че вървят над 150лв. и пуснах обява за 120, да приключа по- бързо. От 14 запитвания на мейла 12 бяха "Възможен ли е коментар на цената" Yellow_Flash_Colorz_PDT_29 ...Значи просто хората така искат, не ги дразни...
                        Fiat Bravo 1.6 16V '97г.

Коментар

И аз например като продавам нещо слагам по дебела цена, ако купувача е балъче не се пазари и му продавам с много голяма сметка за мен, ако пък е някой отворко при пазарлъка може да се разбере колко му е на сърце тва дето продавам и съответно колко да му сваля от цената без да е много.Пък на пример да приемем, че си продавам колата за 1000лв и това е цената без надценка и такава е в обявата, появява се някой смотаняк който и 1500 би дал и няма да му се строрят много, но понеже това е цената тои дава 1000, вместо да напиша 1500 и колкото се навие някои все да е над 1000 лева.С една дума ако мине номера, или който клъвне на повече.Докато има балъци ще има и тарикати Даже съм забелязал, че на някои циганин ако му продавам нещо което съм завишил ЗВЕРСКИ ако му направя хубаво намаление го купува и пак съм на сметка, а ако продавам нещо направо подарък и естесвено е малко намалението тогава не става сделката
                          КУПИ СИ FIAT ДА НЕ ТЕ Е ЯД!

Коментар

То в България понеже всички сме тарикати и няма балъци, затова сме цъфнали
                            Това, което не ни убива, ни прави още по-досадни.
                            ex FIAT Bravo 1.6 - RIP

Коментар

dikanio написа:
                              То в България понеже всички сме тарикати и няма балъци, затова сме цъфнали
                              Много на място го каза!
                              Fiat Tipo
                              Corsa b комби !

Коментар

Working...
                              X