Работата ми не е кой знае какво, не мога да кажа че изключително много ми харесва, или пък че не ми харесва. Не ходя с изключителното уникално желание само и само да ида на работа, но пък не ходя и с нежелание. Отивам и върша това, което имам да свърша, но го правя по най-добрия начин, който мисля че мога. В общи линии - имам желание за тази работа. Понякога е натоварено, но това не ми пречи. Харесва ми това, че във фирмата изключително точно се спазва действащото трудово законодателство, по отношение на работно време, заплащане, отпуски, командировки и прочее. Извън работно време никога не са ми звъняли за нещо свързано с работата. Може би затова са ми странни хората, чийто телефони звънят през 15 минути и се говори за работа, работа, работа... Работното време за мен си е 8 часа, останалото - не е! Също ми харесва това, че работата ми е близо до дома, отивам бързо, прибирам се още по-бързо. Като цяло - бих сменил тази работа с друга, ако получавам значително по-висока заплата, стига на новото място да се спазват нещата, които вече споменах. Ако не се спазват - ще се замисля сериозно дали да я сменя, дори и срещу много по-висока заплата. Разбира се - срещу достатъчно много по-високо заплащане - ще си сменя работата. Което не се купува с пари - купува се с много пари.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Харесвате ли работата си ?
Collapse
X
-
@ele ще го кълна ако ще и да ме застигне същото че и по-лошо (има защо).Ако имах достатъчно кураж щях и да го излежа този, но уви и аз съм като останалите мишки в това псевдо общество .Alfa Romeo 159 1.9 16V JTDm powered by Sprintauto Service
Fiat Bravo 1.9 JTD 105 GT powered by emzo Ex: Fiat Bravo 1.4 12v (вече в баща ми)
Коментар
-
Да, много!Има една колежка дето ме нерви, ама в последно време съм я игнорирал и си сфиркам... Ама аз съм си виновен, щото аз бях причината тя да работи при мен... Ама както казват старите хора - направи добро за да ти се върне тъпкано...Fiat Punto 1.1-Синята птица
Lancia Libra SW 2.4-JTD-Самолета! RIP - продава се на части...
Lancia Libra SW 1,9-JTD 115 hp
Коментар
-
ogi28b написа:Работата ми не е кой знае какво, не мога да кажа че изключително много ми харесва, или пък че не ми харесва. Не ходя с изключителното уникално желание само и само да ида на работа, но пък не ходя и с нежелание. Отивам и върша това, което имам да свърша, но го правя по най-добрия начин, който мисля че мога. В общи линии - имам желание за тази работа. Понякога е натоварено, но това не ми пречи. Харесва ми това, че във фирмата изключително точно се спазва действащото трудово законодателство, по отношение на работно време, заплащане, отпуски, командировки и прочее. Извън работно време никога не са ми звъняли за нещо свързано с работата. Може би затова са ми странни хората, чийто телефони звънят през 15 минути и се говори за работа, работа, работа... Работното време за мен си е 8 часа, останалото - не е! Също ми харесва това, че работата ми е близо до дома, отивам бързо, прибирам се още по-бързо. Като цяло - бих сменил тази работа с друга, ако получавам значително по-висока заплата, стига на новото място да се спазват нещата, които вече споменах. Ако не се спазват - ще се замисля сериозно дали да я сменя, дори и срещу много по-висока заплата. Разбира се - срещу достатъчно много по-високо заплащане - ще си сменя работата. Което не се купува с пари - купува се с много пари.Ex. Fiat Marea 1,6-16V,98g.
Ex.Opel Astra
Коментар
-
Бившия ми шеф казваше, като оставахме да работим по 10 часа и повече - "тъй е в частния бизнес"... Казвах му - "ми той бизнеса си е частен за тебе, за мен си е просто работа".А звъненето в извън работно време си беше закон.Или в петък вечерта ти даде да правиш нещо и го иска готово за понеделник сутринта. Затова се и зарекох, че повече няма да работя за никой. Дано да успея да си спазя заканата.
Коментар
-
Аз харесвам и работата си, харесвам и фирмата, харесвам и колегите.Не харесвам само близо 10-те години на това място. Започнах да смръзвам вътрешно, сякаш заспивам - иначе всичко ми е свършено, и то по-добре и бързо от всякога, нищо ново не може д аме притесни и се преборвам с лай...а без усилие. Ама сякаш кръвта ми спира, бавно и сигурно.А жената, детето, алфата и ипотеката не питат какво ми спира - затова ставам, водя дребния на училиеще и цял ден усърдно или не чак толкова се трудя.А парите - е, те кога ли са стигали...Alfa Romeo 147 1,6 ts, 2002 и то само на бензин...
Alfa Romeo 159 SW ti, 2,4JTDm, Nero carbonio.
..т'ва е Алфа,последното което губиш е надежда...
Коментар
-
Преди ми харесваше, напоследък много нерви....... и въобще не се кефя.Това да работиш извънредно е нещо съвсем нормално. Телефона ми звъни по всяко време на денонощието, но вече започнах да не го вдигам.Дразнеща е схемата, че за едни е майка а за други мащеха шефа.Ако не се оправят нещата и имам избор ще си набия камшика.
Коментар
-
Re: Харесвате ли работата си ?
mnpenchev написа:Харесвате ли работата си ? Защо ?Ходи ли ви се на работа ? Защо ходите на работа ?Бихте ли си сменили работата в тая "криза" ?...Frontera Sport, X20SE март 1998
Коментар
-
Да, аз си харесвам работата и я работя с удоволствие. А също и допълнителната си работа - превеждам книги. Основната ми работа е добре платена и интересна - работя с хора и постоянно има нови случаи, затова не се скучае през повечето време.Като всяка работа, обаче, има си и лоши черти. Едната лоша черта е, че няма много перспективи за израстване в йерархията - шефовете ми винаги ще са чужденци, които се сменят през 4 години, а аз съм българин. Това пък донякъде се компенсира от доброто им отношение и независимостта от българските институции и простащина. Единственото развитие, което бих могъл да постигна е да се преместя от един отдел в друг, където да върша работа от различно естество. Но това няма да ме издигне като цяло Другата лоша черта е, че шефовете се сменят през 4 години, както казах. Това означава, че ако сега съм доволен, може следващият шеф да е пълен олигофрен, както и има такива моменти. Така че засега не се оплаквам като цяло, защото все пак ми е интересно и успявам да си плащам ипотека и прилично да издържам семейството си. В България повече от това здраве...She was only a whisky maker but he loved her still.
Коментар
-
Преди работата ми харесваше, защото научавах нови неща и имах възможност за развитие. В областта, която работя вече няма накъде да се развивам и се чувствам вече, като "наядена въшка". На 42 години вече нямам нито желание, нито време за друго поприще. Отивам с готовност на работа, но само с готовност. Нещата ми там са само рутинни и вече няма ситуации, които да ме изненадват. Независим съм. Нямам пряк началник или по-точно имам такъв, ама само на книга. Имам и подчинени - само, като се запътят към мен вече знам какво ще ми кажат. Общо взето всичко вече ми стана безлично и безинтересно. Научил съм се да не пренасям тревогите от служебните ангажименти или неуредици у дома. Времето прекарано със семейството ми е най пълноценно за мен, а работата освен пари ми носи вече много безразлична сивота...и може би ранна криза на средната възраст. :DA17DTС/S
Когато губим, не знаем какво печелим, а когато печелим, не знаем какво губим !
Коментар
-
И аз поработвам и допълнително. Втората ми работа е работа-мечта, точно такъв тип работа, с каквато по принцип бих искал да се занимавам: постоянно в движение с колата, срещи с различни хора, работа, от която има видим резултат и от тази гледна точка ме удовлетворява. Но пък ми носи ниски приходи и не бих могъл да се издържам само от нея. Тя е само за подпомагане на семейния бюджет.Tonight's the night and it's going to happen again and again...
Коментар
-
Винаги съм си харесвал работата и съм ходел с кеф. Дори сега, когато напускам тази си работа (по ред причини) си я харесвах до последно, барабар с всичките шефове и колеги. Имали сме дразги с колегите, но после сме ги оправяли и това не е било причина да ходя на работа с нежелание. Най- важното за мен в една работна обстановка е да имаш подкрепата на шефовете и да виждаш, че ценят теб и това, което правиш, а точно тези неща получавах на 100% в работа си. Надявам се така да е и на новата работа от другата седмица.Alfa Romeo 156 SW 1.9 JTD, 16V m-jet '04
Ex Alfa Romeo 156 SW 1.9 JTD '04; Ex Alfa Romeo 156 1.9 JTD '01; Ex Fiat Coupe 2.0 '95; Ex Fiat Tipo 1.6 i.e. '93; Ex Fiat 131 Mirafiori 1.4 i.e. '82; Ex Opel Vectra C 1.9 CDTI '05 Elegance, Automatic
Коментар
-
ntodorov написа:Преди работата ми харесваше, защото научавах нови неща и имах възможност за развитие. В областта, която работя вече няма накъде да се развивам и се чувствам вече, като "наядена въшка". На 42 години вече нямам нито желание, нито време за друго поприще. Отивам с готовност на работа, но само с готовност. Нещата ми там са само рутинни и вече няма ситуации, които да ме изненадват. Независим съм. Нямам пряк началник или по-точно имам такъв, ама само на книга. Имам и подчинени - само, като се запътят към мен вече знам какво ще ми кажат. Общо взето всичко вече ми стана безлично и безинтересно. Научил съм се да не пренасям тревогите от служебните ангажименти или неуредици у дома. Времето прекарано със семейството ми е най пълноценно за мен, а работата освен пари ми носи вече много безразлична сивота...и може би ранна криза на средната възраст. :DAlfa Romeo 147 1,6 ts, 2002 и то само на бензин...
Alfa Romeo 159 SW ti, 2,4JTDm, Nero carbonio.
..т'ва е Алфа,последното което губиш е надежда...
Коментар
-
Re: Харесвате ли работата си ?
mnpenchev написа:Харесвате ли работата си ? Защо ?Ходи ли ви се на работа ? Защо ходите на работа ?Бихте ли си сменили работата в тая "криза" ?При вас как е ?
Коментар
-
bubachko
Вече не. Нито работата си в момента, нито професията като професия. Да поясня - става дума за полиграфията и рекламата. Учил съм го 5 години, от 10+ години с минимални отклонения го работя и смея да твърдя, че съм добър специалист в моята област с доста познания в областа, но в последните години, особено откакто дойдох във Варна направо съм се отвратил от този отрасъл, особено под натиска на тая измислена "кризата"... Много печатници се нароиха, всеки апартамент в който има компютър с корел и фотошоп стана рекламна агенция. Нагледах се на наглост и двуличие, на откачени началници, безкрупулни руси пачи-кариеристки и понякога тотално невежество подпомагано от "тоя и оня". Просто ми се повръща от това, заради което преди години не спях и с удоволствие работех, понякога просто за едното удоволствие...Най-много ме е яд, че похарчих последните 15 години от живота си за това, въпреки че през повечето от тях паралелно имах друго хоби, което в момента е доста по-доходоносно и престижно. От няколко месеца обаче много активно се боря да направя това си занимание основна професия, обаче всяко ново начало (като работа) е трудно. Но... ако не ме наеме някой - ще си направя сам работа, вече знам и как
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар