Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Помощ при избор на лаптоп- ASUS,HP или .. ?!

Collapse
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

    #16
    Аз лично съм голям фен на Тошиба, но хубавите им модели са малко скъпички! ХП са пълни с някакви мултимедийни простотии които няма да ползваш никога и само оскъпяват!За 1000 лв можеш да купиш доста мощен АСЕР, но не ти го препоръчвам!Щом е за жена - препоръчвам ти сони!пп и дел не са никак лоши!
    Punto 2003 / 1.3 MultiJet Engine / 75 HP

    Коментар


      #17
      Нямам претенции за мерило в техниката, но ще кажа моите наблюдения:аз съм с acer вкъщи вече 3-та година, да чукна на дърво, проблем до този момент не съм имал.Вярно батерията почна да се обажда вече, но на мен не ми е 1-ва грижа.В службата имам поверен пак един acer, доста тормоз е видял от мен пак за около 3 години вече, държи се, ядове не е създавал.На бившата HP-то 2 пъти ходи в сервиза, единия път нещо проблем с охлаждането, другия не помня за какво беше, но май не нещо много сериозно.На приятел Тошибата вече отдавна няма батерия, въпреки че е доста по-нов от моя лаптоп.Имам и приятели с asus-и- не се оплакват, доволни.Късмет, каквото и да изберете :D

      Коментар


        #18
        Всеки потребител може да напиши добри или лоши отзиви за дадена марка, в зависимост от това, какъв проблем е имал/нямал с продуктите. На тези години да купиш нов лаптоп е късмет, като да купиш кола на старо... Има и добри и лоши екземпляри. Ето на, аз имах един MSI, за около 3 години ОК, докато в един момент нещо му умря BIOS-а. Преди по-малко от година взех DELL, сменях му гаранционно вече дъното един път, а другата седмица ще се сменя пак дъното (пак умря)... И това за по-малко от година... Така че, моето мнение - не гледай марки, а процесори, памет, капацитет на твърдият диск (един HD филм си е 10-на гигабайта...), също така и външна видеокарта със собствена памет.Успех!

        Коментар


          #19
          Моята класация:1. Dell2. Dell3. DellНяма да се аргументирам надълго, но за 10 годишен опит с лаптопи съм установил че в България няма по-добра поддръжка от тази на Dell ! Взима се машина с Next business day гаранция и си цъкаш безгрижно. При евентуален проблем звъниш на едно номерче, изливаш си мъката и на следващия ден идва един момък у вас/в офиса/на лозето, където му кажеш, оправя ти машината, ако е нужно сменя части и те оставя да си цъкаш пак безгрижно. Забравяш за магазини, магазинери, сервизи, срокове нерви, увъртания и други чудеса на съвременния бизнес. Пробвано 3 пъти, работи безотказно!
          Fiat Bravo Dynamic 1.9 Multijet '08, Mercedes A170 CDI '02
          Suzuki SX4 1.9 DDIS '09, powered by FIAT
          Ex: Marea 2.4 JTD 2000
          Ex: Brava 1.6 1997
          Ex: Puntо 1.1 1994

          Коментар


            #20
            най-голямата грешка която можеш да направиш е да си вземеш HP ние сме заринати с ремонти основно от такива мърши
            Пунтак 1.1 с лека измама под капака

            Коментар


              #21
              При мен, най-много за ремонт идват от HP и Acer. При Тошиба от по старите им грее видеото. Един два имаше с току що изтекла гаранция и изгоряла видеокарта. Единият от тях, бе закупен от щатите. При Acer, чести проблеми с харда. Просто хардовете им са на неподходящо място и прегряват. За новите модели от тия марки обаче незнам. Нови модели идват само за преинсталация. Асус имат добри модели, дори и от нискобюджетните. При тях проблем е само местоположението на захранващата букса. Тя е отзад и при едно невнимателно повдигане се чупи лесно женската и част. После следва едно разглобяване и често нова кутия. А за тая вина на клиента, гаранция няма. Не купувайте лаптопи със захранваща букса, която е отзад!!! Сони са идвали само намокрени или заляти. Най добър избор е 17-ска и с матрица на Филипс. Никакви други матрици. И на късмет.
              Fiat Marea TD100

              Коментар


                #22
                това да робуваш на марки е направо смехотворно,тук приличате на тема извадена от wv клуба-"да си купя ли фиат или не" Не гледай марка-търси добри параметри на приемлива цена и се надявай в Китай да е сглобено като хората-ВСИЧКИ СЕ СГЛОБЯВАТ ТАМ НЕЗАВИСИМО КАКВО ПИШЕ НА КНИЖКИТЕ И МАРКЕРИТЕ. Само бих ти препоръчал да не купуваш марка ,която не си чувал-има и такива....и не взимай MSI дъната им горят по-често от останалите!Аз лично харесвам ACER ,защото предлагат най-приемливи цени,за добра изработка и отлични параметри. ASUS също не са скъпи,HP са скъпи за параметрите си...Съгласен съм,че 17-ка е по-добре,но цените им са солени,а 15,6 не са толкова малки,но са по-леки и мобилни,от тая гледна точка си е твоя преценката дали ти трябва чак толкова 17 инчов екран или не.Бих те насочил към тия предложения: http://pcstore.bg/pg/%D1%80%D0%B0%D0...=laptop%2Bsale
                ex.Мареа ТД100

                Коментар


                  #23
                  Tри години съм вече с Асус Ф5Л, зет ми си взе месец след мен - почти същия, малко по-евтин - а е адвокат и лаптопа има поне 50-60 000км навъртени - вечно е с него, дори събота и неделя.И двамата сме без проблеми, като се исключи на зет ми батерията вече държи само по 20-30 мин - ама е много ползвана. Моя е все на зарядно - кара си още твърдо по час и половина на батерия. ACER също имат много добри модели.От гледна точна на бюджета - това е твоят избор. Ако можеше да се отделят повечко пари, тогава можеше да спрягаме и други марки.
                  Alfa Romeo 147 1,6 ts, 2002 и то само на бензин...
                  Alfa Romeo 159 SW ti, 2,4JTDm, Nero carbonio.
                  ..т'ва е Алфа,последното което губиш е надежда...

                  Коментар


                    #24
                    Aз ще ударя контра на Uboy i iuly_vn . 5 години съм кабелждия, във фирмата сме затъркали 2 асус-а, 2 сименс-а, 5 acer-a oт тия лъки-бойските и едно HP, което предаде богу дух след свободно падане от покрива на осем етажен блок. В момента сме с 5 Hp-та, моето е купено от remarketing преди 3 години (nc6000). Патиме само с батерий. Имам и личен compaq 6720s на 3 години без никакви забележки. Тез машини се ползват душманската, като от кабелждии. Дъжд, студ, пек, в раницата и навън. Hp oще не ме е предало.

                    Коментар


                      #25
                      iuly_vn написа:
                      Не купувайте лаптопи със захранваща букса, която е отзад!!! Сони са идвали само намокрени или заляти. Най добър избор е 17-ска и с матрица на Филипс. Никакви други матрици. И на късмет.
                      Мойто СОНИ е с букса отзад. Никога не съм имал какъвто и да е проблем.Много мразя буксата да е отстрани, особено ако е отдясно, където се предполага, че трябва да ми е ръката с мишката...Кабелът ми се пречка постоянно.

                      Коментар


                        #26
                        аз не казвам че 100% от моделите им се чупят .. но шанса да изгъурми hp срещу асус е със сигурност по голям особенно с кирливите Енвидии
                        Пунтак 1.1 с лека измама под капака

                        Коментар


                          #27
                          Аз малко като спам, ама ако си купиш тошиба, обещавам да те счупя от бой. Сериозно.
                          Fiat Forum Bulgaria

                          Прекаленият светец и богу не е драг !

                          Коментар


                            #28
                            А има ли разлика от процесорите AMD и Intel ? Кой е за предпочитане? Или няма значение?!
                            Ichkin написа:
                            Аз малко като спам, ама ако си купиш тошиба, обещавам да те счупя от бой. Сериозно.
                            Стига бе,ти са се бъзикаш с мене,тошибата не ми е минавала през акъла..
                            Фиат Браво 1.6 16V на Метан 103 понита...

                            Коментар


                              #29
                              от HP бягай надалеч,сега декември имахме промоция на едни моделчета сравнително евтини,продал съм 3 на познати и и двата издадоха багажа на първата седмица(на единия проблем с USB-тата,на другия му изгоря харда),за TOSHIBA главно лаптопи от тая марка приемаме за рекламация,вчера приех един ASUS с изгорял харддиск,а за acer мога да говоря добри думи до утре,от 2008-ма съм в магазина с малко прекъсване и от както съм там до сега Acer не е стъпвал за ремонт а за този бюджет доста добър вариант можеш да си вземеш.За процесорите малко е относително,принципно аз съм почитател повече на intel но пък в къщи съм с AMD интелските процесори ги ползват повече за игри.Погледни тоя модел на мен доста ми допада малко е слабо видеото и рамта е 3 ама е с четириядрен процесор http://zora.bg/main.php?p=products&s...oduct_id=13140
                              Alfa Romeo 145 Quadrifoglio Verde 2.0 16V T.S. 150hp

                              Коментар


                                #30
                                liverpool235 написа:
                                А има ли разлика от процесорите AMD и Intel ? Кой е за предпочитане? Или няма значение?!
                                и да и не-зависиАко цената е подобна вземаш интелски,ако е е изгодно вземаш амд...По принцип интел не наложиха като по-добрата марка,но всъщност е спорно...единственото което мога със сигурност да кажа,е че амд-тата развиват по-високи температури и това може да е проболем понякога....но пак си зависи и от късмета,защото примерно моя е интелски и пак си грееКазват,че интел е по-добрата марка,но ако сега си търся лаптоп и открия с амд процесор на по-добра цена няма да се церемоня и ще го взема!
                                ex.Мареа ТД100

                                Коментар

                                Working...
                                X