Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Помощ при избор на лаптоп- ASUS,HP или .. ?!

Collapse
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

    #61
    jenshen73 написа:
    60kV с какво казваш, че ще ги спреш? Междувпрочем - колегата по-горе е написал тотална глупост - в 4 чифтовия UTP Cat 5e кабел НЯМА кабел, който да го играе маса и ако се среже да има ефект спиращ 60kV напрежение. .
    Напълно възможно да е глупост,не съм запознат с тези нещо,но пък съм сигурен в това,че ми казаха,че за по сигурно се рязало някакъв кабел от буксата..Какво са имали предвид и дали са били наясно незнам,но това ми казаха.
    Фиат Браво 1.6 16V на Метан 103 понита...

    Коментар


      #62
      jenshen73 написа:
      60kV с какво казваш, че ще ги спреш? Междувпрочем - колегата по-горе е написал тотална глупост - в 4 чифтовия UTP Cat 5e кабел НЯМА кабел, който да го играе маса и ако се среже да има ефект спиращ 60kV напрежение. Виждал съм трагично опечени суичове и още по-зле опечени компютри. Но един 32-40 левов рутер какво да му пазиш? Или по-точно, кое? Високата цена?Аз имам един SURGE Protector на APC - струва само $100. Е как да дам сега толкова пари за да пазя рутер за 32лв? Има и едни протектори на НЕО Монтана, по 10-15лв. са си точно толкова безсмислени точно пък заради цената - цъфтят като майски рози...
      APC - това е истината ако иска човек някаква защита. + стабилно земно, за препоръчване колец Нео-монтанските протектори от 8лв и тях си не могат да опазят. За UTP кабела, да, няма какво да ползваш за маса. За FTP, виж там оплетката не играе никак малка роля. Миналото лято правихме полеви експеримент, със заземяване на оплетката в квартал от около 20 блока, с 3 заземителни колеца. Практиката показа, че щетите от към изгорели портове в този квартал бяха минимални, в сравнение със същата инфраструктура в съседния. Същия тест, с оплетката към " -" от трафа не даде резултат.Аз лично, за протектор ползвам 2 медиа конвертора. Финансово също не е оправдано да купиш 2 броя за около 70-80$, за да пазиш 35 левов рутер. Но е по-добре от 100$ за АПЦ протектор. При това е 100% гаранция, че ще опазиш техниката.

      Коментар


        #63
        liverpool235 написа:
        .Ноо нещо много ме наплашиха от HP-тата и го гледам,че е с 1 година гаранция..
        Стига с тия приказки наизуст. Нали не си фирма. Купуваш на ФИЗИЧЕСКО лице. Гаранцията ти е 2 (две) години.

        Коментар


          #64
          @Orcinus: Гаранцията е 12 месеца. Нищо, че по ЗЗП имаш 24 месеца съответствие с договора за продажба. Тъпото е, че повечето HP на цена под 1000лв. са реамркетирани от USA.
          Steliyan's Life!
          FIAT Marea HLX 1.9JTD 105, 02.2000

          Коментар


            #65
            jenshen73 написа:
            @Orcinus: Гаранцията е 12 месеца. Нищо, че по ЗЗП имаш 24 месеца съответствие с договора за продажба. Тъпото е, че повечето HP на цена под 1000лв. са реамркетирани от USA.
            Няма такова нещо като "нищо, че по ЗЗП имаш 24 месеца съотвествието с договора за продажба". Не изпадам за първи път в подобна полемика. КЗП тълкува закона много точно и при "несъотвестващ с договора за продажба лаптоп на HP", т.е. неработещ, бързо-бързо принуждават който и да е търговец, включително големите вериги, да оправи уреда гаранционно.

            Коментар


              #66
              Според мен е въпрос на късмет и бих казал , че новите модели отстъпват по качество на старите , но то това си е световна тенденция за всичко. Да не би някой автомобил от която и да е марка ще издържи 15- 20 години както повечето коли на участниците в този форум? Аз в момента ползвам един HP Compaq Presario 2100 , дърт лаптоп купуван от Израел преди девет , десет години от един приятел който си вадеше хляба с него , и този лаптоп е разнасян по целия свят и е използван много интензивно , след това го ползва един друг приятел и аз съм му третия ползвател. Та този лаптоп макар , че е HP - марката която всички оплювате , си работи доста добре за скромните си показатели , че дори и батерията му държи около 30 минути гледане на филм , мисля че сменяна преди 4 , 5 години. За по старите модели знам , IBM и Dell са марките с най - високо качество , и че при наследника на IBM - Lenovo нещата не са съвсем така. За процесорите задължително е препоръчително да е Intel по възможност , макар че бях чел някъде , че новите AMD уж не греели толкова много като преди. Като цяло в момента мисля , че най-добро съотношение цена , качество , характеристики е ACER. Виж този лаптоп или този Dell например. Да не прозвучи като реклама ама на Ардес офертите мисля , че са много добри. Успех в избора и като го купиш да не забравиш да се похвалиш!
              Fiat Punto 1.1 55 к.с. LPG '96 EX
              Alfa Romeo 146 1.9 JTD '99
              Fiat Croma II 1.9 M-Jet 8V

              Коментар


                #67
                Такаа,след 1 час прекаран в Most computers и доста чудене лаптопа беше избран и платен.. Утре само трябва да го взема.. Беше ни препоръчан от човек,който работи в сервиза им(Съответно лаптопа и го взехме по-тънко,чрез него). Лаптопа е ASUS 15.6 HD,4 RAM,320 HDD и порцесорче intel core 2 duo 2.10GHz Като върви с чанта,мишка и windows... http://pcstore.bg/laptopi/ASUS-6/ASU...агодаря на всички колеги за информацията и насоките в избора на Лаптопа!!
                Фиат Браво 1.6 16V на Метан 103 понита...

                Коментар


                  #68
                  И за това нещо ако си дал над 800 пресилени 900 лева направо си за обстрел.
                  A20DTH ЖТД ама не баш
                  1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
                  Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда

                  Коментар


                    #69
                    BO написа:
                    И за това нещо ако си дал над 800 пресилени 900 лева направо си за обстрел.
                    Лаптопа е плащан 1100 лева.. Имаше много други лаптопа с много по-добри характеристики,който харесах и учудващо по-ниска им беше цената,но ни се каза изрично,че този е лаптопа.Човека,който ни го каза е близък и определено знае какво говори,поради причината,че той ги ремонтира..Не вярвам да ме е излъгал или подвел.Да повече са му парите,но го послушах и взехме този..
                    Фиат Браво 1.6 16V на Метан 103 понита...

                    Коментар


                      #70
                      Единственото НАЙ-голямо предимство на ASUS е, че поне им знаеш сервиза и кой ги ремонтира. А и голямата гаранция - 24 месеца, като 6 или 12 е само на батерията. Гаранцията си има някои условия, но поне е търговска гаранция, а не по ЗЗП.
                      Steliyan's Life!
                      FIAT Marea HLX 1.9JTD 105, 02.2000

                      Коментар


                        #71
                        Aз пък от опит казвам едно голямо ДА за Тошиба и Фуджицо-СименсТошибата е заливан с вода,падал,какво ли не и всичко е ремонтирано гаранционно.И до ден днешен не спира а е на 6-7годФуджицото ми е личен от поне 5год и не е мръднал.(само барерията)Как да кажа нещо лошо?
                        И да знаете!!!За всичко е виновна твърдата вода

                        Коментар


                          #72
                          За лаптопа май няма повече смисъл да говорим след като вече си го платил-честит да ти е и с кеф да си го ползваш дълго и безпроблемно.За рутера обаче и тъй наречените защити слушай Женшен В случая,колкото и да обичам да споря с него,е напълно прав. Неомонтанските защити в работата шефа ми ги купи да пази ейд кор суичове за по 500лв и се смях със задника си APC имат добри защити,но са скъпи и за домашно ползване няма много смисъл. Защитите на неомонтана в момента с колегите ги ползва не като такива,а за да мерим кабели през тях с мултицет,без да режем буксите,че ми писна да режа заради едното мерене Само да вметна нещо,ако искайте спорете до утре,аз ви го казвам като лан-техник с 4 годишен опит - въздушните кабели по стълбове,край които има по-високи обекти(било то кули,сгради,дървета) НЕ горят и не пренасят заряд по време на бури почти никога. Просто по-високите обекти поемат удара-доказано в практиката. Но ако са въздушни кабели между високи сгради-пазете се,защото мамата си трака... Но повтарям думите на Женшен,на един рутер за 30-40 лв какво има да му пазиш? Всмисъл,да му купиш за над 100лв защита ли? Смешно звучи. Затова и при ползване в сгради с въздушни кабели,не слагайте лан-кабела директно в лаптопа,ползвайте си рутер с wi fi,нека гори рутера,а не дъното на лаптопа ви.
                          ex.Мареа ТД100

                          Коментар


                            #73
                            Да така е,прави сте за рутерите,не си заслужава,но на мен така се получи,че за 1 година смених 4 рутера от по 60 лв.,заради гръмотевиците.. Винаги вадя кабела като усетя на къде отиват нещата,но не винаги съм си в нас,че да го изключа примерно.. А сега се чудя какъв рутер да взема за към лаптопа,понеже в приятелката ми няма рутер.. Лаптопа ще стой на една стена от рутера.. Насочил съм се към TP-link,но се чудя дали да е този : WR340G или да взема този от който аз лично през 4 дневното му ползване,бях супер доволен от него (изгоря от гръмотевица.. ) WR841ND Отворен съм и за други предложения
                            Фиат Браво 1.6 16V на Метан 103 понита...

                            Коментар


                              #74
                              Все пак асус взе :DЗнаех си че трябва да прочета само 1ия пост и последната страница Ако ти се занимава - търси рутер, на който можеш да сложиш DD-WRThttp://www.dd-wrt.com/site/support/router-database
                              F9Q750 @ 151hp/332.2Nm

                              Коментар


                                #75
                                http://www.pazaruvaj.com/ruteri-c314...24up-p4455013/ не му гледай цената, не е повече от 50-60лв.Аз преди 3 години си взех същия, платих го толкова-55-60лв.Засега съм доволен от него.От време на време някой ресет, иначе си върви на пушка.Нямам проблем нито с лаптопа, нито с GSM-а при връзване :D.

                                Коментар

                                Working...
                                X