jenshen73 написа:
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Помощ при избор на лаптоп- ASUS,HP или .. ?!
Collapse
X
-
jenshen73 написа:60kV с какво казваш, че ще ги спреш? Междувпрочем - колегата по-горе е написал тотална глупост - в 4 чифтовия UTP Cat 5e кабел НЯМА кабел, който да го играе маса и ако се среже да има ефект спиращ 60kV напрежение. Виждал съм трагично опечени суичове и още по-зле опечени компютри. Но един 32-40 левов рутер какво да му пазиш? Или по-точно, кое? Високата цена?Аз имам един SURGE Protector на APC - струва само $100. Е как да дам сега толкова пари за да пазя рутер за 32лв? Има и едни протектори на НЕО Монтана, по 10-15лв. са си точно толкова безсмислени точно пък заради цената - цъфтят като майски рози...
Коментар
-
Orcinus
liverpool235 написа:.Ноо нещо много ме наплашиха от HP-тата и го гледам,че е с 1 година гаранция..
Коментар
-
@Orcinus: Гаранцията е 12 месеца. Нищо, че по ЗЗП имаш 24 месеца съответствие с договора за продажба. Тъпото е, че повечето HP на цена под 1000лв. са реамркетирани от USA.Steliyan's Life!
FIAT Marea HLX 1.9JTD 105, 02.2000
Коментар
-
Orcinus
jenshen73 написа:@Orcinus: Гаранцията е 12 месеца. Нищо, че по ЗЗП имаш 24 месеца съответствие с договора за продажба. Тъпото е, че повечето HP на цена под 1000лв. са реамркетирани от USA.
Коментар
-
Според мен е въпрос на късмет и бих казал , че новите модели отстъпват по качество на старите , но то това си е световна тенденция за всичко. Да не би някой автомобил от която и да е марка ще издържи 15- 20 години както повечето коли на участниците в този форум? Аз в момента ползвам един HP Compaq Presario 2100 , дърт лаптоп купуван от Израел преди девет , десет години от един приятел който си вадеше хляба с него , и този лаптоп е разнасян по целия свят и е използван много интензивно , след това го ползва един друг приятел и аз съм му третия ползвател. Та този лаптоп макар , че е HP - марката която всички оплювате , си работи доста добре за скромните си показатели , че дори и батерията му държи около 30 минути гледане на филм , мисля че сменяна преди 4 , 5 години. За по старите модели знам , IBM и Dell са марките с най - високо качество , и че при наследника на IBM - Lenovo нещата не са съвсем така. За процесорите задължително е препоръчително да е Intel по възможност , макар че бях чел някъде , че новите AMD уж не греели толкова много като преди. Като цяло в момента мисля , че най-добро съотношение цена , качество , характеристики е ACER. Виж този лаптоп или този Dell например. Да не прозвучи като реклама ама на Ардес офертите мисля , че са много добри. Успех в избора и като го купиш да не забравиш да се похвалиш!Fiat Punto 1.1 55 к.с. LPG '96 EX
Alfa Romeo 146 1.9 JTD '99
Fiat Croma II 1.9 M-Jet 8V
Коментар
-
Такаа,след 1 час прекаран в Most computers и доста чудене лаптопа беше избран и платен.. Утре само трябва да го взема.. Беше ни препоръчан от човек,който работи в сервиза им(Съответно лаптопа и го взехме по-тънко,чрез него). Лаптопа е ASUS 15.6 HD,4 RAM,320 HDD и порцесорче intel core 2 duo 2.10GHz Като върви с чанта,мишка и windows... http://pcstore.bg/laptopi/ASUS-6/ASU...агодаря на всички колеги за информацията и насоките в избора на Лаптопа!!Фиат Браво 1.6 16V на Метан 103 понита...
Коментар
-
BO написа:И за това нещо ако си дал над 800 пресилени 900 лева направо си за обстрел.Фиат Браво 1.6 16V на Метан 103 понита...
Коментар
-
Единственото НАЙ-голямо предимство на ASUS е, че поне им знаеш сервиза и кой ги ремонтира. А и голямата гаранция - 24 месеца, като 6 или 12 е само на батерията. Гаранцията си има някои условия, но поне е търговска гаранция, а не по ЗЗП.Steliyan's Life!
FIAT Marea HLX 1.9JTD 105, 02.2000
Коментар
-
За лаптопа май няма повече смисъл да говорим след като вече си го платил-честит да ти е и с кеф да си го ползваш дълго и безпроблемно.За рутера обаче и тъй наречените защити слушай Женшен В случая,колкото и да обичам да споря с него,е напълно прав. Неомонтанските защити в работата шефа ми ги купи да пази ейд кор суичове за по 500лв и се смях със задника си APC имат добри защити,но са скъпи и за домашно ползване няма много смисъл. Защитите на неомонтана в момента с колегите ги ползва не като такива,а за да мерим кабели през тях с мултицет,без да режем буксите,че ми писна да режа заради едното мерене Само да вметна нещо,ако искайте спорете до утре,аз ви го казвам като лан-техник с 4 годишен опит - въздушните кабели по стълбове,край които има по-високи обекти(било то кули,сгради,дървета) НЕ горят и не пренасят заряд по време на бури почти никога. Просто по-високите обекти поемат удара-доказано в практиката. Но ако са въздушни кабели между високи сгради-пазете се,защото мамата си трака... Но повтарям думите на Женшен,на един рутер за 30-40 лв какво има да му пазиш? Всмисъл,да му купиш за над 100лв защита ли? Смешно звучи. Затова и при ползване в сгради с въздушни кабели,не слагайте лан-кабела директно в лаптопа,ползвайте си рутер с wi fi,нека гори рутера,а не дъното на лаптопа ви.ex.Мареа ТД100
Коментар
-
Да така е,прави сте за рутерите,не си заслужава,но на мен така се получи,че за 1 година смених 4 рутера от по 60 лв.,заради гръмотевиците.. Винаги вадя кабела като усетя на къде отиват нещата,но не винаги съм си в нас,че да го изключа примерно.. А сега се чудя какъв рутер да взема за към лаптопа,понеже в приятелката ми няма рутер.. Лаптопа ще стой на една стена от рутера.. Насочил съм се към TP-link,но се чудя дали да е този : WR340G или да взема този от който аз лично през 4 дневното му ползване,бях супер доволен от него (изгоря от гръмотевица.. ) WR841ND Отворен съм и за други предложенияФиат Браво 1.6 16V на Метан 103 понита...
Коментар
-
http://www.pazaruvaj.com/ruteri-c314...24up-p4455013/ не му гледай цената, не е повече от 50-60лв.Аз преди 3 години си взех същия, платих го толкова-55-60лв.Засега съм доволен от него.От време на време някой ресет, иначе си върви на пушка.Нямам проблем нито с лаптопа, нито с GSM-а при връзване :D.
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар