Всеки има глава на раменете си, за да мисли! Не е нужна да бързаш, респективно да нарушаваш правилата, а да мислиш предварително. С други думи, като си на ясно, че имаш да минаваш ххх км днес стани по-рано и започни работа половин или един час по-рано. От дългогодишните ми пътувания Видин-Ямбол или до морето съм забелязал, че дали ще бързаш или ще караш нормално пристигаш максимум 15-30 минути по-рано. Да работил съм такава работа, т.е. вадил съм си хляба с шоферлък. Правил съм по 200-300 км на ден в София от адрес на адрес, но съм си обмислял маршрута, така че да не ми се налага да кръстосвам София. За да стане ясно ще поясня, че живеех в Люлин-10 (блок 157). Сутрин в 6 часа бях на спирката на 310. От там на "Орлов мост" сменях с 305/213 до "Окръжна болница", а от там до "Горубляне" с селските автобуси, където нощуваше колата. Като вземех колата отивах в "ЗИТ" на "7-ми километър", за да се разпиша в присъствената книга и от там в централния офис на "Орлов мост", за да взема адресите и почна работа. Имал съм случаи в 17 часа да се прибера във фирмана в "ЗИТ" и да ме пратят за Пловдив, от където да взема стока и да закарам половината в Стара Загора и от там да се върна в София. На следващия ден картината се повтаря!
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Ще излъжете ли за да ви вземат книжката, ако получите 300 лв
Collapse
X
-
Е добре де, като си вадиш хляба с шофиране , не е ли някак си логично да си пазиш книжката?Няма книжка- няма заплата.Аз примерно като дойда сутрин в офиса не се изтропвам на бюрото на шефо, защото ще ми бият дузпата.Всеки си пази работното място. Като не ти стига акъл да да си го опазиш - къде е проблема ?В системата или в теб самия ?
Коментар
-
Immortal написа:@nikolovvdТочно това имам и аз предвид.Просто си представи, че случката ти край Белоградчик се е случила по времето, когато си работил в тази фирма в София и си имал служебна кола.Щеше да си вземеш 1 месец неплатен отпуск ли?Няма начин да няма начин!
Коментар
-
Даваш 1000 Евро на лекаря и те оправят. Не мога да си позволя да остана без книжка и съответно без работа"
Коментар
-
и сигурно,като отпуснеш колата,тя позасили от инерцията по някое нанадолнище,замислиш се нещо и....щрак с 30 отгоре.в кой точно момент трябва да седна да смятам,колко пъти ще си взема такси с глобата? И каква връзка има това изобщо със скоростта? И докога ще спрем да пишем по инерция? Никога не се поставяте на другия на мястото и си гледате от своята камбанария.... явно колегата шофьорче не е имал шеф да го притиска и да му изисква още и още.Спрете с утопиите и мислете за конкретната тема,а тя май се изчерпа и както винаги се изроди в споровеex.Мареа ТД100
Коментар
-
Ако шефа му е глупав ще го натиска. Голяма част от фирмите си поръчват служебните автомобили (поне за бесовете съм сигурен) с ограничител на скоростта, за да не си рискуват инвестициите. Камионите и автобусите си имат тахометри, а някой слагат и GPS-и, за да следят автомобилите. Умния шеф ще гледа работата да върви, защото е на ясно, че ако стане по-лека катастрофа ще загуби не 2-3 курса, а цяло транспортно средство за поне една седмица.Няма начин да няма начин!
Коментар
-
nikolovvd написа:Ако шефа му е глупав ще го натиска. Голяма част от фирмите си поръчват служебните автомобили (поне за бесовете съм сигурен) с ограничител на скоростта, за да не си рискуват инвестициите. Камионите и автобусите си имат тахометри, а някой слагат и GPS-и, за да следят автомобилите. Умния шеф ще гледа работата да върви, защото е на ясно, че ако стане по-лека катастрофа ще загуби не 2-3 курса, а цяло транспортно средство за поне една седмица.
Коментар
-
За какво беше темата, къде отидохте ...Ситуацията се изясни, но гледам че останаха трима-четирима "светци", които самички се насъскват ....:: Just because I am unique does not mean I am useful ::.
www.cyxap.com
Коментар
-
Immortal написа:nikolovvd написа:Ако шефа му е глупав ще го натиска. Голяма част от фирмите си поръчват служебните автомобили (поне за бесовете съм сигурен) с ограничител на скоростта, за да не си рискуват инвестициите. Камионите и автобусите си имат тахометри, а някой слагат и GPS-и, за да следят автомобилите. Умния шеф ще гледа работата да върви, защото е на ясно, че ако стане по-лека катастрофа ще загуби не 2-3 курса, а цяло транспортно средство за поне една седмица.
Коментар
-
Във Видин познавам собственика на най-голямата автобусна фирма в града със собственна автогара. За по-ранно пристигане има глоба. Тахошайбите се преглеждат и при превишаване на разрешената скорост също има глоба. Водачите на автобусите са над 40 годишни и никога няма да видите изцепки по пътищата.Може би затова фирмата, от както я помня (1993 година) върви все нагоре, а много други вече никой не ги помни.Няма начин да няма начин!
Коментар
-
колеги струва ми се че превърнахме темата в излишен спор,а пък не мисля че това и е целта. Нека всеки сам си прецени какво значи за него шофьорската му книжка и дали за някви керливи 300 лева би се разделил с нея ,дори и само за месец.Нека не почваме да се обвиняваме ,че сме мошенници или там кавито и да е ......., всеки сам да се определи и да сподели.Аз пак казвам не бих се разделил с книжката дори и 1000 лева да ми дават, а относно нарушенията , стремя се да не допускам такива (когато се е случило да допусна ,те са констатирани и съответно съм бил наказван със фиш или с акт, които съм бил така добър да платя -не да се правя на шут и да мисля начини за неплащане , защото такива винаги има !!!п.п. НА ПЪТЯ ВСИЧКИ ИМАМЕ РАВНИ ПРАВА/това че някой кара по бърза кола, или пък по нова в никакъв случай не означава ,че е нещо пред или над нас!!! дано да няма засегнати колеги
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар