Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Ще излъжете ли за да ви вземат книжката, ако получите 300 лв

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Ей повечето са примерни граждани в тоя форум,никои от Вас не нарушава правилата волно или неволно.Относно питането:1.Приятел истински-без пари2.Всеки друг-НЕ3.Ако ми е опрял ножа у кокала/няма кинти/-ще се мисли тогава.

Коментар

willow75bg написа:
      Ей повечето са примерни граждани в тоя форум,никои от Вас не нарушава правилата волно или неволно.
      Ти остави дето са "примерни", ами и на въжето ни окачиха някои Питам аз, на указаните участъци по-долу на снимката, с колко бихте карали?Подсказка: колоната лятото за морето се движи с 90 км/ч. Участъците се водят "В града". Ако някой ми каже, че там кара с 50, ще се смея с глас.
      Прикачени файлове

Коментар

Компромисите винаги водят до тежки последици после . Пример.Максим Ставийски преди да утрепе колегата е бил спиран от пътни полицаи и е показал на дрегера че е употребил алкохол . Та вместо полицаите да го закопчат веднага те му козируват и го пускат та той после утрепа невинен човек . Ето до къде води компромисът . И би следвало тия полицаи да бъдат уволнени още същата минута след произшедствието.Примери ,хиляди . Тоя таксиметровия водач с 64 акта без точки и книжка нали го гръмнаха насред София ? Пак защото все да се мине между капките .За това всяка вечер отчитаме тъжната статистика за убити на пътя.От компромиси. ПП. При моята катастрофа бяхме със съпругата в колата . Можех спокойно да кажа че тя е карала и акта и точките от нейната книжка да вземат . Обаче така съм научен от малък, всеки да си поема отговорноста.И си приех последствията . Сега някой ще викне на висок глас аман от принципни хора , но това е положението .
        Фиат Панда 1.2 2006година
        Синджира си идва ,а козата я няма...

Коментар

Immortal написа:
          Ако някой ми каже, че там кара с 50, ще се смея с глас.
          Смей се! Аз минавам от там с 50, а на Сливенските минерални бани за толкова години само веднъж не съм видял полицаи (виждал съм и по две патрулки). Вярно, че около мен хвърчат с над 100, но те са със Сливенска регистрация и понеже съм Мако Тотевец си карам полека на круиз контрол с 50. Които иска да ме изпреварва, който иска да ми се смее!
          Няма начин да няма начин!

Коментар

И аз минавам оттам с 50 и изобщо, като карам в чужд град, стриктно спазвам ограниченията, защото знам, че ченгетата дебнат и спират първо чуждите номера. Друг е въпросът колко са адекватни тези ограничения. Извън тях, няма какво да си кривя душата, и аз карам с превишена скорост, но ако ме хванат, не бих търсил приятел, та да го топя вместо мен. Бих си изчакал месеца с книжката на трупчета, хем и някой лев ще спестя. Погледнато така, и аз не бих направил тази врътка, макар и за 300 лева.
            Fiat Marea Weekend 1,6 16V

Коментар

Оги, ако е за теб ще си жертвам книжката
              BMW E90 320D
              ех. FIAT COUPE 2.0 16V
              ex. FIAT BRAVO 1.6 16V
              ex. ALFA ROMEO 145 BOXER engine

Коментар

pr_00f написа:
                За 30 км отгоре трябва да се конфискува превозното средство. Директно. Без значение колко струва и чие е. И да се мачка направо на преса.За 50 км отгоре- да се бесят без предупреждение, на най-близкото крайпътно дърво и да остават да висят месец-два за назидание.
                Стига бе, ти сериозно ли?
                Alfa 156 2.0 TS
                Alfa 156 20VTurbo
                Fiat Coupe 2.0 20VTurbo
                Locost TF1 3.0V6

Коментар

nikolovvd написа:
                  Immortal написа:
                  Ако някой ми каже, че там кара с 50, ще се смея с глас.
                  Смей се! Аз минавам от там с 50,
                  Аз рядко минавам от там, но го правя с 50 Сещам се много добре за кой участък става въпрос, той просто е уникален. Но без значение дали АЗ смятам че е правилно или не - има си знак, този знак ме задължава да карам с 50 и точка по въпроса, правя го. Това е положението. Тишина на Анфийлд (слушайки Дарик Радио в момента, Ники Александров говори нещо, а това е негова култова фраза). Обяснение на случая (Благуне - не е за мен): Някой си, незнайно кой, е шофьор на бус, а заплатата му зависи от доставките, които е направил. Съответно - той бърза за да си изпълни доставките. Тук може да поставим начало на една по-дълга и по-широка тема, свързана с отношението на работодателя към работника, законната заплата, парите на ръка, невнасянето на осигуровки върху пълното възнаграждение и т.н...Та в бързането си - този човек е преминал с около 115 км/ч на място, на което ограничението е 80 (участъкът между ОМВ на разклона за Младост и спирката на градски транспорт пред Мосю Бриколаж - там има камера). Не е сигурно дали мястото е това, но е сигурно, че е заснет от камера от този тип. Може да е било пред София Ленд, или на друго място в София, на което има подобна камера. Не знам къде са местата, защото не ми се налага да ги знам. Може да е забравил да намали като се е спускал към Орлов мост, и да е минал с 85 км покрай камерата, пред която ограничението е 50. Не знам къде точно е станало. Идва му призовката и той осъзнава, че трябва да остане без книжка за 1 месец, и да плати 150 лева глоба. Сеща се, че има познат (не аз), който има книжка, но не кара. Предлага му да отиде вместо него, като за това му плати 300 лева, плюс 150 лева за глобата - общо 450. Така познатият му няма да има книжка, която и без това не му трябва, но за сметка на това ще получи 300 лева. А онзи - ще продължи да си кара кола без порблеми, в противен случай трябваше да остане 1 месец без заплата, която е нещо около 1000 - 1100 лева, поради начина, по който се определя заплатата му. Не е ясно дали виновният случайно няма само 4 точки в талона, примерно, и би изгубил правото си да управлява МПС. Не е ясно дали виновният има деца, жена или пък изплаща кредити. Утре ще се опитам да разбера подробности.

Коментар

pr_00f написа:
                    Директен отговор на въпроса - не.Никога.Всеки си има глава на раменете, като не е мислил когато е трябвало да си яде това което е изтропал със сребърна лъжичка.п.с Не по темата.За 30 км отгоре трябва да се конфискува превозното средство. Директно. Без значение колко струва и чие е. И да се мачка направо на преса.За 50 км отгоре- да се бесят без предупреждение, на най-близкото крайпътно дърво и да остават да висят месец-два за назидание.Ама къде ти
                    колега извинявай първо да те попитам пълнолетен ли си?щото като ти чета мнението все си мисля че си или много малък или не мислиш правилно
                    Душата в рая на Фиата оборотомера до края!

FIAT BRAVO 1.8GT
                    FIAT BRAVO 1.9TD ex

Коментар

Колеги, колкото и примерни да сте, скороста не убива, убива несъобразената реакция и непредвидените обстоятелства, най вече първото.....знаците са поставени така малоумно, че да не ти оставят избор, освен да ги пренебрегваш......майка ми е същата кифла - щом има 50 тя 50, извън града е чудо ако вдигне повече от 90......докат види ограничението и скача на спирачките......два пъти се возих при нея - побеляха ми косите от СТЗГ до Нова Загора поне 10 пъти щяха да ни отнесат, 2 пъти свириха спирачки зад нас, като пасажер за 20 минути изпаднах в толкова опасни ситуации колкото не съм изпадал за 2 години......
                      Alfa 156 2.0 TS
                      Alfa 156 20VTurbo
                      Fiat Coupe 2.0 20VTurbo
                      Locost TF1 3.0V6

Коментар

ФЕРАРИСТ написа:
                        Колеги, колкото и примерни да сте, скороста не убива, убива несъобразената реакция и непредвидените обстоятелства, най вече първото.....знаците са поставени така малоумно, че да не ти оставят избор, освен да ги пренебрегваш......майка ми е същата кифла - щом има 50 тя 50, извън града е чудо ако вдигне повече от 90......докат види ограничението и скача на спирачките......два пъти се возих при нея - побеляха ми косите от СТЗГ до Нова Загора поне 10 пъти щяха да ни отнесат, 2 пъти свириха спирачки зад нас, като пасажер за 20 минути изпаднах в толкова опасни ситуации колкото не съм изпадал за 2 години......
                        Колега, не е виновна майка ти, а всички тез, дето са щели да ви отнесат. Аз казах, извън населено място карам с превишена скорост, в много случаи и много превишена, но поне в населено съм си го изградил като принцип, колкото е ограничението - толкова. Имам и органическа нетърпимост към всички шофьори на баничарки, микробуси и прочие превозни средства, които сякаш са на автопилот и то, с натиснат педал на газта докрай. Подкрепям и крутите мерки, които предлага колегата - за явно и брутално каране в града с цел да се покаже колко му е мощна колата, незабавно отнемане на книжката, за каране без книжка - в затвора, да видим тогаз, как бързо ще се поразчистят шосетата, или поне ще почне да се кара по-внимателно, поне в града.
                        Fiat Marea Weekend 1,6 16V

Коментар

vaskoni_1980 написа:
                          pr_00f написа:
                          Директен отговор на въпроса - не.Никога.Всеки си има глава на раменете, като не е мислил когато е трябвало да си яде това което е изтропал със сребърна лъжичка.п.с Не по темата.За 30 км отгоре трябва да се конфискува превозното средство. Директно. Без значение колко струва и чие е. И да се мачка направо на преса.За 50 км отгоре- да се бесят без предупреждение, на най-близкото крайпътно дърво и да остават да висят месец-два за назидание.Ама къде ти
                          колега извинявай първо да те попитам пълнолетен ли си?щото като ти чета мнението все си мисля че си или много малък или не мислиш правилно
                          На 16 години съм,И да бих ритал табуретките "собственокрачно" един вид.Едно време си мислех за стреляне на място, но с бесенето ще се спестят пари за муниции
                          Alfa 147 1.9 JTDm '07 Q2 - хем червена, хем пуши черно;Zafira 1.9 JTD@120++ - белият кенеф
                          ex. Alfa 155 1.7 '93 ### ex, Alfa 147 1.9 JTDm '03 R.I.P. ###Lancia Lybra 2.4 JTD@140HP+ 2001,

Коментар

Пресен пример . Току що водихме разговор с приятел на моята възраст и той като мен се възмущава . В събота се е прибирал от София със сина си за Ловеч. Той си дава колата да я кара сина му по настояване на сина му . Излизат от София и като всички млади хора и той натиска педала до край . Наближават тунела Ечемишка дето постоянно вардят от КАТ . Настоява сина му да намали скороста но той отказва и хоп след тунела виждат палката . Тате дай 10лв и баща му дава . Оправя се младежа някак си . Наближават Ябланица и там пак има полицаи . Пак му прави забележка да намали . Пак не слуша и пак палка и пак 10лв . Тръгват си към Ловеч с кълга и сина му ядосан още повече настъпва . На Микре отново палка и отново пари . Вече баща му не издържа плесва му един шамар и сам си продължава с колата до Ловеч . Доколко е истина ,но така ми разказа преди малко . Та и майката на колегата по горе е трябвало да му перне една манивела пре устата та да се научи да мълчи и си трае когато се вози при родителите си .
                            Фиат Панда 1.2 2006година
                            Синджира си идва ,а козата я няма...

Коментар

pr_00f написа:
                              На 16 години съм

Коментар

Immortal написа:
                                pr_00f написа:
                                На 16 години съм
                                А колегата, който те попита - може би е на 31, така че слушай го, защото е видял повече от теб.

Коментар

Working...
                                X