Ele, общо взето приемам твоята гледна точка, но не мога да приема презрителното ти отношение към 300 лв.Щом са толкова незначителни за теб - да ти пусна на лични номера на банковата ми сметка, да ми пуснеш 300 лв. И без това ти не можеш да нахраниш семейството си с тях
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Ще излъжете ли за да ви вземат книжката, ако получите 300 лв
Collapse
X
-
Малко се отклонявате от темата... За един 300 лева са нищо, за други много.Всеки си пише мнението от своята гледна точка и до там, за какво спорите?!Аз ще ги взема тези пари, защото имам нужда от тях."Без сърца, сме просто машини"
Toyota Prius 1.5 Hybrid
EХ- Brava 1.6, Marea 1.9 JTD, Multipla 1.6 Bipower, Jeep Grand Cherokee ZJ 5.2 V8, Peugeot 407 SW 2.0 HDI, Mitsubishi Pajero 2.8 TDI
Коментар
-
Immortal написа:Ele, общо взето приемам твоята гледна точка, но не мога да приема презрителното ти отношение към 300 лв.Щом са толкова незначителни за теб - да ти пусна на лични номера на банковата ми сметка, да ми пуснеш 300 лв. И без това ти не можеш да нахраниш семейството си с тяхВсеки има право да бъде глупав, но някои злоупотребяват с тази привилегия.
Коментар
-
Някои разсъждават така - 300 лева са си 300 лева. Money for nothing - пари за нищо. И до там им стига мисЛата в главата.Аз си задавам някои въпроси :- ако на такъв днес му помогна няма ли утре да се носи като торпила срещу мен и да рискува моя живот- ако тоя си изкарва хляба с тая книжка това не значи че трябва да се държи като разярен бик на пътя. Точно обратното - трябва да си гледа ограниченията защото остава без работа като му вземат книжката.- ако направиш услуга на един такъв утре десет като него ще нарушават всички възможни знаци защото знаят какъв е номера и че номерът върви. И че е само въпрос на нек`ви пари и някой балама и че опрайм положението. Брато! Нещо не ме кефи на всеки час по шосето да ми излиза насреща един такъв с 3-4 резервни книжки в жабката и със 30+ превишение на скоростта.Тия неща които ги изброих струват много повече от мангизите които може да ми плати такъв тарикат.Животът ни е такъв какъвто си го направим. Ако помагаме на такива утре ще трябва да ги търпим и да се съобразяваме с тях. Защото ще се нароят като листни въшки.Bravo 1.6 / 16
Коментар
-
Обещаната напълно истинска история с моя приятел бай Иван. И така, този кристално чист и честен човек по соц. време поработил няколко години в Алжир. Полагала му се служебна кола и талони за зареждане на безплатно гориво в определени държавни бензиностанции. Работата му била свързана с много пътуване и веднъж горивото му започнало да свършва, а наблизо нямало държавна бензиностанция. Човекът се принудил да зареди на частна и платил от джоба си. Сумата не била голяма, но той се почувствал прецакан. И решил да продаде няколко от своите талони, за да си възстанови сумата. Застанал до една бензиностанция и продал талони точно за сумата, за която заредил. Тръгнал си към колата, която била наблизо и с ужас видял как човек в униформа записва номера. Дотогава бай Иван не се бил интересувал какво е наказанието за търговия с безплатни талони. Поразпитал свои приятели и му казали, че наказанието е затвор, а понякога и смърт. И бай Иван зачакал да го арестуват. В продължение на месец свалил повече от 20 кг., постоянно бил с кръвно над 200, започнали и симптоми на диабет. Минал месец и бай Иван започнал да усеща, че май му се е разминало, но чак след 3-4 месеца се поуспокоил напълно. Един ден докато зареждал съвсем законно бензин с талони, видял същият човек, който му записал номера, да записва номерата на други коли. Направил се на ударен и попитал служителите на бензиностанцията дали знаят кой е този човек. Те му отговорили: "Просто безобиден луд, прави се на тайна полиция".Та оттогава бай Иван никога през живота си не си и помислил да вземе подкуп, комисиона или както щете го наречете. Тази работа не е за всеки.Tonight's the night and it's going to happen again and again...
Коментар
-
Ele , спокойно давай, нека момчетата ни ядат барабар с дрехите . :D На тия които са готови да вземат пари срещу лъжа мога да им кажа, че това може да върне като бумеранг на тях. Да си представим случай при който даден водач удари и претрепи някой пешеходец и има само един свидетел и водача подкупи свидетеля давайки му тая сума от 300 лв само да се прави на ударен, че не е видял нищо , а ударения пешеходец е ваш член на семейството ,каква песен ще запеете тогава ???? Песента ви ще бъде : как може човек за 300лв да си мени мнението ? Толкова ли са му нужни тия 300лв ? На тях ли обезателно разчита ??Тъй ,че...... бай бабо да не среща мечка в гората , пък ако ще да си и най големия ловец.
Коментар
-
Re: Ще излъжете ли за да ви вземат книжката, ако получите 30
ogi28b написа:Представете си следната ситуация - обажда ви се ваш познат, който ви предлага 300 лева чисто, за да отидете вместо него в КАТ и да декларирате, че вие сте карали определена кола на определена дата, която е заснета да се движи с превишена скорост. Така вие оставате без книжка за месец, но с 300 лева напред. За справка - нарушението е каране с превишена скорост от 31 до 40 км/ч в населено място, за което по ЗДП глобата е 150 лева и 1 месец без книжка, за точките не съм проверявал колко се отнемат. Вие не карате кола, просто имате книжка. Ще я "качите ли на трупчета" за 300 лева? Изключваме всякакви странични фактори като това дали работите или не, дали имате кредити или не и т.н."Без сърца, сме просто машини"
Toyota Prius 1.5 Hybrid
EХ- Brava 1.6, Marea 1.9 JTD, Multipla 1.6 Bipower, Jeep Grand Cherokee ZJ 5.2 V8, Peugeot 407 SW 2.0 HDI, Mitsubishi Pajero 2.8 TDI
Коментар
-
@коцев:Пак излязохте от контекста. Ако убиел, ма ако еди какво си направил.... Оги много точно е задал въпроса си.Аз преди малко си дойдох от село.Който е идвал в Ямбол, знае на влизане от Сливен какъв булевард е. При това е пуст. До населената част на града е поне 2 км. ДА, ама на напълно пустата автобусна спирка, пред един отдавна не съществуващ завод си стои ограничението 40. Преди малко минах от там с 80, като пред мен и зад мен всички автомобили си караха с толкова. И какво сега? За +40 км/ч в затвора ще ме вкарате още малко бе?Карайте си там с 40, ако щете слезте и си тикайте колите.А аз както казах, горната "услуга" бих я направил за приятел БЕЗПЛАТНО!
Коментар
-
Malone написа:Ако имам нужда от тези 300 лева, ако прехраната на семейството ми зависи от тях.Някой път нещата не са толкова прости.Предпочитам да нахраня децата си, отколкото да им бърша сълзичките от глад, но да съм с божествено чиста съвест.Няма начин да няма начин!
Коментар
-
nikolovvd написа:Приятелю, представи си, че някой такъв, който е платил не 300 лв., а 1000 Евро да си отърве книжката за неправилна употреба на алкохол, вземе та те фрасне извън града с 150 км/ч и те убие.Alfa 156 2.0 TS
Alfa 156 20VTurbo
Fiat Coupe 2.0 20VTurbo
Locost TF1 3.0V6
Коментар
-
С риск да ме анатемосате, както правите с колегата ele /пиша колегата, защото се оказа че думата колежка е неправилна/, твърдя че не бих взел 300 лв. за да спася някого от полагащото му се по закон наказание. Дори глада не е толкова лош, колкото нечистата съвест. Глада ще е до време - все някога ще се нахраня, но подобна случка ще ме гложди доживот! Явно нещата опират да самия човек. Такъв съм си! И се моля дано някой ден не се наложи, ама наистина да се наложи да правя компромис със съвестта си! Изборът ще е труден.Peugeot 301
Punto 1.9 JTD - на жената
Коментар
-
Ще излъжете ли за да ви вземат книжката, ако получите 300 лв
Immortal написа:@коцев:Пак излязохте от контекста. Ако убиел, ма ако еди какво си направил.... Оги много точно е задал въпроса си.Аз преди малко си дойдох от село.Който е идвал в Ямбол, знае на влизане от Сливен какъв булевард е. При това е пуст. До населената част на града е поне 2 км. ДА, ама на напълно пустата автобусна спирка, пред един отдавна не съществуващ завод си стои ограничението 40. Преди малко минах от там с 80, като пред мен и зад мен всички автомобили си караха с толкова. И какво сега? За +40 км/ч в затвора ще ме вкарате още малко бе?Карайте си там с 40, ако щете слезте и си тикайте колите.А аз както казах, горната "услуга" бих я направил за приятел БЕЗПЛАТНО!FIAT BRAVA 1.4 12V А/С, с чийто собственик можете да се свържете на 089 9225580
FIAT CROMA 2.4 Mjet - proprio miracolo
Коментар
-
Аналогията с лъжесвидетелстване е абсолютно неприемлива. Да излъжеш в съда, и то по дело за убийство, си е доста сериозно, докато разискваната ситуация е съвсем безобидна. Направо си е нелепо сравнението между убийство и превишена скорост. p.s. По популярност ни биха, но ако има класация за форум с най-висок морал, направо ще ги разбием :D
Коментар
-
Директен отговор на въпроса - не.Никога.Всеки си има глава на раменете, като не е мислил когато е трябвало да си яде това което е изтропал със сребърна лъжичка.п.с Не по темата.За 30 км отгоре трябва да се конфискува превозното средство. Директно. Без значение колко струва и чие е. И да се мачка направо на преса.За 50 км отгоре- да се бесят без предупреждение, на най-близкото крайпътно дърво и да остават да висят месец-два за назидание.Ама къде ти
Коментар
-
Преди година някъде една жена пред съдебната палата кълнеше съдиите, че съдели синът й за това, че карал (за трети път го хващат) без книжка. Буквално думите й бяха: "Че какво е направил? Нито е убил някой, нито нищо!" Какъв е изводът, че трябва да убиеш някой, че да си изсърбаш попората "със сребърна лъжичка" ли?Личността се обуславя от принципите, които изповядва, но едно е да живееш с принципи, а съвсем друго да ги спазваш.Когато някой сгреши, без значение дали е на 2, 20 или два пъти по 20 години, трябва да си понесе последствията, защото като свикне да му се разминава, било пиянство, било обида към някой или по-голяма издънка, то той няма да се поправи. Другото се нарича анархия и в този случай законите стават само изхабена хартия!В Събота си докарах един тон въглища и бях решил да си ги вкарам сам в мазето. И едничката мисъл да си направя и фитнес. Обаче мина един циганин и предложи да сварши тази работа. Дожаля ми като го видях какъв е дрипав (а сигурно има и семейство), но не е тръгнал да краде, а е тръгнал по града да си намери работа, за да се изхравна. Дадох му 10 лв. за работата и 1.5 литра хубава Ямболска ракия, та като си купи нещо за ядене да има и за аператив за Събота и Неделя.Няма начин да няма начин!
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар