Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Ще излъжете ли за да ви вземат книжката, ако получите 300 лв

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Щом на човека му пука толкова, че дава 300лв, за да избегне наказанието, значи е инцидентно. Взимай ги без да му мислиш. Боклуците дето не им пука, че могат да убият човек карайки със 100 в града, просто ще си карат, и си карат и без книжка. p.s. Какво трябва да се направи и с кой трябва да се свържем, за да предложим ele да бъде канонизирана за светица?
    Това, което не ни убива, ни прави още по-досадни.
    ex FIAT Bravo 1.6 - RIP

Коментар

dikanio написа:
      p.s. Какво трябва да се направи и с кой трябва да се свържем, за да предложим ele да бъде канонизирана за светица?
      нсъ зъяждъй с жената!!! току виж отнесеш някое предупреждение, нси струва...
      Fiat Punto 1.1-Синята птица
      Lancia Libra SW 2.4-JTD-Самолета! RIP - продава се на части...
      Lancia Libra SW 1,9-JTD 115 hp

Коментар

Ще излъжете ли за да ви вземат книжката, ако получите 300 лв

Колега , послеписът ме развесели , но Ви моля да давате пример на по-неграмотните пишейки ,, КЪМ КОГО ’’ , а не ,, КЪМ КОЙ ’’ :D
        FIAT BRAVA 1.4 12V А/С, с чийто собственик можете да се свържете на 089 9225580
        FIAT CROMA 2.4 Mjet - proprio miracolo

Коментар

Re: Ще излъжете ли за да ви вземат книжката, ако получите 30

Румен_Хинчев написа:
          Колега , послеписът ме развесели , но Ви моля да давате пример на по-неграмотните пишейки ,, КЪМ КОГО ’’ , а не ,, КЪМ КОЙ ’’ :D
          Извинете : ,, С КОГО ’’ , а не ,, С КОЙ ’’

Коментар

Румен_Хинчев написа:
            Румен_Хинчев написа:
            Кого(то) е остаряла падежна форма, която реално не се използва в речта и скоро ще отпадне и от писмената реч.По темата - 300 лв. са джобни пари.
            Tonight's the night and it's going to happen again and again...

Коментар

@snakeЗа майка ми, библиотекар и детска учителка [две средни, едно полувисше образование] са близо три пенсии, недей така.
              .:: Just because I am unique does not mean I am useful ::.
              www.cyxap.com

Коментар

Няма нужда да се заяждате. Хора, които са доказали, че не могат да спазват закона, трябва да остават без книжка не за месец или два, а за цял живот. Не виждам причина защо тези хора трябва да бъдат спонсорирани и подстрекавани по какъвто и да е начин. АКо мислите, че с 300 лева ще си решите финансовите проблеми, може би е по-добре да поработите малко повече над това да си осигурите по-добра работа, вместо да разчитате на 300 лева да закърпите семейния бюджет дългосрочно. И за да илюстрирам с примери - в средата на януари на кръстовище със светофар в центъра на Варна, на зелено един такъв, на който трябва д аму бъде отнета книжката до живот едва не ме отнесе, като мина на червено. Добре че имам навика дори на зелено да се оглеждам и успях да спра. Това обаче не е най-лошото, което можеше да стане - беше обяд и на светофара чакаше да пресече група деца - този човек се движеше с поне 70, за да хване жълто, което не успя, и ако ме беше ударил, най-вероятно колата щеше да изхвръкне точно към тези деца. Според вас си заслужава да вземете 300 лева от такъв човек, който утре, поради липсата му на елементарна отговорност, може да убие или рани тежко вашето дете, така ли??? Това не го разбирам.Не виждам как може да всички да се случи - има хора с по 30-40 години стаж, който нито веднъж не са глобявани дори и за неправилно паркиране.
                Всеки има право да бъде глупав, но някои злоупотребяват с тази привилегия.

Коментар

Е, не на всички разбира се. Веднъж ме спряха за рутинна проверка, документи, алкохол и т.н. и от дума на дума ушев ми се хвали, че от 20 години нямал нарушение. Аз си мисля, че досега няма случай, полицай да е глобил друг на пътя, освен ако не е нещо на лична основа. Съгласен съм, че има и хора без нарушения :D
                  Това, което не ни убива, ни прави още по-досадни.
                  ex FIAT Bravo 1.6 - RIP

Коментар

За 300 изобщо няма се замисля, даже ще се опитам да изтрая дебелите лелички в КАТ ... ако е този сезон де, че и без това ми писна да си влизам в колата през багажника от месец насам ,....че и някой лев ще спестя още :D
                    Fiat Brava 1.4/12v (96).... ммм бордо !
                    Citroen Berlingo 1.4/8v (04)

Коментар

ele написа:
                      ....Не виждам как може да всички да се случи - има хора с по 30-40 години стаж, който нито веднъж не са глобявани дори и за неправилно паркиране.
                      Просто са имали късмета да не ги види полицай когато са нарушавали закона. Няма такъв човек, който никога да не е нарушавал закона за движение по пътищата, отнася се дори и за тези, които нямат шофьорски книжки. Евентуално невръстните деца са изключение, но дори и те са се возили неправилно по пътното платно в своите "каляски", за което са били виновни майките им.

Коментар

Malone написа:
                        @snakeЗа майка ми, библиотекар и детска учителка [две средни, едно полувисше образование] са близо три пенсии, недей така.
                        Е, не съм го казал сериозно и не го възприемай буквално. Идеята ми беше, че за такава сума не бих рискувал нищо. Работех в голям завод през 90-те години, най-мътните години на прехода. Комисиони, едно-друго. Главният енергетик ми беше приятел. Разказваше ми, че редовно му предлагат комисиони за всякакви доставки, стигащи понякога до доста повече от една месечна заплата. Но той ги отбивал с номера, че за по-малко от 100 000 лв. (сегашни) не си слага главата в торбата. Демек, никога не взима подкупи и съответно не поема такива рискове. И наистина беше така. И затова си имаше причина. Единственият път, когато се бил изкушил, му се случило нещо страшно. Историята е много интересна, малко по-късно ще я разкажа в темата.
                        Tonight's the night and it's going to happen again and again...

Коментар

Боже , за 2лв какво ли не би направил българина ?
                          Фиат Панда 1.2 2006година
                          Синджира си идва ,а козата я няма...

Коментар

snake написа:
                            Румен_Хинчев написа:
                            Румен_Хинчев написа:
                            Кого(то) е остаряла падежна форма, която реално не се използва в речта и скоро ще отпадне и от писмената реч.По темата - 300 лв. са джобни пари.
                            Въпросителните местоимения не ще бъдат премахнати скоро . А това , че ги ползват нашите кухи журналисти и водещи нищо не означава . По темата : Книжката си не съм я намерил на улицата , че така лесно да я търгувам за 300 лева.

Коментар

Malone написа:
                              ele написа:
                              Странен е начинът на мислене на българина. Цъка с език, когато някой бъде убит на пътя по нелеп начин, а в същото време е готов да "помогне" на друг потенциален убиец.
                              Ele, в повечето случаи, атакуват мненията ти, понеже при теб нещата са винаги само в черно и само в бяло.Сигурно можеш да мислиш, но не го правиш.Първо, не съм готов да "помогна на някого", а да помогна на себе си. Ако имам нужда от тези 300 лева, ако прехраната на семейството ми зависи от тях.Някой път нещата не са толкова прости.Предпочитам да нахраня децата си, отколкото да им бърша сълзичките от глад, но да съм с божествено чиста съвест.Спирам да пиша, тъй като почвам да се изнервям. Явно има хора, които не са били в безизходица. Все е имало някой [мама, татко] да им пълни устенцата.
                              хахахаха това ми хареса! Но да ти кажа Малоне,тя няма да се промени и 1000 човека да и го кажат,тя просто не зачита чуждото мнение и това е Еле,Оги го е казал,абстрахирай се от всичко странично и прецени 300 срещу неизползваема книжка-ДА или НЕ,стига с твоя криворазбран морал!А по темата- ДА ! Ако ще нахраня семейството си ,защо да не го направя? И стига с това ама той може да "убие" някой....е добре,а друг не може ли да "убие" същия този някой? Винаги ще има хора нарушаващи закона + това има случаи в които и с 200 да ги хванат бих оправдал шофьора,зависи от причината за това
                              ex.Мареа ТД100

Коментар

paralesa: Бъркаш собственото мнение с незачитане на чуждото мнение. Ясно е, че целта ти винаги е била да се хванеш за нещо, че да можеш да ми се подиграеш, по тази причина мога да споря кой повече не зачита чуждото мнение - ти или аз - до момента не съм забелязала да си зачел някое мое мнение. Освен това не виждам никакъв криворазбран морал, а и, ако си направиш труда да погледнеш по-горе, ще видиш, че този "криворазбран морал" не е само мой - има доста хора, които не биха го направили, защото мислят, че не е правилно. Не виждам как с 300 лева ще нахраниш семейството си - ще им купиш луканки по случай придобивката ли? Като свършат луканките, ще духат супата. Това да храниш семейството си според някои пишещи тук явно е краткосрочно явление. Има книжка - има луканки, няма книжка - няма луканки, има супа. Звучи ми много циганско - днес ще оберем тоя апартамент, утре - другия. Малко далавера за луканки. То е ясно, че българинът си е далавераджия, не напразно има една приказка "хубава работа, ама циганска".
                                Всеки има право да бъде глупав, но някои злоупотребяват с тази привилегия.

Коментар

Working...
                                X