Представете си следната ситуация - обажда ви се ваш познат, който ви предлага 300 лева чисто, за да отидете вместо него в КАТ и да декларирате, че вие сте карали определена кола на определена дата, която е заснета да се движи с превишена скорост. Така вие оставате без книжка за месец, но с 300 лева напред. За справка - нарушението е каране с превишена скорост от 31 до 40 км/ч в населено място, за което по ЗДП глобата е 150 лева и 1 месец без книжка, за точките не съм проверявал колко се отнемат. Вие не карате кола, просто имате книжка. Ще я "качите ли на трупчета" за 300 лева? Изключваме всякакви странични фактори като това дали работите или не, дали имате кредити или не и т.н.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Ще излъжете ли за да ви вземат книжката, ако получите 300 лв
Collapse
X
-
Re: Ще излъжете ли за да ви вземат книжката, ако получите 30
ogi28b написа:Представете си следната ситуация - обажда ви се ваш познат, който ви предлага 300 лева чисто, за да отидете вместо него в КАТ и да декларирате, че вие сте карали определена кола на определена дата, която е заснета да се движи с превишена скорост. Така вие оставате без книжка за месец, но с 300 лева напред.Alfa 156 2.0 TS
Alfa 156 20VTurbo
Fiat Coupe 2.0 20VTurbo
Locost TF1 3.0V6
Коментар
-
коцев написа:Това е участие в лъжесвидетелстване и подлежи на санкция.Лице придобило облага от такова деяние се наказва със затвор. Да ви не е посякъл акъла да се излъжете .
Коментар
-
ФЕРАРИСТ написа:Каква е целта на темата.......
Коментар
-
ogi28b написа:Представете си следната ситуация - обажда ви се ваш познат, който ви предлага 300 лева чисто, за да отидете вместо него в КАТ и да декларирате, че вие сте карали определена кола на определена дата, която е заснета да се движи с превишена скорост. Така вие оставате без книжка за месец, но с 300 лева напред. За справка - нарушението е каране с превишена скорост от 31 до 40 км/ч в населено място, за което по ЗДП глобата е 150 лева и 1 месец без книжка, за точките не съм проверявал колко се отнемат. Вие не карате кола, просто имате книжка. Ще я "качите ли на трупчета" за 300 лева? Изключваме всякакви странични фактори като това дали работите или не, дали имате кредити или не и т.н.Aктуалният парадокс в България - повечето искат да живеят в по-уредена държава, но реват на умряло като им затвориш кранчето на сенчестата и полузаконна или незаконна дейност.
Коментар
-
Оги ,аз бих му взел 300 лева плюс да си плати глобата.Имам начин да го оправя срещу сумата за глобата.Така ще имам 300 лева и няма да ми вземат книжката, която ми вади много по 300 за месец.Дай го тоя да му вземем кинтитеMULTIPLA 1.6 16V BIPOWER 2005-вече бивша
"Пари,пари,пари....какво са парите?.Тор, от която никнат КРАСИВИ ЦВЕТЯ !!!
R.I.P РОНИ: http://vbox7.com/play:79085d12
Коментар
-
A всъщност огромна част от професионалните шофьори носят в себе си книжките на жени, майки, бащи и т.н. именно с такава цел.За какво й е на майка ми например, книжката, след като не се е качвала на кола от повече от 10 години (да шофира). В подобна ситуация бих я завел да декларира, че е карала тя. Бих я завел и заради познат - 300 лв са си една цяла нейна пенсия. А за приятел, бих го направил и безплатно.Аз го усещам накъде бие Оги, ама той знае че аз не съм много по спазването на законите Оги, човек, който би дал 300 лв ей така, само за да си запази книжката, означава, че с тая книжка си вади хляба. Не бих отнел хляба на човек, дори заради 30+ километра в града.Има места в градовете, където тези скорости не са нито "огромни", нито опасни. И в Ямбол има такива, и във всеки град.Най-интересният пример е северо-западната дъга на обиколното в Ямбол. Тя е така направена, че да е цица за бозаене на ушевите. В посока от Сливен към Бургас е след табелата за начало на града, т.е. ограничението е 50, а в обратна посока на същия път (не е разделен на две), отклонението към него е преди табелата за начало на града и съответно ограничението е 90. Такова малоумие не съм виждал другаде никъде, но за сметка на това много често виждам патрулка застанала точно в посоката, където би трябвало по закон да караш с 50. Вместо да се борят с неправилно паркираните из центъра автомобили...
Коментар
-
kik73bg написа:Оги ,аз бих му взел 300 лева плюс да си плати глобата.Имам начин да го оправя срещу сумата за глобата.Така ще имам 300 лева и няма да ми вземат книжката, която ми вади много по 300 за месец.Дай го тоя да му вземем кинтите
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар